Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label kttshaklee. Show all posts
Showing posts with label kttshaklee. Show all posts

Saturday, 14 November 2015

Korang Tahu Tak #7 : Siapa Doktor Pertama Yang Berjaya Membawa Pesakit Menggunakan Pesawat?

16:46 0 Comments


Korang Tau Tak?


Dr Shaklee menjadi Dr pertama yang menerbangkan pesawat bagi merawat pesakit dengan jarak 100 batu radius di United State.


Apa yang membuatkan beliau begitu tabah dan menghabiskan banyak duit untuk membantu lebih ramai orang? Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana IMPIAN beliau membantu lebih ramai pesakit untuk lebih SIHAT.



Insyaallah, kita juga mampu mencontohi usaha beliau sebagai seorang umat Islam yang berjaya di dunia dan akhirat. Jom sebarkan manfaat ke serata alam!





Thursday, 5 November 2015

Korang Tahu Tak #6 : Shaklee 'Tak Tepati Janji' Bayar Bonus Pengedar!

09:51 2 Comments

Assalamualaikum

PANAS kan topik entry ni.

Seperti yang sahabat blogger tahu, ena merupakan Pengedar Shaklee Sah dan Berdaftar (ID:960982) dan kini bergelar working-at-home-mom iaitu usahawan shaklee yang serius menjalankan perniagaan secara atas talian 100%.

.

Shaklee 'janji' nak bayar bonus jualan (cash yang dikreditkan terus ke akaun bank pengedar) pada setiap 15 haribulan.

TAPI,

apa yang terjadi, by 13 hb setiap bulan, pengedar dah pon dapat bayaran BONUS masing2 :p

;)

hihi.


haruslah iols suka kan walaupun shaklee 'tak tepati' janji janji manis beliau..hoho


ok lah, jom ena share sedikit info shaklee berkenaan pembayaran bonus ni.


Korang Tau Tak?
.
Company Shaklee telah berjaya membayar bonus kepada SID ( Shaklee independant distributor) mereka sebanyak USD 7 Billion sehingga 2015 bagi mereka yang layak setiap bulan.
.
Oleh sebab itu, ramai yang yakin dengan Shaklee sehingga ahli Shaklee sudah mencecah 1.2 juta orang di seluruh dunia termasuk Malaysia.
.
Adakah anda salah seorang darinya?

atau anda mahu menyertai kami?


come n join us today!

jangan nanti dulu
masa tak akan menunggu


ena,
013 357 3153

Tuesday, 3 November 2015

Korang Tahu Tak #5: Labur USD 20Juta Selama 5 Tahun Semata-mata Mencari Bisnes Yang Sesuai?

11:16 0 Comments


Assalamualaikum


Korang Tau Tak ?



Multi-Billionaire Roger Barnett telah menghabiskan USD 20 Juta dan mengambil masa 5 tahun untuk mencari company yang sesuai untuk dilaburkan sehingga beliau berjumpa dengan Shaklee.



Beliau yakin dengan Shaklee kerana company ini mampu pergi lebih jauh. Beliau membelinya pada tahun 2004 dan mengelarkan Shaklee ini sebagai "Crown Jewel of Network Marketing"


Jadi, kita tidak perlu pening2 nak cari company apa yang sesuai untuk dilaburkan kerana Roger Barnett sendiri dah buat kajian sendiri. Kita cuma perlu yakin dan berusaha untuk mencapai impian kita melalui bisnes Shaklee ni jer. 


Ena sendiri rasa mudah sangat berniaga shaklee product dengan modal permulaan tidak sampai rm100 pon dan kini alhamdulillah menikmati duit poket sendiri at least 4 angka setiap bulan di sampiang mendidik anak2 di rumah. tak perlu hadap traffic jammed pon. Itu lah yng penting kalau tinggal di lembah klang ni..tol lagi kan..hihi


Alhmadulillah ena dan Team Precious Empire dilorongkan hati untuk bersama-sama menyebarkan manfaat dan peluang dalam shaklee


Bagaimana?
Anda yakin dengan bisnes Shaklee yang sudah established sejak 1st April 1956 ini?



Ingin sama-sama explore dan maju dalam bisnes bersama shaklee?




Ena,
013 357 3153
Mentor Bisnes Anda!

Wednesday, 9 September 2015

Korang Tahu Tak #3 : Apa Kaitan Protin Soya Dan Kolesterol?

17:04 0 Comments


Assalamualaikum


Korang tahu tak?


Sebanyak 28 gram protin soya yang di ambil dalam sehari mampu merendahkan paras kolesterol sehingga 3%!!!



Banyak  kannn? 3% kolesterol HILANG tu baru sehari, kalau hari2 ambil makanan tinggi protein? haa, kira lah sendiri berapa banyak kolesterol dah hilang.



Energizing Soy Protein (ESP) mengandungi 14gram protin dalam setiap hidangan dan cadangan pengambilan ESP ialah 3 hidangan sehari..so bagi mereka yang KONSISTEN mengamalkan ESP dengan cara yang betul, badan mereka dah dapat 42gram protein berkualiti tinggi, bermakna sebanyak 4.5% paras koleterol mereka TURUNNNN!!!




wah wah wah..no wonder la Energizing Soy Protein memberi kesan KURUS!






013 357 3153

Korang Tahu Tak #2 : Petua Mudah Elak Meroyan

12:51 0 Comments





Assalamualaikum


Korang tahu tak...


Perasaan Ibu selepas bersalin kene jaga betul2 tau. Emosi si ibu biasa kurang stabil dan mudah terkena meroyan selepas melahirkan, meroyan selepas bersalin, meroyan selepas pantang mahupun meroyan selepas keguguran.


4 keadaan ini membuatkan si ibu akan mengalami :


menangis tanpa sebab
mudah tersentuh
sensitif
rasa tidak sabar
rasa tak cukup rehat
kebimbangan yang melampau
lemah
lesu
tidak cukup tidur
insomnia (sukar tidur)
sedih



PETUA MUDAH ELAK MEROYAN



ada 2 petua ena nak kongsikan ni...sangat2 mujarab. Ena tak pernah kene meroyan ni alhmdulillah tapi selalu juga la emosi teiba-tiba. terutama time datang bulan


#1 Amalkan B complex

Vitamin B Complex  terutama B12 menggalakkan pembentukan antidepressant properties secara semulajadi seterusnya memberi kesan ketenagan kepada pengguna nya;





#2 Amalkan Ostematrix

Ostematrix  merupakan sumber kalsium dan magnesium yang mempunyai kadar penyerapan yang efektif ke dalam tubuh kita .




nak cuba?


ena boleh dihubungi di :

013 357 3153

Tuesday, 8 September 2015

Korang Tahu Tak #1 : Antibiotik Semulajadi Ada Di Dapur Rumah Semua Orang!

11:05 0 Comments


Assalamualaikum


#Korangtahutak

Bawang putih banyak khasiatnya..terutama sebagai 'pelindung' badan dari penyakit.



The best part..ia adalah semulajadi! Kat dapur semua orang pon ada kan.



Lepas ni boleh masuk dapur n kunyah bawang putih k..hihi



Ena kurang gemar kunyah bawang putih as it is..so ena prefer telan je GARLIC COMPLEX shaklee ni.. ni rahsia ena batuk 2 minggu berturut masa bulan pose aritu tapi masih mampu puasa penuh walaupun makyong dah masuk 3rd trimester masa tu..alhmdulillah;)




#kttshaklee



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.