Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Vivix Bagus. Show all posts
Showing posts with label Vivix Bagus. Show all posts

Wednesday, 20 September 2017

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat

10:47 0 Comments

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat






Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*



Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g0.0 g


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Testimoni Vivix dari pengguna termasuk pesakit kanser di SINI


Harga runcit untuk Vivix di SINI 


Kekna cadangakan grab terus 2 botol Vivix untuk dapatkan Harga Jimat keseluruhan lebih rm200, beli dengan arga harga ahli, cash rebate RM36 dan  penghantaran PERCUMA terus ke tempat anda!



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Tuesday, 19 September 2017

Penghantaran VIVIX

10:02 0 Comments



Terharuuuuuuu sampai cemburu sangat tadi jumpa my regular customer๐Ÿ˜

Kak R dah 2 tahun ambil vivix


Serius kalau uol jumpa Kak R ni mesti ingat umur 30 . Mudah lebih 10 tahun tau umur dia
Kekna sendiri terkejut sikit lagi nak fengsannn (hehe) bila tahu anak sulong dia dah lepas SPM & anak bongsu umur 12 tahun

Kekna duk ingat la sebaya kekna or muda lagi. Rupanye sangkaan ku MELECETTTT☺️☺️

'Ena vivix akak dah 2 hari tau abes. Akak goncang2 dengan air kosong pastu tuang dalam gelas. Gelas tu pon lepas minum akak goncang lagi skali dengan air . Sayang titisan vivix tu'


Waahh gittewww skali syg kat titisan emas sirap ajaib ni kan

Sama kekna pon sama 2X5 spuluh๐Ÿ˜„


Mesti 3 kali rinse -macam basuh alat radas kat makmal waktu Uni dlu. Tapi takde lah guna distilled water hihi๐Ÿ˜†


Punye lah gigih nak pastikan betul betul betul kosong botol vivix tu
Kata Kak R lagi,


' akak tak boleh tinggal vivix ni .kalau dulu memang letih sokmo kat ofis .balik rumah nak urus rumah & anak2 lagi, so sangat2 penting wanita bekerjaya macam akak amek vivix & shaklee suplimen . Kalau tak memang melepek je lepas waktu kerja '

Selain Vivix Kak R sangat3 konsisten ESP, lecithin , ostematrix dan omega guard


Kekna,
Bukan Jual Roti๐Ÿ˜ hehe




KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, 16 September 2017

Kajian Telomere VIVIX Shaklee

13:07 2 Comments
Kajian Telomere VIVIX Shaklee








Kekna terbaca sharing Master Farah Wahida ,one of Shaklee master bawah team besar kami.
Sharing dia panjang


Memang panjang๐Ÿ˜…

Tp mudah nak faham , maklong lahhh kajian2 saintifik ni tak shah kalau tak guna word bombastik๐Ÿ˜…
So kita rakyat marhein ni amek masa sikit nak hadam๐Ÿ˜…

Kalau Nak tambah lagi ilmu boleh google je word ' Shaklee Telomere Study' takpon taip je bhs Melayu kita ni haaa --' Kajian telomere shaklee'


Nak remind sahabat kekna,
Nak consume apa2 especially bab2 suplimen yg masuk dlm badan yg jadi DARAH DAGING kita, nak bagi anak suami isteri mak ayah makan, jangan ambil mudah, STUDY dulu sampai akar tunjang apa bahan2 dan sejauh mana keberkesanan serta tahap keselamatan suplimen utk jangka panjang☝️☝️

Ok here we go, ni perkongsian dari Master Fara yg cantik ๐Ÿ‘‡ (baca sampai abes tau๐Ÿ˜˜)
****


Ok..bawak bertenang. Farah bukan nak gebeng cerita picisan. Ini kajian KHAS. Bukan experiment sejam dua jam.


FARAH GERENTI ANDA TIDAK MENYESAL BACA POST INI SAMPAI HABIS .


Untuk pengetahuan semua, VIVIX SHAKLEE ada landmark study. Atau kita kenali sebagai TELOMERES STUDY.


Jadi, first of all..korang boleh erase dalam kepala VIVIX SHAKLEE produk biasa-biasa. VIVIX sangat premium. Istimewa sangat. Tok sah duk gandingkan dengan jus jus lain.


Saintis DR ELIZABETH BLACKBURN, yang Farah kenalkan kat post sebelum ini. Dia ni genius yang terima anugerah nobel dalam perubatan pada tahun 2009.

Good news !!!

Beliau adalah penasihat kepada LANDMARK STUDY : TELOMERES STUDY yang Shaklee buat ke atas VIVIX.


Gila ke apa Shaklee nak study sampai DNA bagai ?


Haa memang gila. Roger Barnet memang suka buka kerja gila all out. Kita tak main cakap aje. Kita kasi test terus. Nak bukti macam mana lagi ?


Apa itu TELOMERES ?


Seperti yang Farah cerita sebelum ini, TELOMERES ini pelindung pada rantaian DNA kita.
“PROTECTIVE CAP” Penutup yang memberi perlindungan kepada DNA yang berada di hujung kromosom.


(Kalau uol nAk bayangkan camne penutup ni, boleh bayangkan seolah2 bahagian plastik pada hujung tali kasut kita tu.๐Ÿ˜ƒ)

Bila makin berusia, secara semulajadi TELOMERES kita akan banyak yang tidak berfungsi. Akan banyak yang memendek.

Bila pendek TELOMERES ia akan bersamaan dengan musnahnya DNA.

Dari sini maknanya, orang yang mempunyai telomeres yang panjang, maksudnya selnya dilindungi.

Orang yang mempunyai TELOMERES yang pendek, maksudnya baanvak DNA yang dah rosak

Ok ni part paling syok nak tahu. Apa jadi pada orang yang amal VIVIX. Bagus sangat keww ? ๐Ÿ˜‰☺️
Readddyyy ?


HASIL KAJIAN ( rujuk graf dalam gambar )

Line Biru - Pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX lebih dari 5 tahun
Line Grey- Control group (Tidak mengambil VIVIX)


"Pengguna VIVIX SHAKLEE berusia 80 tahun, mempunyai kepanjangan TELOMERES sama macam umur 41 tahun orang yang tidak ambil VIVIX".


Mana nak tahu kromosom kita panjang ke pendek ?


Test ini bukan guna darah. TAPI guna sel. Sel badan. Nak periksa tu kena guna peralatan yang high tech.


Bila kita bandingkan kepanjangan TELOMERES pengguna Shaklee yang mengambil VIVIX.
TELOMERES dia lebih panjang 11% dibandingkan dengan control group (orang yang tidak mengambil VIVIX).

Ok gini..Bayangkan Farah sudah umur 80 tahun. Farah sudah ambik VIVIX 5 tahun. Shaklee ambik sel dari badan Farah, untuk tengok kepanjangan telomeres.


Lepas tu Shaklee ambik sel orang yang tidak ambik VIVIX. Orang tu umur 41 tahun.
Skali tengok, ehhh sama panjang. Padahal Farah jauh lebih tua dari orang tu.


Haaaa nampak ke nampak? Wow best nya ! Ini yang makin semangat nak ambil VIVIX. Tak mahu skip !

Best kan minta Allah bagi panjang umur. Tapi even sudah 80 masih gagah sihat. Pepandai la guna usia tu untuk ibadah. Tu sendiri kena ingat lah..

Jadiiiii....


Ini membuktikan bahan antioksidan yang tinggi yang ada dalam VIVIX, mampu untuk memberi perlindungan kepada DNA anda dan memperlambatkan proses penuaan diperingkat sel.


Sebenarnya dalam VIVIX ni mengandungi 16 jenis poliphenol termasuk RESVERATROL. Bahan daripada tumbuh-tumbuhan sahaja.


Mempunyai antioksidan yang membantu untuk mencegah kerosakan sel.
Beri perlindungan pada sel badan.


Bila sel badan kita terlindung, bukan setakat penyakit dapat dielakkan. Tapi juga, antioksidan yang tinggi juga mampu mengekalkan kolagen.


Maksudnya, kalau kita ada antioksidan yang tinggi, kerosakan kolagen akan perlahan daripada biasa. Sebab itu dimaksudkan anti penuaan ada dalam VIVIX SHAKLEE.


Haaaa....macam mana? Farah makin sayanggg dengan VIVIX ni. Korang bila lagi.
Ehemm...nak harga murah, VIVIX ada promo HARI MALAYSIA. Esok sahaja taw. Meh-meh bisik kat Farah.


******


Tu diaaa panjang lebaq Kak Farah kita eksplen.
Baca abes tak tu๐Ÿ˜


Buleh hadam ka?hihi


Btw, ingat satu ja #SIHATtuJIHAD ,memang soal hidup mati sakit sihat tu kat 'tangan ' Allah tapi kita memang dituntut untuk BERDOA & BERUSAHA ke arah healthy lifestyle & kekalkan tahap kesihatan di tahap terbaikkkkkk๐Ÿ‘


Sihat tu satu PELABURAN bukan perbelanjaan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’š


๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡
Kalau rasa 1 botol vivix mahal,
Boleh grab 2 botol vivix sebab boleh jimat hampir RM300 utk twinpack!
Promo Harini ini sahaja! (16 Sept 2017)
๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡






KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Thursday, 14 September 2017

2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017!

14:40 2 Comments
2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017! | VIVIX ON SALE



Twinpack Vivix Shaklee, diskaun 5% hanya pada 16 September 2017 sahaja


(16 Sept 2017!)

Jangan lepas kan peluang ni ye

Peluang keemasan untuk anda RESTOCK vivix untuk bekalan keluarga atau mak ayah

Peluang keemasan juga buat mereka BARU nak cuba dan rasai kehebatan produk kami yg premium lagi exclusive ni


************
INFO PRODUK:

Apa itu vivix?


Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. rujuk link ini bahan2 dlm Vivix


Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat bestt.?


Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


>>Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...


Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser


.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),
___________________________________________

Tahukah anda... jika nak dibandingkan dgn minuman jus lain seperti M****, Ta*** dan X***..hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC). Ini baru dinamakan kualiti setanding dgn duit yg dispend
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods
__________________________
*Tidak sesuai utk yg mengandung atau ibu menyusu
No automatic alt text available.


Hadiah2 cabutan bertuah sempena hari malaysia 2017



Satu lagi yang superb best nye Promosi Hari Malaysia 2017 ni, adalah lucky dip atau cabutan bertuah.


Fuhhh, dapat peluang menangi hadiah bernilai RM250 tau! memang merecikkk hehe





KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.