Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label tips Bahagia. Show all posts
Showing posts with label tips Bahagia. Show all posts

Friday, 2 August 2019

Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia

10:02 31 Comments





Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia | Assalamualaikum.

Nak jadi orang yang selalu bahagia dan menarik kejayaan kekayaan dan ketenangan dalam hidup, setiap pagi senaraikan list apa perkara yang kita suka buat, yang kita rasa happy. 

Itu akan buat kita vibrate at higher vibration di mana badan kita sendiri akan jadi tarikan kepada rezeki yang baik dan melimpah serta berkat.

Rezeki tu dah ada dah sekeliling kita, tinggal kita je nak ‘tarik’ datang pada kita dan bersedia untuk terima. Buang blockage.

So harini kita buat exercise. Caranya mudah amat. Ambil 1 kertas dan 1 pen, listkan apa perkara yang buat hati kita rasa happy teruja gembira.

Contoh nya peluk anak sambil cuit hidung dia , peluk mak sambil bisikkan pada mak,I LOVE U MAK, peluk pasangan lama-lama kuat-kuat, suap anak makan makanan feveret dorang, masak nasi ayam kegemaran suami dan anak-anak,  geletek anak sampai dia ketawa mengekek ngekek, siram pokok bunga sambil nyanyi lagu Cindai, bagi kucing makan sambil borak dan usap kepala dia, masak untuk mak mertua , kemas rumah deco-deco bersama eric, susun baju dan shawl ikut color etc

Anything, senaraikan saje. Buat setiap hari- setiap pagi selepas subuh lebih baik. Mulakan saje sekarang.

Kekna yakin, masa duk tulis tu pon kita tersenyum bahagiašŸ˜Š

Kita mula harini sama-sama ye. 

Boleh share di komen apa perkara yang buat korang happy?

Noor Aeinna Binti Musa,
Nak Jadi Ejen KebahagiaanšŸ¤—

Saturday, 6 July 2019

3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki

15:51 3 Comments









3 Cara Hidup Lebih Bahagia dan Jadi Magnet Rezeki | Assalamualaikum. Hati rasa makin bahagia bila kita memilih untuk bahagia. Kan Allah dah jamin dalam Al Quran, Allah bagi kecukupan pada kita semua hambaNYA.

Hanya kita saje yang ‘affirm’ kita miskin kita susah.  Kekna nak kongsi 3 cara untuk kita hidup bahagia dan jadi magnet rezeki.

1)Pertama, jom kita ubah apa yang kita cakap dan tulis. Hanya semudah kita rephrase semula ayat yang kita nak cakap/tulis, minda di bawah sedar kita  mula menarik kebaikan /kesenangan/rezeki melimpah ruah.

Sakit= dalam proses sihat
Susah =kurang/tak senang
Malas=kurang rajin
Miskin=belom kaya
Tak pandai=belom pandai

2) Kedua, HAPPY setiap masa— enjoy present moment. Jangan hidup di masa lepas atau masa depan. Orang yang stress/depress adalah orang yang ada emosi yang banyak berkait masa lepas dan masa depan. Takut dan risau masa depan. Sedih, dendam dan tak puas hati apa yang berlaku masa lepas. Semua ni emosi yang jadi blockage pada rezeki.
  

Nikmati masa SEKARANG. Eckhart Tolle ada tulis mengenai The Power of Now. Bagaimana beliau bangkit dan jadi milkionaire hanya dengan perasaan gembira  menikmati present moment.

3) Bersyukur dengan apa yang kita ada dan belom ada. Allah tahu masa terbaik untuk kita miliki hajat kita. Daripada kita duk stress fikir banyak benda yang kita belom dapat, bersyukur dengan nikmat nafas, anggota badan yang sempurna, anak sihat, suami baik, ada keluarga, ada ibu ayah etc.

Terlalu banyak yang boleh kita disyukuri, kenapa asyik melihat pada apa yang belom kita ada?

Something to ponder.

Aeinna Musa
Be Excited & Be Happy Always


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.