Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Vivix. Show all posts
Showing posts with label Vivix. Show all posts

Thursday, 12 November 2015

Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!

22:59 0 Comments




Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.



Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.



Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.



Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.



Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.



Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.



Inilah yang dinamakan #shakleeeffect!


-Encik Hafez-



Shaklee Effect daripada Vivix dan Shaklee Collagen Powder kepada Encik Hafez:



  • Kulit lembab dan berseri. 
  • Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. 
  • Garis halus kat bibir dah kurang,
  • Pipi saya nampak lebih anjal.
  • Kulit tampak halus,
  • Kulit wajah menawan dengan cara yang sihat








Alhamdulillah, memiliki kulit wajah yang cantik menawan sihat dan berseri bukan sahaja idaman perempuan tetapi juga lelaki.


Namun, suka ena nak ingatkan, dalam keterujaan kita untuk tampak cantik menawan dalam masa yang pendek, janganlah mengambil jalan mudah dengan memilih produk-produk yang mempunyai bahan yang merbahaya yang akhirnya merosakkan kulit wajah dalam jangka panjang.


jom cantik dan menawan dengan suplimen semulajadi Vivix dan Shaklee Collagen Powder


hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atupon order ye


Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu

22:19 0 Comments
Diabetes cepat sembuh dengan asbab Vivix



Assalamualaikum


Nak share satu testimoni yang ena fikir sangat berguna terutama masalah diabetes sangat meruncing
di Malaysia ni.

***

Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..


yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!


(Rujuk gambar di atas)


Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..



Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...



Untuk mereka yang ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..



Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!



-Puan Oyun-

***


Testimoni Vivix kepada pengidap diabetes ini iaitu saudara Puan Oyun,

  • Luka lambat sembuh iaitu 2 bulan,
  • Selepas mengambil Vivix, alhamdulillah  hanya SEMINGGU sahaja luka SEMBUH!



alhmdulillah Vivix sebagai asbab yang MEMBANTU mempercepatkan proses penyembuhan luka diabetes.

anda ingin mencuba Vivix?


atau ingin menghadiahkan kepada orang tersayang yang mengidap diabetes?


insyaALLAH ena boleh bantu konsultasi pengambilan yang BETUL.


hubungi ENA untuk pertanyaan atau tempahan,

Your Health Consultant
013 357 3153



Rahsia Kulit Cerah dan Tona Sekata Dengan Cepat

18:45 0 Comments




---------------------------
Bertalu talu WhatsApp dari kengkawan tanya soalan paling femes harini.


"VIVIX tu rasa dia camne? Best ke?"


Jawapannyaaaa...ialah....Of coz BEST! Rasa cam mix berry anggur. Kadang kadang rasa cam Ribena pun ye jugak. Sebab tu tak kisah makan camtu je. Ada certain orang campurkan sesudu VIVIX dalam air masak. Naddy lagi suka telan camtu je. Huhu


"Berapa lama tahan??"


Kalau ikut pengambilan sesudu kecil sehari VIVIX sebotol boleh tahan 2 bulan.


"Sure ke elok untuk badan?"


Lepas start consume VIVIX, badan rasa segar semacam tau. Takde lesu lesu badan. Plus tona kulit bertambah sekata and cerah dengan cepat! Lagi cepat effect dari #ESP (but still my favorite gak!)..Kalau agak tak berkesan I takmau share ngan korangg tauu. And ada banyak testimonials customer yg ade penyakit kronik macam stroke and kencing manis dah dapat result yang memberangsangkan lepas amalkan Vivix tau..


Ape lagi. Rugi sape pikir panjang..bek try dulu

-Nurul Nadia-



Kesan Puan Nurul Nadia selepas menagmbil Vivix:



  • Badan rasa segar 
  • Badan cergas
  • Tona kulit bertambah sekata 
  • Kulit cerah dengan cepat
  • Ikhtiar alternatif kepada pesakit kronik dan kencing manis




Alhamdulillah, Puan Nurul Nadia dah merasai kesan hebat dari Vivix



Anda mahu cuba?

atau mahu hadiahkan pada yang tersayang?

insyaALLAH, ena boleh membantu

jangan segan silu hubungi ena tau



Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Wednesday, 30 September 2015

Doktor Nasihatkan Saya Buang Rahim...tapi, mujurlah...

11:41 0 Comments




Testimoni Fawiza -

 "Saya pernah dinasihatkan doktor untuk buang rahim kalau keadaan berterusan..."

January 20, 2015 at 9:04am

Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee


Kenapa Shaklee pilihan saya?


1. Period saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
2. Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
3. Saya malas makan buah-buahan.


Kalau anda semua pernah baca post saya kat Facebook sure anda tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009) kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doktor cakap 60% daripada sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yang aktif.


Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik ofis..boss suruh jumpa client pun I taknak..sebab mata I dah bengkak-bengkak..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 I fikirkan. Last-last  I bagtau jugak after 3 days…



Then doctor refer I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dalam hidup saya. 1st doctor bagi I makan pil untuk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu..ada perubahan tapi I tak tahan..rambut gugur,suka marah-marah..yang sedihnya tiada nafsu langsung nak bersama suami.


 Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, tiada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe. Bagi I semua tak kena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha… banyak sangat ambik ubat!


Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali. Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sebab tiada cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU..


Itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi la I sedih...



Namun saya tak bergantung pada ubat-ubat hospital saja..saya mula membaca blog-blog dan cara-cara nak rawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin Shaklee ni…


sebab apa? 


Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain daripada tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya tak tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.



Syukur tak pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana-mana isteri pun akan rasa very down sebab u tak mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.




Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak tak pernah mengeluh walaupun semua kerja rumah dia yang buat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa (ehh…sedih plak)hahahhaha.



Namun, Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…tak pernah-pernah dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke hospital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya di hospital, saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau-kalau simptom lama berulang kembali dan menganggu organ-organ lain.


Alhamdulillahpada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang tak pernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormon aja…syukur sangat2.


Dengan izin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak sekarang saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.


Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dengan rahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin…


-Fawiza -


******


MasyaALLAH, Subhanallah

begitulah kita manusia, sentiasa letakkan Allah ebagai tempat bergantung
dan berikhtiar sedaya mampu untuk pulih dari apa juga penyakit yang Allah turunkan sebagai ujian

Alhamdulillah..



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Monday, 7 September 2015

Promosi 4 Set Produk TERLARIS Sempena YES Program

23:40 0 Comments


Assalamualaikum


YES merupakan program keusahawanan di bawah inisiatif baru syarikat shaklee. YES ialah Young Entreprenur System di mana hanya mereka yang berdaftar sebagai ahli sah shaklee dari april hingga october 2015 sahaja layak menyertai program ini.


Award untuk mereka yang SUKSES dalam program ini ialah 
TROFI dan CASH bernilai rm10 , 000!!




Entry ini ena nak cerita mengenai 4 set/pack produk yang ditawarkan di bawah program YES ini.



Setiap set ini akan mendapat DISKAUN sebanyak 5% !!!

*****

PACK 1 : HEALTHY PRENATAL / SET KEHAMILAN







Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
B Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)



*****


PACK 2 : HEALTHY POSTNATAL / SET BERPANTANG





Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
Alfalfa Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)

*****



PACK 3 : YOUNG LIVING / SET AWET MUDA





Apa produk dalam set ini?

2 botol Vivix
1 botol Vita lea (FREE GIFT untuk FREE  membership)


Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Harga set ini selepas MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ( FREE MEMBERSHIP) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 400 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE vita lea)

***** 




PACK 4 : HEALTHY FITNESS / SET KURUS




Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 1 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Cinch Shake perisa Chocolate 
Cinch Shake perisa Vanilla 
Cinch Tea Mix
Herb Lax
Lecithin
Vita lea , 2 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 711

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 260!!
(termasuk FREE 1 BOTOL vita lea)

*****

Dah berpinar2 mata tengok TOTAL PENJIMATAN tu kan..hehe..


Memang untung sangat GRAB SET NI bagi siapa yang sedang hamil, persediaan untuk bersalin, untuk kurus dan mereka yang nak kekal awet muda atau untuk berikhtiar dari penyakit kronik.


Sebarang pertanyaan atau tempahan,






013 357 3153

Wednesday, 2 September 2015

Antara Kanak-kanak, Remaja dan Warga Emas, Siapa Lebih Perlukan Protein?

12:51 0 Comments


  

Assalamualaikum



Harini ena nak cerita mengenai keperluan protein. Berbeza tau..tak sama semua orang...Antara faktor yang mempengaruhi keperluan protein adalah umur, saiz badan, jantina, aktiviti atau pekerjaan dan kondisi kesihatan seseorang (hamil, menyusukan anak, sakit biasa atau kronik dan sebagainya)



Protein yang BANYAK diperlukan dalam badan kanak-kanak dan remaja untuk pembinaan TISU. Karbohidrat pula akan digunakan sebagai TENAGA dalam proses 'pemecahan' protein untuk menghasilkan dan membina tisu tersebut. Waktu usia begini, tumbesaran badan mereka sedang pesat berlaku.



Tubuh memerlukan tenaga (lemak) dan jisim tulang yang secukupnya untuk membina tisu bagi mengawal selia hormon yang akan membentuk badan sebelum baligh ... tanpa sumber protein yang cukup, tenaga yang diperlukan mungkin akan 'diserap' dari bahagiuan sistem lain seperti sistem imun, atau tulang dari kaki mungkin dikorbankan untuk membina jisim tulang di bahagian pinggang ... tulang lebih daripada sekadar kalsium!



Sebab tu lah kita boleh lihat, kanak-kanak atau remaja yang kekurangan protein mengalami pertumbuhan yang terbantut!






Warga tua tidak perlu banyak protein sebagaimana kanak-kanak dan remaja kerana mereka tidak membina tisu tapi mereka mengekalkan tisu2 yang ada. Protein yang cukup diperlukan untuk proses pembaikan tisu dan bukan lagi pertumbuhan tisu tetapi banyak tenaga dari karbohidrat dan beberapa lemak untuk melakukan kerja-kerja mengekalkan badan mereka ini.



Walaubagaimanapon, kekurangan protein dalam badan orang dewasa dan warga emas menjadikan golongan ini cenderung untuk mengalami 'flabby' terutama di bawah lengan, perut dan peha kerana sumber guna tenaga (tisu lemak) di sekitar untuk mengekalkan tisu yang sedia ada.


Baca: Kenapa Kita Perlukan Protein


Kesimpulannya,


Kanak-kanak dan remaja perlu protein untuk pertumbuhan badan yang OPTIMUM;)



Dewasa dan golongan emas untuk terus mengekalkan fungsi badan dan STAY FIT;)



Lihatlah mereka dah MULA concern dengan keperluan protein dan kesihatan badan dan mereka MEMILIH untuk terus konsisten dengan minuman protein NON GMO yang hebat iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)






SIAPA YANG PERLUKAN ENERGIZING SOY PROTEIN ESP?





+Ibu yang aktif dan ingin kekalkan KECANTIKKAN
+ Mereka yang ingin kelihatan awet muda
+ Ibu Menyusukan anak
+ Ibu hamil
+ Ibu berpantang
+ Kuruskan badan
+ Pelajar 
+ Kanak-kanak
+ Mereka yang eczema atau allergi






ENERGIZING SOY PROTEIN pilihan masa kini.


Hidup Sihat, Hidup Lebih Ceria


Berminat untuk mendapatkan ESP?


hubungi ena segera, untuk sebarang pertanyaa atau order:



013 357 3153


Promosi September 2015- MESTI GRABBB!

06:20 0 Comments


PROMOSI SHAKLEE SEPTEMBER 2015

 

Assalamualaikum semua..apa khabar..alhmdulillah dah masuk September 2015 


Semoga hari2 kita sentiasa dilimpahi rahmat dan di bawah lindungan dan barokah Allah SWT. aameen.


Hari ni ena nak perkenalkan promosi2 shaklee untuk bulan September ni. Sungguh istimewa kerana bulan ni shaklee menawarkan promosi untuk produk nya yang TERLARIS iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN dan produk TERBAIK shaklee iaitu VIVIX.. selain itu, multivitamin kanak2 pon tengah promosi juga sekarang!


Jom kita lihat satu2.


PROMOSI #1  - BUY 6 FREE 1 ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)



Promosi #1 ialah BELI 6, FREE ESP,  . Apa lagi yang anda dapat?


  • Set promosi ni JIMAT sehingga RM 300 lebih..
  •  FREE  1 canister Energizing Soy Protein yang berharga  RM 159!
  • Harga Set ini RM 954 ( harga runcit/ harga bukan ahli)
  • Layak menikmati HARGA AHLI iaitu 20-30% DISKAUN per item.
  • CASH REBATE bernilai hampir  RM 40! akan dikreditkan terus ke akaun milik anda;)
  • FREE postage ke seluruh negeri di Malaysia
  • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
  •  Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)

PROMOSI #2  - BUY 2  ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP), GET 5% LESS







    Promosi #2 ialah BELI 2 ESP,  DISKAUN 5%! Apa lagi yang anda dapat?
    • Set promosi ni JIMAT sehingga lebih RM 70..
    • Harga Set ini RM 302.10 ( harga runcit/ harga bukan ahli)
    • Daftar sebagai ahli dan total PENJIMATAN untuk set ini ialah RM164!
    • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
    • Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)


    PROMOSI #3  - BUY 2 VIVIX GET 5% OFF




    Promosi september, beli 2 botol vivix dengan DISKAUN 5%




     Promosi #3 ialah BELI 2 Vivix, dapat DISKAUN 5% . Apa lagi yang anda dapat?



    • TOTAL PENJIMATAN  untuk set  promosi ni ialah RM 400 lebih!
    • Diskaun 5% setiap botol vivix ( dikira dari harga ahli tau!..so set lagi murah dari harga member)
    • Harga set ini ialah RM 956.65 (harga runcit/harga bukan ahli)
    • Layak menikmati HARGA AHLI iaitu 20-30% DISKAUN per item.
    • CASH REBATE bernilai hampir  RM 40! akan dikreditkan terus ke akaun milik anda;)
    • FREE postage ke seluruh negeri di Malaysia
    • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
    •  Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)

    PROMOSI #4- BUY 3  FREE 1 VITA LEA FOR CHILDREN




    Promosi  Shaklee,  beli 3  dapat 4 botol Vita Lea  for Children




    Promosi #4 ialah BELI 3, DAPAT 4 botol Vita Lea for Children . Apa lagi yang anda dapat?


    • Set promosi ni JIMAT sehingga RM188 !

    • Dapat FREE  1 botol Vita Lea for Children yang berharga  RM 117.66 sebotol
    • 1 botol tahan sehingga 2 bulan!
    • Harga set ini ialah RM 352.98 (harga runcit/harga bukan ahli)

    • Daftar sebagai ahli dan total PENJIMATAN untuk set ini ialah RM282!
    • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
    • Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)





    BESTNYEEEE PROMO BULAN NI!! 



    Aah, best sangat2 kan.tengok tang PENJIMATAN tu tak tahan tu..yela, kita nak sihat..pada masa yang sama nk BERJIMAT juga kan..


    So, uols better GRAB  promo bulan ni cepat2.  kesihatan MAHAL harganya..jangan sambil lewa atau berkira bab kesihatan diri,ibu bapa dan anak2 tau!







    kalau nk tanya apa2 atau tempahan set promo terJIMAT ni, pm je ena k.



    kalau nak berjinak2 dengan bisnes pon boleh pm ena..sama2 kita menjana income sampingan at least 4 angka sebulan..



    KLIK untuk PROMOSI berganda sehingga October 2015



    Your Health & Beauty Consultant


    013 357 3153

    013 357 3153

    013 357 3153

      Monday, 31 August 2015

      Alternatif Penawar Kanser

      13:02 0 Comments
      Assalamualaikum


      Allahu.

      terharu rasa dapat BANTU seorang pesakit kanser yang BERIKHTIAR untuk sembuh dari kanser yang beliau hidapi.

      .

      kita ikhtiar pelbagai cara..selebihnya serah pada Allah yang Maha Menyembuhkan.

      .

      nama terpaksa ena rahsiakan...

      .

      terima kasih kerana memilih vivix..beliau grab 2 botol terus.
      .

      vivix insyaALLAH bantu kurangkan simptom yang di hadapi oleh pesakit kanser dan kurangkan impak atau kesan dari kimoterapi

      .



      sebarang pertanyaan dan tempahan,


      0133573153

       

      Monday, 24 August 2015

      Harga Emas Dah Naik - Pengorbanan Suami Terhadap Isterinya Pengidap Kanser Stage 4!

      19:54 0 Comments
       Assalamualaikum


      Pagi2 lagi ena dapat update dari team pengedar emas..terkejut, harga emas dah naik sebanyak rm10/gram berbanding minggu lepas (jumaat). Sabtu dan Ahad tiada update harga;)


      Memang terkejut sebab sepanjang ena meniaga emas sebelum ni, ini lah antara kenaikkan paling banyak .


      Bertuah lah siapa yang mempunyai simpanan emas yang banyak. Duit dah hampir tiada nilai. tengok la bawah ni, update 24 Ogos 2015:





      1 usd = rm4.21


      Nilai Ringgit dah  makin turun!

       Mereka yang menyimpan emas dah tentu RASA SAYANG nak jual/tukar kan emas mereka kepada ringgit atau  barang.


      TAPI,


      Berlainan dengan seorang suami soleh ini, beliau SANGGUP tukar emas dengan suplimen VIVIX demi berikhtiar menyembuhkan isterinya yang mengidap Kanser Payudara stage 4







      Ni lah yang di bayar oleh seorang suami untuk belikan vivix untuk isteri nya yg ada kanser payudara stage ke 4....

      Sebelum ni terpaksa lap luka dgn tisu sebab berair...atas izin Allah lepas amalkan 3 botol vivix....luka kat payudara tu mengering...

      Tak pe lah...emas ni kami simpan dulu...kot ada sentimental value kan...bila2 masa boleh ambil semula...

      Ya... duit dan emas dah tak bernilai apabila kita sakit !!!

      Kalau kita ada pilihan untuk mencegah kenapa mesti perlu tunggu sakit???

      Lupa nak tambah... mengikut teori doktor dia ada peluang 3 bulan je untuk hidup...

      Tp dia semangat untuk hidup..dan nyawa kita di tangan Allah... usaha je..

      -perkongsian dari Rakan Pengedar Shaklee di FB milik beliau-


      *****





      206 orang dah share status ni setakat ini... ada juga banyak request friend untuk saya...

      Dan ada juga yg berhati mulia nak tolong family ni...

      Insya Allah.... sama2 kita doa si isteri ni akan sembuh... dan biarlah teori doktor hanya sekadar teori...

      Kesimpulan nya zaman sekarang ni... suppliment bukan lg kehendak tapi dah jd keperluan dah...

      Coz pencemaran udara... sayur2 pun banyak yg tercemar...radikal bebas dlm badan kita punca penyakit bahaya... gaya hidup kita...

      Ingat... kalau sakit... banyak nikmat lain kita terlepas...



      ***


      emas mahal.

      tapi ketahuilah bahawa, KESIHATAN LAGI MAHAL!


      jom kita sama2 doakan isteri beliau cepat2 sembuh dari kanser payudara stage 4!


      aameen.


      nak cuba vivix untuk orang tersayang?

      hubungi Ena,

      013 357 3153

      Sunday, 2 August 2015

      Vivix Terbaik Untuk Keramat Hidup Ena!

      01:24 0 Comments

      Assalamualaikum



      Tadi, ketika sedang ena siapkan entry 12 testimoni pengidap kanser yang sembuh dengan ikhtiar VIVIX,  tiba2 fon ena berbunyi.



      Tengok2 , Keramat hidup ena yang call...ma ena;)



      ma: Hello kak, assalamualaikum wat pe tu



      ena: ye ma..waalaikumussalam, kak tengah buat keje sikit kat laptop



      ma: ma nak tanya ni camne sebenarnya cara nak makan VIVIX ni?



      *** ( teruja la ena bila ma tanya pasal vivix, sebab masa tu tengah cerita pasal vivix juga kat blog ni..hehe)..


      actualy, bukan kali pertama ena poskan VIVIX pada ma abah kat Terengganu tapi ma kadang2 ambik pagi kadang2 malam..tu beliau kompius



      ena: owh, ingat apa td,  caranya , ambil 1 sudu kecil je pada waktu malam sebelum tidur atau waktu bangun pagi SEBELUM sarapan. ma jangan skip ye, ingatkan abah juga suruh makan.



      ma: owh ok kak. ma abah  makan sokmo tapi tak tentu masa tu ma telefon nak tanya waktu sebenar;) se lagi ma nak tanya UNTUK APA VIVIX NI?



      ma ena busy orangnya..ena dah pernah bagitahu fungsi2 vivix ni, tapi biasa la bisneswoman , tak ambil port sangat la kita berceramah panjang lebar..walaupun ma abah tiada apa-apa penyakit (alhmdulillah), tapi ma rajin makan segala mak nenek NUTIRISI SHAKLEE yang ena bekalkan...alhmdulillah syukur.


      sambung balik conversation..hehe


      ena: VIVIX ni untuk KESIHATAN KESELURUHAN ma.. bekalkan tenaga dan suplimen awet muda (kene explain simple2 je ke ma , takley saintifik sangat2, tak faham nanti keramat ena hihihi) ..kalau tiba-tiba rasa tak sedap badan ( lenguh atau nak demam) , ma amek 2 sudu vivix sebelum tidur ye. kak selalu buat ke aeisya kalau aeisya nampak ada simptom nak demam, alhmdulillah menjadi. tak demam esoknya.


      ma: ho ho.ok2 molek la. ma nk makan hari2 lah.

      ena: ma minum skali dengan abah  ye..assalamualaikum

      ma: waalaikumussalam



      ****************

      berbunga2 hati ena dapat beri yang TERBAIK untuk ma abah.


      anda juga SAYANG dan ingin memerikan yang terbaik untuk KESIHATAN yang optimum pada orang2 kesayangan?


      ena suggest,  beri lah mereka suplimen VIVIX ni kerana vivix bertindak membantu membaiki sel2 DARI PERINGKAT ASAS iaitu DNA..






      untuk sebarang konsultasi atau tempahan:

      hubungi ena laju2 ye:

      Your health consultant:


      013 357 3153
      013 357 3153
      013 357 3153


      Saturday, 1 August 2015

      Vivix Pilihan Pesakit Kanser & 12 Testimoni Sembuh Kanser

      22:22 0 Comments
      Assalamualaikum

      Alhamdulillah, smalam ena 'close deal' set TWIN PACK VIVIX SUPER JIMAT ni.







      Customer ena ni membuat keputusan BIJAK memilih VIVIX  sebagai ikhtiar semulajadi untuk sembuh dari penyakit kanser yang dihidapi.








      Untung sangat customer ena ni sebab membuat belian KETIKA PROMOSI VIVIX Julai 2015...jimat sehingga RM 240 ! 


      ok jom pejam mata sat, apa yang boleh dibeli dengan RM 240 ye?

      barang2 dapur untuk sebulan kan?

      atau minyak kereta ulang alik g tempat kerja untuk 3 minggu atau untuk sebulan!!


      wahhhhh.BERTUAH  sangat beliau..ena tumpang happy dan PUAS HATI!



      syukur alhmdulillah..kire rezeki juga la untuk beliau sebab KEBETULAN WAKTU TU ADA DISKAUN GILA2 PUNYA;)



      ok jom kita  tengok,  testimoni orang Malaysia dan luar negara yang DAH BERJAYA sembuh/ kesihatan bertambah baik dengan VIVIX serta KAJIAN2 yang menyokong testimoni tersebut.


      bukan sembang kosong tau..nah bukti2 nya:


      TESTIMONI VIVIX DAN KANSER


      #1- KANSER PAYUDARA / BREAST CANCER






      Adik mengidap kanser payudara TAHAP 3.


      Selepas seminggu mencuba sebotol VIVIX,


      kesannya , KELUAR TOKSIN melalui najis iaitu najis berwarna hitam macam TAR.


      #2- BARAH PAYUDARA





      Puan Arfah berkongsi kisah maknya mengidap BARAH PAYUDARA yang menjalani kimoterapi untuk membunuh sel2 barah.


      Kesannya, mak beliau  jadi:

      lemah
      tiada selera makan
      dan ulser


      Sebagai ikhtiar untuk kurangkan KESAN KIMOTERAPI pada mak, Puan Arfah memberi maknya:

      VIVIX ( antioksidan)
      NUTRIFERON (immunity booster)
      CAROTOMAX (antioksidan)



      kesan dari pengambilan 3 suplimen antioksidan power  dan 'immunity booster' ni, DOKTOR TERKEJUT kerana TUMOR dah MENGECUT 


      alahmdulillah, ibunya selamat daripada dibuang payudara.


      #3- KANSER PROSTAT 






      Kanser yang meragut nyawa lelaki.



      Resveratrol dalam VIVIX merencat sel tumor secara SIGNIFICKAN


      #4- TUMOR PADA DAGU




      Puan Siti berSyukur TUMOR pada dagu beliau HILANG  setelah 2 bulan KONSISTEN mengambil VIVIX


      #5- KANSER OVARI






      Puan Leya mengidap kanser ovari dan terpaksa menjalani pembedahan MEMBUANG PERANAKKAN dan proses kimoterapi.



      Menurut Doktor, Kesannya adalah Puan Leya akan mengalami simptom-simptom menopouse pada orang tua dan terbukti apabila Puan Leya mengalami:



       sakit2 lutut,
      sakit pinggang
      sakit pada tempat operation
      kebas kaki, tangan dan muka
      panas badan -rasa nak mandi kerap



      SELEPAS mengambil VIVIX seminggu,
      alhmdulillah, katanya VIVIX SERASI dengan badannya,



      lenguh2 badan HILANG,
      tapak kaki tidak mencucuk-cucuk lagi
      dah boleh SOLAT BERDIRI ( happy sangat!)
      Leya MAKIN AKTIF!



      MAK ABAH SERTA HUSBAND HAPPY TENGOK LEYA!


      #6- BEBAS KANSER




      Azwa berkongsi di fb miliknya, ibu saudaranya BEBAS KANSER setelah berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE.


       kata makciknya itu, cancer cured completely!


      #7- BARAH RAHIM





      Miracle berlaku apabila seorang customer  yang disahkan mengidap barah rahim akhirnya CANCER NYA HILANG selepas mengambil vivix..


      Doktor pon terkejut!

      #8- KANSER PAYUDARA





      Ena fikir ini testimoni paling POWER kerana disertai dengan kajian saintifik dan diakui oleh seorang doktor bertauliah juga.


      Barbara mengidap KANSER PAYUDARA dan telah memulakan pengambilan nutrisi shaklee selepas beliau menjalani KIMOTERAPI.


      Nutrisi yang beliau ambil ialah:



      dan 6 bulan SEBELUM pemeriksaan kesihatannya yang terakhir, beliau mengambil:



      Semasa pemeriksaan dengan physician beliau iaitu seorang Ketua Pakar Bedah Onkologi Payudara  di Pusat Kanser Florida berkata hasil dari pemeriksaan kesihatan adalah BAIK dan CEMERLANG SEKALI!!



      Kemudian Barbara bertanya pada doktornya sama ada cara untuk sembuh dari kanser payudara.


      kata Doktor beliau, ada satu bahan yang boleh MEMBANTUTKAN/MENGELAKKAN kanser berulang kembali iaitu


      ---> RESVERATROL!




      Doktor terkejut apabila dapat tahu Barbara rupanya dah mengambil vivix di mana kandungan UTAMA nya adalah resveratrol selama 6 bulan sebelum pemeriksaan kesihatannya.



      #9- KANSER MENGECUT




      Seorang ibu kepada customer mengakui tempat cancer DAH MENGECUT selepaS mencuba VIVIX

      #10- KANSER SUDAH TIADA





      Pengamal suplimen shaklee berterima kasih kerana beliau berjaya:


      hilangkan sel cancer dengan VIVIX

      dan

      hilangkan cyst sebesar 3.8 cm  dengan GLA COMPLEX


      #11- KANSER PARU-PARU



      Perubahan seorang cancer survival (kanser paru-paru) yang sangat MNEGUJAKAN..lihat la sendiri gambar kiri dan kanan di atas ni.


      Kesan kimoterapi sangat minima dan kini beliau BEBAS dari kanser dengan ikhtiar mengambil VIVIX!


      #12- KANSER PARU-PARU






      Bahan aktif dalam vivix iaitu resveratrol MEMBUNUH 44% sel tumor dalam badan!



      Kajian penyelidik di Japan menemui resveratrol MERENCAT pertumbuhan sel tumor dalam paru-paru.



      ********************************


      Teruja kan melihat testimoni kejayaan mereka yang dah PULIH dengan ikhtiar dengan vivix shaklee.


      Harus diingatkan bahawa..ikhtiar lah SEHABIS DAYA, SEMAMPU BOLEH..kerana Allah sukakan hambanya yang berikhtiar bukan semata berserah pada takdir sekiraya diuji dengan sakit/penyakit.


      lihat lah keratan akhbar bawah ni, khusus buat perempuan..(ibu, adik dan kakak kita)...1 dari 15 orang dari BERISIKO MENGIDAP KANSER PAYUDARA.







      MENAKUTKAN?


      ye sangat menakutkan..tapi yang mana PILIHAN KITA?


      untuk MERAWAT atau MENCEGAH?


      ena PASTI anda yang membaca  sehingga ke saat ini, DAH TENTU memilih untuk MENCEGAH kan.


      so mula bertindak dengan mengambil suplimen antioksidan tinggi untuk mengelakkan TERWUJUDNYA sel2 kanser dalm tubuh kita dan orang kesayangan kita,


      bekalkan vivix diri dan seluruh keluarga HARI INI JUGA!


      untuk sebarang konsultasi atau tempahan:

      hubungi ena laju2 ye:

      Your health consultant:


      013 357 3153
      013 357 3153
      013 357 3153

      DISCLAIMER

      Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.