Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Vita E Complex. Show all posts
Showing posts with label Vita E Complex. Show all posts

Sunday, 22 May 2016

3 Tips Putihkan Muka Secara Alami

15:12 0 Comments
3 Tips Putihkan Wajah Secara Alami | Assalamualaikum. 3 tips ni mudah sangat, jom kita sama2 buat dengan konsisten. tak perlu risau kerana bahan yang digunakan semua nya semulajadi je tau tiada bahan kimia yang merbahaya pun;)

Tips #1

Bahan bahan: 

1 batang Timun, Bedak sejuk, 1/2 Limau nipis


Campurkan Timun yang di parut, bedak sejuk dan perahan lima nipis. Sapu pada wajah sebagai masker. Setelah kering, boleh la dicuci dengan air bersih. InsyaALLAH jika rajin dan konsisten buat tiap tiap malam, kulit wajah jadi putih dan bebas jerawat juga ;)


Tips #2

Bahan bahan:

Daun lidah buaya


Sapu rata gel dari daun lidah buaya pada wajah 2 kali sehari. Setelah kering, cuci bersih dengan air suam dan lap dengan kain yang bersih



Tips #3

Bahan bahan:

Lobak, Telur kuning dan Limau nipis

Parut lobak dan campurkan dengan kuning telur dan limau nipis. Sapu pada wajah sebagai masker unutk 30 minit. Setelah masker kering, cuci dengan air bersih. Hasilnya wajah lebih putih dan berseri, rajin2 buat selalu tau!


Kredit: Petua Nenek


Selain tips luaran, Ena nak cadangkan supaya mengamalkan tips tips untuk cantik dari dalam juga iaitu dengan pengambilan vitamin yang terbukti selamat, berkesan dan semulajadi. Sel2 badan yang sihat dan cukup nutrisi menyerlahkan lagi kecantikkan kulit kita dan wajah yang berseri seri. Lagipon tidak lama lagi, kita akan menyambut Hari Lebaran, Hari raya Aidilfitri





CADANGAN SET GLOWING RAYA



(A). Bajet


🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.




(B). Popular



🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.

🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada kulit yang rosak, membuatkan kulit menjadi sekata dan tidak kusam.



(B). Optimum ✅



🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.

🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada kulit yang rosak, membuatkan kulit menjadi sekata dan tidak kusam.


💅🏻Vita E

Vitamin E berfungsi untuk menghalang radikal bebas daripada badan, yang memainkan peranan besar dalam proses penuaan. Jika kita boleh melawan radikal bebas, maka kita boleh mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit kelihatan muda.





Nak cuba Set Glowing Raya dan Kekal berseri seri di sepanjang hari raya, hubungi ena untuk tempahan atau konsultasi ye

sehingga berjumpa lagi di lain entry


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Tuesday, 19 January 2016

MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA

14:50 0 Comments





MATI HIDUP SEMULA !!
AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!


Alhamdulillah.. syukur


Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊


Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.


Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

🌷 ESP
🌷 ALFALFA
🌷 GARLIC
🌷 VITAMIN C
🌷 VITAMIN E
🌷 B COMPLEX
🌷 SET NUTRIWHITE
🌷 VITALEA

So sesapa yang ada masalah seperti saya nih, boleh contact me untuk GUIDELINE, CONSULTANT & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT

Fast action, fast result

hubungi kak ena ye
013 357 3153


Friday, 4 December 2015

Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau.

09:05 0 Comments


Assalamualaikum pengunjung blog ena semua


semalam ena buat masker, so ena nak share

Bahan masker :


Vita E complex

Cara2:

❤cucuk kapsul vita E dengan jarum , picit keluarkan vita e dan sapu rata pada wajah.
❤masaj wajah dalam urutan membulat menggunakan 2 jari shj ( jari hantu dan jari manis)
❤lepas 10-15minit, cuci menggunakan GENTLE ACTION MEKUP REMOVER ( tanpa air)
❤masaj membulat juga sehingga hilang kesan minyak
❤ kemudian cuci wajah dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER..
❤ lap wajah dengan kain bersih
❤ lastly, sapu SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER...sapuan nipis je..sejukkkk n soft je rasa muka..terus senyummm lebar2..yang dah kawen boleh la minta hubby rasa pipi uols gebu ke gebu..😝..hihi..yang tak kawen lagi jangan suruh boifren / tunang lak ye..suruh la mak uols or kawan pempuan ..hee

.
Kesannya rasa SEGARR , LICINN n GEBUU je kulit muka ni haa..ni effect serta merta...efek jangka panjang kalau siapa yang rajin buat masker ni:


❤kulit lebih cerah
❤hilangkan sunburn
❤kulit lebih halus mulus gebu
❤kulit lebih sihat dan lembap
❤pudarkan parut jerawat
❤menambah keyakinan diri


Untuk kesan yang lebih anjal dan pudarkan jeragat, boleh lah ADD collagen powder..ok esok masker collagen plak.yahuuu


🙋ada yang nak join ena main spa spa kat rumah?

Monday, 9 November 2015

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

11:28 0 Comments
Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!

Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Saturday, 6 September 2014

Rahim Bengkak Selepas Ambil GLA Shaklee. Benarkah?

12:01 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah

Entry kali ini dicreditkan kepada Dr Malinda. siapa Dr Malinda ni? She is a consultant at Future Wellness as well as Dr Malinda Health & Beauty Clinic . Ok sedikit  Education background beliau:
MD(USM), MSc. Anti-Aging, Regenerative Medicine & Medical Aesthetic (UCSI).


Kenapa Rahim Bengkak?


Ilustrasi rahim/uterus yang membengkak

Ramai pula yang inbox saya tentang isu ini. So, better saya buat sedikit 'press conference'. hihi.. Untuk kita semua lebih jelas.

Ok.

Basically,

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)

Kilang telur = Ovari.

Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)
Kilang telur = Ovari.


Ramai pesakit saya tak pasti samada uterus atau ovari yang sebenarnya membesar, so mereka akan just kata 'rahim'.

So, jika anda berhadapan dengan perkara ini, lebih baik dapatkan diagnosis sebenar pada doktor. Uterus atau ovari yang bengkak?

Uterine fibroid atau Ovarian cyst adalah antara salah satu masalah yang selalu diperkatakan sebagai 'rahim bengkak'.

Kajian menunjukkan bahawa 20-50% wanita mempunyai sekurang-kurangnya 1 fibroid dan kebanyakkan mereka tidak pernah tahu atau tidak di diagnosis oleh mana-mana doktor ataupun accidentally dikesan semasa melakukan scan. (Rujukan: Life extension book : Disease prevention and treatment; 2003: Page 1569).

Dalam 99% kes uterine fibroid, ia adalah bukan jenis kanser.

Sehingga sekarang, tidak ada seorang doktor atau saintist yang pasti apakah yang menyebabkan uterine fibroid atau ovarian cycts ini berlaku. Anda tidak boleh menuding jari mengatakan rahim anda bengkak di sebabkan satu perkara sahaja. Sesuatu diet, produk atau apa-apa supplement.

Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa fibroid atau cyst berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor, di antaranya adalah kerana :

1. Hormon Estrogen yang berlebihan.


Kedua-dua hormon ini mestilah seimbang bagi megurangkan risiko ketumbuhan fibroid/cyst


- fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.

Keadaan seperti ini sangat ketara dalam mereka yang mengalami masalah PCOS yang boleh menyebabkan infertility.

Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cycts.

2. Lambakan xenoestrogen dalam badan.




Xenoestrogen adalah 'estrogen sintetik' yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan).

Dalam kata lain, ia adalah estrogen palsu dalam badan. Ia boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

Dari mana datangnya xenoestrogen ini?

- phthalates (bahan dlm plastic atau getah)
- racun serangga (pesticides)
- tobacco by products.

3. Obesiti.



seorang perempuan obesiti

- Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil 'Endocanabinoid system'. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflammation atau radang yang tinggi dalam badan.

Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser.

4. Genetik

DNA 

- Jika anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga boleh mempunyai risiko yang sama.

Apa tanda-tanda fibroid atau cyst?


Simptom-simptom fibroid /cyst 


Kebanyakkan wanita tidak mempunyai sebarang tanda. Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita. Tetapi, jika ia semakin aktif atau membesar, ia boleh menunjukkan simptoms tertentu.

Antara simptom-simptom fibroid /cyst adalah :

- haid yang tidak teratur / berpanjangan
- sakit perut
-sakit ketika hubungan kelamin
- perut membuncit
- pendarahan abnormal

Perlukah operation?




Pada kebiasaannya, tidak memerlukan operation sekiranya ia tidak mengganggu dan tidak membesar. Tetapi Jika fibroid menyebabkan pendarahan yang berterusan, anda perlu melakukan pembedahan.

So? Macamana nak elakkan memandangkan kebanyakkan wanita berisiko?

Cadangan diet yang sesuai :

1. Elakkan makanan yang menggalakkan pertumbuhan fibroid seperti :



Produk berasaskan tenusu, daging merah, makanan bergoreng, makanan dan minuman bergula, salt, kafein dan alkohol.


2. Buahan dan sayuran segar yang mengandungi banyak phytoestrogen. Plant estrogen ini membantu kestabilan estrogen dalam badan.




3. Makanan berserat tinggi boleh membantu mengurangkan estrogen berlebihan dalam badan - fecal estrogen meningkat. Ini menyebabkan fungsi estrogen dalam badan lebih stabil dan mengurangkan tahap xenoestrogen dalam badan.

4. Kawal berat badan


5. Tidak merokok atau menjadi perokok pasif.



Ok, ramai juga orang tanya : Soya produk tak bagus untuk wanita?




Banyak perbahasan tentang isu soya ini. Ada yang pro dan cont.

Beberapa kajian yang mengatakan wanita yang mempunyai fibroid tidak boleh mengambil soya kerana kandungan isoflavinoids Genistein dan Daidzein boleh menggalakkan estrogen aktiviti.

Kajian lain pula menunjukkan bahawa negara seperti Jepun yang mengamalkan pengambilan soya Sebagai makanan utama mempunyai kadar penyakit kanser rahim yang sangat rendah berbanding negara yang tidak mengambil soya langsung.

(Michael T. Et al, 2012), Candangan yang mengatakan pengambilan soya adalah tidak sesuai untuk wanita yang mempunyai cyst atau fibroid tidak tepat. Ini kerana isoflavinoid dalam soya mempunyai kesan estrogen yang berbeza pada sel-sel badan yang berbeza. Soy phytoestrogen tidak mempunyai kesan meransang sel fibroid tetapi ia mempunyai kesan'anti-estrogen' di mana ia membantu mengecutkan fibroid. Tetapi, pastikan sumber soya anda adalah dari jenis soya yang tidak dimodifikasi secara genetik (non-GMO).

Walaubagaimanapun, bersederhana adalah jalan yang terbaik. Cadangan pengambilan antara 45 - 90mg soy sehari.

Soya, nuts, flaxseed mengandungi phytoestrogen yang baik.

Nutrition supplement yang dicadangkan untuk anda yang mengalami fibroid atau cyst :


1. Lipotrophic factor spt Innositol dan Choline membantu detoxification estrogen - melancarkan pemecahan lemak dibahagian hati.



2. Immune enhancing nutrient - coQ10, vitamin c, vitamin e, selenium dan zinc


3. Omega 3 (EPA + DHA) - antiinflammasi.

4.Liver enhanced detox supplements - milk thislte, dandelion dan artichoke.

5. Vitamin B - membantu proses detoksifikasi (methylation) dalam sel hati.

6. Grape seed extract - strong antioxidant dengan ORAC yang tinggi

7. Green tea - powerful antioxidant

GLA boleh ke?


- GLA adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon.

-GLA dari minyak borage adalah yang terbaik berbanding dari EPO.

-Minyak yang kita gunakan untuk menggoreng seperti minyak jagung, corn oil dan minyak sunflower juga mengandungi omega 6 tetapi minyak jenis ini lebih bersifat pro-radang dan menyebabkan keradangan.

Hati-hati dalam penggunaan minyak yg kita goreng, kerana ini antara sebab fibroid dan cyst boleh semakin membesar.

Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat untuk kita semua.

Take care of your health.

Wanita - Anda Istimewa



Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Tuesday, 3 June 2014

Testimonial Vita E Complex

16:13 0 Comments
Assalamualaikum

Bismillah | SAW


Memandangkan bulan ini promo Vita E complex, di sini ena 'compile'kan beberapa testimonial berkaitan dengan penggunaan dan keberkesanan Vita E Shaklee.

KLIK pada gambar VITA E di bawah untuk mengetahui lanjut Vita E kami yang ohsem ni;)



http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10112

- Puan Zuriati Baharuddin-  

Selalu ati baca testimoni org ja. Hari ni ati nk share testimoni ati n husband lepas sebulan consume vitamins awesome Shaklee ni. Ati guna set SKIN BOOSTER Shaklee: ESP, vita C,vita E, B complex.

Ternyata kulit lebih moist,cerah & sekata. Mula-mula mmg rasa macam tak percaya langsung. Tapi lepas kena puji ngn husband n BFF n staff office baru la terasa 'Eh,betul la dah makin GEBU, CERAH & SEKATA'. Serius,pagi-pagi ati suka tgk muka sendri kt cermin, pastu main picit2 pipi.hihihiihihihi.

Testimoni husband pulak: Ati bg dia mkn: Vita c ,vita e,alfalfa n b comp. Yang bestnya sekarang dia mmg dah JARANG SELSEMA sbb RESDUNG. Added: Kulit muka dia pun makin licin n bekas-bekas jerawat dulu-dulu makin pudar & hilang. Ati ni weekend housewife,so sekali bila husband dtg on weekend mmg ati suka belek-belek muka dia,ternyata berbeza before & after consume Shaklee.

Bonus: Tumit kaki yg merekah n kasar dah bertukar jadi lembut n licin. Kalau tak percaya sila check sekarang.hihihiihihi






-Puan Azliza-

Salam. Saya nak share sakit pengalaman hubby saya setelah 2 minggu makan vitamin e. Sebelum ni muka hubby sy banyak sangat blackhead dan muka berminyak dan hubby saya ni paling susah nak cuci muka dengan pencuci tapi pagi semalam saya sendiri terkejut bila tangok muka hubby tak de blackhead lagi. Saya tanya dia ada cuci muka ke pagi ni dan dia ckp takde. So ni mesti penangan vitamin e ni. Saya sangat happy bila tengook muka hubby bersih dan berseri... tak sia2la saya bagi hubby makan vitamin e ni.





-Puan Jumaah Ahmad Marzuki-‎

Nak share testimoni ank..
Saya beri ank minum mealshake n vita c hari2..Yg best nya luka kat muka ank sy dlm ms 1 mggu dh sembuh sepenuhnya..

Kat gbr yg tarikh 6 sept 2012 tu sy bersihkn luka guna basic h..pastu sapu vita E shaklee kat tpt luka setiap hari sblm tdur..Mmg cepat luka tu kering..semua nya dengan SHAKLEE





- Puan Azlina Hashim‎-

Anak saya terjatuh masa bermain.
Luka di muka paling banyak.
Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia.

Dalam masa seminggu dah nampak bezanya,
Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E.
Memang Amazing Vita-E ni!!




-Haziq Qaisara-

testi anak sendiri.terbakar dekat muka masa bakar sampah. tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur.meletup tu yg kena dekat muka. samalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. cepatnya kulit dh recover. ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar.

gambar ni lepas sebulan sapu vitamin e.kulit dah hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bagi meal shake,chewable vitamin c
luaran basic H,herbal cream.

kulit dah mengelupas habis baru sapu vitamin e. tapi mealshake dengan chewable still continue







 -Nurul Hidayah-

nak share juga experience mengambil vita E dan vita C. saya mula ambil bulan 2. sebab jennifer lopez pun makan vitamin E. nak cantik macam dia jugak....huhuhuhu.. gambar belah kiri atas tu masa belum ambil vitamin E. muka tak bermaya, yang kiri bawah tu dah start ambil vita E, yang belah kanan gambar terkini tanpa sebarang make up just pakai moisturizer kat muka. than to Iffah Anuar sebab suggest untuk akak ambil vita E shaklee ni




-Nor Ramli-‎


Hilangkan parut dan KELOID


Masalah KELOID (cuba tengok di lengan kiri anda utk contoh keloid bagi yg ada parut 'BCG') terhasil akibat penyembuhan luka yang tidak 'teratur'. Collagen dan juga bahan lain penyembuhan seperti 'dicampakkan ke tapak luka' tapi tidak 'diratakan'. 
Contohnya macam tgk org buat lantai simen..dicampak 1 sodok penuh simen..pastu tukang buat simen ada emergency terus tinggal..maka mengeringlah simen tu
kat situ. Keloid ni 'metafora'nya begitulah. Luka perlu dikawal kadar kelembapannya semasa proses pemulihan.. terlalu 'kering' atau 'basah' akan melambatkan/menyebabkan komplikasi dalam sistem penyembuhan.


Testimoni yg saya kongsi ni adalah kisah benar sahabat saya yang diuji dengan kemalangan yang menyebabkan luka dalam pada tangannya. Alhamdulillah berkat pengambilan berterusan VITA E complex dan juga GLA complex. Inilah hasilnya.



 



-Hani Nadhirah-
Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..
Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh.....



Semoga Bermanfaat . 






Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.