Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query testimoni ESP. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query testimoni ESP. Sort by date Show all posts

Tuesday, 3 October 2017

Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

16:43 0 Comments


Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Pengakuan seorang studen yang mengamalkan ESP Shaklee

Real Testimoni



Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Studen pon RAJIN melabur untuk kesihatan

Alhamdulillah katanya gastrik kurang walaupun hanya ambil ESP je pagi2

Makan tengah hari pon lambat, dalam pukul 2-3 ptg baru dapat lunch

Hat ni kekna faham sangat dik oi, biasalah studen kan dengan kelas nye assignment nye

Katanya lagi, sekarnag bizi dengan final year project, tidur 3-4 jam je tapi badan still BERTENAGA , dalam kelas pon TAK NGANTUK

Tu diaaa penangan ESP

Jom2 rekemen ESP kat adik2 kita yg masih studen , pulun belajar sampai pecah kepala kt Uni tu





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn

00:41 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn |  Nak kasi feedback ni, sejak menjak consume Energizing Soy Protein ,ESP shaklee, kulit jarang naik jerawat dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas sikit mesti terbakar, Kulit dah semakin okay. Tona kulit dah semakin okay dah cuma bahagian dahi je dan minum ESP shaklee ni cepat kenyang tau. Nafsu makan tak macam orang gila dah. 

Bagus ESP Shaklee ni, nanti habis nak beli lagi. Fall in love!




TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Tuesday, 10 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah Dalam Seminggu

01:30 0 Comments


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit | Cara Hilangkan Jerawat Merah dalam Seminggu |  So far Vitamin tu semua sangat bagus. Jerawat saya sangat berkurang sangat sangat dah. Saya sangat sangat 'fall in love' dengan vitamin tu. 

Sebelum ni kulit saya macam tu seperti dalam gambar. Jerawat merah merah dan susah berhenti. Rasa nak nangis tengok kulit macam ni tapi sekarang perlahan perlahan kulit saya dah hilang merah. Jerawat pon malas dah nak timbul dah


Suka sangat sangat dengan vitamin tu






TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)

Ikhtiar dari customer yang mencuba Vitamin C, Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap

00:36 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap







Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap | ''Energizing Soy Protein ,ESP lama lama makan macam jadi addicted pulak. Sedap. Mungkin sebaB ada rasa macam soya sikit.Satu yang nampak setakat ni, pada kulit. Kulit jadi lembap sikit''

TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia









Friday, 19 June 2015

Testimoni Set Puasa Shaklee

17:31 0 Comments


Assalamualaikum

Salam sejahtera semua..salam Jumaat dan salam ramadhan hari kedua;) 

ena terpanggil untuk share koleksi testimoni mereka yang telah merasai shaklee effect atau keberkesanan dari cadangan set shaklee puasa ni.

untuk pengetahuan semua, dalam cadangan ini, terdapat 3 product (ada yang pangil set ni, 3 product ni sebagai  Mighty 3 GEM):

  • PERFORMANCE DRINK
  • ENERGIZING SOY PROTEIN
  • MEAL SHAKES

3 item dalam Set Shaklee Puasa.
 KLIK SINI untuk membaca pengalaman ena berpuasa penuh ketika hamil dan menyusukan anak bersama set power ini.



ok jom kita lihat testimoni dari mereka yang pon mencuba set ini.



*************************

TESTIMONI 1
Anak-anak berpuasa




Assalamualaikum.. Malam ni nak share 1 testimoni sendiri mengenai Performance Drinks.. Alhamdulillah.. Sejak seminggu lebih mengambil PD sebagai minuman wajib keluarga sewaktu berbuka & sahur, anak saya langsung takde ngadu lapar atau dahaga sepanjang berpuasa..

Saya sebagai ibu agak risau juga kerana ini adalah tahun pertama anak bersekolah pagi (agama) & ptg (kebangsaan).. Dgn keadaan cuaca sekarang yg mmg panas.. Budak2 terutamanya yg mula2 akan rasa lesu & letih..

Tp, dengan Performance Drink Shaklee.. Alhamdulillah, tiada lagi rasa lesu @ letih dlm diri anak saya.. Malah die teramat sukakan rasa oren PD Shaklee... TQ shaklee.. Mmg produk terbaikk!!!



***************************
TESTIMONI 2
Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga Melakukan kerja Rumah





PERFORMANCE DRINK..
saya suka performance drink.. membantu saya kekal bertenaga sampai mlm... sekarang saya tengah marathon ganti puasa..performance drink sangat membantu.

walaupun puasa, fully breastfeeding, balik kerja saya tetap kuat untuk masak berbuka, sidai baju, kemas rumah, mandikan anak, siapkan assignment, steril botol susu...memang bertenaga...kawan2 siapa yg cepat penat tu bole try. best sangat..rase oren.. rugi tak cube. nak2 dah nak masuk ramadhan ni.....

**********************
TESTIMONI 3
Lama Dah Tak Berpuasa Sunat





Puan Zakiah mengakui setelah lama tak puasa, biasa bila petang dah 'lembik lutut' ( letih). Tapi kali ini beliau siap boleh naik turun tangga aras 3, bertenaga sekali.

Rahsianya, beliau bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan madu. 


**********************
TESTIMONI 4
Puasa tanpa Rasa Haus







Puan Jamie tengah ganti puasa dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix dan 7 biji kurma.

Kesan yang dirasai beliau pada hari keempat sangat AWESOME jika dibandingkan dengan tahun lepas. Beliau sangat berpuas hati dan rasa kurang haus  serta bertenaga je  bekerja di ofis.

**********************

TESTIMONI 5
Perahan Susu Ibu Ketika Berpuasa Banyak!




Puan Fahidayu breastfeed / menyusukan anak sepenuhnya. Masa ni permintaan susu sangat tinggi kerana anak masih kecil iaitu berumur 1 tahun 

Semasa sahur beliau mengambil Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan susu.


Kesannya, rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun beliau bekerja di luar iaitu menjaga bazar di masjid india dan kawasan bukit bintang!


Alhamdulillah , asbab set shaklee puasa ni, perahan stok susu untuk anaknya juga maintain 10-12oz LEBIH sehari.


**********************

TESTIMONI 6

Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga hingga jam 7 petang!
(Pengakuan dari suaminya;)



Pengakuan dari Firdaus Azizi berkenaan puasa isterinya , kisah tahun lepas di mana isterinya yang sedang menyusukan anak kedua hanya bertahan puasa sehingga jam 4 petang je. Pernah sekali beliau balik kerja dan mendapati isteri terbaring atas lantai di depan pintu!

9 hari tinggal puasa sebab tak larat sangat. So tahun ni kene lah ganti 9 hari tu.

Tahun ni isteri beliau mengamalkan shaklee iaitu bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP) dan Kurma.hari pertama ganti puasa terkejut kerana jam 7 isteri beliau MASIH BERTENAGA walaupun terpaksa melayan anak2 bermain di ketika panas terik!

Beliau  berterima kasih pada shaklee kerana alhmdulillah asbab shaklee, isterinya bertenaga dari sahur hingga berbuka.



**********************

TESTIMONI 7

Ibu Hamil dan Menyusu Berpuasa di Negara yang waktu siangnya lebih panjang!




Puan Balkhis sedang hamil dan menyusukan anak kedua pada masa yang sama. Ramadhan di tempat beliau berpuasa waktu siang lebih panjang iaitu subuh 4 pagi, dan maghrib jam 9.30 malam!

Asbab mengambil set puasa shaklee, Alhamdulillah beliau dapat PUASA PENUH, kurang dehydrated dan masih boleh teruskan penyusuan.


**********************

TESTIMONI 8

 Tiada lagi Penat Ketika Berpuasa




Happy Customer. Katanya dah 3 hari puasanya flat je, nak terawikh pon tak larat tetapi sejak amalkan  Performance Drink semasa sahur, dah tak rasa penat, boleh masak untuk berbuka dan boleh solat terawikh sampai HABIS.

**********************

TESTIMONI 9

 Hamil 7 bulan Berpuasa dengan Bertenaga



Conversation dan suggestion untuk ibu hamil yang ingin berpuasa dengan penuh tenaga sepanjang bulan puasa ----->  dah tentu Mighty 3 Gem menjadi pilihan:

Meal Shakes, Performance Drink, dan Energizing Soy Protein (ESP)


**********************

TESTIMONI 10

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni...





Rakaman video eksklusif  pengakuan ibu ber anak 4 . Anak keempat beliau hamil dengan mengambil set hamil shaklee, puasa pon cergas!

**end of testimoni**


Macam mana?

mereka dah pon mencuba dan TERBUKTI mereka BERTENAGA sekali ketika menjalani ibadah puasa. 



anda pon mahu mencuba?



YA ENA, SAYA NAK CUBA SET SHAKLEE PUASA NI SEKARANG JUGA!






Your Beauty & Health Consultant:


+6 013 357 3153

Sunday, 24 September 2017

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order

16:36 0 Comments

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order



8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order


Request dari regular customer repeat order nak ESP ASAP

Ikhtiar untuk anak yang obes

Selepas ambil ESP ,dah taknak dah NASI GORENG MEE GORENG semua sarapan yg mengundang kolesterol jahat & lemaks tinggi

Ambil ESP petang, malam takyah makan sebab rasa kenyanggg lagi
Best kannnnn,

kekna sendiri ikhtiar MENTEN BMI normal dgn ESP tau 😍

Mudah sangat aihh kurus dengan ESp!

Penangan ESP ni , 8 kilo tau lelemaks anak beliau hilang dari radar

Eh, takpelah hilang terus tak ketemuin sampai bila2 pon takpe😄

Ini lah kehilangan yang menggembirakan hati diri sendiri jiran tetangga termasuk kerengga 😝

Maka atas request ini, mama Ecah pon selamat lah mendeliver kan nya pon adui tengah hari tadi ☺️

ASAP sampai tayar kereta pon berasap ku drift ala2 tokyo Drift 😝ok hat ni tipu sangat, bawak kete 60km/j je tau

Demi customer katenye😅




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








Thursday, 10 March 2016

Kulit Cantik, Body Maintain. Perfect Dah Tu !

13:23 0 Comments
Pengalaman dengan Shaklee dan ESP.
==============================

Saya pernah dengar jenama Shaklee sebelum tahun 2000 lagi masa pergi rumah abg sulong di ipoh. Masa tu x tau pun Shaklee tu produk MLM. Yang saya tau tu produknya vitamin. Sampailah ketika saya menyusu anak ke 3 pada tahun 2009, susu saya x memberangsangkan. Tambahan lagi saya perasan badan x berapa sihat. Saya pitam dalam komuter. Beberapa kali nak pitam sedang berjalan pergi dan balik kerja.



Risau takut sakit ke apa saya pergi klinik utk pemeriksaan. Doktor kata ok tak ada masalah tapi saya tau badan saya x ok. Sedang mengepam berjemaah dalam surau, kami sembang2 sampailah ke cerita susu. Kawan saya makan supplemen beli online. Dia pun bagi saya alfalfa 10 bj. Dia bagi website sekali dan saya pun surf. Saya email nak beli alfalfa tapi dia call promote macam2 sampai saya terbeli sehingga RM500. BAYANGKAN asalnya nak beli RM50 jadi RM500. Saya dapat free membership. Produk yang saya ambil masa tu termasuk ESP.



Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik. Dalam masa 6 bulan consume berat badan saya turun 58 ke 51kg sampai ada org tegur samada saya sakit ke nampak badan susut. Saya rasa sebab badan well nourish so lemak pun x berkumpul. Biasa sangat org cakap lepas beranak ramai2 badan pun naik tapi teori tu X berlaku pada saya. ESP mmg saya x miss. Balik kerja sementara masak tu minum ESP dulu. Lepas siap masak, perut masih kenyang. Sudahnya saya x makan malam. Itu yang susut agaknya. So ESP ni sesuai utk yang nak diet x makan malam.



Saya hamil lagi anak ke 4 pada 2011. Kali ni memang anak Shaklee. ESP sangat membantu saya untuk kekal bertenaga. Bayangkan masa bulan puasa waktu sahur saya boleh telan ESP shake dengan kurma saja. Kenyang sampai waktu berbuka. Saya dah x minum susu An*um sejak ambil ESP. pengalaman saya anak sulong minum An*um dan En**mama sampai 7 tin, hampir setiap malam kaki saya cramp. Berbeza dengan ambil Shaklee. Kalau tak ambil ostematrix, sebelum tidur minum segelas ESP boleh elak cramp kaki jugak. Kawan saya pulak minum susu An*um tu dpt GDM. Ada gula tersembunyi dalam tu x boleh nak minum banyak rupanya.



Dalam pantang pun saya enjoy sebab cepat sihat. Dek kerana pantang sendiri jadi kenalah cepat2 sihat. Banyak minum ESP kalau waktu2 x sempat makan. Memang mengenyangkan. Berat badan pun cepat susut. Luka cepat sembuh. Kulit x kusam. Yang penting rasa sihat sangat. Anak ke 5 dan ke 6 pun masih berpantang dengan Shaklee jer. Puas hati dah.







Kalau nak maintain kulit gebu, ambil ESP 2-3 sudu utk 3 kali sehari. Protein penting utk penghasilan sel kulit baru. Sebulan perlukan 2 tin lebih kurang. Memang sesuai sangat laa amik promo buy 6 free 1 ni sebab tahan untuk 3 bulan jer. Kulit cantik, body maintain. Perfect dah tu.  😊😊



-Puan Fauziah Chilun-
Pelanggan Shaklee,
Peminat Energizing Soy Protein


Alhamdulillah seronok pula baca testimoni salah seorang customer kami. Suplimen Energizing Soy Protein ni jadi asbab je kepada kesihatan yang baik pada Pn Fauziah. Yang penting kita ikhtiar dan serah pada Allah yang memberi rezeki pada kita semua


Jika anda nak cuba Energizing Soy Protein atau mana mana suplimen shaklee, boleh hubungi Ena untuk konsultasi atau tempahan.


KLIK SINI untuk promosi terbaru khas untuk anda !


Your Health & Beauty Consultant
ENA MUSA
+6 013 357 3153






Thursday, 3 September 2015

4 Rahsia Mommies Bertenaga Sepanjang Hari!

19:33 0 Comments


Assalamualaikum 


Teruja sangat nak share Testimoni dari sahabat-sahabat ni . Yela, mommies sekarang kan selalu sangat 'kehabisan tenaga' ..sama je sama ada suri rumah atau pon mommies yang bekerjaya. betul ke betul?



Keletihan Melampau di kalangan ibu-ibu


Ena faham sangatla mommies memang cepat letih. terutama kalau hamil, tapi tak hamil pon sama juga kan..memang masa rehat sangat2 terhad untuk mommies.  tidur siang? kirim salam je...tengok TV? tak sempat nak terlintas di fikiran nk on tv pon..heheh


Ena bekerja dari rumah sambil menjaga dan mendidik anak solehah ena yang nak masuk dua dah ni, memang terasa dah masa makin mencemburui ena;)


Mujur ada Energizing Soy Protein. Kalau ter 'missed' minum waktu sarapan lain sungguh rasanya sepanjang hari. ni antara feveret drink ena , alhamdulillah dapat puasa penuh tahun ni walaupun hamil 3rd trimester!


Baca: Pengalaman ena Hamil Bertenaga dan Berpuasa penuh di Bulan Ramadhan


tak percaya?



Ok jom lihat apa kata mereka berkenaan energy drink ni;) Mereka dah CUBA sendiri tau, Bukan ena je yang kata ye..


tak sungguh, orang tak kata ;)






*****





Nor Huda Mazan:

 ESP bantu saya ganti puasa SEBULAN
Percaya tak?

Saya bersalin anak pertama beberapa hari sebelum bulan Ramadhan. Jadi memang saya kena ganti puasa sebulan. Saya tah tahu betapa lainnya rasa bila berpuasa sambil breastfeeding. Sebab tu Allah beri keringanan berpuasa bagi ibu yg menyusukan anak dan yg mengandung.


Saya sangat tak larat. Serius. Sahur saya ambil macam-macam tapi end up by tengahari saya dah terbaring atas katil. Sangat-sangat tak larat. Seterusnya tak dapat meneruskan berpuasa. Kalau dapat pun, lepas maghrib memang saya akan ‘pengsan’.


Tergerak hati untuk cuba Energizing Soy Protein. Alhamdulillah hasilnya memang sangat amazing. Saya sangat tak sangka. Saya sangat bertenaga puasa. Bahkan sampai dah waktu petang tu saya masih mampu menyental bilik air smile emoticon. Saya pun rasa teruja.


Alhamdulillah Berjaya qada’ puasa Ramadhan sebulan tu. Semoga ESP dapat membantu ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya juga.




*****







Siti Nor Kamilah

Kisah cinta saya dan ESP.

First time cuba ESP, lepas saya balik kerja. Biasanya time tu memang letih sangat2.


 Rasa macam nak tidur je. Tapi mana boleh kan? Sape nak masak, sape nak buat semua kerja rumah kalau bukan saya.


Bila dah ambil ESP tu, rasa hilang letih tu, macam bateri yang baru dicas hehe. Wow bestnya.


Rupanya memang betul ESP boleh bagi tenaga macam yang saya pernah baca sebelum ni. Lepas tu memang saya terus ambil ESP bila rasa letih. Alhamdulillah ia banyak membantu saya.



***** 



Ida Ifaz Berpuasa di Hospital.
=============

8 Julai 2014. Bulan Ramadhan.

Anak pertama saya dimasukkan ke Hospital kerana keracunan makanan. Saya terpaksa tinggalkan 3 lagi anak lelaki termasuk seorang anak umur 10 bulan yang masih menyusu dgn mak mertua (rumah berdekatan hospital).



Sambil menjaga si abang yg muntah-muntah, saya perlu berulang-alik ke rumah mak mertua kerana menyusukan si kecil.



Memang penat dan memerlukan tenaga extra lagi-lagi berpuasa dan menyusu. Exhausted tahap tinggi, longlai setiap kali balik ke rumah.



Alhamdulillah, bersahur dengan ESP dan PD sangat membantu kekalkan tenaga dan susu saya di ketika genting ini. Luv Shaklee!



*****








Hana Hit Mohigil :

IKHLAS....SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP SHAKLEE.

Menjadi suri rumah dan ibu berkerjaya sangat mencabar.Apatah lagi diberkati dengan menguruskan "anak syurga" yg perlu dibantu 100%.Berkerja di siang hari yg kadang2 memerlukan kekuatan fizikal dan mental sememangnya sangat mencabar "seorang ibu+seorang wanita".


ofis hour dan kadang2 24jam.Di rumah pula sebagai seorang isteri&ibu pasti tak terlepas dengan tanggungjawab kerja2 rumah dan menguruskan anak2.


Jadi suka saya berkongsi di sini bahawa ESP SUPERB telah berjaya membantu menambah lebih energy kepada saya.Rasa sedap atau tidak yg penting kesan selepas mengambil adalah saya lebih bertenaga dan ceria ditempat kerja mahu pon di rumah.


Bukan itu sahaja malahan masalah mata saya pon telah baik tanpa bergantung pada bekalan ubat hospital atau klinik.



EXTRA BONUS? YA SAYA DAPAT.Buktinya sesibuk mana pon tugasan sebelum ini dengan energy yg ada sekarang saya masih mampu juga untuk berkecimpung dlm bisness shaklee seterusnya menambah duit poket setiap bulan.




*****



Seronok kan dengar kisah mereka.


Anda juga sedang mencari2 ENERGY BOOSTER untuk bantu anda menjalankan tugasan harian dengan baik?


KLIK SINI untuk harga ENERGIZING SOY PROTIEN SUPER JIMAT, MURAH dan BERBALOI WANG ANDA!


jangan segan silu untuk HUBUNGI ENA ye untuk pertanyaan atau tempahan,

nak bisnes pon boleh, pm je laju2


013 357 3153

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Monday, 13 October 2014

Kanser Usus Semakin Pulih dengan Energizing Soy Protein (ESP)

08:53 0 Comments

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
apa khabar?









Hari ni ena nak share testimoni yang benar2 terkesan di hati ena..sharing dari salah seorang rakan niaga ena di secret group kami iaitu Puan Dian Soffrena.bagaimana ibu beliau semakin pulih dari kanser usus dengan pengambilan Energizing Soy Protein . jom kita ikut apa kata beliau:




sharing dari Puan Soffrena:

sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, lepas operation kena 8 kali kimoterapi

so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect teruk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.


lepas dah abih cycle kimo saya mula bagi minum ESP utk bekfes dia. pas abih setin saya nampak kesan pd mak. kulit mak makin moist, berat pon dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg), bekas2 bedsore pon hilang. rambut mula tumbuh. kuku dah dah cantik (kalo masa kimo, kuku jadi lebam). kesan jahitan dah mula ok. kurang parut. kira mak dah ok la ni. yg best


saya tgk mak makin berseri & cantik kalo compare masa dia sakit. siapa yg x luluh hati bila tgk mak sakit. ramai sedara mara & kawan2 mak yg x percaya tgk keadaan mak sekarang. saya bg vitamin A & vit C juga.


apa pon saya cuma berusaha & ikhtiar. Allah s.w.t juga yg berkuasa ke atas hambanya. harga or duit bukan soalnya. yg penting mak.












Alhamdulillah teruja sungguh ena baca feedback kesan ESP pada ibu Puan Dian. Benarlah kata beliau, kesihatan dan kegembiraaa ibu yang bermakna manakala duit dan duit bukan soalnya

Bulan October 2014 ini merupaka bulan promosi Energizing Soy Preotein di mana anda berpeluang mendapatkannya dengan harga yang super jimat berbanding harga bukan promo.

Klik  pada gambar untuk mencuba ESP dan pihak kami akan terus hantar ke depan pintu rumah anda;) 


anda juga boleh dapatkan READY STOK Energizing Soy Protein dengan KLIK pada gambar di bawah: 








Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Tuesday, 3 June 2014

Testimonial Vita E Complex

16:13 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah | SAW


Memandangkan bulan ini promo Vita E complex, di sini ena 'compile'kan beberapa testimonial berkaitan dengan penggunaan dan keberkesanan Vita E Shaklee.

KLIK pada gambar VITA E di bawah untuk mengetahui lanjut Vita E kami yang ohsem ni;)



http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10112

- Puan Zuriati Baharuddin-  

Selalu ati baca testimoni org ja. Hari ni ati nk share testimoni ati n husband lepas sebulan consume vitamins awesome Shaklee ni. Ati guna set SKIN BOOSTER Shaklee: ESP, vita C,vita E, B complex.

Ternyata kulit lebih moist,cerah & sekata. Mula-mula mmg rasa macam tak percaya langsung. Tapi lepas kena puji ngn husband n BFF n staff office baru la terasa 'Eh,betul la dah makin GEBU, CERAH & SEKATA'. Serius,pagi-pagi ati suka tgk muka sendri kt cermin, pastu main picit2 pipi.hihihiihihihi.

Testimoni husband pulak: Ati bg dia mkn: Vita c ,vita e,alfalfa n b comp. Yang bestnya sekarang dia mmg dah JARANG SELSEMA sbb RESDUNG. Added: Kulit muka dia pun makin licin n bekas-bekas jerawat dulu-dulu makin pudar & hilang. Ati ni weekend housewife,so sekali bila husband dtg on weekend mmg ati suka belek-belek muka dia,ternyata berbeza before & after consume Shaklee.

Bonus: Tumit kaki yg merekah n kasar dah bertukar jadi lembut n licin. Kalau tak percaya sila check sekarang.hihihiihihi






-Puan Azliza-

Salam. Saya nak share sakit pengalaman hubby saya setelah 2 minggu makan vitamin e. Sebelum ni muka hubby sy banyak sangat blackhead dan muka berminyak dan hubby saya ni paling susah nak cuci muka dengan pencuci tapi pagi semalam saya sendiri terkejut bila tangok muka hubby tak de blackhead lagi. Saya tanya dia ada cuci muka ke pagi ni dan dia ckp takde. So ni mesti penangan vitamin e ni. Saya sangat happy bila tengook muka hubby bersih dan berseri... tak sia2la saya bagi hubby makan vitamin e ni.





-Puan Jumaah Ahmad Marzuki-‎

Nak share testimoni ank..
Saya beri ank minum mealshake n vita c hari2..Yg best nya luka kat muka ank sy dlm ms 1 mggu dh sembuh sepenuhnya..

Kat gbr yg tarikh 6 sept 2012 tu sy bersihkn luka guna basic h..pastu sapu vita E shaklee kat tpt luka setiap hari sblm tdur..Mmg cepat luka tu kering..semua nya dengan SHAKLEE





- Puan Azlina Hashim‎-

Anak saya terjatuh masa bermain.
Luka di muka paling banyak.
Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia.

Dalam masa seminggu dah nampak bezanya,
Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E.
Memang Amazing Vita-E ni!!




-Haziq Qaisara-

testi anak sendiri.terbakar dekat muka masa bakar sampah. tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur.meletup tu yg kena dekat muka. samalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. cepatnya kulit dh recover. ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar.

gambar ni lepas sebulan sapu vitamin e.kulit dah hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bagi meal shake,chewable vitamin c
luaran basic H,herbal cream.

kulit dah mengelupas habis baru sapu vitamin e. tapi mealshake dengan chewable still continue







 -Nurul Hidayah-

nak share juga experience mengambil vita E dan vita C. saya mula ambil bulan 2. sebab jennifer lopez pun makan vitamin E. nak cantik macam dia jugak....huhuhuhu.. gambar belah kiri atas tu masa belum ambil vitamin E. muka tak bermaya, yang kiri bawah tu dah start ambil vita E, yang belah kanan gambar terkini tanpa sebarang make up just pakai moisturizer kat muka. than to Iffah Anuar sebab suggest untuk akak ambil vita E shaklee ni




-Nor Ramli-‎


Hilangkan parut dan KELOID


Masalah KELOID (cuba tengok di lengan kiri anda utk contoh keloid bagi yg ada parut 'BCG') terhasil akibat penyembuhan luka yang tidak 'teratur'. Collagen dan juga bahan lain penyembuhan seperti 'dicampakkan ke tapak luka' tapi tidak 'diratakan'. 
Contohnya macam tgk org buat lantai simen..dicampak 1 sodok penuh simen..pastu tukang buat simen ada emergency terus tinggal..maka mengeringlah simen tu
kat situ. Keloid ni 'metafora'nya begitulah. Luka perlu dikawal kadar kelembapannya semasa proses pemulihan.. terlalu 'kering' atau 'basah' akan melambatkan/menyebabkan komplikasi dalam sistem penyembuhan.


Testimoni yg saya kongsi ni adalah kisah benar sahabat saya yang diuji dengan kemalangan yang menyebabkan luka dalam pada tangannya. Alhamdulillah berkat pengambilan berterusan VITA E complex dan juga GLA complex. Inilah hasilnya.



 



-Hani Nadhirah-
Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..
Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh.....



Semoga Bermanfaat . 






Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.