Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts sorted by relevance for query ESP. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query ESP. Sort by date Show all posts

Thursday, 12 October 2017

22 Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat !

09:10 3 Comments

Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat .





Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat  | Assalamualaikum , alhamdulillah ESP shaklee sentiasa high demand, hot selling  dan BEST SELLER. 

  ESP shaklee ni Top 2 dalam senarai product terlaris di Shaklee Malaysia


Video kat atas ni kekna  share resepi ESP shaklee yang sangat sedap yang uol boleh cuba. Bukan sahaja sedap tau, tapi menyihatkan . Tu yang penting sebenarnya tau, sihat kan MAHAL;) tengok sampai habis tau video tu, insyaALLAH bagi idea baru untuk kita cuba minum ESP Shaklee dengan lebih sedap dan sihat lagi 


Kat bawah ni lak cara bancuhan atau resepi ESP Shaklee yang kekna selalu buat sendiri kat rumah:




1) ESP + Air Suam (walaupun simple dimple pimple eh pimple tu jerawat haha, tapi, fuhhhhh merecik jugak tau ;)




2) ESP+ Susu Segar Farm Fresh (klik SINI untuk lihat video )


 3) ESP + Performance Drink Orange  + Ais


5) ESP + Sunquick  Oren  + AIS  ( klik SINI untuk lihat video ) 




6) ESP + Collagen Shaklee Powder ( klik SINI untuk lihat video)

7) ESP Shaklee + Pisang + Salad + Performance Drink Orange+ Ais  (blend sekaligus), sedap!
8) ESP Shaklee + Epal Merah + Air Nabeez + Ais  

9) ESP Shaklee + Air Nabeez + Ais

10) ESP Shaklee +Epal Merah + Ais  

** Air Nabeez ada lah air rendaman kurma/kismis overnight

Lagi cara bancuhan yang kekna boleh suggest untuk uol adalah (share dari blog kawan2 juga ni):



11) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Air Suam + Ais

Tak boleh bancuh dengan air panas ye sebab protein sifatnya akan ternyah asli (rosak fungsinya) pada suhu lebih 60 degree C, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya. letak 2-3 ketul Ais, memang best amat



12) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung- terpulang nak guna brand apa di pasaran , Dutch Lady ke apa2 lah. kekna pilih farm fresh sebab takde gula dan pengawet


13) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Milo

14) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee+ Twister Oren

15) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

16) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Ribena

17) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nesvita 3 in 1

18) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Susu Anmum

19) 1 sudu bancuhan ESPShaklee  + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)

20) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Horlicks


21) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nestle Bliss

22) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda  atau buah buahan





Kenapa ramai sangat suka , of course sebab keunikkan yang ada pada ESP Shaklee tu sendiri ;)


9 Manfaat ESP Shaklee yang uol perlu tahu:



1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda

3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih

4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat

5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam

6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Sangat banyak kan manfaat dari hanya 1 tong ESP Shaklee.


Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee


BUY 4 LESS 5% !





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Saturday, 14 October 2017

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

11:31 2 Comments

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

ESP Shaklee pilihan sumber protein terbaik dan berkualiti tinggi di Malaysia


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan | Assalamaualaikum . daalm entry ini insyaAllah. 

Topik yang akan dikupas dalam entry ini:


1. Apa itu ESP Shaklee?
2. Apa fungsi ESP?
3. Simptom kekurangan Protein?
4. Sumber makanan Protein?
5. Siapa yang perlukan ESP?
6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?
7. Sejauh mana ESP perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?
8. Kalau tak amik ESP?


Pendahuluan 

Suplimen memerlukan 4-6 bulan secara konsisten untuk betul betul memberi kesan yang terbaik . Bergantung pada badan masing2 juga dan diet pemakan harian . Jika seseorang individu mengamalkan diet yang sihat, insyaALLAH suplimen ESP Shaklee boleh memberi kesan yang cepat.

Jika budaya pemakanan yang tidak sihat seperti fast food setiap hari, tinggi garam, tinggi MSG, jadi ESP Shaklee akan membantu membaiki  sel sel yg rosak, dan membina semua sel sel yang baru. dulu. Perlu diingatkan, suplimen bukan bertindak secara mendadak tapi secara steady dan  tempoh keberkesanan bergantung pada setiap individu


1. Apa itu ESP ?


ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee adalah serbuk protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO)


Lagi info ESP Shaklee  di SINI


2. Apa fungsi ESP?



Fungsi UTAMA protein ada untuk membina sel. Jadi bila sel (basic unit) sihat makan organ dan sistem badan seterusnya keseluruhan badan kita juga akan sihat.

Selepas 21 hari pada muka , sel badan kita akan mati. JIka kekurangan protein sel sel baru takdapat dihasilkan dengan baik dan akibatnya kulit menadi kusam, mudah berjeragat, berjerawat dan pelbagai masalah2 kulit wajah yang lain

Sel di bahagain lain selain muka pula akan mati selepas 90 hari. Jadi protein sangat penting pada semua sel pada tubuh badan  kita


Fungsi Protein :
  • OTOT. Protein penting untuk pergerakkan otot. setiap pergerakkan termasuk kelip mata   dibantu oleh otot. Di mana ada otot disitulah perlunya protein. 

  • Neurotransmitter iaitu sel saraf yg menghubungkan antara sel dan  menyampaikan maklumat dari sel ke sel. Di luar setiap sel ada reseptor protein dan fungsi protein di lapisan luar sel membantu salurkan mesej ke dalam sel. Jadi protien sangat penting untuk pastikan mesej atau maklumat dapat dihantar dari satu sel ke sel yang lain. Jadi sel boleh diperbaiki dan sel baru  juga boleh dihasilkan

  • Antibodi.  Antibodi adalah sejenis protein yang membantu membina penghalang kepada penyakit terkena pada badan. Antibodi lemah tanda kekurangan protein dalam badan

  • Kuku dan rambut. Protein pada kuku dan rambut dipanggil aLPha keratin yang mana sangat penting untuk pertumbuhan kuku yang sihat dan cantik

  • Darah. Protein pembawa yang bertanggungjawab mengangkut oksigen ke seluruh badan iaitu haemoglobin (sel darah merah) sangat penting untuk memastikan seluruh sel di tubuh badan kita mendapat oksigen dengan cukup dan dapat menjalankan fungsi sel dengan baik. Protein plasma juga adalah salah satu protein   dalam plasma darah yang berfungsi untuk pengaturan tekanan osmotik tubuh.

  • Otak dan saraf, fungsinya disokong oleh protein. Sel sel otak memerlukan protein untuk bantu menyampaikan signal dan matlumat dari otak kepada sel saraf.

  • Enzim juga sejenis protein yang bantu pencernaan makanan, penyerapan nutrisi dari makanan yang kita ambil dan cepatkan proses penghadaman dengan baik

  • Sel secara keseluruhan memerlukan sel baru dan protein penting untuk pembianaan sel baru dengan sihat dan dapat berfungsi dengan baik

Lagi 33 Manfaat dan Kelebihan ESP Shaklee di SINI


3. Simptom kekurangan Protein?


  • Metabolisme badan menjadi sangat perlahan
  • Masalah kehilangan berat badan
  • Masalah membina otot jisim
  • Tahap tenaga yang rendah dan keletihan
  • Kurang tumpuan dan pembelajaran masalah
  • Emosi tidak Stabil
  • Sakit Otot, tulang dan sendi
  • Perubahan gula darah yang boleh menyebabkan diabetes
  • Penyembuhan luka perlahan
  • Imuniti rendah

5. Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

4. Sumber makanan Protein?


Terdapat 2 sumber protein iaitu Tumbuhan dan haiwan.


Produk haiwan (makanan) adalah sumber protein yang kaya. Daging, susu dan produk susu, telur, ayam, dan ikan, mengandungi tahap asid amino yang seimbang. Protein juga boleh diperolehi dari bahan makanan tumbuhan (sayuran) seperti kekacang (kacang soya dan sebagainya) .

Kacang Soya adalah sumber protein paling tinggi menyamai kandungan protein dari haiwan berbanding dari tumbuhan lain. namun, protein dari haiwan mengandungi kolesterol yang lebih tinggi sebab tu prein tumbuhan adalah pilihan terbaik


Sumber protein dari haiwan


Sumber Protein dari Tumbuhan

Protein Tumbuhan

Protein tumbuhan pilihan yang bijak untuk di amalkan setiap hari



6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?


  • 14g protein berkualiti tinggi dalam satu hidangan

  • Tanpa kolesterol

  • Tiada gula tambahan

  • Sangat Rendah lemak

  • Non GMO iaitu tidak diubah suai secara genetik di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).. Tiada hormon tumbesaran digunakan

  • ESP dihasilkan di bawah Pemantauan Identiti. Penanaman dan pemprosesan kacang soya sangat dipantau secara ketat dalam usaha untuk menghasilkan susu soya yang berkualiti tinggi

  • Lengkap dengan semua 9 jenis amino asid yang perlu yang diperlukan oleh badan tapi badan tak dapat hasilkan sendiri. Jadi kita perlu ambil dari sumber luar. Protein soya ESP adalah sumber tebaik. Amino asid perlu sangat perlu untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik

  • Protein yang sangat berkualiti tinggi 

  • Skor penghadaman Protein kepada amino asid (PDCAAS-Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) yang TINGGI iaitu 1.0. Skor ini menunjukkan ukuran manfaat yang diberikan oleh amino asid, iaitu kemampuan untuk leraikan protein kepada unit lebih kecil iaitu 9 jenis amino asid .  

  • Mengekalkan isoflavon yang terdapat dalam soya kerana menggunakan air dalam proses ekstrak protein soya dari kacang soya, dan bukannya alkohol

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Glisemik Index yang rendah. ESP bagi tenaga dalam jangka yang panjang tanpa bagi kesan pada darah. Jadi pesakit diabetes juga sangat sesuai untuk ambil ESP shaklee


Lagi keunikkan ESP Shaklee di SINI



7. Sejauh mana ESP Shaklee perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?

Pengambilan protein Shaklee atau ESP Shaklee bersama dengan vitamin shaklee yang lain sangat penting kerana protein bertanggungjawab pada enzim percernaan dan penyerapan

Enzim tu sendiri adalah sejenis protein. Bayangkan jika protein tak cukup, enzime tidak dapat menjalankan fungsi nya dan terganggulah sistem perncernaan badan kita serta terganggu juga sistem penyerapan dari nutrisi vitamin/suplimen atau nutrisi dari makanan yang kita ambil seharian.

Di bawah ini cadangan ESP Shaklee shaklee untuk di ambil bersama dengan vitamin lain dalam shaklee agar kesihatan kita berada di tahap optima



Cadangan set ESP Shaklee . Protein sangat penting dalam semua set kesihatan 


8. Kalau tak amik ESP Shaklee?


Boleh ambil dari sumber protien  (haiwan /tumbuhan) yg lain tapi cabarannya kualiti yang tak sama dgn ESP shaklee dan ber risiko mengalami gejala kekurangan protien seeprti yang kekna sebut di atas.






Dapatkan 22 Idea menarik bancuh ESP Shaklee dengan sedap lazat lagi berkhasiat di SINI

Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee

BUY 4 LESS 5% !




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Tuesday, 19 November 2013

Kelebihan ESP (Energizing Soy Protein)

15:49 0 Comments
Bismillah.

Semoga Allah menggandakan rezeki yg berkat ke atas tetamu Precious Vitamee dan seluruh umat islam.

Harini ena nak share info mengenai ESP. ni la product shaklee 1st yang ena consume. Nak tahu apa 'side effect' ESP pada ena, boleh bace di sini. Orang kate tak kenal maka tak cinta kan? Jom berkenalan dengan ESP !

Apa itu ESP?

Esp adalah singkatan untuk Energizing Soy Protein. Dari nama nya pon dah tahu it is a protein source and supply energy. Apa yg beza and istimewa nya  ESP shaklee ni?

Protein ESP adalah lengkap dengan semua jenis asid amino perlu dan yang paling penting sumber daripada bukan-GMO. ade beza ke protein soya bukan-GMO dan soya GMO ni??  adaa...banyak bezanye..


Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol. Haaa..best ke bestt??

Antara kelebihan Shaklee ESP:


• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Harga hanya RM150 untuk satu canister dengan berat 850g. Boleh bertahan sebulan ke 2 bulan mengikut kekerapan penggunaan. 


kebaikkan ESP



ESP + VITAMIN E untuk kecantikan kulit



masker ESP


ESP hilangkan jeragat pada wajah

ESP bekalkan tenaga kepada ibu mengandung



ESP + ALFAFA + LECITHIN untuk turunkan berat badan 



ESP bantu turunkan berat badan selepas bersalin 

ESP turunkan berat badan n hilangkan bekas2 jerawat


ESP + B COMPLEX + OSTEMATRIX atasi migraine




ESP + ALFAFA mantapkan cik B





ESP + GLA COMPLEX bantu tingkatkan tahap kesuburan





ESP + Performance Drink tingkatkan tenaga kepada ibu menyusu yg berpuasa



ESP + ZINC COMPLEX + VITA LEA + OSTEMATRIX mempercepatkan penyembuhan luka bersalin





Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar










Tuesday, 3 October 2017

Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

16:43 0 Comments


Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Pengakuan seorang studen yang mengamalkan ESP Shaklee

Real Testimoni



Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Studen pon RAJIN melabur untuk kesihatan

Alhamdulillah katanya gastrik kurang walaupun hanya ambil ESP je pagi2

Makan tengah hari pon lambat, dalam pukul 2-3 ptg baru dapat lunch

Hat ni kekna faham sangat dik oi, biasalah studen kan dengan kelas nye assignment nye

Katanya lagi, sekarnag bizi dengan final year project, tidur 3-4 jam je tapi badan still BERTENAGA , dalam kelas pon TAK NGANTUK

Tu diaaa penangan ESP

Jom2 rekemen ESP kat adik2 kita yg masih studen , pulun belajar sampai pecah kepala kt Uni tu





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn

00:41 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn |  Nak kasi feedback ni, sejak menjak consume Energizing Soy Protein ,ESP shaklee, kulit jarang naik jerawat dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas sikit mesti terbakar, Kulit dah semakin okay. Tona kulit dah semakin okay dah cuma bahagian dahi je dan minum ESP shaklee ni cepat kenyang tau. Nafsu makan tak macam orang gila dah. 

Bagus ESP Shaklee ni, nanti habis nak beli lagi. Fall in love!




TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Sunday, 24 September 2017

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order

16:36 0 Comments

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order



8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order


Request dari regular customer repeat order nak ESP ASAP

Ikhtiar untuk anak yang obes

Selepas ambil ESP ,dah taknak dah NASI GORENG MEE GORENG semua sarapan yg mengundang kolesterol jahat & lemaks tinggi

Ambil ESP petang, malam takyah makan sebab rasa kenyanggg lagi
Best kannnnn,

kekna sendiri ikhtiar MENTEN BMI normal dgn ESP tau 😍

Mudah sangat aihh kurus dengan ESp!

Penangan ESP ni , 8 kilo tau lelemaks anak beliau hilang dari radar

Eh, takpelah hilang terus tak ketemuin sampai bila2 pon takpe😄

Ini lah kehilangan yang menggembirakan hati diri sendiri jiran tetangga termasuk kerengga 😝

Maka atas request ini, mama Ecah pon selamat lah mendeliver kan nya pon adui tengah hari tadi ☺️

ASAP sampai tayar kereta pon berasap ku drift ala2 tokyo Drift 😝ok hat ni tipu sangat, bawak kete 60km/j je tau

Demi customer katenye😅




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Thursday, 10 March 2016

Kulit Cantik, Body Maintain. Perfect Dah Tu !

13:23 0 Comments
Pengalaman dengan Shaklee dan ESP.
==============================

Saya pernah dengar jenama Shaklee sebelum tahun 2000 lagi masa pergi rumah abg sulong di ipoh. Masa tu x tau pun Shaklee tu produk MLM. Yang saya tau tu produknya vitamin. Sampailah ketika saya menyusu anak ke 3 pada tahun 2009, susu saya x memberangsangkan. Tambahan lagi saya perasan badan x berapa sihat. Saya pitam dalam komuter. Beberapa kali nak pitam sedang berjalan pergi dan balik kerja.



Risau takut sakit ke apa saya pergi klinik utk pemeriksaan. Doktor kata ok tak ada masalah tapi saya tau badan saya x ok. Sedang mengepam berjemaah dalam surau, kami sembang2 sampailah ke cerita susu. Kawan saya makan supplemen beli online. Dia pun bagi saya alfalfa 10 bj. Dia bagi website sekali dan saya pun surf. Saya email nak beli alfalfa tapi dia call promote macam2 sampai saya terbeli sehingga RM500. BAYANGKAN asalnya nak beli RM50 jadi RM500. Saya dapat free membership. Produk yang saya ambil masa tu termasuk ESP.



Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik. Dalam masa 6 bulan consume berat badan saya turun 58 ke 51kg sampai ada org tegur samada saya sakit ke nampak badan susut. Saya rasa sebab badan well nourish so lemak pun x berkumpul. Biasa sangat org cakap lepas beranak ramai2 badan pun naik tapi teori tu X berlaku pada saya. ESP mmg saya x miss. Balik kerja sementara masak tu minum ESP dulu. Lepas siap masak, perut masih kenyang. Sudahnya saya x makan malam. Itu yang susut agaknya. So ESP ni sesuai utk yang nak diet x makan malam.



Saya hamil lagi anak ke 4 pada 2011. Kali ni memang anak Shaklee. ESP sangat membantu saya untuk kekal bertenaga. Bayangkan masa bulan puasa waktu sahur saya boleh telan ESP shake dengan kurma saja. Kenyang sampai waktu berbuka. Saya dah x minum susu An*um sejak ambil ESP. pengalaman saya anak sulong minum An*um dan En**mama sampai 7 tin, hampir setiap malam kaki saya cramp. Berbeza dengan ambil Shaklee. Kalau tak ambil ostematrix, sebelum tidur minum segelas ESP boleh elak cramp kaki jugak. Kawan saya pulak minum susu An*um tu dpt GDM. Ada gula tersembunyi dalam tu x boleh nak minum banyak rupanya.



Dalam pantang pun saya enjoy sebab cepat sihat. Dek kerana pantang sendiri jadi kenalah cepat2 sihat. Banyak minum ESP kalau waktu2 x sempat makan. Memang mengenyangkan. Berat badan pun cepat susut. Luka cepat sembuh. Kulit x kusam. Yang penting rasa sihat sangat. Anak ke 5 dan ke 6 pun masih berpantang dengan Shaklee jer. Puas hati dah.







Kalau nak maintain kulit gebu, ambil ESP 2-3 sudu utk 3 kali sehari. Protein penting utk penghasilan sel kulit baru. Sebulan perlukan 2 tin lebih kurang. Memang sesuai sangat laa amik promo buy 6 free 1 ni sebab tahan untuk 3 bulan jer. Kulit cantik, body maintain. Perfect dah tu.  😊😊



-Puan Fauziah Chilun-
Pelanggan Shaklee,
Peminat Energizing Soy Protein


Alhamdulillah seronok pula baca testimoni salah seorang customer kami. Suplimen Energizing Soy Protein ni jadi asbab je kepada kesihatan yang baik pada Pn Fauziah. Yang penting kita ikhtiar dan serah pada Allah yang memberi rezeki pada kita semua


Jika anda nak cuba Energizing Soy Protein atau mana mana suplimen shaklee, boleh hubungi Ena untuk konsultasi atau tempahan.


KLIK SINI untuk promosi terbaru khas untuk anda !


Your Health & Beauty Consultant
ENA MUSA
+6 013 357 3153






Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








Thursday, 3 September 2015

4 Rahsia Mommies Bertenaga Sepanjang Hari!

19:33 0 Comments


Assalamualaikum 


Teruja sangat nak share Testimoni dari sahabat-sahabat ni . Yela, mommies sekarang kan selalu sangat 'kehabisan tenaga' ..sama je sama ada suri rumah atau pon mommies yang bekerjaya. betul ke betul?



Keletihan Melampau di kalangan ibu-ibu


Ena faham sangatla mommies memang cepat letih. terutama kalau hamil, tapi tak hamil pon sama juga kan..memang masa rehat sangat2 terhad untuk mommies.  tidur siang? kirim salam je...tengok TV? tak sempat nak terlintas di fikiran nk on tv pon..heheh


Ena bekerja dari rumah sambil menjaga dan mendidik anak solehah ena yang nak masuk dua dah ni, memang terasa dah masa makin mencemburui ena;)


Mujur ada Energizing Soy Protein. Kalau ter 'missed' minum waktu sarapan lain sungguh rasanya sepanjang hari. ni antara feveret drink ena , alhamdulillah dapat puasa penuh tahun ni walaupun hamil 3rd trimester!


Baca: Pengalaman ena Hamil Bertenaga dan Berpuasa penuh di Bulan Ramadhan


tak percaya?



Ok jom lihat apa kata mereka berkenaan energy drink ni;) Mereka dah CUBA sendiri tau, Bukan ena je yang kata ye..


tak sungguh, orang tak kata ;)






*****





Nor Huda Mazan:

 ESP bantu saya ganti puasa SEBULAN
Percaya tak?

Saya bersalin anak pertama beberapa hari sebelum bulan Ramadhan. Jadi memang saya kena ganti puasa sebulan. Saya tah tahu betapa lainnya rasa bila berpuasa sambil breastfeeding. Sebab tu Allah beri keringanan berpuasa bagi ibu yg menyusukan anak dan yg mengandung.


Saya sangat tak larat. Serius. Sahur saya ambil macam-macam tapi end up by tengahari saya dah terbaring atas katil. Sangat-sangat tak larat. Seterusnya tak dapat meneruskan berpuasa. Kalau dapat pun, lepas maghrib memang saya akan ‘pengsan’.


Tergerak hati untuk cuba Energizing Soy Protein. Alhamdulillah hasilnya memang sangat amazing. Saya sangat tak sangka. Saya sangat bertenaga puasa. Bahkan sampai dah waktu petang tu saya masih mampu menyental bilik air smile emoticon. Saya pun rasa teruja.


Alhamdulillah Berjaya qada’ puasa Ramadhan sebulan tu. Semoga ESP dapat membantu ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya juga.




*****







Siti Nor Kamilah

Kisah cinta saya dan ESP.

First time cuba ESP, lepas saya balik kerja. Biasanya time tu memang letih sangat2.


 Rasa macam nak tidur je. Tapi mana boleh kan? Sape nak masak, sape nak buat semua kerja rumah kalau bukan saya.


Bila dah ambil ESP tu, rasa hilang letih tu, macam bateri yang baru dicas hehe. Wow bestnya.


Rupanya memang betul ESP boleh bagi tenaga macam yang saya pernah baca sebelum ni. Lepas tu memang saya terus ambil ESP bila rasa letih. Alhamdulillah ia banyak membantu saya.



***** 



Ida Ifaz Berpuasa di Hospital.
=============

8 Julai 2014. Bulan Ramadhan.

Anak pertama saya dimasukkan ke Hospital kerana keracunan makanan. Saya terpaksa tinggalkan 3 lagi anak lelaki termasuk seorang anak umur 10 bulan yang masih menyusu dgn mak mertua (rumah berdekatan hospital).



Sambil menjaga si abang yg muntah-muntah, saya perlu berulang-alik ke rumah mak mertua kerana menyusukan si kecil.



Memang penat dan memerlukan tenaga extra lagi-lagi berpuasa dan menyusu. Exhausted tahap tinggi, longlai setiap kali balik ke rumah.



Alhamdulillah, bersahur dengan ESP dan PD sangat membantu kekalkan tenaga dan susu saya di ketika genting ini. Luv Shaklee!



*****








Hana Hit Mohigil :

IKHLAS....SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP SHAKLEE.

Menjadi suri rumah dan ibu berkerjaya sangat mencabar.Apatah lagi diberkati dengan menguruskan "anak syurga" yg perlu dibantu 100%.Berkerja di siang hari yg kadang2 memerlukan kekuatan fizikal dan mental sememangnya sangat mencabar "seorang ibu+seorang wanita".


ofis hour dan kadang2 24jam.Di rumah pula sebagai seorang isteri&ibu pasti tak terlepas dengan tanggungjawab kerja2 rumah dan menguruskan anak2.


Jadi suka saya berkongsi di sini bahawa ESP SUPERB telah berjaya membantu menambah lebih energy kepada saya.Rasa sedap atau tidak yg penting kesan selepas mengambil adalah saya lebih bertenaga dan ceria ditempat kerja mahu pon di rumah.


Bukan itu sahaja malahan masalah mata saya pon telah baik tanpa bergantung pada bekalan ubat hospital atau klinik.



EXTRA BONUS? YA SAYA DAPAT.Buktinya sesibuk mana pon tugasan sebelum ini dengan energy yg ada sekarang saya masih mampu juga untuk berkecimpung dlm bisness shaklee seterusnya menambah duit poket setiap bulan.




*****



Seronok kan dengar kisah mereka.


Anda juga sedang mencari2 ENERGY BOOSTER untuk bantu anda menjalankan tugasan harian dengan baik?


KLIK SINI untuk harga ENERGIZING SOY PROTIEN SUPER JIMAT, MURAH dan BERBALOI WANG ANDA!


jangan segan silu untuk HUBUNGI ENA ye untuk pertanyaan atau tempahan,

nak bisnes pon boleh, pm je laju2


013 357 3153

Tuesday, 10 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah Dalam Seminggu

01:30 0 Comments


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit | Cara Hilangkan Jerawat Merah dalam Seminggu |  So far Vitamin tu semua sangat bagus. Jerawat saya sangat berkurang sangat sangat dah. Saya sangat sangat 'fall in love' dengan vitamin tu. 

Sebelum ni kulit saya macam tu seperti dalam gambar. Jerawat merah merah dan susah berhenti. Rasa nak nangis tengok kulit macam ni tapi sekarang perlahan perlahan kulit saya dah hilang merah. Jerawat pon malas dah nak timbul dah


Suka sangat sangat dengan vitamin tu






TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)

Ikhtiar dari customer yang mencuba Vitamin C, Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap

00:36 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap







Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap | ''Energizing Soy Protein ,ESP lama lama makan macam jadi addicted pulak. Sedap. Mungkin sebaB ada rasa macam soya sikit.Satu yang nampak setakat ni, pada kulit. Kulit jadi lembap sikit''

TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia









DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.