Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Vitamin B Complex. Show all posts
Showing posts with label Vitamin B Complex. Show all posts

Monday, 9 November 2015

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

11:28 0 Comments
Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!

Wednesday, 30 September 2015

Doktor Nasihatkan Saya Buang Rahim...tapi, mujurlah...

11:41 0 Comments




Testimoni Fawiza -

 "Saya pernah dinasihatkan doktor untuk buang rahim kalau keadaan berterusan..."

January 20, 2015 at 9:04am

Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee


Kenapa Shaklee pilihan saya?


1. Period saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
2. Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
3. Saya malas makan buah-buahan.


Kalau anda semua pernah baca post saya kat Facebook sure anda tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009) kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doktor cakap 60% daripada sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yang aktif.


Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik ofis..boss suruh jumpa client pun I taknak..sebab mata I dah bengkak-bengkak..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 I fikirkan. Last-last  I bagtau jugak after 3 days…



Then doctor refer I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dalam hidup saya. 1st doctor bagi I makan pil untuk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu..ada perubahan tapi I tak tahan..rambut gugur,suka marah-marah..yang sedihnya tiada nafsu langsung nak bersama suami.


 Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, tiada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe. Bagi I semua tak kena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha… banyak sangat ambik ubat!


Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali. Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sebab tiada cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU..


Itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi la I sedih...



Namun saya tak bergantung pada ubat-ubat hospital saja..saya mula membaca blog-blog dan cara-cara nak rawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin Shaklee ni…


sebab apa? 


Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain daripada tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya tak tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.



Syukur tak pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana-mana isteri pun akan rasa very down sebab u tak mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.




Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak tak pernah mengeluh walaupun semua kerja rumah dia yang buat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa (ehh…sedih plak)hahahhaha.



Namun, Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…tak pernah-pernah dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke hospital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya di hospital, saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau-kalau simptom lama berulang kembali dan menganggu organ-organ lain.


Alhamdulillahpada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang tak pernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormon aja…syukur sangat2.


Dengan izin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak sekarang saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.


Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dengan rahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin…


-Fawiza -


******


MasyaALLAH, Subhanallah

begitulah kita manusia, sentiasa letakkan Allah ebagai tempat bergantung
dan berikhtiar sedaya mampu untuk pulih dari apa juga penyakit yang Allah turunkan sebagai ujian

Alhamdulillah..



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Wednesday, 9 September 2015

Korang Tahu Tak #2 : Petua Mudah Elak Meroyan

12:51 0 Comments





Assalamualaikum


Korang tahu tak...


Perasaan Ibu selepas bersalin kene jaga betul2 tau. Emosi si ibu biasa kurang stabil dan mudah terkena meroyan selepas melahirkan, meroyan selepas bersalin, meroyan selepas pantang mahupun meroyan selepas keguguran.


4 keadaan ini membuatkan si ibu akan mengalami :


menangis tanpa sebab
mudah tersentuh
sensitif
rasa tidak sabar
rasa tak cukup rehat
kebimbangan yang melampau
lemah
lesu
tidak cukup tidur
insomnia (sukar tidur)
sedih



PETUA MUDAH ELAK MEROYAN



ada 2 petua ena nak kongsikan ni...sangat2 mujarab. Ena tak pernah kene meroyan ni alhmdulillah tapi selalu juga la emosi teiba-tiba. terutama time datang bulan


#1 Amalkan B complex

Vitamin B Complex  terutama B12 menggalakkan pembentukan antidepressant properties secara semulajadi seterusnya memberi kesan ketenagan kepada pengguna nya;





#2 Amalkan Ostematrix

Ostematrix  merupakan sumber kalsium dan magnesium yang mempunyai kadar penyerapan yang efektif ke dalam tubuh kita .




nak cuba?


ena boleh dihubungi di :

013 357 3153

Saturday, 6 September 2014

Rahim Bengkak Selepas Ambil GLA Shaklee. Benarkah?

12:01 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah

Entry kali ini dicreditkan kepada Dr Malinda. siapa Dr Malinda ni? She is a consultant at Future Wellness as well as Dr Malinda Health & Beauty Clinic . Ok sedikit  Education background beliau:
MD(USM), MSc. Anti-Aging, Regenerative Medicine & Medical Aesthetic (UCSI).


Kenapa Rahim Bengkak?


Ilustrasi rahim/uterus yang membengkak

Ramai pula yang inbox saya tentang isu ini. So, better saya buat sedikit 'press conference'. hihi.. Untuk kita semua lebih jelas.

Ok.

Basically,

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)

Kilang telur = Ovari.

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)
Kilang telur = Ovari.


Ramai pesakit saya tak pasti samada uterus atau ovari yang sebenarnya membesar, so mereka akan just kata 'rahim'.

So, jika anda berhadapan dengan perkara ini, lebih baik dapatkan diagnosis sebenar pada doktor. Uterus atau ovari yang bengkak?

Uterine fibroid atau Ovarian cyst adalah antara salah satu masalah yang selalu diperkatakan sebagai 'rahim bengkak'.

Kajian menunjukkan bahawa 20-50% wanita mempunyai sekurang-kurangnya 1 fibroid dan kebanyakkan mereka tidak pernah tahu atau tidak di diagnosis oleh mana-mana doktor ataupun accidentally dikesan semasa melakukan scan. (Rujukan: Life extension book : Disease prevention and treatment; 2003: Page 1569).

Dalam 99% kes uterine fibroid, ia adalah bukan jenis kanser.

Sehingga sekarang, tidak ada seorang doktor atau saintist yang pasti apakah yang menyebabkan uterine fibroid atau ovarian cycts ini berlaku. Anda tidak boleh menuding jari mengatakan rahim anda bengkak di sebabkan satu perkara sahaja. Sesuatu diet, produk atau apa-apa supplement.

Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa fibroid atau cyst berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor, di antaranya adalah kerana :

1. Hormon Estrogen yang berlebihan.


Kedua-dua hormon ini mestilah seimbang bagi megurangkan risiko ketumbuhan fibroid/cyst


- fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.

Keadaan seperti ini sangat ketara dalam mereka yang mengalami masalah PCOS yang boleh menyebabkan infertility.

Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cycts.

2. Lambakan xenoestrogen dalam badan.




Xenoestrogen adalah 'estrogen sintetik' yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan).

Dalam kata lain, ia adalah estrogen palsu dalam badan. Ia boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

Dari mana datangnya xenoestrogen ini?

- phthalates (bahan dlm plastic atau getah)
- racun serangga (pesticides)
- tobacco by products.

3. Obesiti.



seorang perempuan obesiti

- Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil 'Endocanabinoid system'. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflammation atau radang yang tinggi dalam badan.

Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser.

4. Genetik

DNA 

- Jika anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga boleh mempunyai risiko yang sama.

Apa tanda-tanda fibroid atau cyst?


Simptom-simptom fibroid /cyst 


Kebanyakkan wanita tidak mempunyai sebarang tanda. Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita. Tetapi, jika ia semakin aktif atau membesar, ia boleh menunjukkan simptoms tertentu.

Antara simptom-simptom fibroid /cyst adalah :

- haid yang tidak teratur / berpanjangan
- sakit perut
-sakit ketika hubungan kelamin
- perut membuncit
- pendarahan abnormal

Perlukah operation?




Pada kebiasaannya, tidak memerlukan operation sekiranya ia tidak mengganggu dan tidak membesar. Tetapi Jika fibroid menyebabkan pendarahan yang berterusan, anda perlu melakukan pembedahan.

So? Macamana nak elakkan memandangkan kebanyakkan wanita berisiko?

Cadangan diet yang sesuai :

1. Elakkan makanan yang menggalakkan pertumbuhan fibroid seperti :



Produk berasaskan tenusu, daging merah, makanan bergoreng, makanan dan minuman bergula, salt, kafein dan alkohol.


2. Buahan dan sayuran segar yang mengandungi banyak phytoestrogen. Plant estrogen ini membantu kestabilan estrogen dalam badan.




3. Makanan berserat tinggi boleh membantu mengurangkan estrogen berlebihan dalam badan - fecal estrogen meningkat. Ini menyebabkan fungsi estrogen dalam badan lebih stabil dan mengurangkan tahap xenoestrogen dalam badan.

4. Kawal berat badan


5. Tidak merokok atau menjadi perokok pasif.



Ok, ramai juga orang tanya : Soya produk tak bagus untuk wanita?




Banyak perbahasan tentang isu soya ini. Ada yang pro dan cont.

Beberapa kajian yang mengatakan wanita yang mempunyai fibroid tidak boleh mengambil soya kerana kandungan isoflavinoids Genistein dan Daidzein boleh menggalakkan estrogen aktiviti.

Kajian lain pula menunjukkan bahawa negara seperti Jepun yang mengamalkan pengambilan soya Sebagai makanan utama mempunyai kadar penyakit kanser rahim yang sangat rendah berbanding negara yang tidak mengambil soya langsung.

(Michael T. Et al, 2012), Candangan yang mengatakan pengambilan soya adalah tidak sesuai untuk wanita yang mempunyai cyst atau fibroid tidak tepat. Ini kerana isoflavinoid dalam soya mempunyai kesan estrogen yang berbeza pada sel-sel badan yang berbeza. Soy phytoestrogen tidak mempunyai kesan meransang sel fibroid tetapi ia mempunyai kesan'anti-estrogen' di mana ia membantu mengecutkan fibroid. Tetapi, pastikan sumber soya anda adalah dari jenis soya yang tidak dimodifikasi secara genetik (non-GMO).

Walaubagaimanapun, bersederhana adalah jalan yang terbaik. Cadangan pengambilan antara 45 - 90mg soy sehari.

Soya, nuts, flaxseed mengandungi phytoestrogen yang baik.

Nutrition supplement yang dicadangkan untuk anda yang mengalami fibroid atau cyst :


1. Lipotrophic factor spt Innositol dan Choline membantu detoxification estrogen - melancarkan pemecahan lemak dibahagian hati.



2. Immune enhancing nutrient - coQ10, vitamin c, vitamin e, selenium dan zinc


3. Omega 3 (EPA + DHA) - antiinflammasi.

4.Liver enhanced detox supplements - milk thislte, dandelion dan artichoke.

5. Vitamin B - membantu proses detoksifikasi (methylation) dalam sel hati.

6. Grape seed extract - strong antioxidant dengan ORAC yang tinggi

7. Green tea - powerful antioxidant

GLA boleh ke?


- GLA adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon.

-GLA dari minyak borage adalah yang terbaik berbanding dari EPO.

-Minyak yang kita gunakan untuk menggoreng seperti minyak jagung, corn oil dan minyak sunflower juga mengandungi omega 6 tetapi minyak jenis ini lebih bersifat pro-radang dan menyebabkan keradangan.

Hati-hati dalam penggunaan minyak yg kita goreng, kerana ini antara sebab fibroid dan cyst boleh semakin membesar.

Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat untuk kita semua.

Take care of your health.

Wanita - Anda Istimewa



Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.