Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query landmark study. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query landmark study. Sort by date Show all posts

Saturday, 16 September 2017

Kajian Telomere VIVIX Shaklee

13:07 2 Comments
Kajian Telomere VIVIX Shaklee








Kekna terbaca sharing Master Farah Wahida ,one of Shaklee master bawah team besar kami.
Sharing dia panjang


Memang panjang๐Ÿ˜…

Tp mudah nak faham , maklong lahhh kajian2 saintifik ni tak shah kalau tak guna word bombastik๐Ÿ˜…
So kita rakyat marhein ni amek masa sikit nak hadam๐Ÿ˜…

Kalau Nak tambah lagi ilmu boleh google je word ' Shaklee Telomere Study' takpon taip je bhs Melayu kita ni haaa --' Kajian telomere shaklee'


Nak remind sahabat kekna,
Nak consume apa2 especially bab2 suplimen yg masuk dlm badan yg jadi DARAH DAGING kita, nak bagi anak suami isteri mak ayah makan, jangan ambil mudah, STUDY dulu sampai akar tunjang apa bahan2 dan sejauh mana keberkesanan serta tahap keselamatan suplimen utk jangka panjang☝️☝️

Ok here we go, ni perkongsian dari Master Fara yg cantik ๐Ÿ‘‡ (baca sampai abes tau๐Ÿ˜˜)
****


Ok..bawak bertenang. Farah bukan nak gebeng cerita picisan. Ini kajian KHAS. Bukan experiment sejam dua jam.


FARAH GERENTI ANDA TIDAK MENYESAL BACA POST INI SAMPAI HABIS .


Untuk pengetahuan semua, VIVIX SHAKLEE ada landmark study. Atau kita kenali sebagai TELOMERES STUDY.


Jadi, first of all..korang boleh erase dalam kepala VIVIX SHAKLEE produk biasa-biasa. VIVIX sangat premium. Istimewa sangat. Tok sah duk gandingkan dengan jus jus lain.


Saintis DR ELIZABETH BLACKBURN, yang Farah kenalkan kat post sebelum ini. Dia ni genius yang terima anugerah nobel dalam perubatan pada tahun 2009.

Good news !!!

Beliau adalah penasihat kepada LANDMARK STUDY : TELOMERES STUDY yang Shaklee buat ke atas VIVIX.


Gila ke apa Shaklee nak study sampai DNA bagai ?


Haa memang gila. Roger Barnet memang suka buka kerja gila all out. Kita tak main cakap aje. Kita kasi test terus. Nak bukti macam mana lagi ?


Apa itu TELOMERES ?


Seperti yang Farah cerita sebelum ini, TELOMERES ini pelindung pada rantaian DNA kita.
“PROTECTIVE CAP” Penutup yang memberi perlindungan kepada DNA yang berada di hujung kromosom.


(Kalau uol nAk bayangkan camne penutup ni, boleh bayangkan seolah2 bahagian plastik pada hujung tali kasut kita tu.๐Ÿ˜ƒ)

Bila makin berusia, secara semulajadi TELOMERES kita akan banyak yang tidak berfungsi. Akan banyak yang memendek.

Bila pendek TELOMERES ia akan bersamaan dengan musnahnya DNA.

Dari sini maknanya, orang yang mempunyai telomeres yang panjang, maksudnya selnya dilindungi.

Orang yang mempunyai TELOMERES yang pendek, maksudnya baanvak DNA yang dah rosak

Ok ni part paling syok nak tahu. Apa jadi pada orang yang amal VIVIX. Bagus sangat keww ? ๐Ÿ˜‰☺️
Readddyyy ?


HASIL KAJIAN ( rujuk graf dalam gambar )

Line Biru - Pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX lebih dari 5 tahun
Line Grey- Control group (Tidak mengambil VIVIX)


"Pengguna VIVIX SHAKLEE berusia 80 tahun, mempunyai kepanjangan TELOMERES sama macam umur 41 tahun orang yang tidak ambil VIVIX".


Mana nak tahu kromosom kita panjang ke pendek ?


Test ini bukan guna darah. TAPI guna sel. Sel badan. Nak periksa tu kena guna peralatan yang high tech.


Bila kita bandingkan kepanjangan TELOMERES pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX.
TELOMERES dia lebih panjang 11% dibandingkan dengan control group (orang yang tidak mengambil VIVIX).

Ok gini..Bayangkan Farah sudah umur 80 tahun. Farah sudah ambik VIVIX 5 tahun. Shaklee ambik sel dari badan Farah, untuk tengok kepanjangan telomeres.


Lepas tu Shaklee ambik sel orang yang tidak ambik VIVIX. Orang tu umur 41 tahun.
Skali tengok, ehhh sama panjang. Padahal Farah jauh lebih tua dari orang tu.


Haaaa nampak ke nampak? Wow best nya ! Ini yang makin semangat nak ambil VIVIX. Tak mahu skip !

Best kan minta Allah bagi panjang umur. Tapi even sudah 80 masih gagah sihat. Pepandai la guna usia tu untuk ibadah. Tu sendiri kena ingat lah..

Jadiiiii....


Ini membuktikan bahan antioksidan yang tinggi yang ada dalam VIVIX, mampu untuk memberi perlindungan kepada DNA anda dan memperlambatkan proses penuaan diperingkat sel.


Sebenarnya dalam VIVIX ni mengandungi 16 jenis poliphenol termasuk RESVERATROL. Bahan daripada tumbuh-tumbuhan sahaja.


Mempunyai antioksidan yang membantu untuk mencegah kerosakan sel.
Beri perlindungan pada sel badan.


Bila sel badan kita terlindung, bukan setakat penyakit dapat dielakkan. Tapi juga, antioksidan yang tinggi juga mampu mengekalkan kolagen.


Maksudnya, kalau kita ada antioksidan yang tinggi, kerosakan kolagen akan perlahan daripada biasa. Sebab itu dimaksudkan anti penuaan ada dalam VIVIX SHAKLEE.


Haaaa....macam mana? Farah makin sayanggg dengan VIVIX ni. Korang bila lagi.
Ehemm...nak harga murah, VIVIX ada promo HARI MALAYSIA. Esok sahaja taw. Meh-meh bisik kat Farah.


******


Tu diaaa panjang lebaq Kak Farah kita eksplen.
Baca abes tak tu๐Ÿ˜


Buleh hadam ka?hihi


Btw, ingat satu ja #SIHATtuJIHAD ,memang soal hidup mati sakit sihat tu kat 'tangan ' Allah tapi kita memang dituntut untuk BERDOA & BERUSAHA ke arah healthy lifestyle & kekalkan tahap kesihatan di tahap terbaikkkkkk๐Ÿ‘


Sihat tu satu PELABURAN bukan perbelanjaan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’š


๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡
Kalau rasa 1 botol vivix mahal,
Boleh grab 2 botol vivix sebab boleh jimat hampir RM300 utk twinpack!
Promo Harini ini sahaja! (16 Sept 2017)
๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡






KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Thursday, 13 September 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix !

05:39 0 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix ! |







Saya Ainul Mustafa ibu kepada 3 orang puteri yang comel, aktif membesar
.
Saya mula makan vitamin Shaklee sejak 2011 masa menyusukan anak pertama saya. Bekerja sebagai engineer yang kerap ke sana sini outstation buatkan saya cepat penat, stress.bila stress susu pun merundum.
.
Kemudian saya konsistent makan untuk hamil anak ke dua.saya ada masalah kesuburan dan 2013 saya pregnant anak ke 2, 2014 saya lahirkan anak ke 2.
.
Diuji bila sakit luka bersalin yang teruk dalam pantang.adoiii...Alhamdulillah vivix shaklee penyelamat saya
.
Saya ada masalah berat badan yang teruk.pernah berat naik sampai 70kg.
.
Konsistent buat program #detoxshakleee dan saya berjaya turunkan berat 55kg.
.
Niatnya nak turunkan lagi tapi terpregnant lagi..
.
May 2017 lahir anak ke 3 saya.
.
Jangan tanya kenapa saya suka sangat vitamin #shaklee..terlalu banyak shaklee effects
.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 17 August 2018

Testimoni Vivix : Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix

11:41 22 Comments
Testimoni Vivix :Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix


SAKIT URAT lepas bersalin hilang lepas amal VIVIX





Ni testimoni saya sendiri.
Masa berpantang anak kedua..tukang urut yang datang urut tu salah urut sampai saya tak boleh membuang air kecil..

Walhal sebelum tu sy ok saja..bersalin tanpa luka atau jahit .. masa diurut tu mmg dia tekan tengah dan sakit gila rasa..sampai sy kena cari tukang urut lain utk angkat balik rahim sbb tukang urut pertama dah buat sampai jatuh rahim..
Akibat dr tu badan sy tetap sakit2 walaupun lepas berpantang..abis pantang badan sy sakit dr pinggang ke bawah..

3 bulan pertama lepas bersalin setiap bulan badan sakit dan kena cari tukang urut..
Sy mula amalkan vivix selepas tu dan selepas botol ketiga sy perasan yang dah 3 bulan jugak sy x sakit badan atau pi mengurut lagi..Vivix mmg bagi testimoni ketara utk saya utk masalah sakit urat saya!



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 8 August 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 4

10:09 7 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.



Ini adalah feedback dari customer kepada ejen shaklee kekna sendiri, beliau mengambil vivix shaklee ketika berpantang (selepas bersalin):



5 Bintang untuk Vivix Shaklee keana baby tiada cirit birit, makin banyak menyusu dan luka bersalin cepat sembuh dan kering

Baby saya semakin banyak menyusu dan tiada cirit birit . saya sangat bepuas hati dan saya bagi 5 bintang untuk Vivix Shaklee kerana yang paling utama, luka bersalin saya cepat kering dan sembuh. alhamdulillah.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 3

09:54 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Luka bersalin cepat sembuh iaitu 4 hari sahaja dah yakin nak duduk bersila kata Puan Diyana. beliau mengambil vivix shaklee.


Kesan czer sangat sakit tapi vivix shaklee bantu bagi sihat cepat, seminggu je dah boleh tahan kencing- Puan Diyana-





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 7 August 2018

Testimoni Vivix: Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 2

08:49 4 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


17 hari berpantang dari bersalin czer dah 


Saya pun makan vivix shaklee ni, bersalin czer (secara pembedahan) . Alhamdulillah dah 17 hari bersalin tapi tak macam orang bersalin czer  (happy face)


TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 1

08:39 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Testimoni Vivix . 


Puan Irine mengambil Vivix Shaklee untuk cepatkan penyembuhan luka bersalin. Rata -rata bu bersalin mengalami isu ni iaitu luka bersalin lambat sembuh.




Pengalaman Puan Irine mengambil vivix untuk sembuhkan luka bersalin




Nak cerita pengalaman Irine kenapa consume VIVIX๐Ÿ˜Š

.

Untuk Irine sendiri consume Vivix ni bersebab sebenarnya .
.
1st, Irine nak ikhtiar sembuhkan luka dalaman bersalin. Disebabkan Irine pernah bersalin ceaser masa anak pertama (Medina) dan anak kedua + ketiga Alhamdulillah dengan izin Allah dapat merasa bersalin secara normal .
.
Salah satu cara ikhtiar Irine untuk mempercepatkan luka bersalin dalaman Irine cepat sembuh adalah dengan consume VIVIX. Syukur Alhamdulillah luka bersalin Irine pun takde rasa pedih-pedih, takde rasa ngilu-ngilu .
.
Kalau untuk luka bersalin tu VIVIX ni lah paling recommend nak bagi cepat baik. Ada tak dekat sini walaupun dah bersalin 2 minggu tapi still lagi rasa sakit atau pedih mencucuk-cucuk dekat luka bersalin? Tak kisah luka bersalin normal mahupun secara ceaser. 
.
Dan, antara sebab lain nak consume VIVIX sebabkan Irine dah masuk umur 26 tahun, jadi Irine ambil langkah berjaga-jaga utk jaga kesihatan dan elakkan anti penuaan. Bak kata orang, nak elak drpd nampak TUA SEBELUM USIA๐Ÿ˜‹ .
.
Tak nak lah nanti-nanti, orang cakap muda lagi tapi muka nampak tua kan . Kalau boleh nanti Medina, Hasya dan Umar dah besar, Irine nak nampak macam kakak dan adik. Hihi❤️
.
PENUAAN AKAN TETAP BERLAKU TAU. Tapi, adalah pilihan kita untuk menentukan kesihatan badan kita supaya lebih sihat, lebih muda dari usia kita. Kalau kita jaga kesihatan dalaman kita, insyaAllah kita akan menikmati kesihatan yang lebih baik itu LEBIH LAMA ๐Ÿ˜Š.
.
Tak sabar nak bersalin pastu bekalan VIVIX wajib sediakan untuk ikhtiar luka bersalin cepat sembuh semula. -Puan Irine-

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Monday, 6 August 2018

Testimoni Vivix : Dari Lumpuh Dan Kanser Rahim ,Dah Boleh Berdiri Dalam Masa 5 Bulan sahaja

16:28 0 Comments


Testimoni Vivix : Dari Lumpuh dan kanser Rahim, dah Boleh Berdiri Dalam Masa 5 Bulan sahaja: Ikhtiar seorang anak yang membekalkan vivix pada ibu nya yang mengidap kanser rahim dan lumpuh akhirnya ibunya bejaya bangun dalam masa 5 bulan sahaja! Alhamdulillah  





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Jangan putus harap

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)


Jemput baca lagi Testimoni Vivix  di SINI



KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh



Testimoni Vivix : Buah Pinggang Bocor

16:21 1 Comments







Testimoni Vivix : Buah Pinggang Bocor  : Ikhtiar seorang ibu hamil yang mengidap buah pinggang bocor Berjaya! Alhamdulillah  


'Salam kak, saya pon guna vivix jugak. Dulu saya tak tahu vivix tak boleh guna untuk ibu mengandung. Hak nak masa tu saya ada masalah. Buah pinggang bocor. Bila makan vivix tu buah pinggang saya dah tak bocor. Allhamdulillah. Doktor pon terkejut. Doktor tanya saya ada pegi berubat traditional ke. Saya memang amalkan vivix je. Doakan saya ye diberikan kesihatan yang baik. Sekarang pregnant anak nombor 2. Semoga Allah permudahkan urusan kali ini. Aameen.' -izzahathirah-



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Jangan putus harap

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)


Jemput baca lagi Testimoni Vivix  di SINI



KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Friday, 13 October 2017

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!

01:00 0 Comments

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!



Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya! |  Kisah saya, alhamdulillah dengan izin Allah saya beri vivix pada anak saya ketika itu sudah 3 tahun lebih hyperactive, sedikit autisme dan lambat bercakap. 

Akhirnya usaha untuk bagi anak bercakap membuahkan hasil.

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk anak nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit 


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2


=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

  • ๐Ÿ‘FREE membership
  • ๐Ÿ‘FREE postage
  • ๐Ÿ‘CASH rebate rm36
  • ๐Ÿ‘JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix  di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Selepas 6 tahun, Penantian Wanita PCOS Untuk Hamil Akhirnya Menjadi Kenyataan

00:16 0 Comments
Selepas 6 tahun, Penantian Wanita PCOS Untuk Hamil Akhirnya Menjadi Kenyataan | Saya makan vivix untuk masalah PCOS saya dan untuk hamil. Selama 6 tahun saya mencuba pelbagai cara untuk hamil.

Akhirnya saya mencuba vivix secara konsistant selama 3 bulan tanpa miss.

Setelah saya ambil secara konsistant, period saya Alhamdulillah teratur setiap bulan.

Sebelum ni period saya kurang teratur kerana PCOS saya. Dan ia menyebabkan ketidaksuburan dan susah hamil.

Alhamdulillah, dengan izin Allah saya serasi dengan vivix dan setelah penantian selama 6 tahun kami dapat menimang anak.

Alhamdulillah saya sudah habis berpantang dan gembira bersama suami dan anak. Dengan kehadiran si kecil ni, meyerikan rumah tangga kami.

Untuk cerita lebih lanjut, saya ada bercerita di blog saya.

Terima kasih Puan Nadia memberi kebenaran untuk kami berkongsi kisah puan ;)

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol (bahan dalam vivix)  bantu atasi pcos pada wanita



Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk tingkatkan tahap kesihatan diri


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

๐Ÿ˜‰
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

๐Ÿ‘FREE membership
๐Ÿ‘FREE postage
๐Ÿ‘CASH rebate rm36
๐Ÿ‘JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix   di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, 20 September 2017

Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

10:24 0 Comments

Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

Testimoni fresh dari oven ni dikongsikan oleh Doctor Ain ,

'Pesakit kanser payudara stage 2, buat chemo 1st cycle, lepas chemo muntah setiap  hari (chemo buat 13/9). start vivix 18/9. semalam 19/9, anak dia mesej ni'



Testimoni Vivix dan Kanser Payudara




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk ibu nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit kanser untuk lebih bertenaga especially those yang dah menjalani kimoterapi


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

๐Ÿ˜‰
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

๐Ÿ‘FREE membership
๐Ÿ‘FREE postage
๐Ÿ‘CASH rebate rm36
๐Ÿ‘JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix Menjadi Pilihan Pesakit Kanser di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Monday, 6 July 2015

23 Faedah Jadi Ahli Shaklee Sempena Program YES Shaklee!

15:37 0 Comments
Memberkit Set + Free multivitamin VITA LEA untuk pendaftaran bermula May -October 2015
Jangan lepaskan PELUANG!


Assalamualaikum

Apa khabar semua sahabat2 ena yang sentiasa di bawah lindungan Allah.

Ena nak cerita,


Bermula May 2015 baru2 ini, shaklee melancarkan program YES iaitu satu program keusahawanan khusus buat mereka yang mendaftar sebagai ahli sah dari May - Oct 2015  sahaja.


Program ini tidak layak disertai oleh ahli lama tapi ia adalah untuk anda!

ye, anda yang belom lagi mendaftar sebagai ahli shaklee dan berminat untuk menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee.

kelebihan menjadi ahli biasa boleh lihat DI SINI,

kali ni, ena nk share faedah atau kelebihan mendaftar ahli dari May- Oct 2015 pula...jom kita lihat:

23 Faedah dengan hanya satu Pendaftaran sahaja!


Apa kelebihan menjadi pengedar Shaklee ?


#1 Untung Runcit sehingga 33%

#2 Bonus Tunai Peribadi sehingga 21%

#3 Bonus Tunai Kumpulan

#4 Bonus Tunai Kepimpinan

#5 Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5%

#6 Bonus Tunai Program Kereta

#7 Bonus Tunai 100% Matching Penajaan

#8 Bonus Tunai sehingga 50% Matching Bonus Bulanan

#9 Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut

#10 Trophi Esklusif pada National Conference

#11 Hadiah Tunai RM 10,000

#12 Program Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan bersama keluarga tercinta

#13 Shaklee bayar lebih RM 26billion pada pengedarnya yang sentiasa meyebar ShakleeEffect

#14 1000% peningkatan Shaklee di Malaysia sejak 6 tahun lepas (baru 1% rakyat Malaysia join Shaklee)

#15 Shaklee adalah #1 Natural Nutrition Company

#16 Shakee diiktiraf sebagai BestMLM brand in Nutrition

#17 Shaklee memastikan produknya Selamat, Berkesan dan sentiasa Organik

#18 Shaklee mempunyai Landmark Study yang menunjukkan mereka yang mengambil produk Shaklee mempunyai kesihatan lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau yg tidak mengambil vitamin langsung

#19 Shaklee berada di 9 Negara yang membolehkan kita juga berbisnes disana iaitu US, Canada, Japan, Mexico, India, Indonesia, China dan Taiwan (setengah penduduk dunia sudah dijelajahi Shaklee)

#20 Shaklee Cares merupakan satu program CSR (coorporate sosial rsponsibility) yang membantu anak3x kurang berkemampuan mendapat nutrisi Shaklee

#21 Shaklee adalah syarikat pertama mendapat pengiktirafan Climate Neutral ! yang menyokong perjuangan Shaklee untuk sentiasa GREEN๐Ÿ‘

#22 Mendapat sokongan kumpulan besar ‪#‎s2uFamilies‬ dan group Jutawan Shaklee Malaysia yang menekankan teknik marketing, motivasi, coaching, gathering secara online dan offline .

#23 Yang paling BEST, dapat FREE MULTIVITAMIN VITA LEA yang berharga rm94, 120 biji dan tahan selama 4 bulan!!!




Vita Lea diberi secara PERCUMA untuk setiap pendaftaran ahli dari May-Oct 2015 sahaja.

KLIK SINI untuk khasiat Vita Lea untuk kesihatan 



Siapa yang Perlu Mendaftar Ahli Shaklee?

Anda perlu mendaftar sebagai ahli jika anda:

  • belom pernah mendaftar ahli
  • pernah guna produk shaklee dan berpuas hati dengannya
  • diri sendiri atau ahli keluarga yang mengidap penyakit termasuk penyakit kronik
  • ingin ikhtiar KEKAL SIHAT untuk jangka panjang dengan suplimen yang halal dan organik
  • ingin menjana pendapatan
  • ingin membina empayar perniagaan sendiri yang boleh DIWARISKAN pada keluarga sendiri
  • ingin berkongsi manfaat dengan lebih ramai orang


So sekiranya anda tergolong dari mereka yang perlu mendaftar sebagai ahli shaklee seperti di atas dan ingin MEREBUT PELUANG menjana  pendapatan tanpa had dan 22 faedah faedah di atas, ayuh, lekas hubungi ena untuk mendaftar hari ini juga!



ena boleh dihubungi di whatsapp, telegram, email mahupon sms dan call.



Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.