Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query testimoni omega. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query testimoni omega. Sort by date Show all posts

Wednesday, 28 October 2015

Rahsia Menggalakkan Perkembangan Mata dan Otak Bayi Dalam Kandungan

18:44 0 Comments



Assalamualaikum


Banyak kajian saintifik yang membuktikan kaitan perkembangan mata dan otak bayi dengan pengambilan asid lemak Omega-3 oleh ibu hamil dan menyusu ( rujuk di sinisini, sini dan sini). Ok, cukup 4 kajian je ena sediakan, kang tak ter baca lak uols..hee.



Jom layan video di bawah ni pulak. Memang teruja dengar Dr Sears ni cakap mengenai Kelebihan Asid Lemak Omega-3 ni. Ena duk ulang2 banyak kali..mujurlah seminit lebih je durasi video ni.. Kalau tak , tak jadi keje lain lain jawabnya..hehe.


Antara point penting yang ditekankan oleh Dr Sears adalah:


- Omega 3 is head-to-toe supliment!
-Its no 1 scientifically research supliment
-Good for brain and eye. Top/main fat in Brain and eye's retina is omega 3 







Jom kita lihat testimoni dari seorang pengguna tegar omega 3 shaklee iaitu Omega Guard,




Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad untuk perkembangan otak dan mata baby.


Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.


Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.


Then tahun lepas Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee. Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)


Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

-Puan Nadiah Suhaidi-


Baca : Sumber Omega-3 dari Minyak Ikan Terbaik di Dunia


Nak Cuba Minyak Ikan Omega Guard dari Shaklee?


<<PROMOSI TERKINI>>


Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Wednesday, 10 January 2018

Promosi Shaklee January 2018

11:49 0 Comments
Promosi Shaklee January 2018


Assalamualaikum

Promosi Omega Guard menyambut kedatangan tahun baru iatu 2018. Antara suplimen Shaklee yang mendapat perhatian ramai dan disukai hanmpir semua lapisan masyarakat


Alhamdulillah

PROMOSI 1: OMEGA GUARD

Promosi Omega Guard bulan ni adalah BUY 3 LESS 5%


banyak tu diskaun 5% dari Harga asal untuk sebotol omega guard . Peminat Omega Guard ini lah  masa nya untuk mencuba dan buat stok untuk satu family.

 







6 Sebab Kenapa Pilih Omega Guard sebagai sumber minyak ikan harian kita


PROMOSI 2: VITA LEA FOR CHILDREN







Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, 15 February 2014

TESTIMONI AJHT + Ostematrix + Omegaguard (Cadangan set Kesihatan Sendi)

07:52 0 Comments
Assalamualaikum.

kat sini ena kumpulkan tetsimoni pengguna2 set cadangan untuk kesihatan sendi shaklee

semoga bermanfaat dan membantu anda membuat pilihan yang bijak.


TESTIMONI  LIA UMI IRFAN


AJHT review First Day (21st June 2012):

Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..


tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep.


 Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..).


Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJT review after 5 days (26th June 2012):

Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajht+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh..

 kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..


memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH..

TESTIMONI HERNY HAFIZ

selepas melahirkn anak saya alami sakit lutut. then masa bangun pagi atau bangun
dari berdiri lama.. perrgh! sakit giloss! 
lagi rasa mengantuk especially bila drive waktu tengahari or lepas balik dari kerja shift malam (walaupun sempat nap time malam)

after kerja malam selalunya pengsan sampai nak masuk asar 

tapi sekarang sakit lutut dan sengal2 memang totally heal! (maybe sebab berat pun susut)

dan lebih alert.

selain tu omega bagus untuk jaga jantung dan tingkatkan metabolisma jugak serta rangsang otak terhadap sejenis hormon yang buat kita lapar. so bila amik omega selera makan pun berkurang 

sumber lain yang kaya omega -3 fish oil, flaxseed n oat.

nak senang amik ja omega guard ni 



TESTIMONI NURUL AZLIZA

Salam...

Testimoni Mak sendiri ~ Adv Joint Health, Osteomatrix, omega guard

Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Adv. Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin.

Monday, 24 August 2015

Testimoni Advanced Joint Health Tablet - Tiada Lagi Sakit Lutut

22:43 0 Comments


Assalamualaikum


Antara order yang masuk malam tadi ialah Advanced Joint Health Tablet (AJHT) . Customer memilih untuk datang sendiri ke rumah ena mengambil AJHT ni.


Sebelum ini beliau berpuas hati dengan keberkesanan Omega Guard dan Ostematrix  mengurangkan radang dan sakit pada pada kaki beliau.





alhamdulillah..asbab Allah kurniakan melalui suplimen Shaklee



ena juga nk kongsikan 3 testimoni terpilih ni..


jom kita layan;)


TESTIMONI AJHT #1






Puan N ni setiap bulan beli suplemen ini dengan saya, bulan lepas beliau ambil 2 botol..nak tau kenapa beliau consume ajht ni?
Ini sharing daripada beliau,saya copy shj

-----
Ok la kalu camtu boleh tolong orderka
n 3 ahjt ye. Blh share ape slh nye. Sy dpt sakit Arthiritis di lutut secara tiba2 tanpa sedari. Atas nasihat doc sy dibedah. Slps bedah sy perlu ubat thn sakit walau pn x blh smbuh spenuhnye. Sy da benti mkn ubat hosp stelah sy google yg ahjt blh mengurangkn sakit dlm masa 5 ari. Jd sy ingin mencuba. Alhamdulillah terbukti ia berkesan mengurangkn sakit d rasa demam2 bila sakit juga turut hilang. Sy tau ia ssh smbh jd ape yg sy perlu buat ialah cuma continue mkn ahjt jgn benti supaya sy x merasa sakit.
Sori tertinggal. Maksud sy ahjt shaklee sbb ubat ahjt mmg ada byk di pasaran tp sy rasa sy serasi ngan ahjt shaklee.






TESTIMONI AJHT #2











[Sakit Lutut]
AJHT nih sy start makan selepas lahirkan anak yang pertama. Masa tuh umur anak 3 bulan sy diserang sakit lutut yang amat sakit. Nak sembahyang pun susah, nak mencangkung pun susah. Masa tuh tak tau nak buat apa. Try google suplemen shaklee untuk lutut akhirnya jumpa AJHT. Terus order then makan. Dalam 2 minggu alhamdulillah dah hilang sakit lutut. Tak habis pun sebotol. Sampai sekarang dah takde sakit lutut. Syukur alhamdulillah. Healing crisis kuat jugak masa sy ambik AJHT tuh. Sy kena sakit seluruh badan selama 3 hari. Tapi sy teruskan jugak sampai la sembuh. Alhamdulillah dah takde masalah sakit lutut dah. Syukur sangat.


TESTIMONI AJHT #3






Ehem...ehem...Hari ni dapat testimoni daripada mak mertua I ok. Lutut mak dah kurang sakit sejak amalkan AJHT ni. Biasa nak naik tangga , mesti rasa sakit sangat. Bila sampai kat atas, nak kena rehat dulu hilangkan rasa sakit. Now dah tak sakit sangat. Sekarang ni mak makin rajin exercise naik turun tangga. Seronok sangat dengar pengakuan mak! smile emoticon

Tak sabar nak add-on Omega Guard pula ke mak. Omega Guard ni ada fungsi kurangkan keradangan sakit tu. Hopefully mak cepat recover.

Lagi satu yang paling seronok apa tau...Mak kata nanti dah tak nak makan ubat hospital dah...Yeay! Mission almost accomplished.



***

NAk cuba AJHT dan Set Kesihatran Sendi?


for fast action: 013 357 3153

Friday, 19 January 2018

Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Aeinna Musa

08:56 2 Comments
Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Aeinna Musa






Set Menyusu Shaklee dan Testimoni Set Menyusu Shaklee | Assalamualaikum. Nak kongsikan set shaklee untuk ibu menyusu serta testimoni dari ena sendiri di akhir perkongsian entry ini ;)

Sejujurnya, saya sangat suka set ini kerana set ini adalah suplimen shaklee terawal yang saya ambil.


Add caption

VITALEA (multivitamin)


membekalkan vitamin dan mineral penting buat si ibu yang mungkin tak dapat nutrien lengkap dari diet harian.

VITA C dan B complex


bekalan vitamin C dan B yang cukup dalam diet harian ibu dapat membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat dan sihat untuk memberi kesihatan menyeluruh buat ibu dan bayi.

_vitamin C_ memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel tumbesaran bayi.

_vitamin B_ complex dapat mengekalkan kesihatan sistem saraf bayi. ia juga penting untuk penghasilan hormon dan sel darah merah bayi.
buat si ibu pulak, ia dapat mengurangkan tekanan sekaligus dapat buat ibu sentiasa berasa tenang.


ESP-energizing soy protein


bayi kita memerlukan sumber protien yang mencukupi dalam proses tumbesaran kerana protien adalah ‘basic building block of the body’.
selain tu, sumber protien yang selamat seperti non-gmo soy sangat membantu dalam penghasilan susu ibu.

OSTEMATRIX (kalsium)


susu ibu dihasilkan 40% daripada kalsium.
dan, kalsium ini sangat penting untuk tulang dan gigi yang sihat buat simanja.

OMEGA GUARD ( minyak ikan)


omega guard yang mengandungi omega-3 fatty acid sangat membantu dalam perkembangan otak dan mata yang sihat buat si manja.
kajian saintifik membuktikan, lebih banyak bekalan omega-3 anda bekalkan kepada bayi anda, lebih hebat dan cepat neurons akan berhubung sekali gus menjadikan anak kita pintar.

ALFALFA complex

alfalfa mengandungi banyak nutrien penting seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E kalsium, zinc and iron.
kesemua nutrien2 ini adalah penting untuk tumbesaran bayi yang sihat.
dan….alfalfa ini adalah rahsia turun temurun untuk menambahkan dan memekatkan susu ibu!


Jemput tonton video perkongsian testimoni Set Menyusu Lengkap Shaklee dari Ena sendiri.






Klik untuk beli sendiri Set Menyusu Shaklee di sini





Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Shaklee Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, 30 September 2015

Rela Ikat Perut Untuk Beli Vivix, Doktor Pon Tak Percaya!

10:56 0 Comments



Testimoni Min :

 "..Saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix...Doktor seperti tidak percaya kerana..."

January 19, 2015 at 9:00pm


Saya nak bagi testimoni shaklee.
======================


Cepatnya masa berlalu.


Tahun 2015 ni kira dah masuk 3 tahun lebih saya dah tak kerja sejak hujung tahun 2011 lagi.
Pada awalnya saya cuma ambil cuti tanpa gaji kerana kesihatan saya yang agak teruk masa tu. Tapi disebabkan keadaan saya belum stabil saya terpaksa berhenti kerja juga.


Saya telah disahkan oleh doktor pakar orthopedik, mengalami masalah tulang belakang PID (Prolapse Intervetebral Disc) a.k.a Slipped Disc kronik, di mana pada masa itu tapak kaki kiri saya mulai kurang deria rasa.


Saya hanya rasa macam ada sesuatu yang melekat di tapak kaki tetapi sebenarnya tiada apa2. Saya tak dapat rasa apa2 sewaktu kaki memijak clutch kereta.


Pinggang saya sudah semakin sangat sakit. Saya perlu bertahan. Saya teruskan juga pergi ke ofis.


Fikiran saya masa tu hanyalah pergi jumpa doktor yang berhampiran ofis tempat saya kerja, minta surat untuk refer ke doktor pakar orthopedik dan minta cuti tanpa gaji dari bos selama sebulan. Tak kira bos bagi atau tidak saya mesti cuti. Kalau tak bagi juga saya berhenti kerja.


Ya.. itu dah kira 4 tahun yang lepas.


Selama 2 tahun saya berjuang menahan sakit. Saya tak boleh jalan. Tak boleh baring. Tak boleh duduk lama2. Semua serba tak kene. Masa tu saya masih bujang. Mak, abah dan adik2 banyak membantu.



Ketika saya sedang berjuang menahan sakit, saya lebih banyak duduk di tikar sejadah. Lepas subuh terus dhuha. Tenang sangat masa tu. Walaupun setiap pergerakan saya sangat sukar dan sakit namun setiap kali berbual2 dengan Pemilik Sekalian Alam ini hati sentiasa tenang dan lapang. Seolah hilang segala kesakitan dan kesusahan.


Setelah lama saya sendirian, asbab sakit yang saya alami, Allah temukan jodoh saya dengan seorang lelaki yang sangat budiman. Itulah suami saya.


Ya.. betul janji Allah. Setiap kesulitan itu diiringi dengan kemudahan. Saya sakit, terlantar, Allah temukan jodoh yang bertahun2 saya cari dan tunggu. Alhamdulillah.. syukur ya Allah...
Asbab sakit dan jodoh pula..saya ditemukan dengan Shaklee. Ya Shaklee..



Satu jenama yang sudah lama juga saya cari sebab saya tahu jenama ini mempunyai produk yang baik. Mak banyak kali cerita tentang Shaklee. Mak kata mak pernah beli minyak ikan Shaklee untuk adik istimewa. Masa tu mungkin sekitar tahun 2007. Saya pun tak pasti. Saya masih bersekolah masa tu.


Ada perubahan yang memberangsangkan. Sebab tu saya cari semula jenama Shaklee. Kami sangkakan produk Shaklee ni dah tak ada lagi. Bila tahu ada lagi rasa gembira sangat.


Saya mula makan vitamin Shaklee semasa dalam pantang. Sebab nak tambah pengeluaran susu badan. Saya ambik Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.


Baca: Testimoni Energizing Soy Protein (ESP)


Tetapi masa tu rasa macam tak menjadi. Namun saya teruskan juga. Lama kelamaan saya rasa susu saya semakin pekat. Walaupun tak banyak seperti orang lain tetapi anak saya tetap dapat menyusu. Dan semakin lama pengeluaran susu bertambah. Alhamdulillah. Syukur sangat.


Masa dalam pantang saya rasa sangat tak sihat. Mungkin kesan sakit tulang belakang saya. Manakala jari dan pergelangan tangan kiri saya pula kebas dan sangat sakit hingga tak boleh disentuh. Saya berasa sangat sukar untuk mengangkat dan menguruskan anak saya pada masa itu. Tiap kali nak mengangkat anak untuk disusukan saya akan mengalirkan air mata menahan kesakitan.


Dalam masa yang sama bila ada rezeki lebih saya akan beli lagi vitamin Shaklee. Sedikit demi sedikit saya tambah.


SR Vitamin C,
Vitalea,
B Complex,
Vitamin E,
GLA,
Zinc Complex,
Peppermint-Ginger,
Herb Lax,
Omegaguard,
Lecithin,
Garlic
Vivix

Maaf terlalu banyak pula


Bukan saya seorang yang makan. Ahli keluarga saya ikut makan juga. Sehinggalah pada suatu masa saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix. Upline saya, saya biasa panggil beliau Kak Shareena cadangkan saya mencuba Vivix untuk masalah PID ini.


Baca : Testimoni Vivix


Alhamdulillah. Dapat juga beli masa promosi Vivix sebelum ni. Satu botol je mampu nak beli. Memang agak mahal. Tapi demi kesihatan dan anak saya, saya perlu ketepikan harga tu. Kesihatan lebih penting.


Seminggu selepas makan Vivix dan Omega (vitamin2 lain ada makan juga tapi saya utamakan Vivix dan Omega dulu), sakit dipergelangan tangan kiri mulai berkurang.


Baca: Omega Guard , Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


Lama kelamaan selepas habis satu botol Vivix dalam tempoh sebulan saya tak perasan yang sebenarnya jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih.


 Dan pada 15hb Januari 2015 doktor orthopedik telah sahkan jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih sepenuhnya. 


Doktor seperti tidak percaya kerana saya tidak makan sebarang ubat tahan sakit ataupun membuat fisioterapi. Subhanallah. Alhamdulillah.


Kini sakit belakang, pinggang masih ada tetapi keadaan kesihatan saya sudah jauh beza dari dahulu.


Saya sudah boleh berjalan, sudah boleh buat kerja rumah lebih sedikit, lebih sihat dan cergas berbanding dahulu, kulit wajah saya lebih sihat dari sebelum ni.


Dulu kusam dan berjerawat. Masalah keputihan dah tiada. Masalah dalaman wanita dapat di atasi. Daya ingatan saya semakin baik.



Pendek kata Syukur Alhamdulillah kerana banyak masalah kesihatan saya menunjukkan perubahan yang ketara secara keseluruhannya.


Begitulah.. Satu langkah yang kecil dapat membantu ke arah satu perubahan yang besar. Bantu diri untuk bantu orang lain. InsyaAllah kita mampu mengubahnya.

credits.


****

Alhamdulillah,

Ena yang baca testimoni ni pon rasa tersentuh sangat. Badan kita ni nak pakai lama kan. So tak ada salah nya kita LABURkan sedikit wang untuk kesihatan badan sendiri dan keluarga. SIHAT ITU MAHAL!

******



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Saturday, 30 April 2016

April 2016, Bulan Terakhir Promosi Vivix 5%

23:59 0 Comments






**Sticky Post**

April 2016, Bulan Terakhir Promosi Vivix 5%

Assalamualaikum, Bismillah,

alhamdulillah setiap hari rasa sungguh energetik tambah pulak Promosi Shaklee bulan ni adalah my favourite product which is VIVIX


Ini lah rupa Vivix yang sungguh sedap dan berkhasiat  tu!






BERITA BAIK buat penggemar vivix shaklee . Harga jatuh gaung bulan ni last promosi vivix PEK JIMAT ni ye.


Vivix adalah the best shaklee product, mengandungi antioksidan tinggi yang memberi efek AWET MUDA dan boleh BANTU merencat sel2 kanser. .


Harganya TERLALU murah berbanding nilai serta qualiti nya. Biasa mereka yang beli 1 untuk diri sendiri end up repeat order untuk keramat hidup mereka juga ( ibu ayah) .
Sebab, .


KESIHATAN tu kan MAHAL😊 .

.
VIVIX adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
.
VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan POLIFENOL yang menjadikan VIVIX begitu unik. .
**Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan semula jadi.
.
Keluarga ena sendiri minum vivix ni sebagai suplimen untuk tahap kesihatan yang TIPTOP, insyaAllah.
.
Kebaikan Vivix Shaklee: .

❤️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti penuaan
❤️ Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
❤️Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
❤️Membantu untuk mengecutkankan cyst / fibroid
❤️Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
❤️Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
❤️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
❤️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
❤️Membantu mengurangkan penyakit parkinson
❤️Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
❤️Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
❤️Menggalakan kesihatan secara keseluruhan



.



Apa produk dalam set JIMAT dan BERBALOI ini?

2 botol Vivix



Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Dapatkan set ini dan nikmati FREE MEMBERSHIP yang berharga RM 80 dan DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 300 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE postage)

***** 




PROMOSI VIVIX DICOUNT 5% untuk pembelian 2 botol. KLIK SINI untuk terus membuat pembelian sendiri. dan hubungi kak Ena untuk konsultasi ye.

Jimat lebih RM100 untuk sebotol tau! ish, memang rugi kalau TER MISS grab bulan ni..



CEPAT TAU!


**PROMO VITAMIN C pon masih berjalan ye. BELI 6 DAPAT 7. syok kan dapat FREE 1 botol Vitamin C dan Omega Guard



KLIK SINI untuk testimoni VITAMIN C

KLIK SINI untuk testimoni OMEGA GUARD



Sebarang pertanyaan atau tempahan,






📲 013 357 3153
📲 013 357 3153
📲 013 357 3153





Sunday, 26 July 2015

11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix

22:26 3 Comments
Assalamualaikum

cakap pasal diet ni semua orang nk diet kan.


semuaaa orang nk kurus


tak kira lelaki ke perempuan.


kali ni ena nak share , kisah2 dari pengguna dan juga mereka ni juga pengedar shaklee dalam team besar ena.


Mereka dah jatuh hati dengan product, berkongsi kebaikkan dan seterusnya MENJANA INCOME dari perkongsian telus dari hati ini..seronok tau..


Nak share testimoni HEBAT mereka yang kurus dengan TONIK AJAIB-VIVIX..jom layann kisah dorang.


KISAH KURUS #1

 Kisah customer ena sendiri dan kini beliau adalah rakan niaga dalam team ena.






Cik M ni pada mulanya ambil vivix sebab nak try je, ramai kata bagus katanya.


pada mulanya beliau kurang suka rasa vivix tp disebabkan quality dan effect nya yang bagus, beliau KONSISTEN ambil vivix setiap hari

selepas KONSISTEN, perubahan yang beliau rasa ialah BADAN LEBIH BERTENAGA ( tidak cepat penat seperti selalu)


dan kawan beliau yang juga mencuba vivix dengan konsisten pula mengaku RASA KENYANG lama dan berat pon dah turun 2kg!




Akuinya lagi, rasa nk bagi vivix kat seluruh family. Ibunya juga pengamal vivix dan ibu dah TAK LETIH dah walaupun banyak buat kerja di rumah.

suka sangat vivix katanya!

KISAH KURUS #2

Testimoni dari mentor bisnes ena, Puan Maria;)

Hebat kan..sebulan je, berbeza sangat2 kedua-dua gambar ni



Testimoni dari Puan Maria: 


[SAME BODY WEIGHT BUT 2 DIFFERENT LOOKS]


Honestly, saya bukanlah seorang yg disiplin dalam bab makan supplement.


I might eat 10-15 tabs of supplement a day, lepas tu the next day I eat only 3 tabs a day. Or maybe the next day I dont eat anything at all.


But I 'know' how my body 'works' and I know very very well how Shaklee's vitamins work.


Saya tahu bila saya detox usus saya, vitamins and supplements lebih cepat menyerap dan memberi kesan pada badan saya.


SAYA TAK DIET. I did not cut down my food intake. In fact, I eat 3-4 plates of RICE a day!


Saya memang tak boleh hidup tanpa nasi. Takde lauk takpe, janji ada nasi. Nasi dengan ikan kering pun cukuplah. Tapi nasi wajib ada. Dan jarang orang akan nampak saya makan 1 pinggan nasi je. Selalunya mesti lebih dan bertambah-tambah. Beras kat rumah memang cepat habis ;))

--------------------------------------------------

Gambar kiri:
- 2 Januari 2015
- Pick up hubby kat KLIA

Gambar kanan:
- 3 Mei 2015
- Nak promote tudung sebenarnya


Tengah-tengah nak clearkan photo album kat dalam hp ni, tiba-tiba ternampak gambar kat airport tu. Terus compare ngan gambar latest (ahad lepas). Kebetulan pulak saya pakai baju yg sama!

Ada beza tak? ;))

--------------------------------------------------

Apa yg saya jarang miss:
- Alfalfa
- Omega
- Lecithin
- ESP
- Cinch

Apa yg saya selalu add on:
- Vitamin C
- DTX Complex
- Ostematrix
- Vivix


Within 4 months, gambar kiri bertukar menjadi gambar kanan wink emoticon


Itupun sebab tak disiplin. Kalau DISIPLIN betul-betul, makan supplement ikut JADUAL, minum AIR banyak-banyak, KURANGKAN makan nasi, I am sure you can get even FASTER result! Within SEBULAN pun boleh insyaAllah.


----------------------------------------------------

And believe it or not, berat saya sebenarnya maintain je 72kg. Gambar kiri 72kg, gambar kanan pun 72kg. Tapi SAIZ YG BERBEZA.


Itulah yg ditekankan dalam Shaklee. INCH-LOSS, not weight-loss.


Tak perlu timbang berat badan setiap hari, sebab anda akan kecewa. Kalau turun pun, maybe 2-3 kg je. Tapi.....insyaAllah anda boleh pakai balik baju-baju lama anda!


----------------------------------------------------

How Shaklee Works?

1. Omega MENCAIRKAN lemak-lemak di dalam badan kita

2. Alfalfa pula bawa lemak-lemak tu KELUAR dari badan

3. ESP BINA otot kita supaya tak menggeleber selepas kita kurus


VIVIX PULA MERUPAKAN EJEN DETOX YANG SANGAT POWER!
bagi memastikan keberkesanan penyerapan suplimen2 kurus yang diambil oleh Puan Maria.

-----------------------------------------------------

Best ke best?

Macam mana lah saya tak sayang Shaklee kan kan kan ;))







KISAH KURUS #3


Ini pula kisah salah seorang rakan niaga dalam team besar kami iaitu Team Jutawan.


Testimoni dari Puan Nana:






Tengok lah di atas ni.. Ni kisah benar yang terjadi kepada nana sendiri okey.. Bayangkan sebulat bulat tomato mukaku, finally boleh jadi normal balik huhuhu :')



Actually lepas kawen haritu nana memang alami masalah naik berat badan yang melampau.. Tapi tak pulak nana rasa nak ambil supplement untuk kurus.. Sebabnya suka kot badan gemok.. Masa sekolah dulu sekeping macam papan.. So bila badan naik sikit rasa seronok lah..



Tapi rupanya nana syok sendiri Tsskk :'(

Ku sangkakan comel lah badan montel sebegitu.. Tapi rupanya susahhhh weihhhh..

Baju pakai semua ketat.. Dah macam hape je berdiri sebelah suami yang selim river seperti itu dengan badan montel macam ni..

Bila tangkap gambar then tengok balik baru sedar diri..

Sebab tu orang suru CERMIN DIRI selalu!! Supaya tak syok sendiri eheh



Then nak dijadikan cerita, waktu jumpa dengan kakak2 S2U Masters nana, ramai yang bagi tips ambil vivix untuk kesihatan.. Sebelum ni ambil jugak vivix tapi tak konsisten pun..



Nana lebih kepada supplement nak cantik je sebelum ni.. Macam Vitamin C, Vitamin E dan Kolagen serta ESp.. Vivix vivix ni cheq tak layan.. haha










And suprisingly, after two weeks berturut-turut nana makan vivix secara konsisten, antara kesan yang nana dapat ialah



1) Berat badan turun 6kg! TEngok perbandingan dalam gambar di atas



2) Kulit semakin LICIN dan FLAWLESSS.. Ramai tegur kulit nana nampak makin glowing mowing especially bila jumpa dekat luar.. Sampai tak keruan jadinya tau.. *gediks tampo kang*



3) Kulit semakin CERAH SEKATA dan TEGANG.. Well you ollsss.. Vivix ni anti-aging TERBAIK satu dunia.. Memang TAK MUNGKIN lah kalau vivix tak dapat membantu anda untuk dapatkan kulit yang cantik ye..



4) Muka semakin RUNCING.. Yang ni memang ketara.. Ramai yang beritahu nana sebelum ni nana nampak kurus kat badan *ilusi optik..mereka tertipu* tapi muka je bulat tembam.. Haha! Actually nana suka je muka tembam macam ni.. Nampak comel sikit hahahktui Tapi kalau dah itu kesan yang ku terima selepas makan vivix, daku relakan sajooo.. 


So hampa yang muka TEMBAM and hampa tak suka tu, sila lah ambil vivix ye!




Ini pula gambar terbaru Puan Nana..walaupun sedang pregnant tapi cun melecun dan slim menawan gitu.

Power sangat vivix kan?

KISAH KURUS #4





Suami ambil vivix untuk resdung kronik dan hampir2 kene minor strok. Kesannya:

Suami makin sihat
Kulit makin cerah
100% stop smoking!
Berat turun 12kg!


 tu diaaaa...12 kg tau bukan 2 kg....banyak ke banyak??



KISAH KURUS #5




Selepas ambil vivix,  rasa best sebab kurang selera makan. 

Makan sekali je rasa kenyang!

kulit muka dan bibir yang kering pon dah lembap;)


waaahhh, best sangat berganda2 bonu dia dapat..kalau dah kurang selera makan tu memang kurus lah impaknya ye dak....jeles ke jeles?


KISAH KURUS #6




Kata Puan Diana, adik lelaki nya sebelum ni buncit macam orang mengandung 9 bulan (haha) tapi now dah KURUS


baju yang ketat semua boleh pakai balik


Asalnya disuruh adiknya tu ambil vivix sebab kencing manis dah sampai tahap kabur mata.


bacaan gula dari 27, turun ke 15 selepas 1 minggu je.

terus beliau nak repeat BELI VIVIX LAGI!


alhmdulillah, vivix ni sebagai asbab je..yang penting beliau dan adik beliau ikhtiar untuk hidup dengan LEBIH SIHAT!

KISAH KURUS #7




Suami kepada Puan Zetty dah amalkan vivix selama setahun. Antara kesan yang dialami/ dirasai suami beliau ialah:


  • wajah yang semakin muda dari usia- 10 tahun lebih muda tau!
  • kulit muka fresh, merah dan tidak pucat lagi
  • pori2 wajah mengecil
  • tiada lagi perut buncit-dah makin kurus
  • pulih dari kecederaan tisu otot
  • lebih BERTENAGA dan kekal aktif



KISAH KURUS #8



Berat Puan Nana turun dari 52kg kepada 47kg, selepas mengamalkan vivix elama 2 bulan!


KISAH KURUS #9




Puan Aswana mengakui, Vivix best , badan boleh MAINTAIN KURUS


Puan Oli pula dah stop ambil set kurus sejak ambil vivix sebab BERAT MAINTAIN. makan macam2 pon berat tak naik. best vivix!


KISAH KURUS #10



Berbeza sangat2 kan gambar sebelum (juna 2014)  dan selepas (Jan 2015)  di atas ni.


Gambar kanan (selepas mengambil vivix dan collagen) dah macam anak dara balik.


So siapa yang nak kembali kan wajah dan body anak dara, sila lah ambil vivix dengan konsisten;)



KISAH KURUS #11




Wajah makin flawless dan RUNCING selepas pengambilan vivix dan collagen.


bentuk wajah mainkan peranan penting...kalau badan biasa, wajah pula terlalu tembam , orang tengok pasti akan kata kita GEMUK betul tak.


wajah yang runcing tampak si pemiliknya LEBIH KURUS gitu..

setuju ke setuju;)?

ada yang stress wajah tembam tak?  haaa.. ni la solusinya, vivix si tonik ajaib punye kerja lah ni!









KLIK SINI untuk mengetahui 3 cara bagaimana vivix membantu anda KURUS


KLIK SINI untuk tips DIET dengan vivix





Berikan peluang pada diri anda untuk menikmati hari2 mendatang dengan lebih SLIM dan SIHAT!



untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153





Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang

12:38 0 Comments


Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.