Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query set hamil. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query set hamil. Sort by date Show all posts

Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 11 May 2016

Set Hamil Shaklee : Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi

12:11 0 Comments
Pastikan bayi mendapat khasiat dan nutrisi terbaik dari peringkat janin lagi

Bismillah,
Assalamualaikum.


Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi | Apa sahaja yang ibu hamil makan akan 'pergi' ke bayi yang dikandung nya juga. Jika elok makanan tu, bagus la untuk perkembangan bayi dan jika sebaliknya, bayi juga akn mendapat kesan buruk secara langsung dari peringkat janin dalam perut atau selepas dilahirkan. Waktu dalam perut, yela kita tak nampak lah kesannya kan. 


Ada kawan Ena berkongsi dua orang anak beliau sangat berbeza dari segi tahap kesihatan akibat perbezaan diet yang diamalkan sepanjang kehamilan. Waktu hamil anak pertama beliau rajin sangat minum susu manakala anak kedua beliau tak lalu langsung minum susu. Akibatnya, apa yang diperhatikan sepanjang tumbesaran anak beliau, anak pertama kerap jatuh-jatuh dan kaki tak kuat manakala ank kedua jarang terjatuh dan kaki lebih kuat. 


See? Nampak tak kepentingan nutrisi waktu hamil dan bagaimana ia mempengaruhi tumbesaran anak selepas dilahirkan. Sebab tu ena sedih sangat bila tengok ada ibu hamil sanggup minum coca cola, makan maggi, fast food dan jajan. Sebab, bukan fizikal bayi je, mental badan IQ pon dipengaruhi oleh nutrisi ketika hamil juga tau!



Alhamdulillah , Set Hamil Shaklee membekalkan nutrisi yang lengkap kepada ibu hamil sepanjang 9 bulan 10 hari . Pengalaman Ena sendiri menggunakan suplimen hamil Shaklee memang rasa sangat berpuas hati kerana sangat bertenaga dan aktif sepanjang hamil pada tahun 2015.


Ena menggunakan set hamil shaklee sepenuhnya sepanjang kehamilan kedua, Baby Safiyya. Waktu ni hamil 8 bulan ;)


Jom Ena perkenalkan satu persatu suplimen dalam set ini:

    Energizing Soy Protein (ESP) - protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel2 baru pada janin


    B complex- Mengandugi folic acid  yang penting untuk perkembangan saraf tulang belakang janin pada 1st trimester. B complex untuk control mood ibu hamil juga.


    Ostematrix - kalsium utk support pembentukkan tulang baby dan tulang serta gigi ibu. Kekurangan kalsium nanti ibu akan jadi lenguh-lenguh dan sakit pinggul/belakang/kaki. Untuk elak sembelit gak ni.


    Vita Lea - multivitamin untuk cukupkan nutrisi keseluruhan dan ada IRON untuk naikkan haemoglobin ibu hamil


    Sustain released Vita C - untuk tingkatkan imuniti ibu  dan bantu penyerapan IRON dari vita lea


    Omega guard - minyak ikan tulen untuk perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu ( elak diabetes semasa hamil). Untuk di ambil bermula trimester kedua kehamilan. 



    Menurut Dr Hamid Arsyat, Doktor Pakar Sakitpuan: 

    Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.


    Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. Ada yang percaya makan lebih makanan dari kacang soya menghasilkan kulit bayi yang cantik ! Mungkin benar?


    Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wamita hamil ! 



    Tonton Video Rahsia Ibu Hamil ini sangat bertenaga!








    Mommies yang berminat untuk memiliki Set Hamil Shaklee yang mendapat sambutan ramai ni boleh la order sendiri menggunakan kad kredit atau kad debit dengan cara KLIK ORDER NOW di bawah, atau terus call/whatsapp/sms Ena pon boleh ye. insyaAllah kedai online ena ni bukak 24 jam ;)







    Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153



    p/s: KLIK untuk grab <<PROMOSI TERKINI>>




    Friday, 19 June 2015

    Testimoni Set Puasa Shaklee

    17:31 0 Comments


    Assalamualaikum

    Salam sejahtera semua..salam Jumaat dan salam ramadhan hari kedua;) 

    ena terpanggil untuk share koleksi testimoni mereka yang telah merasai shaklee effect atau keberkesanan dari cadangan set shaklee puasa ni.

    untuk pengetahuan semua, dalam cadangan ini, terdapat 3 product (ada yang pangil set ni, 3 product ni sebagai  Mighty 3 GEM):

    • PERFORMANCE DRINK
    • ENERGIZING SOY PROTEIN
    • MEAL SHAKES

    3 item dalam Set Shaklee Puasa.
     KLIK SINI untuk membaca pengalaman ena berpuasa penuh ketika hamil dan menyusukan anak bersama set power ini.



    ok jom kita lihat testimoni dari mereka yang pon mencuba set ini.



    *************************

    TESTIMONI 1
    Anak-anak berpuasa




    Assalamualaikum.. Malam ni nak share 1 testimoni sendiri mengenai Performance Drinks.. Alhamdulillah.. Sejak seminggu lebih mengambil PD sebagai minuman wajib keluarga sewaktu berbuka & sahur, anak saya langsung takde ngadu lapar atau dahaga sepanjang berpuasa..

    Saya sebagai ibu agak risau juga kerana ini adalah tahun pertama anak bersekolah pagi (agama) & ptg (kebangsaan).. Dgn keadaan cuaca sekarang yg mmg panas.. Budak2 terutamanya yg mula2 akan rasa lesu & letih..

    Tp, dengan Performance Drink Shaklee.. Alhamdulillah, tiada lagi rasa lesu @ letih dlm diri anak saya.. Malah die teramat sukakan rasa oren PD Shaklee... TQ shaklee.. Mmg produk terbaikk!!!



    ***************************
    TESTIMONI 2
    Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga Melakukan kerja Rumah





    PERFORMANCE DRINK..
    saya suka performance drink.. membantu saya kekal bertenaga sampai mlm... sekarang saya tengah marathon ganti puasa..performance drink sangat membantu.

    walaupun puasa, fully breastfeeding, balik kerja saya tetap kuat untuk masak berbuka, sidai baju, kemas rumah, mandikan anak, siapkan assignment, steril botol susu...memang bertenaga...kawan2 siapa yg cepat penat tu bole try. best sangat..rase oren.. rugi tak cube. nak2 dah nak masuk ramadhan ni.....

    **********************
    TESTIMONI 3
    Lama Dah Tak Berpuasa Sunat





    Puan Zakiah mengakui setelah lama tak puasa, biasa bila petang dah 'lembik lutut' ( letih). Tapi kali ini beliau siap boleh naik turun tangga aras 3, bertenaga sekali.

    Rahsianya, beliau bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan madu. 


    **********************
    TESTIMONI 4
    Puasa tanpa Rasa Haus







    Puan Jamie tengah ganti puasa dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix dan 7 biji kurma.

    Kesan yang dirasai beliau pada hari keempat sangat AWESOME jika dibandingkan dengan tahun lepas. Beliau sangat berpuas hati dan rasa kurang haus  serta bertenaga je  bekerja di ofis.

    **********************

    TESTIMONI 5
    Perahan Susu Ibu Ketika Berpuasa Banyak!




    Puan Fahidayu breastfeed / menyusukan anak sepenuhnya. Masa ni permintaan susu sangat tinggi kerana anak masih kecil iaitu berumur 1 tahun 

    Semasa sahur beliau mengambil Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP), Kurma dan susu.


    Kesannya, rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun beliau bekerja di luar iaitu menjaga bazar di masjid india dan kawasan bukit bintang!


    Alhamdulillah , asbab set shaklee puasa ni, perahan stok susu untuk anaknya juga maintain 10-12oz LEBIH sehari.


    **********************

    TESTIMONI 6

    Ibu Menyusu Berpuasa Bertenaga hingga jam 7 petang!
    (Pengakuan dari suaminya;)



    Pengakuan dari Firdaus Azizi berkenaan puasa isterinya , kisah tahun lepas di mana isterinya yang sedang menyusukan anak kedua hanya bertahan puasa sehingga jam 4 petang je. Pernah sekali beliau balik kerja dan mendapati isteri terbaring atas lantai di depan pintu!

    9 hari tinggal puasa sebab tak larat sangat. So tahun ni kene lah ganti 9 hari tu.

    Tahun ni isteri beliau mengamalkan shaklee iaitu bersahur dengan Meal Shakes, Performance Drink, Energizing Soy Protein (ESP) dan Kurma.hari pertama ganti puasa terkejut kerana jam 7 isteri beliau MASIH BERTENAGA walaupun terpaksa melayan anak2 bermain di ketika panas terik!

    Beliau  berterima kasih pada shaklee kerana alhmdulillah asbab shaklee, isterinya bertenaga dari sahur hingga berbuka.



    **********************

    TESTIMONI 7

    Ibu Hamil dan Menyusu Berpuasa di Negara yang waktu siangnya lebih panjang!




    Puan Balkhis sedang hamil dan menyusukan anak kedua pada masa yang sama. Ramadhan di tempat beliau berpuasa waktu siang lebih panjang iaitu subuh 4 pagi, dan maghrib jam 9.30 malam!

    Asbab mengambil set puasa shaklee, Alhamdulillah beliau dapat PUASA PENUH, kurang dehydrated dan masih boleh teruskan penyusuan.


    **********************

    TESTIMONI 8

     Tiada lagi Penat Ketika Berpuasa




    Happy Customer. Katanya dah 3 hari puasanya flat je, nak terawikh pon tak larat tetapi sejak amalkan  Performance Drink semasa sahur, dah tak rasa penat, boleh masak untuk berbuka dan boleh solat terawikh sampai HABIS.

    **********************

    TESTIMONI 9

     Hamil 7 bulan Berpuasa dengan Bertenaga



    Conversation dan suggestion untuk ibu hamil yang ingin berpuasa dengan penuh tenaga sepanjang bulan puasa ----->  dah tentu Mighty 3 Gem menjadi pilihan:

    Meal Shakes, Performance Drink, dan Energizing Soy Protein (ESP)


    **********************

    TESTIMONI 10

    Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni...





    Rakaman video eksklusif  pengakuan ibu ber anak 4 . Anak keempat beliau hamil dengan mengambil set hamil shaklee, puasa pon cergas!

    **end of testimoni**


    Macam mana?

    mereka dah pon mencuba dan TERBUKTI mereka BERTENAGA sekali ketika menjalani ibadah puasa. 



    anda pon mahu mencuba?



    YA ENA, SAYA NAK CUBA SET SHAKLEE PUASA NI SEKARANG JUGA!






    Your Beauty & Health Consultant:


    +6 013 357 3153

    Tuesday, 10 May 2016

    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari ;)

    18:49 0 Comments


    Assalamualaikum


    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari | Alhamdulillah pilihan yang bijak. Set Hamil Shaklee ni lah menjadi pilihan ena juga. Kita guna sendiri dan rasa keberkesanannya alhamdulillah memang ena berani nak cadangkan pada mommies semua.


    Isteri kepada blogger terkenal ni siapa tak kenal kan, Ben Ashaari,(ena cukup kagum dengan blogger ni) memilih untuk kekal bertenaga dan sihat sepanjang hamil.


    Ena pon ada cerita nak story ni, berkaitan set hamil ni gak. InsyaALLAH ena akan kongsikan dengan anda semua ye. 


    KLIK SINI untuk baca pengalaman mommies yang dah guna Set Hamil Shaklee.


    Untuk kisah ena, tunggguuuu;)







    Tuesday, 24 October 2017

    Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

    15:36 2 Comments
    Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

    ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




    KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
    ---- 

    Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

    Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

    Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


    Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

    Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

    Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

    Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

    Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
    Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

    Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
    Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

    Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

    Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


    Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

    Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

    Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

    Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

    Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
    Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
    Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

    Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
    Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

    Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
    Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

    Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

    Saya enjoy mengandung.
    Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
    Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

    Bila Allah tarik baru kita terasa.
    Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

    Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

    -SID DR Hasifah-
    Happy Shaklee user
    💁Terima Kasih 🌹







    Testimoni Set HAmil Shaklee


    Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


    Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


    Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




    Your Certified Shaklee Product Consultant:
    ID: 960982
    Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
    Direct Wassap:
    COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
    Pengeposan ke seluruh Malaysia




    Monday, 7 September 2015

    Promosi 4 Set Produk TERLARIS Sempena YES Program

    23:40 0 Comments


    Assalamualaikum


    YES merupakan program keusahawanan di bawah inisiatif baru syarikat shaklee. YES ialah Young Entreprenur System di mana hanya mereka yang berdaftar sebagai ahli sah shaklee dari april hingga october 2015 sahaja layak menyertai program ini.


    Award untuk mereka yang SUKSES dalam program ini ialah 
    TROFI dan CASH bernilai rm10 , 000!!




    Entry ini ena nak cerita mengenai 4 set/pack produk yang ditawarkan di bawah program YES ini.



    Setiap set ini akan mendapat DISKAUN sebanyak 5% !!!

    *****

    PACK 1 : HEALTHY PRENATAL / SET KEHAMILAN







    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Energizing Soy Protein 
    Omega Guard
    Ostematrix
    B Complex
    Sustained Release Vita C
    Vita lea , 3 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 616.90

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
    (termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)



    *****


    PACK 2 : HEALTHY POSTNATAL / SET BERPANTANG





    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Energizing Soy Protein 
    Omega Guard
    Ostematrix
    Alfalfa Complex
    Sustained Release Vita C
    Vita lea , 3 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 616.90

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
    (termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)

    *****



    PACK 3 : YOUNG LIVING / SET AWET MUDA





    Apa produk dalam set ini?

    2 botol Vivix
    1 botol Vita lea (FREE GIFT untuk FREE  membership)


    Berapakah harga set ini?

    Harga asal set ini ialah RM  1007

    Harga set ini selepas MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ( FREE MEMBERSHIP) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 400 !!!!
    (termasuk FREE harga keahlian+ FREE vita lea)

    ***** 




    PACK 4 : HEALTHY FITNESS / SET KURUS




    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 1 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Cinch Shake perisa Chocolate 
    Cinch Shake perisa Vanilla 
    Cinch Tea Mix
    Herb Lax
    Lecithin
    Vita lea , 2 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 711

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 260!!
    (termasuk FREE 1 BOTOL vita lea)

    *****

    Dah berpinar2 mata tengok TOTAL PENJIMATAN tu kan..hehe..


    Memang untung sangat GRAB SET NI bagi siapa yang sedang hamil, persediaan untuk bersalin, untuk kurus dan mereka yang nak kekal awet muda atau untuk berikhtiar dari penyakit kronik.


    Sebarang pertanyaan atau tempahan,






    013 357 3153

    Thursday, 31 August 2017

    Promosi Merdeka Ogos 2017

    15:27 0 Comments



    Promosi Merdeka Ogos 2017 | Assalamualaikum. Ogos bulan kemerdekaan Negara kita. Tambah lagi tahun ni kita menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 60 tahun

    Shaklee Malaysia juga tak berkecuali membuat promosi hebat dan menarik bulan ni. Fokus promosi bulan ini adalah Omega Rewards , Keahlian Baru , Set Kesihatan Wanita dan Cooler Bag Vivix yang sangat exclusive




    Promosi Merdeka

    1) Omega Rewards


    Belian 5 botol Omega Guard, layak dapat e-voucher bernilai RM60  dan boleh digunakan untuk next purchase. alid sehingga 


    E-voucher valid sehingga 15 September 2017

    KLIK SINI untuk  beli sekarang dan dapatkan penjimatan sehingga RM 163.55 !



    Keahlian Baru serta promo PWP tumbler dan Vita C dengan harga RM60 sahaja!

    2) Keahlian Baru


    Jadi ahli shaklee dengan hanya RM69 dan buat belian 100uv dalam satu resit, anda layak untuk grab promo bulan ni iaitu Vitamin C dengan harga RM60 dan Tumbler exclusive new color 



    KLIK SINI  dan isi form di menu tab 'Join Now' untuk pre aktif kan membership. insyaALLAh selepas submit form, pihak kami akan menghubungi dan bantu anda untuk buat activation penuh




    Set Kesihatan Wanita beserta PWP tumbler Follow Your Heart yang sangat cantik 

    3) Set Kesihatan Wanita

    Setiap pembelian Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shakele dan Set Cantik Shaklee anda layak untuk grab Follow Your Heart Tumbler semerah makngah tu. Cantik sangat kan


    KLIK SINI untuk self-shop Set Cantik Shaklee (Ever Vibrant Set)

    KLIK SINI untuk self-shop Set Hamil Shaklee (Prenatal Set)

    KLIK SINI untuk self-shop Set Berpantang Shaklee (Postnatal Set)



    PWP beg untuk simpan vivix dan sudu exclusive untuk 3 jenis set dia atas.


    4) PWP Cooler Bag + Exclusive Vivix Spoon

    Cantik sangat cooler bag & spoon exclusive ni. Boleh muat 4 botol vivix dalam satu masa tau

    KLIK SINI untuk beli 2 botol Vivix dan dapat FREE MEMBERSHIP dan FREE POSTAGE , jimat lebih RM300

    KLIK SINI untuk beli Set Kesihatan Lelaki (Amazing Golden set for him)





    Hubungi kami untuk info/order:

    Your Certified Shaklee Product Consultant:
    Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
    Direct Wassap:
    http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
    COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
    Pengeposan ke seluruh Malaysia



    Tuesday, 31 May 2016

    Promosi Ramadhan dan Raya :Alfalfa dan Shaklee Collagen Powder Mei 2016

    23:59 0 Comments





    Promosi Ramadhan dan Raya  Alfalfa dan Shaklee Collagen Powder Mei 2016 | Kira-kira sebulan je lagi kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak dan kemudian Syawal bulan kemenangan, insyaALLAH. Tak sabar kan. Ena pon tak sabar juga, semoga dipermudahkan untuk Ena berpuasa tahun ni. Maklumlah berpuasa sewaktu menyusukan 2 orang anak serentak, perlukan kekuatan fizikal dan mental juga ;)



    Ok, dah ramai sangat bertanya promosi shaklee untuk Mei 2016. Walaupun beberapa Set suplimen seperti Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kurus dan  Vivix Twinpack dah ditamatkan promosi nya bulan ni tapi bulan special la juga kerana merupakan bulan pertama diperkenalkan set promosi terbaru iaitu Set Detox Shaklee yang akan berakhir pada Jun 2016.


    Promosi Shaklee pada bulan ini adalah:


    SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP)



    Kelebihan Shaklee Collagen Powder :



    • Sumber Kolagen Terbaik iaitu dari sisik ikan merah laut dalam (5000m) (bebas dari pencemaran)
    • Tinggi kapasiti dan kepaduan sel yang berfungsi dalam mengekalkan kelembapan.
    • Jisim molekul yang sangat rendah dan optimum- menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.
    • Packaging dalam sachet (mudah di bawa)
    • Ramuan nya sangat semulajadi BEBAS dari sebarang pengawet, gula, garam, perisa, perasa dan warna tiruan
    • Mudah larut! tak perlu kacau pon takpe tau. shake2 aje;)


     Khasiat Shaklee Collagen Powder :


    🌹🌸 Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan

    🌹🌸 Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.

    🌹🌸Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

    🌹🌸Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

    🌹🌸Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

    🌹🌸Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

    🌹🌸Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

    🌹🌸Menguatkan- membantu kuatkan tulang dan kurangkan rasa sakit sendi.

    🌹🌸 Menganjalkan - membantu mengekalkan otot mata supaya anjal

    🌹🌸 Membantu meningkatkan fungsi otak.



    BUY 6 FREE 1

    Apa yang anda dapat dengan pembelian set ini?

    1. Beli 6 kotak, dapat FREE 1 kotak. 
    2. FREE 1 kotak collagen powder yang berharga RM 315.88 (harga retail)
    3. JIMAT lebih RM 100 sekotak
    4. 1 kotak untuk pengambilan sebulan, so set ini tahan sehingga 7 bulan!
    5. FREE MEMBERSHIP seumur hidup
    6. Dijemput ke Support group konsultasi kesihatan dan coaching untuk bisnes (jika mahu)






    ALFALFA COMPLEX



    Kelebihan  Alfalfa Complex Shaklee:


    • Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. 
    • Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi. 
    • Nama Alfalfa ni ada disebut dalam Al-Quran tau. 
    • Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. 
    • Daun yang matang kaya dengan klorofil. 
    • Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. 
    • Bahagian lain yang tak penting dilupuskan. 
    • Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.


    Khasiat Alfalfa Complex Shaklee: 




    • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 
    • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – 
    • Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 
    • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 
    • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
    • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 
    • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan 


    Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee


    • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 
    • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 
    • Memberi kelegaan semasa period. 
    • Membantu Merawat arthitis 
    • Membantu Merawat athma 
    • Mencuci usus bagi membuang toksik 
    • Membantu membuang angin dalam badan 
    • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
    • Meneutralkan asid dalam badan 
    • Membantu masalah keputihan pada wanita. 
    • Membesar dan menegangkan payudara. 
    • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
    • Memulihkan urat selepas bersalin. 
    • Milk booster 
    • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
    • Meningkatkan stamina lelaki 
    • Membantu Melegakan masalah sembelit

    BUY 3 FREE 1


    Apa yang anda dapat dengan pembelian set ini?

    1. Beli 3 botol, dapat FREE 1 botol. 
    2. FREE 1 botol Alfalfa Complex  yang berharga RM 104 bagi saiz L (700 biji) dan RM 57 bagi saiz S (300 biji)  -harga retail
    3. JIMAT hampir RM 100 sebotol yang saiz L
    4. 1 set  saiz S untuk pengambilan 2 bulan, so set ini tahan sehingga 14 bulan! kalau saiz L, sebotol tahan 4 bulan tau. berbaloi sangat kan.

    untuk mencuba, insyaAllah Ena boleh bantu, hubungi je ena ye

    Your Health & Beauty Consultant
    AEINNA MUSA
    +6 013 357 3153



    Tuesday, 29 September 2015

    Set Bersalin Untuk Pantang Selepas Keguguran

    16:11 0 Comments

    Assalamualaikum


    Ena kongsikan kisah seorang ibu yang keguguran dan berikhtiar untuk pulihkan badan dengan Set Bersalin Shaklee.


    JOm ikuti apa kata beliau:







    Puan Yaqeen Ahmad :


    BERPANTANG dengan ESP Shaklee


    Saya ingin berkongsi tentang amalan berpantang selepas keguguran pada Jun 2014 lepas.


    Sebelum ini, saya tidak mengamalkan sebarang suplemen secara khusus selepas bersalin anak pertama mahupun yang kedua. Alhamdulillah, proses berpantang tetap berjalan dengan lancar.


    Namun ditelan masa, lebih-lebih lagi selepas melahirkan anak kedua, tahap kesihatan agak surut. Letih mengerjakan kerja rumah dan kerja online. Berita menggembirakan hadir, pada April 2014, saya sah hamil anak ketiga. Usianya 6 minggu ketika itu. Saya menjaga diri seperti biasa, mengambil suplemen untuk set hamil.



    Rezeki sehingga minggu ke10, saya keguguran dan menjalani proses cuci rahim. Sakit selepas cuci rahim seperti macam sakit selepas bersalin juga. Cuma pada waktu proses cuci itu, saya dibius dan tidak rasa sakit apa. Sakit rengat tetap ada.



    Saya cadang untuk hamil lagi (sebab target bersalin 2015). Jadi harus berusaha untuk lekas sembuh.



    Dalam tempoh berpantang, setiap hari saya amalkan bancuhan Energizing Soy Protein bersama air coklat. Selain itu, saya amalkan juga Vitamin C Plus dan minuman Radix HPA. Saya sedia banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan saban hari. Tiada haruan atau gamat atau jamu seperti kebiasaan yang lain. Ia pilihan masing-masing.



    Alhamdulillah, perasaan sangat selesa. Badan jadi hangat dan masalah-masalah seperti lepas bersalin, tiada. Sakit rengat memang cepat hilang. Badan pulih dalam seminggu. Bertenaga dan mampu buat kerja-kerja rumah yang ringan.



    Apa yang saya niatkan ialah pengambilan protein yang konsisten pada setiap hari dapat memulihkan luka dalam rahim dengan cepat


    Alhamdulillah, Ogos 2014, saya hamil bayi keempat. 'Dia' kuat dan sihat sehingga lahirnya. Bonusnya, kulit ibu bertambah baik dan mudah diurus.


    Azam kami; mudah-mudahan kami berdua dapat menjayakan misi penyusuan ibu sepenuhnya sehingga Fadiah Uzayra 2 tahun seperti Aqil Farabi. Amiin.


    [Gambar: Kami berdua pada hari ke-44]
    Sekian.








    ******


    Alhamdulillah...asbab suplimen pilihan beliau ( Set Berpantang Shaklee ), kesihatan beliau cepat kembali pulih dan rahim beliau 'ready' untuk menerima orang baru lagi. Syukur.






    ******



    Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


    Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


    till then,

    have a nice day !



    013 357 3153
    013 357 3153
    013 357 3153

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.