Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Tips Rumahtangga. Show all posts
Showing posts with label Tips Rumahtangga. Show all posts

Friday, 2 August 2019

Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia

10:02 31 Comments





Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia | Assalamualaikum.

Nak jadi orang yang selalu bahagia dan menarik kejayaan kekayaan dan ketenangan dalam hidup, setiap pagi senaraikan list apa perkara yang kita suka buat, yang kita rasa happy. 

Itu akan buat kita vibrate at higher vibration di mana badan kita sendiri akan jadi tarikan kepada rezeki yang baik dan melimpah serta berkat.

Rezeki tu dah ada dah sekeliling kita, tinggal kita je nak ‘tarik’ datang pada kita dan bersedia untuk terima. Buang blockage.

So harini kita buat exercise. Caranya mudah amat. Ambil 1 kertas dan 1 pen, listkan apa perkara yang buat hati kita rasa happy teruja gembira.

Contoh nya peluk anak sambil cuit hidung dia , peluk mak sambil bisikkan pada mak,I LOVE U MAK, peluk pasangan lama-lama kuat-kuat, suap anak makan makanan feveret dorang, masak nasi ayam kegemaran suami dan anak-anak,  geletek anak sampai dia ketawa mengekek ngekek, siram pokok bunga sambil nyanyi lagu Cindai, bagi kucing makan sambil borak dan usap kepala dia, masak untuk mak mertua , kemas rumah deco-deco bersama eric, susun baju dan shawl ikut color etc

Anything, senaraikan saje. Buat setiap hari- setiap pagi selepas subuh lebih baik. Mulakan saje sekarang.

Kekna yakin, masa duk tulis tu pon kita tersenyum bahagiašŸ˜Š

Kita mula harini sama-sama ye. 

Boleh share di komen apa perkara yang buat korang happy?

Noor Aeinna Binti Musa,
Nak Jadi Ejen KebahagiaanšŸ¤—

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.