Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Testimoni Energizing Soy Protein. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Energizing Soy Protein. Show all posts

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Tuesday, 10 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah Dalam Seminggu

01:30 0 Comments


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit | Cara Hilangkan Jerawat Merah dalam Seminggu |  So far Vitamin tu semua sangat bagus. Jerawat saya sangat berkurang sangat sangat dah. Saya sangat sangat 'fall in love' dengan vitamin tu. 

Sebelum ni kulit saya macam tu seperti dalam gambar. Jerawat merah merah dan susah berhenti. Rasa nak nangis tengok kulit macam ni tapi sekarang perlahan perlahan kulit saya dah hilang merah. Jerawat pon malas dah nak timbul dah


Suka sangat sangat dengan vitamin tu






TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)

Ikhtiar dari customer yang mencuba Vitamin C, Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap

00:36 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap







Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap | ''Energizing Soy Protein ,ESP lama lama makan macam jadi addicted pulak. Sedap. Mungkin sebaB ada rasa macam soya sikit.Satu yang nampak setakat ni, pada kulit. Kulit jadi lembap sikit''

TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia









Tuesday, 3 October 2017

Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

16:43 0 Comments


Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Pengakuan seorang studen yang mengamalkan ESP Shaklee

Real Testimoni



Testimoni ESP: Tiada Gastrik, Kenyang Lama dan Lebih Bertenaga

Studen pon RAJIN melabur untuk kesihatan

Alhamdulillah katanya gastrik kurang walaupun hanya ambil ESP je pagi2

Makan tengah hari pon lambat, dalam pukul 2-3 ptg baru dapat lunch

Hat ni kekna faham sangat dik oi, biasalah studen kan dengan kelas nye assignment nye

Katanya lagi, sekarnag bizi dengan final year project, tidur 3-4 jam je tapi badan still BERTENAGA , dalam kelas pon TAK NGANTUK

Tu diaaa penangan ESP

Jom2 rekemen ESP kat adik2 kita yg masih studen , pulun belajar sampai pecah kepala kt Uni tu





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Sunday, 24 September 2017

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order

16:36 0 Comments

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order



8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order


Request dari regular customer repeat order nak ESP ASAP

Ikhtiar untuk anak yang obes

Selepas ambil ESP ,dah taknak dah NASI GORENG MEE GORENG semua sarapan yg mengundang kolesterol jahat & lemaks tinggi

Ambil ESP petang, malam takyah makan sebab rasa kenyanggg lagi
Best kannnnn,

kekna sendiri ikhtiar MENTEN BMI normal dgn ESP tau 😍

Mudah sangat aihh kurus dengan ESp!

Penangan ESP ni , 8 kilo tau lelemaks anak beliau hilang dari radar

Eh, takpelah hilang terus tak ketemuin sampai bila2 pon takpe😄

Ini lah kehilangan yang menggembirakan hati diri sendiri jiran tetangga termasuk kerengga 😝

Maka atas request ini, mama Ecah pon selamat lah mendeliver kan nya pon adui tengah hari tadi ☺️

ASAP sampai tayar kereta pon berasap ku drift ala2 tokyo Drift 😝ok hat ni tipu sangat, bawak kete 60km/j je tau

Demi customer katenye😅




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Thursday, 10 March 2016

Kulit Cantik, Body Maintain. Perfect Dah Tu !

13:23 0 Comments
Pengalaman dengan Shaklee dan ESP.
==============================

Saya pernah dengar jenama Shaklee sebelum tahun 2000 lagi masa pergi rumah abg sulong di ipoh. Masa tu x tau pun Shaklee tu produk MLM. Yang saya tau tu produknya vitamin. Sampailah ketika saya menyusu anak ke 3 pada tahun 2009, susu saya x memberangsangkan. Tambahan lagi saya perasan badan x berapa sihat. Saya pitam dalam komuter. Beberapa kali nak pitam sedang berjalan pergi dan balik kerja.



Risau takut sakit ke apa saya pergi klinik utk pemeriksaan. Doktor kata ok tak ada masalah tapi saya tau badan saya x ok. Sedang mengepam berjemaah dalam surau, kami sembang2 sampailah ke cerita susu. Kawan saya makan supplemen beli online. Dia pun bagi saya alfalfa 10 bj. Dia bagi website sekali dan saya pun surf. Saya email nak beli alfalfa tapi dia call promote macam2 sampai saya terbeli sehingga RM500. BAYANGKAN asalnya nak beli RM50 jadi RM500. Saya dapat free membership. Produk yang saya ambil masa tu termasuk ESP.



Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik. Dalam masa 6 bulan consume berat badan saya turun 58 ke 51kg sampai ada org tegur samada saya sakit ke nampak badan susut. Saya rasa sebab badan well nourish so lemak pun x berkumpul. Biasa sangat org cakap lepas beranak ramai2 badan pun naik tapi teori tu X berlaku pada saya. ESP mmg saya x miss. Balik kerja sementara masak tu minum ESP dulu. Lepas siap masak, perut masih kenyang. Sudahnya saya x makan malam. Itu yang susut agaknya. So ESP ni sesuai utk yang nak diet x makan malam.



Saya hamil lagi anak ke 4 pada 2011. Kali ni memang anak Shaklee. ESP sangat membantu saya untuk kekal bertenaga. Bayangkan masa bulan puasa waktu sahur saya boleh telan ESP shake dengan kurma saja. Kenyang sampai waktu berbuka. Saya dah x minum susu An*um sejak ambil ESP. pengalaman saya anak sulong minum An*um dan En**mama sampai 7 tin, hampir setiap malam kaki saya cramp. Berbeza dengan ambil Shaklee. Kalau tak ambil ostematrix, sebelum tidur minum segelas ESP boleh elak cramp kaki jugak. Kawan saya pulak minum susu An*um tu dpt GDM. Ada gula tersembunyi dalam tu x boleh nak minum banyak rupanya.



Dalam pantang pun saya enjoy sebab cepat sihat. Dek kerana pantang sendiri jadi kenalah cepat2 sihat. Banyak minum ESP kalau waktu2 x sempat makan. Memang mengenyangkan. Berat badan pun cepat susut. Luka cepat sembuh. Kulit x kusam. Yang penting rasa sihat sangat. Anak ke 5 dan ke 6 pun masih berpantang dengan Shaklee jer. Puas hati dah.







Kalau nak maintain kulit gebu, ambil ESP 2-3 sudu utk 3 kali sehari. Protein penting utk penghasilan sel kulit baru. Sebulan perlukan 2 tin lebih kurang. Memang sesuai sangat laa amik promo buy 6 free 1 ni sebab tahan untuk 3 bulan jer. Kulit cantik, body maintain. Perfect dah tu.  😊😊



-Puan Fauziah Chilun-
Pelanggan Shaklee,
Peminat Energizing Soy Protein


Alhamdulillah seronok pula baca testimoni salah seorang customer kami. Suplimen Energizing Soy Protein ni jadi asbab je kepada kesihatan yang baik pada Pn Fauziah. Yang penting kita ikhtiar dan serah pada Allah yang memberi rezeki pada kita semua


Jika anda nak cuba Energizing Soy Protein atau mana mana suplimen shaklee, boleh hubungi Ena untuk konsultasi atau tempahan.


KLIK SINI untuk promosi terbaru khas untuk anda !


Your Health & Beauty Consultant
ENA MUSA
+6 013 357 3153






Wednesday, 30 September 2015

Rela Ikat Perut Untuk Beli Vivix, Doktor Pon Tak Percaya!

10:56 0 Comments



Testimoni Min :

 "..Saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix...Doktor seperti tidak percaya kerana..."

January 19, 2015 at 9:00pm


Saya nak bagi testimoni shaklee.
======================


Cepatnya masa berlalu.


Tahun 2015 ni kira dah masuk 3 tahun lebih saya dah tak kerja sejak hujung tahun 2011 lagi.
Pada awalnya saya cuma ambil cuti tanpa gaji kerana kesihatan saya yang agak teruk masa tu. Tapi disebabkan keadaan saya belum stabil saya terpaksa berhenti kerja juga.


Saya telah disahkan oleh doktor pakar orthopedik, mengalami masalah tulang belakang PID (Prolapse Intervetebral Disc) a.k.a Slipped Disc kronik, di mana pada masa itu tapak kaki kiri saya mulai kurang deria rasa.


Saya hanya rasa macam ada sesuatu yang melekat di tapak kaki tetapi sebenarnya tiada apa2. Saya tak dapat rasa apa2 sewaktu kaki memijak clutch kereta.


Pinggang saya sudah semakin sangat sakit. Saya perlu bertahan. Saya teruskan juga pergi ke ofis.


Fikiran saya masa tu hanyalah pergi jumpa doktor yang berhampiran ofis tempat saya kerja, minta surat untuk refer ke doktor pakar orthopedik dan minta cuti tanpa gaji dari bos selama sebulan. Tak kira bos bagi atau tidak saya mesti cuti. Kalau tak bagi juga saya berhenti kerja.


Ya.. itu dah kira 4 tahun yang lepas.


Selama 2 tahun saya berjuang menahan sakit. Saya tak boleh jalan. Tak boleh baring. Tak boleh duduk lama2. Semua serba tak kene. Masa tu saya masih bujang. Mak, abah dan adik2 banyak membantu.



Ketika saya sedang berjuang menahan sakit, saya lebih banyak duduk di tikar sejadah. Lepas subuh terus dhuha. Tenang sangat masa tu. Walaupun setiap pergerakan saya sangat sukar dan sakit namun setiap kali berbual2 dengan Pemilik Sekalian Alam ini hati sentiasa tenang dan lapang. Seolah hilang segala kesakitan dan kesusahan.


Setelah lama saya sendirian, asbab sakit yang saya alami, Allah temukan jodoh saya dengan seorang lelaki yang sangat budiman. Itulah suami saya.


Ya.. betul janji Allah. Setiap kesulitan itu diiringi dengan kemudahan. Saya sakit, terlantar, Allah temukan jodoh yang bertahun2 saya cari dan tunggu. Alhamdulillah.. syukur ya Allah...
Asbab sakit dan jodoh pula..saya ditemukan dengan Shaklee. Ya Shaklee..



Satu jenama yang sudah lama juga saya cari sebab saya tahu jenama ini mempunyai produk yang baik. Mak banyak kali cerita tentang Shaklee. Mak kata mak pernah beli minyak ikan Shaklee untuk adik istimewa. Masa tu mungkin sekitar tahun 2007. Saya pun tak pasti. Saya masih bersekolah masa tu.


Ada perubahan yang memberangsangkan. Sebab tu saya cari semula jenama Shaklee. Kami sangkakan produk Shaklee ni dah tak ada lagi. Bila tahu ada lagi rasa gembira sangat.


Saya mula makan vitamin Shaklee semasa dalam pantang. Sebab nak tambah pengeluaran susu badan. Saya ambik Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.


Baca: Testimoni Energizing Soy Protein (ESP)


Tetapi masa tu rasa macam tak menjadi. Namun saya teruskan juga. Lama kelamaan saya rasa susu saya semakin pekat. Walaupun tak banyak seperti orang lain tetapi anak saya tetap dapat menyusu. Dan semakin lama pengeluaran susu bertambah. Alhamdulillah. Syukur sangat.


Masa dalam pantang saya rasa sangat tak sihat. Mungkin kesan sakit tulang belakang saya. Manakala jari dan pergelangan tangan kiri saya pula kebas dan sangat sakit hingga tak boleh disentuh. Saya berasa sangat sukar untuk mengangkat dan menguruskan anak saya pada masa itu. Tiap kali nak mengangkat anak untuk disusukan saya akan mengalirkan air mata menahan kesakitan.


Dalam masa yang sama bila ada rezeki lebih saya akan beli lagi vitamin Shaklee. Sedikit demi sedikit saya tambah.


SR Vitamin C,
Vitalea,
B Complex,
Vitamin E,
GLA,
Zinc Complex,
Peppermint-Ginger,
Herb Lax,
Omegaguard,
Lecithin,
Garlic
Vivix

Maaf terlalu banyak pula


Bukan saya seorang yang makan. Ahli keluarga saya ikut makan juga. Sehinggalah pada suatu masa saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix. Upline saya, saya biasa panggil beliau Kak Shareena cadangkan saya mencuba Vivix untuk masalah PID ini.


Baca : Testimoni Vivix


Alhamdulillah. Dapat juga beli masa promosi Vivix sebelum ni. Satu botol je mampu nak beli. Memang agak mahal. Tapi demi kesihatan dan anak saya, saya perlu ketepikan harga tu. Kesihatan lebih penting.


Seminggu selepas makan Vivix dan Omega (vitamin2 lain ada makan juga tapi saya utamakan Vivix dan Omega dulu), sakit dipergelangan tangan kiri mulai berkurang.


Baca: Omega Guard , Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


Lama kelamaan selepas habis satu botol Vivix dalam tempoh sebulan saya tak perasan yang sebenarnya jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih.


 Dan pada 15hb Januari 2015 doktor orthopedik telah sahkan jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih sepenuhnya. 


Doktor seperti tidak percaya kerana saya tidak makan sebarang ubat tahan sakit ataupun membuat fisioterapi. Subhanallah. Alhamdulillah.


Kini sakit belakang, pinggang masih ada tetapi keadaan kesihatan saya sudah jauh beza dari dahulu.


Saya sudah boleh berjalan, sudah boleh buat kerja rumah lebih sedikit, lebih sihat dan cergas berbanding dahulu, kulit wajah saya lebih sihat dari sebelum ni.


Dulu kusam dan berjerawat. Masalah keputihan dah tiada. Masalah dalaman wanita dapat di atasi. Daya ingatan saya semakin baik.



Pendek kata Syukur Alhamdulillah kerana banyak masalah kesihatan saya menunjukkan perubahan yang ketara secara keseluruhannya.


Begitulah.. Satu langkah yang kecil dapat membantu ke arah satu perubahan yang besar. Bantu diri untuk bantu orang lain. InsyaAllah kita mampu mengubahnya.

credits.


****

Alhamdulillah,

Ena yang baca testimoni ni pon rasa tersentuh sangat. Badan kita ni nak pakai lama kan. So tak ada salah nya kita LABURkan sedikit wang untuk kesihatan badan sendiri dan keluarga. SIHAT ITU MAHAL!

******



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



GoodBye Kulit Kusam

10:26 0 Comments



Cik Imm :

Dah agak lama terputus stok ESP. Anak dah jarang2 menyusu, so mami pun liatlah jugak nak menelan supplements hiii..


Kesannya kulit muka sangat bermasalah, dengan jerawatnya, parut2 jerawat, kulit kasar, menggelupas dan sangatlah kusam.


Kemuncaknya bila tengok gambar raya haritu, mak aihh kusamnye mukaaa(T___T).
Lepas raya terus sambar ESP dan gigih bermasker alfalfa+garlic.


Hasilnya lepas sebulan je, jerawat dah slowly berkurangan dan cepat kecut, kulit pun makin halus dan paling best dah kurang kusam. Alhamdulillah(^____^)



******


Alhamdulillah...asbab suplimen pilihan beliau ( Set Berpantang Shaklee ), kesihatan beliau cepat kembali pulih dan rahim beliau 'ready' untuk menerima orang baru lagi. Syukur.






******



Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Tuesday, 29 September 2015

Set Bersalin Untuk Pantang Selepas Keguguran

16:11 0 Comments

Assalamualaikum


Ena kongsikan kisah seorang ibu yang keguguran dan berikhtiar untuk pulihkan badan dengan Set Bersalin Shaklee.


JOm ikuti apa kata beliau:







Puan Yaqeen Ahmad :


BERPANTANG dengan ESP Shaklee


Saya ingin berkongsi tentang amalan berpantang selepas keguguran pada Jun 2014 lepas.


Sebelum ini, saya tidak mengamalkan sebarang suplemen secara khusus selepas bersalin anak pertama mahupun yang kedua. Alhamdulillah, proses berpantang tetap berjalan dengan lancar.


Namun ditelan masa, lebih-lebih lagi selepas melahirkan anak kedua, tahap kesihatan agak surut. Letih mengerjakan kerja rumah dan kerja online. Berita menggembirakan hadir, pada April 2014, saya sah hamil anak ketiga. Usianya 6 minggu ketika itu. Saya menjaga diri seperti biasa, mengambil suplemen untuk set hamil.



Rezeki sehingga minggu ke10, saya keguguran dan menjalani proses cuci rahim. Sakit selepas cuci rahim seperti macam sakit selepas bersalin juga. Cuma pada waktu proses cuci itu, saya dibius dan tidak rasa sakit apa. Sakit rengat tetap ada.



Saya cadang untuk hamil lagi (sebab target bersalin 2015). Jadi harus berusaha untuk lekas sembuh.



Dalam tempoh berpantang, setiap hari saya amalkan bancuhan Energizing Soy Protein bersama air coklat. Selain itu, saya amalkan juga Vitamin C Plus dan minuman Radix HPA. Saya sedia banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan saban hari. Tiada haruan atau gamat atau jamu seperti kebiasaan yang lain. Ia pilihan masing-masing.



Alhamdulillah, perasaan sangat selesa. Badan jadi hangat dan masalah-masalah seperti lepas bersalin, tiada. Sakit rengat memang cepat hilang. Badan pulih dalam seminggu. Bertenaga dan mampu buat kerja-kerja rumah yang ringan.



Apa yang saya niatkan ialah pengambilan protein yang konsisten pada setiap hari dapat memulihkan luka dalam rahim dengan cepat


Alhamdulillah, Ogos 2014, saya hamil bayi keempat. 'Dia' kuat dan sihat sehingga lahirnya. Bonusnya, kulit ibu bertambah baik dan mudah diurus.


Azam kami; mudah-mudahan kami berdua dapat menjayakan misi penyusuan ibu sepenuhnya sehingga Fadiah Uzayra 2 tahun seperti Aqil Farabi. Amiin.


[Gambar: Kami berdua pada hari ke-44]
Sekian.








******


Alhamdulillah...asbab suplimen pilihan beliau ( Set Berpantang Shaklee ), kesihatan beliau cepat kembali pulih dan rahim beliau 'ready' untuk menerima orang baru lagi. Syukur.






******



Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Cara Putihkan Kulit Yang Hitam Akibat Suka Naik Motor

15:27 0 Comments

Assalamualaikum



Terbaca testimoni ni tadi, cute je rasa. Tapi memang betul, mereka yang suka naik motor ( dulu waktu di universiti ena pon ada motor juga, so memang faham sangat;) selalu mengalami warna kulit yang tak sekata antara tangan dan lengan. Tapi dulu tak kenal shaklee lagi, so buat tak tahu je la. Sekarang alhamdulillah dapat warna kulit tangan yang sekata malah lebih putih lagi!




Jom baca testimoni dari Han Tranung ni, seorang yang gemar menunggang motosikal;)







 I love riding!!!

Bila tangan hitam je,pulun minum ESP.....dalam 4-5 hari dah nampak kurang hitam tu,hahahaaa!!!best gila dengan Energizing Soy Protein!!!!



***

Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Tuesday, 8 September 2015

Rahsia Wajah Cantik Berseri, Licin Bersinar!

22:58 0 Comments






Assalamualaikum


Teruja sangat ena nak share satu testimoni Energizing Soy Protein yang terbaaru dan super best dari Puan Nurulhidayatul ni.


Cuba lihat perbezaan wajah beliau di atas....memang kagum dengan transformasi beliau kan.. Very awesome shaklee effect! 


ok jom kita ikuti apa pengakuan beliau!


*****


Saya start try shaklee selepas 2 tahun buat research. Sebab dulu saya anti shaklee. hehe
macam2 google nak cari supplement untuk kulit muka yang agak teruk. July 2015 saya start beli shaklee.



Saya google dan baca testimoni2 set kulit bermasalah. Akhirnya saya beli Energizing Soy Protein (ESP) +ALFALFA+ SUSTAIN RELEASED VITA C+B COMPLEX.


4 ni saya cuba 6 bulan secara konsisten. Air 5liter sehari. Kebetulan masa tu memag berat badan saya hampir 98kg!

6 bulan konsisten,alhamdulillah mamang puas hati.


jerawat makin kecut.
parut2 lama makin pudar.

yg paling bonus 》》 kurus & period yang sangat2 tak teratur,menjadi teratur.


Bayangkan pernah lebih 5bulan tak datang period.
kalau datang pun hasil makan ubat dr klinik. last2 saya cuba makan supplement.


Alhamdulillah dah 2tahun saya ambil energizing soy protein.


Masa berpantang keguguran bulan lepas, saya amalkan energizing soy protein sebagai sarapan.


alhamdulillah.


cergas macam orang tak berpantang .



****** 

Jika anda juga turut teruja macam ena, dan teringin nak cuba energizing soy protein,


Hubungi ena secepat mungkin dan GRAB PROMOSI HEBAT bulan ni. 


013 357 3153

Saturday, 5 September 2015

Anak Nak Masuk 3, Orang Duk Kata Anak Dara Lagi;)

15:00 2 Comments


Kisah Ibu Anak 3 dengan Energizing Soy Protein (ESP)



Niat asal ambil ESP as milk booster time menyusu anak first. Yes, memang susu makin hari makin meriah, makin pekat.




Lama2 baru perasan perubahan kulit -makin lembap, dah tak mengelupas2 area hujung bibir & bawah hidung, stretchmark makin pudar, jerawat belakang badan pun segan nak naik, surprisingly parut2 lama pun hilang!



Kalau luka plak, cepaaat jer baik, tak tinggal parut macam dulu2.




Lagi satu yang best, ibu menyusu kan makan agak kerap. Sebelum consume esp, hourly jugakla mengunyap sebab lapar. Tapi lepas esp, paling kurang lepas 3 jam baru rasa lapar. Walaupun orang lain rasa makan 3 jam sekali tu macam makan banyak, tapi semua pun tegur body tak naik walaupun dah anak 2. Hepi tak hepi, berat lepas anak 2 sama dengan berat masa sekolah rendah tu! 



Pregnant dgn esp/hamil dengan energizing soy protein plak sentiasa bertenaga dari bukak mata bangun pagi, sampaila nak tidur. Sayalah ibu berkerjaya, surirumah, isteri dan ibu kepada 2 anak perempuan kecil (nak masuk 3 tak lama lagi). Tak ada orang gaji, semua kerja rumah pun kami suami isteri buat sendiri.







Last skali, "boring" dah orang tegur, "ha, dah 30 tahun? Ingatkn baru habis SPM!"



Kesimpulannya...




SUPERMOM MEMANG PERLUKAN SHAKLEE!



******


wahhh..awet muda tak tahan tu, kita orang perempuan ni kan kene la jaga penampilan tau. ena pernah jumpa baru beranak anak sorang tapi dah selebet mengalahkan gaya nenek...jangan camtu tau,, kesian suami nanti;) lebih haru kalau suami cari 'bunga' lain plak kat luar..haa...tak pasal2 dapat payung emas nanti..hihi



nak cuba 


sempena promosi ESP yang berapi api ni, molek lah kiranya anda cuba Energizing Soy Protein bulan ni juga.


banyak JIMAT tau!





013 357 3153

Goodbye Letih, Penat,Kulit Kusam, Gastrik dan Susu Merudum, I am Happy Mommy!

14:00 0 Comments



CINTA KU BERSAMA  Energizing Soy Protein



"Dahulu pada mula2 beranak kali ke 3, agak letih berulang alik ke hospital sbb anak tidak sihat, kena follow up doktor pakar membuatkan saya agak letih dan penat, tidur tak cukup membuatkan kulit semakin kusam..



 apabila mula diperkenalkan dengan Energizing Soy Protein(ESP), terus saya jatuh cinta padanya. 


Saya sangat bertenaga dan aktif, kulit kelihatan muda, berat badan pula menurun dan susu semakin banyak. Dalam masa yang sama saya boleh aktif bersukan. Alhamdulillah baby pun dapat manfaat dan kelebihan dari ESP kerana kulit anak gebu gebas



Terus saya perkenalkan kepada suami yang selalu gastrik. Alhamdulillah, gastrik semakin berkurangan sekarang dan semakin bertenaga.





KAMI SEKELUARGA JATUH CINTA DENGAN ESP!


*********


Seronoknya baca pengakuan Puan Suriati ni kan..teruja pulak, rasa nk pergi bancuh Energizing Soy Protein sekarang juga..hee

anda teringin nak cuba?


sempena promosi ESP yang berapi api ni, molek lah kiranya anda cuba Energizing Soy Protein bulan ni juga.


banyak JIMAT tau!





013 357 3153

Thursday, 3 September 2015

4 Rahsia Mommies Bertenaga Sepanjang Hari!

19:33 0 Comments


Assalamualaikum 


Teruja sangat nak share Testimoni dari sahabat-sahabat ni . Yela, mommies sekarang kan selalu sangat 'kehabisan tenaga' ..sama je sama ada suri rumah atau pon mommies yang bekerjaya. betul ke betul?



Keletihan Melampau di kalangan ibu-ibu


Ena faham sangatla mommies memang cepat letih. terutama kalau hamil, tapi tak hamil pon sama juga kan..memang masa rehat sangat2 terhad untuk mommies.  tidur siang? kirim salam je...tengok TV? tak sempat nak terlintas di fikiran nk on tv pon..heheh


Ena bekerja dari rumah sambil menjaga dan mendidik anak solehah ena yang nak masuk dua dah ni, memang terasa dah masa makin mencemburui ena;)


Mujur ada Energizing Soy Protein. Kalau ter 'missed' minum waktu sarapan lain sungguh rasanya sepanjang hari. ni antara feveret drink ena , alhamdulillah dapat puasa penuh tahun ni walaupun hamil 3rd trimester!


Baca: Pengalaman ena Hamil Bertenaga dan Berpuasa penuh di Bulan Ramadhan


tak percaya?



Ok jom lihat apa kata mereka berkenaan energy drink ni;) Mereka dah CUBA sendiri tau, Bukan ena je yang kata ye..


tak sungguh, orang tak kata ;)






*****





Nor Huda Mazan:

 ESP bantu saya ganti puasa SEBULAN
Percaya tak?

Saya bersalin anak pertama beberapa hari sebelum bulan Ramadhan. Jadi memang saya kena ganti puasa sebulan. Saya tah tahu betapa lainnya rasa bila berpuasa sambil breastfeeding. Sebab tu Allah beri keringanan berpuasa bagi ibu yg menyusukan anak dan yg mengandung.


Saya sangat tak larat. Serius. Sahur saya ambil macam-macam tapi end up by tengahari saya dah terbaring atas katil. Sangat-sangat tak larat. Seterusnya tak dapat meneruskan berpuasa. Kalau dapat pun, lepas maghrib memang saya akan ‘pengsan’.


Tergerak hati untuk cuba Energizing Soy Protein. Alhamdulillah hasilnya memang sangat amazing. Saya sangat tak sangka. Saya sangat bertenaga puasa. Bahkan sampai dah waktu petang tu saya masih mampu menyental bilik air smile emoticon. Saya pun rasa teruja.


Alhamdulillah Berjaya qada’ puasa Ramadhan sebulan tu. Semoga ESP dapat membantu ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya juga.




*****







Siti Nor Kamilah

Kisah cinta saya dan ESP.

First time cuba ESP, lepas saya balik kerja. Biasanya time tu memang letih sangat2.


 Rasa macam nak tidur je. Tapi mana boleh kan? Sape nak masak, sape nak buat semua kerja rumah kalau bukan saya.


Bila dah ambil ESP tu, rasa hilang letih tu, macam bateri yang baru dicas hehe. Wow bestnya.


Rupanya memang betul ESP boleh bagi tenaga macam yang saya pernah baca sebelum ni. Lepas tu memang saya terus ambil ESP bila rasa letih. Alhamdulillah ia banyak membantu saya.



***** 



Ida Ifaz Berpuasa di Hospital.
=============

8 Julai 2014. Bulan Ramadhan.

Anak pertama saya dimasukkan ke Hospital kerana keracunan makanan. Saya terpaksa tinggalkan 3 lagi anak lelaki termasuk seorang anak umur 10 bulan yang masih menyusu dgn mak mertua (rumah berdekatan hospital).



Sambil menjaga si abang yg muntah-muntah, saya perlu berulang-alik ke rumah mak mertua kerana menyusukan si kecil.



Memang penat dan memerlukan tenaga extra lagi-lagi berpuasa dan menyusu. Exhausted tahap tinggi, longlai setiap kali balik ke rumah.



Alhamdulillah, bersahur dengan ESP dan PD sangat membantu kekalkan tenaga dan susu saya di ketika genting ini. Luv Shaklee!



*****








Hana Hit Mohigil :

IKHLAS....SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP SHAKLEE.

Menjadi suri rumah dan ibu berkerjaya sangat mencabar.Apatah lagi diberkati dengan menguruskan "anak syurga" yg perlu dibantu 100%.Berkerja di siang hari yg kadang2 memerlukan kekuatan fizikal dan mental sememangnya sangat mencabar "seorang ibu+seorang wanita".


ofis hour dan kadang2 24jam.Di rumah pula sebagai seorang isteri&ibu pasti tak terlepas dengan tanggungjawab kerja2 rumah dan menguruskan anak2.


Jadi suka saya berkongsi di sini bahawa ESP SUPERB telah berjaya membantu menambah lebih energy kepada saya.Rasa sedap atau tidak yg penting kesan selepas mengambil adalah saya lebih bertenaga dan ceria ditempat kerja mahu pon di rumah.


Bukan itu sahaja malahan masalah mata saya pon telah baik tanpa bergantung pada bekalan ubat hospital atau klinik.



EXTRA BONUS? YA SAYA DAPAT.Buktinya sesibuk mana pon tugasan sebelum ini dengan energy yg ada sekarang saya masih mampu juga untuk berkecimpung dlm bisness shaklee seterusnya menambah duit poket setiap bulan.




*****



Seronok kan dengar kisah mereka.


Anda juga sedang mencari2 ENERGY BOOSTER untuk bantu anda menjalankan tugasan harian dengan baik?


KLIK SINI untuk harga ENERGIZING SOY PROTIEN SUPER JIMAT, MURAH dan BERBALOI WANG ANDA!


jangan segan silu untuk HUBUNGI ENA ye untuk pertanyaan atau tempahan,

nak bisnes pon boleh, pm je laju2


013 357 3153

Tuesday, 1 September 2015

2 Kesan Berbeza, Produk Berasaskan Soya Pada Kehamilan

13:44 0 Comments




KESAN SOYA GMO dan Non-GMO


Dulu semasa mengandungkan zulfa, saya minum soya setiap hari.



Disebabkan tidak tahu kesan akibat pengambilan soya GMO yang terlalu banyak, maka anak saya yang pertama mendapat alergi pada kulitnya.



Bila kena gigit nyamuk atau luka2 kecil, lambat sangat nak baik. Terlalu banyak parut pada tangan dan kakinya.



Untuk pulihkan lukanya, saya mandikan dia dengan beberapa titik basic H dan sapu Herbal Blend selepas mandi.



Semasa mengandungkan anak yang kedua dan ketiga, saya tidak lagi minum soya setiap hari walaupun pada masa itu saya tidak tahu tentang kesan pengambilan soya GMO.



Kini, anak yang ketiga masih menyusu badan dan saya peminum tegar soya non-GMO iaitu ESP.



Alhamdulillah kulitnya tidak bermasalah malah lebih cerah dan gebu.
Terima kasih kepada Shaklee kerana menyediakan produk terbaik yang diterima ramai.

-Puan Azu Naurah-

*****


alhamdulillah , ena pon amalkan Energizing Soy Protein ni setiap hari

ESP salah satu item dalam SET KEHAMILAN SHAKLEE yang dapat memberi tenaga, bekalan protein yang CUKUP kepada janin, mengurangkan kesan pigmentasi pada ibu hamil, mengurangkan stretch mark dan macam-macam lagi.


berminat untuk mendapatkan Energizing Soy Protein?


Hubungi Ena,

Rakan pengedar anda yang komited,


013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.