Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Zinc Complex. Show all posts
Showing posts with label Zinc Complex. Show all posts

Tuesday, 31 January 2017

Promosi January 2017 ~ Harga VIVIX Jimat Lebih RM150!

23:59 0 Comments



**Sticky Post**


Assalamualaikum, Bismillah,

alhamdulillah permulaan tahun baru yang sungguh energetik tambah pulak Promosi Shaklee bulan ni adalah my favourite product which is VIVIX


Ini lah rupa Vivix yang sungguh sedap dan berkhasiat  tu!



meh meh,
Baby safiyya nak umumkan: .


BERITA BAIK buat penggemar #vivixshaklee . Harga jatuh gaung bulan ni, jimat lebih RM150 tau .
Kalau nak #jimat lagi sempena #newyearsale boleh la tanya Mama Ena k aunties semua. .


Vivix adalah the best shaklee product, mengandungi antioksidan tinggi yang memberi efek AWET MUDA dan boleh BANTU merencat sel2 kanser. .


Harganya TERLALU murah berbanding nilai serta qualiti nya. Biasa mereka yang beli 1 untuk diri sendiri end up repeat order untuk keramat hidup mereka juga ( ibu ayah) .
Sebab, .


KESIHATAN tu kan MAHAL😊 .

.
VIVIX adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
.
VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan POLIFENOL yang menjadikan VIVIX begitu unik. .
**Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan semula jadi.
.
Keluarga ena sendiri minum vivix ni sebagai suplimen untuk tahap kesihatan yang TIPTOP, insyaAllah.
.
Kebaikan Vivix Shaklee: .
❤️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti penuaan
❤️ Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
❤️Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
❤️Membantu untuk mengecutkankan cyst / fibroid
❤️Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
❤️Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
❤️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
❤️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
❤️Membantu mengurangkan penyakit parkinson
❤️Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
❤️Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
❤️Menggalakan kesihatan secara keseluruhan



.
OFFER 1 :

PROMOSI VIVIX BUY 6 FREE 1

Jimat lebih 150 sebotol tau!


OFFER 2 :

PROMOSI VIVIX TWINPACK, BUY 2 LESS 5%







Apa produk dalam set JIMAT dan BERBALOI ini?

2 botol Vivix



Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Dapatkan set ini dan nikmati FREE MEMBERSHIP yang berharga RM 80 dan DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 300 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE postage)

***** 


CEPAT TAU!


PROMOSI VIVIX DICOUNT 5% untuk pembelian 2 botol. KLIK SINI untuk terus membuat pembelian sendiri. dan hubungi kak Ena untuk konsultasi ye.

Set twinpack ni,Jimat lebih RM100 untuk sebotol tau! ish, memang rugi kalau TER MISS grab bulan ni..



Sebarang pertanyaan atau tempahan,






πŸ“² 013 357 3153
πŸ“² 013 357 3153
πŸ“² 013 357 3153







For Orders & Consultation,
Whatsapp ENA
πŸ“² 013 357 3153




Saturday, 6 September 2014

Rahim Bengkak Selepas Ambil GLA Shaklee. Benarkah?

12:01 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah

Entry kali ini dicreditkan kepada Dr Malinda. siapa Dr Malinda ni? She is a consultant at Future Wellness as well as Dr Malinda Health & Beauty Clinic . Ok sedikit  Education background beliau:
MD(USM), MSc. Anti-Aging, Regenerative Medicine & Medical Aesthetic (UCSI).


Kenapa Rahim Bengkak?


Ilustrasi rahim/uterus yang membengkak

Ramai pula yang inbox saya tentang isu ini. So, better saya buat sedikit 'press conference'. hihi.. Untuk kita semua lebih jelas.

Ok.

Basically,

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)

Kilang telur = Ovari.

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)
Kilang telur = Ovari.


Ramai pesakit saya tak pasti samada uterus atau ovari yang sebenarnya membesar, so mereka akan just kata 'rahim'.

So, jika anda berhadapan dengan perkara ini, lebih baik dapatkan diagnosis sebenar pada doktor. Uterus atau ovari yang bengkak?

Uterine fibroid atau Ovarian cyst adalah antara salah satu masalah yang selalu diperkatakan sebagai 'rahim bengkak'.

Kajian menunjukkan bahawa 20-50% wanita mempunyai sekurang-kurangnya 1 fibroid dan kebanyakkan mereka tidak pernah tahu atau tidak di diagnosis oleh mana-mana doktor ataupun accidentally dikesan semasa melakukan scan. (Rujukan: Life extension book : Disease prevention and treatment; 2003: Page 1569).

Dalam 99% kes uterine fibroid, ia adalah bukan jenis kanser.

Sehingga sekarang, tidak ada seorang doktor atau saintist yang pasti apakah yang menyebabkan uterine fibroid atau ovarian cycts ini berlaku. Anda tidak boleh menuding jari mengatakan rahim anda bengkak di sebabkan satu perkara sahaja. Sesuatu diet, produk atau apa-apa supplement.

Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa fibroid atau cyst berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor, di antaranya adalah kerana :

1. Hormon Estrogen yang berlebihan.


Kedua-dua hormon ini mestilah seimbang bagi megurangkan risiko ketumbuhan fibroid/cyst


- fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.

Keadaan seperti ini sangat ketara dalam mereka yang mengalami masalah PCOS yang boleh menyebabkan infertility.

Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cycts.

2. Lambakan xenoestrogen dalam badan.




Xenoestrogen adalah 'estrogen sintetik' yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan).

Dalam kata lain, ia adalah estrogen palsu dalam badan. Ia boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

Dari mana datangnya xenoestrogen ini?

- phthalates (bahan dlm plastic atau getah)
- racun serangga (pesticides)
- tobacco by products.

3. Obesiti.



seorang perempuan obesiti

- Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil 'Endocanabinoid system'. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflammation atau radang yang tinggi dalam badan.

Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser.

4. Genetik

DNA 

- Jika anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga boleh mempunyai risiko yang sama.

Apa tanda-tanda fibroid atau cyst?


Simptom-simptom fibroid /cyst 


Kebanyakkan wanita tidak mempunyai sebarang tanda. Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita. Tetapi, jika ia semakin aktif atau membesar, ia boleh menunjukkan simptoms tertentu.

Antara simptom-simptom fibroid /cyst adalah :

- haid yang tidak teratur / berpanjangan
- sakit perut
-sakit ketika hubungan kelamin
- perut membuncit
- pendarahan abnormal

Perlukah operation?




Pada kebiasaannya, tidak memerlukan operation sekiranya ia tidak mengganggu dan tidak membesar. Tetapi Jika fibroid menyebabkan pendarahan yang berterusan, anda perlu melakukan pembedahan.

So? Macamana nak elakkan memandangkan kebanyakkan wanita berisiko?

Cadangan diet yang sesuai :

1. Elakkan makanan yang menggalakkan pertumbuhan fibroid seperti :



Produk berasaskan tenusu, daging merah, makanan bergoreng, makanan dan minuman bergula, salt, kafein dan alkohol.


2. Buahan dan sayuran segar yang mengandungi banyak phytoestrogen. Plant estrogen ini membantu kestabilan estrogen dalam badan.




3. Makanan berserat tinggi boleh membantu mengurangkan estrogen berlebihan dalam badan - fecal estrogen meningkat. Ini menyebabkan fungsi estrogen dalam badan lebih stabil dan mengurangkan tahap xenoestrogen dalam badan.

4. Kawal berat badan


5. Tidak merokok atau menjadi perokok pasif.



Ok, ramai juga orang tanya : Soya produk tak bagus untuk wanita?




Banyak perbahasan tentang isu soya ini. Ada yang pro dan cont.

Beberapa kajian yang mengatakan wanita yang mempunyai fibroid tidak boleh mengambil soya kerana kandungan isoflavinoids Genistein dan Daidzein boleh menggalakkan estrogen aktiviti.

Kajian lain pula menunjukkan bahawa negara seperti Jepun yang mengamalkan pengambilan soya Sebagai makanan utama mempunyai kadar penyakit kanser rahim yang sangat rendah berbanding negara yang tidak mengambil soya langsung.

(Michael T. Et al, 2012), Candangan yang mengatakan pengambilan soya adalah tidak sesuai untuk wanita yang mempunyai cyst atau fibroid tidak tepat. Ini kerana isoflavinoid dalam soya mempunyai kesan estrogen yang berbeza pada sel-sel badan yang berbeza. Soy phytoestrogen tidak mempunyai kesan meransang sel fibroid tetapi ia mempunyai kesan'anti-estrogen' di mana ia membantu mengecutkan fibroid. Tetapi, pastikan sumber soya anda adalah dari jenis soya yang tidak dimodifikasi secara genetik (non-GMO).

Walaubagaimanapun, bersederhana adalah jalan yang terbaik. Cadangan pengambilan antara 45 - 90mg soy sehari.

Soya, nuts, flaxseed mengandungi phytoestrogen yang baik.

Nutrition supplement yang dicadangkan untuk anda yang mengalami fibroid atau cyst :


1. Lipotrophic factor spt Innositol dan Choline membantu detoxification estrogen - melancarkan pemecahan lemak dibahagian hati.



2. Immune enhancing nutrient - coQ10, vitamin c, vitamin e, selenium dan zinc


3. Omega 3 (EPA + DHA) - antiinflammasi.

4.Liver enhanced detox supplements - milk thislte, dandelion dan artichoke.

5. Vitamin B - membantu proses detoksifikasi (methylation) dalam sel hati.

6. Grape seed extract - strong antioxidant dengan ORAC yang tinggi

7. Green tea - powerful antioxidant

GLA boleh ke?


- GLA adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon.

-GLA dari minyak borage adalah yang terbaik berbanding dari EPO.

-Minyak yang kita gunakan untuk menggoreng seperti minyak jagung, corn oil dan minyak sunflower juga mengandungi omega 6 tetapi minyak jenis ini lebih bersifat pro-radang dan menyebabkan keradangan.

Hati-hati dalam penggunaan minyak yg kita goreng, kerana ini antara sebab fibroid dan cyst boleh semakin membesar.

Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat untuk kita semua.

Take care of your health.

Wanita - Anda Istimewa



Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.