Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Tips Hamil. Show all posts
Showing posts with label Tips Hamil. Show all posts

Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 5 November 2015

Sumber Kalsium Semulajadi

18:32 0 Comments






Assalamualaikum


Perkenalkan suplimen feveret ena. dari sebelum pregnant, masa tempoh hamil dan sekarang tengah berpantang pon memang hari-hari ena amek. tak boleh missed tau. kalau missed rasa tak keruan je..cewah.


Kalsium amat penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Kalsium juga membantu
mengurangkan kekejangan otot, mengurangkan magrain dan membaiki stimulasi urat saraf.


Siapa perlukan kalsium?

  •  Ibu mengandung
  •  Ibu berpantang
  •  Mereka yang sering sakit kepala dan migrain
  •  Mereka yang sering mengalami senggugut
  •  Mereka yang letih bekerja dan sentiasa lenguh-lenguh di bahu dan belakang badan
  •  Mereka yang menghadapi masalah sendi
  •  Mereka yang mementingkan kesihatan

ok jom kita kenali tablet kalsium dari shaklee ni iaitu Ostematrix.


Shaklee Ostematrix Membekalkan :


1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.


2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.


3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


alhmdulillah, kalsium yang ena ambil mempunyai khasiat magnesium dan vitamin D sekali. kalsium anda bagaimana?


berminat untuk mendapatkan kalsium shaklee?


ena boleh bantu anda;)
013 357 3153

Monday, 28 September 2015

5 Tanda Sangat Hampir Bersalin

11:56 8 Comments

Assalamualaikum


2-3 hari ni ena asyik search je pasal tanda-tanda hampir bersalin. Maklumlah sedang menanti hari kan. Sekarang ena dah 39 minggu, doktor kata dah FULL TERM . Maksudnya dah boleh bersalin ni kalau ikutkan..hihi... Ada banyak tau tanda-tanda tapi ena suka nak fokuskan pada tanda-tanda yang sangat hampir bersalin. 



Dari pembacaan ena, ena nak kongsikan 5 tanda ni. Semoga dapat memberi manfaaat kepada mommies kat luar sana yang juga sedang menanti hari bahagia kelahiran anak syurga masing-masing.



#1-KELUAR DARAH ('VAGINAL DISCHARGE')


Keluar lendir bercampur darah (bloody show) yang berwarna coklat menandakan serviks atau pintu rahim menipis dan sedang membuka. Biasanya ia berlaku beberapa hari sebelum bersalin. Namun ada juga kes seminggu hingga sebulan selepas keluar tanda ni baru bersalin. Bergantung pada individu juga, semua orang  tak sama;)




#2-KEPALA BAYI DAH 'ENGAGED' 


Biasanya, kepala bayi sudah turun ke bawah pada minggu ke 36 kehamilan. Namun ia berbeza pada setiap ibu. Pada saat-saat kehamilan (38 minggu ke atas), kepala bayi akan turun lagi ke dalam rongga pelvis menyebabkan si ibu akan rasa lebih ringan, mudah bernafas tetapi rasa ingin kerap kencing dan buang air besar kerana pundi kencing dan usus 'terhimpit' oleh bayi.




#3-PERUT MENGERAS DAN SAKIT BELAKANG ( 'BELLY CRAMPS AND LOW BACK PAIN'


Sakit di bahagian perut dan belakang seolah-olah senggugut ketika datang bulan (pre-menstrual cramp


#4- KONTRAKSI YANG KONSISTEN

Terdapat dua jenis kontraksi sebelum bersalin iaitu kontraksi sebenar dan kontraksi Braxton Hicks. salah satu cara untuk mengetahui kontraksi yang di alami adalah kontraksi sebenar, tempoh sakit adalah konsisten iaitu 5 minit sekali.




#5- PECAH AIR KETUBAN


Keluar air ketuban sama ada sedikit atau banyak. Ingat lagi pengalaman ena ketika nak bersalin anak pertama. Keluar air sedikit sahaja, tetapi menurut doktor, walaupun sedikit tapi still ada kebocoran air ketuban yang mana membahayakan bayi kerana terdedah kepada jangkitan kuman jika dibiarkan lebih 24 jam. Jika tiada kontraksi berlaku dalam masa 24jam, maka doktor akan 'induce'.



************


Jika mengalami salah satu dari 5 tanda hampir bersalin ini, cepat-cepat la ke hospital ye. Jangan tangguh-tangguh tau.


Momies, barang keperluan ke hospital dah ready ke? Letak siap2 dalam kereta tau. KLIK SINI untuk lihat senarai beg hospital ibu bakal bersalin.

Macam mana dengan  Set berpantang ? Dah beli?

Didoakan mommies yang sedang menunggu hari supaya bersabar banyak2 dan dipermudahkan urusan bersalin. Minta lah suami dan ibu ayah doakan untuk kita ye';)

Saturday, 5 September 2015

6 Cara Atasi Sakit Ketika Hampir Nak Bersalin ('Labor Contraction')

12:41 6 Comments


Assalamualaikum


Hello Mommies!


Apa khabar? minggu ni ena dah masuk 36w. dah mula rasa kelainan pada tubuh terutama bahagian perut. Walaupun ini adalah kelahiran kedua, rasa berdebar-debar tu tetap ada juga.


Sebelum ni ena pernah berkongsi 7 TIP MUDAH BERSALIN.


Kali ini, Ena kongsikan 5 cara lagi untuk atasi tanda-tanda (kontraksi )  hampir-hampir nak bersalin ( ketika dalam wad):



POSISI IBU



Jangan baring secara terlentang kerana berat bayi akan memberi beban yang besar pada tulang belakang dan mengganggu aliran darah. keadaan ini menyebabkan kontraksi makin teruk. Posisi yang sesuai  ketika ini ialah duduk BERSANDAR tegak atau mengadap ke hadapan. Boleh juga sesekali baring secara MENGIRING.


TUKAR FOCUS

Cuba untuk tidak fokus kepada sakit dengan cara banyakkan bergerak atau berjalan terutama ketika di wad. Pergi la ke sudut-sudut bacaan di softboard atau dinding-dinding dalam hospital 
Kaedah banyak bergerak ini untuk mempercepatkan bukaan serviks dan dapat mengurangkan rasa sakit. 


ELAK BADAN DEHYDRATED 


Minum banyak air untuk mengelakkan sel-sel badan kekeringan air. Kekurangan air akan  mengganggu fungsi sel tersebut. Akibatnya rahim tidak megecut dengan cekap. 


Kebiasaannya, ibu-ibu yang sedang berhadapan dengan sakit kontraksi nak berslain ni tak lalu nk makan atau minu. Cadangan ena, minum minuman ISOTONIK..tapi jangan pilih yang tinggi gula dan berkarbonat pula seperti yang terdapat di pasaran sekarang. 


Minumlah minuman isotonik yang berasaskan bahan semulajadi, terbukti selamat, halal, bebas gula dan berkesan mengekalkan hidrasi dalam badan iaitu Performance Drink




MAKAN 



Biasanya dalam keadaan begini, ibu-ibu tidak akan rasa lapar atau kurang minat terhadap makanan. tapi untuk pastika badan bertenaga ketika proses bersalin, ena cadangkan makan sedikit makanan seperti kurma, biskut atau boleh lah ambil nestum yang dicampur dengan Energizing Soy Protein. Minta tolong suami atau sesiapa yang temankan anda ketika di wad.



TEKNIK PERNAFASAN YANG BETUL



Bernafas dengan perlahan-lahan dan relaks atau tenang.


Caranya: tarik nafas menggunakan HIDUNG dan hembus menggunakan MULUT. pastikan proses hembusan nafas lebih panjang dari tarikan nafas.


Bagi umat islam, boleh la BERZIKIR  dan selang selikan dengan teknik pernafasan ni. 


antara zikir yang boleh diamalkan ialah:





URUTAN RINGAN


Minta bantuan suami atau ibu atau sesiapa sahaja yang menemai anda di wad untuk mengurut perlahan-lahan di bahagian belakang anda.



****



5 tips ini semoga dapat membantu ibu-ibu yang bakal melahirkan anak-anak syurga. yang penting JANGAN PANIK..tenang setenang tenangnya..control minda anda n keep POSITIVE. insyaALLAH ena doakan segalanya aka dipermudahkan;))


dah dapatkan set berpantang yang awesome?

jika belom, hubungi ena untuk konsultasi set berpantang yang luar biasa hebat both untuk pemulihan badan ibu dan penyusuan bayi yang ekslusive!






013 3573153



Tuesday, 18 August 2015

Untuk Tidur Lebih Lena, Tiada Lagi Cramp Kaki!

23:43 0 Comments


Sejak akhir2 ni makyong memang la ngantuk awal..jam 11.30 dah macam 2 pagi je rasa.hee.


6 biji  super kalsium ostematrix dan 1 biji vitamin C untuk penyerapan kalsium yang optimum ;)


InsyaAllah tidur makyong :

-lebih lena,
- tiada cramp kaki aka simpul biawak, 
-bangun dengan segar bugar esok pagi, 
-bantu bangun awal ,insyaAllah sebelum subuh;)
-bantu detox iaitu sebagai pelawas juga...cuci2 usus di pagi setiap hari memang terasa sihat sgt!


Tips sebelum tidur , selepas mengambil suplimen  shaklee:


-maafkan semua orang
-bersalaman dengan suami dan anak2
-baca surah 3 Qul
-baca Al fatihah
-baca surah al Mulk ( untuk selamat dari seksa kubur..insyaAllah)
-fikir yang baik2 berlaku esok hari
-bayangkan yang baik/positif/ best2 di masa depan..
-bayangkan impian2 tercapai
-baca doa tidur



****
Selamat beristirehat semua,






Tuesday, 11 August 2015

8 Surah Amalan Ibu Hamil

10:29 0 Comments

Assalamualaikum semua


alhamdulillah, 


syukur atas segala nikmat Allah kurniakan. ena kongsi surah2  amalan ibu sepanjang kehamilan ye


8 surah tersebut adalah:


Surah Al Fatihah
Surah Yusof
Surah Yasin
Surah Luqman
Surah Maryam
Surah At Taubah
Surah Hujuarat 
Surah An NAhl ( Ayat 78)


Tahukah anda?

Bacaaan ayat-ayat Al Quran boelh meningkatkan tahap imuniti tubuh untuk melawan penyakit.

Bunyi yang bergerak dari telinga ke otak akan memberi kesan kepada sel-sel otak. Saintis baru-baru ini mendapati bahawa bunyi dari bacaan Al Quran mempunyai kuasa penyembuhan yang menakjubkan. Membaca Al-Quran mempunyai kesan menakjubkan pada sel-sel dan mampu mengembalikan keseimbangan mereka, otak adalah organ yang mengawal badan dan daripadanya perintah datang ke seluruh organ-organ badan terutama sistem imun. Sumber


Jom mommies yang sedang hamil semua, jadikan amalan untuk MEMBACA AL QURAN serta TERJEMAHANnya pada setiap hari.



semoga anak syurga yang bakal dilahirkan menjadi pewaris nabi , soleh/solehah penyejuk mata kita semua...aameen.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.