Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Testimoni Set Kecantikkan Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Set Kecantikkan Shaklee. Show all posts

Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn

00:41 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn |  Nak kasi feedback ni, sejak menjak consume Energizing Soy Protein ,ESP shaklee, kulit jarang naik jerawat dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas sikit mesti terbakar, Kulit dah semakin okay. Tona kulit dah semakin okay dah cuma bahagian dahi je dan minum ESP shaklee ni cepat kenyang tau. Nafsu makan tak macam orang gila dah. 

Bagus ESP Shaklee ni, nanti habis nak beli lagi. Fall in love!




TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Tuesday, 12 January 2016

Testimoni Vivix : Jeragat Hilang, Kulit Cerah, Badan Pon Kurus!

16:07 0 Comments


Testimoni Vivix 

Suka tengok wajah sis ni kan. mulus halus sangat.. Rupanya rahsia dia adalah VIVIX,,..Patot laaa;)


antara kesan yang dialami sis ni selepas pengambilan vivix selama sebulan adalah:

-jeragat makin kurang
-kedutan di bawah  mata hilang
-tiada sembelit
-kulit makin cerah
-berat badan susut 3kg


tu dia 5 in 1 manfaat yang beliau dapat hanya dengan mengambil vivix.

insyaALLAH any info/order boleh la hubungi ena:
ENA
013 357 3153

Saturday, 14 November 2015

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!

16:30 0 Comments



MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Sunday, 28 June 2015

Multivitamin Terbaik Untuk Ibu Hamil Kekal Cantik

12:08 0 Comments



Assalamualaikum,
Bismillah,

Hari ini ena nak berkongsi satu testimoni power dari salah seorang pengguna tegar shaklee product dalam team Jutawan kami.


Testimoni Lyana ni memang hampir sungguh la dengan ena di mana, ena pon seorang pengidap tekanan darah rendah. Waktu sekolah menengah dulu, selalu je pengsan waktu perhimpunan pagi..hihi...tapi waktu tu tak tahu pon darah rendah walaupun dah berkali2 pitam n pengsan, sehinggalah ena pengsan lagi ketika di universiti..kawan2 bawak g klinik, then baru lah tahu rupanya daku ni ada darah rendah..

So sekarang memang ena ambil 2-3 biji Vita lea sehari. ena perlukan banyak darah untuk support kesihatan ena tambah lagi bulan puasa ni kan, dan nutrisi untuk perkembangan adik aeisya  kat 'dalam' ni yang dah 28 minggu ni;)alhmdulillah


ok untuk harini jom kita baca perkongsian dari Lyana:


==================
Produk yang diambil beliau:
1.Vitalea
===================

VITA-LEA SHAKLEE,

Daily Supplement Pilihan Saya.



Assalamualaikum semua


Happy Tuesday lovelies. Moga Allah permudahkan hari-hari kita semua, juga buka pintu rezeki yang luas buat kita insyaAllah. InsyaAllah untuk minggu nih Lyana nak kerapkan perkongsian #ShakleeEffect kepada diri Lyana sendiri, moga memberi manfaat dan panduan buat awak semua juga.



Untuk hari nih, Lyana nak share dengan awak semua berkenaan supplement Vita-Lea yang kini menjadi pilihan hati Lyana sendiri sejak pregnant nih. Alhamdulillah tergerak juga hati nak consume, sebab Obimin yang Doctor bagi macam tak jalan kat Lyana.



Okayh sebelum nih Lyana pernah cerita kat entry-entry lama, berkenaan dengan masalah tekanan darah rendah yang Lyana alami sejak kecil lagi. Kalau nak tahu, berlarutan tau sebenarnya sampai sekarang malahan makin teruk semasa pregnant. Lyana cepat rasa nak pitam bila lambat makan, keadaan terlampau panas atau badan terlalu penat sebab travel Muar-Pasir Gudang. Just that Lyana perasan yang sejak Lyana amalkan Vita-Lea, alhamdulillah takde lagi dah rasa pening, nak pitam, dan seterusnya boleh sampai ke pengsan. So siapa yang share the same problem macam Lyana nih, meh lah try Vita-Lea nih. Jangan nanti sampai makin teruk baru nak take action yer. Bukan wanita hamil jer boleh consume Vita-Lea nih




Anemia / Low HB/ Low Blood Pressure sangat berbahaya terutama kepada ibu hamil




Kenapa Vita-Lea menjadi antara daily supplement pilihan Lyana sendiri?




Lyana memilih Vita-Lea sebab Vita-Lea nih bertindak sebagai...

- Penambah tenaga
- Pelengkap nutrisi
- Melambatkan proses penuaan
- Stimulasi metabolism
- Melindungi organ
- Membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya
- Membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk



Semuanya terdapat dalam 1 supplement, dengan hanya 1 tablet sehari VITA-LEA SHAKLEE. Kadang-kadang ambil 2 juga bila Lyana tahu yang dalam 1 hari tu activities agak pack (pagi sebiji, malam sebiji).



Another thing.. Syukur sangat pada Allah, sejak consume Vita Lea dari awal pregnancy (nak dekat 3 bulan masa tu) memang HB takde problem and yang paling ketara sekali tang rambut and kuku tu. Rambut gugur memang kurang sangat-sangat, kuku pun nampak tak kusam and tak mudah rapuh. Kalau tak masa mula-mula awal pregnancy tu rambut gugur penuh masa lepas shampoo, kuku pulak tak boleh terlebih panjang sikit senang crack hujung dia macam nak patah! Sakit wooo Thanks to Vita-Lea, both problems reduce and then terus okay sampai sekarang masuk 6 months pregnancy.



Alhamdulillah..


Dari segi tenaga pulak, memang Lyana perasan lepas consume Vita Lea memang badan tak cepat letih and kurang sikit mengantuk. Kulit pun takde masalah sangat, masa awal-awal dulu naik ruam kejap may be sebab perubahan hormon kann masa pregnant nih, Doctor kata it is normal. But then after Lyana consume Vita Lea sekali dengan Vitamin C and ESP, alhamdulillah my skin dah back to normal. Licin jer balik.



Perkongsian Puan Lyana di fb milik beliau:


Yang check up Yana tu Doctor perempuan, chinese. Lumrah laa perempuan kalau bab-bab kecantikan and kulit nih sure dia akan tegur. Yana sendiri kalau nampak orang yang kulit cantik mesti nak tanya dia makan apa, pakai apa 😋😋

Sempat Doctor tu cakap kat ibu, "Your daughter's skin is very flawless ea.. Kulit pun putih gebuu.."

Ibu jawab, "Dia consistent makan supplement Shaklee, more than one year already."

**hehe ibu yang promote Shaklee**

And the Doctor again puji ibu pulak, "You pun looks younger than your age. I thought you kawan dia ke. 47 years old macam baru 30's!"

Hehe Puan Doctor, kitorang satu family semua consume Shaklee. Tak sia-sia bagi ibu consume Vivix, muda sepuluh tahun uols 😘😘

As for me, Yana sepanjang pregnancy nih memang setia dengan ESP, VITAMIN C and VITA LEA. Alhamdulillah, kulit takde problem sejak masuk 2nd Trimester sampai laa nih ❤❤




Meet my kakak.. Eh bukan lah, ni my ibu. Ramai yang cakap muka Lyana dah banyak ikut macam ibu. Dah ada wajah keibuan lah kata nyee.. Yer la sangat, Lyana rasa muka Lyana makin mengembang ade laaa



Okayh.. So siapa sebenarnya yang sesuai ambil Vita Lea nih?

-Pregnant mommies, boleh consume dari awal pregnancy
-Mommies yang anak berderet cepat letih, makan tak terjaga and tak cukup tidur
-Mereka yang ada masalah Low Blood Pressure, cepat rasa pitam
-Mereka yang mudah rasa letih akibat stress kerja, study. Students pun sangat digalakkan tau
-Mereka yang ingin menjaga kesihatan secara keseluruhan sebab Vita Lea nih MULTIVITAMIN & MULTIMINERAL


Berita baik



Kebetulan Promosi dari May-October 2015, sempena  sambutan mutivitamin shaklee yang dah berumur 100 tahun, pihak shaklee bermurah hati untuk memberikan  vita lea secara FREE kepada ahli yang baru mendaftar.

KLIK SINI untuk kelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee dengan ena.




Alhmdulillah, ena sendiri tak missed lagi mengambil vita lea pada setiap hari di bulan Ramadhan ini.

Sebarang pertanyaan atau tempahan, bolehla hubungi ena terus ye.

semoga pembaca sekalian dilimpahi rezeki yang banyak serta berkat..aameen.



Your Health and Beauty Consultant


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.