Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Testimoni Advanced Joint Health Tablet. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Advanced Joint Health Tablet. Show all posts

Monday, 24 August 2015

Testimoni Advanced Joint Health Tablet - Tiada Lagi Sakit Lutut

22:43 0 Comments


Assalamualaikum


Antara order yang masuk malam tadi ialah Advanced Joint Health Tablet (AJHT) . Customer memilih untuk datang sendiri ke rumah ena mengambil AJHT ni.


Sebelum ini beliau berpuas hati dengan keberkesanan Omega Guard dan Ostematrix  mengurangkan radang dan sakit pada pada kaki beliau.





alhamdulillah..asbab Allah kurniakan melalui suplimen Shaklee



ena juga nk kongsikan 3 testimoni terpilih ni..


jom kita layan;)


TESTIMONI AJHT #1






Puan N ni setiap bulan beli suplemen ini dengan saya, bulan lepas beliau ambil 2 botol..nak tau kenapa beliau consume ajht ni?
Ini sharing daripada beliau,saya copy shj

-----
Ok la kalu camtu boleh tolong orderka
n 3 ahjt ye. Blh share ape slh nye. Sy dpt sakit Arthiritis di lutut secara tiba2 tanpa sedari. Atas nasihat doc sy dibedah. Slps bedah sy perlu ubat thn sakit walau pn x blh smbuh spenuhnye. Sy da benti mkn ubat hosp stelah sy google yg ahjt blh mengurangkn sakit dlm masa 5 ari. Jd sy ingin mencuba. Alhamdulillah terbukti ia berkesan mengurangkn sakit d rasa demam2 bila sakit juga turut hilang. Sy tau ia ssh smbh jd ape yg sy perlu buat ialah cuma continue mkn ahjt jgn benti supaya sy x merasa sakit.
Sori tertinggal. Maksud sy ahjt shaklee sbb ubat ahjt mmg ada byk di pasaran tp sy rasa sy serasi ngan ahjt shaklee.






TESTIMONI AJHT #2











[Sakit Lutut]
AJHT nih sy start makan selepas lahirkan anak yang pertama. Masa tuh umur anak 3 bulan sy diserang sakit lutut yang amat sakit. Nak sembahyang pun susah, nak mencangkung pun susah. Masa tuh tak tau nak buat apa. Try google suplemen shaklee untuk lutut akhirnya jumpa AJHT. Terus order then makan. Dalam 2 minggu alhamdulillah dah hilang sakit lutut. Tak habis pun sebotol. Sampai sekarang dah takde sakit lutut. Syukur alhamdulillah. Healing crisis kuat jugak masa sy ambik AJHT tuh. Sy kena sakit seluruh badan selama 3 hari. Tapi sy teruskan jugak sampai la sembuh. Alhamdulillah dah takde masalah sakit lutut dah. Syukur sangat.


TESTIMONI AJHT #3






Ehem...ehem...Hari ni dapat testimoni daripada mak mertua I ok. Lutut mak dah kurang sakit sejak amalkan AJHT ni. Biasa nak naik tangga , mesti rasa sakit sangat. Bila sampai kat atas, nak kena rehat dulu hilangkan rasa sakit. Now dah tak sakit sangat. Sekarang ni mak makin rajin exercise naik turun tangga. Seronok sangat dengar pengakuan mak! smile emoticon

Tak sabar nak add-on Omega Guard pula ke mak. Omega Guard ni ada fungsi kurangkan keradangan sakit tu. Hopefully mak cepat recover.

Lagi satu yang paling seronok apa tau...Mak kata nanti dah tak nak makan ubat hospital dah...Yeay! Mission almost accomplished.



***

NAk cuba AJHT dan Set Kesihatran Sendi?


for fast action: 013 357 3153

Saturday, 11 July 2015

Testimoni: Tips Atasi Sakit Sendi Lutut

13:52 0 Comments


Akui salah seorrang rakan niaga shaklee juga , Puan Nor Hafizah
'Ayah saya yang ada masalah buah pinggang, mak saya masalah gout, pun saya beri Vivix untuk atasi masalah mereka. Alhamdulillah semakin pulih. '


Alhamdulillah, seronok nye ena baca pengakuan beliau. ye la, mak ayah insan tersayang dan paling dekat di hati kita kan..kita nak tengok ibu bapa kita SIHAT SOKMO betul ke betul?



Beliau juga berkongsi Testimoni Puan Nur Zahirah bagaimana Vivix membantu ayahnya yang sakit lutut mampu solat terawikh 21 rakaat..


Sehari sebelum berpuasa, mak ada telifon saya. Mak cakap..lutut ayah makin membengkak..sekarang ayah macam dah ada 2 lutut. Ayah dah tak boleh solat sambil berdiri sbb ia sangat menyakitkan. Kalau sujud pon..lambat sangat nak bangun balik. Kat rumah saya takde tandas duduk. Semua tandas mencangkung. Ayah nak kencing pon kena pakai kekuda. Bila saya dengar, saya sangat kesian. Sedih sangat bila ayah yang banyak berkorban untuk saya menderita macam tu. Saya selalu jugak tanya kaba pasal lutut ayah. Tapi ayah cakap dah ok. Tapi sekarang ia makin semakin tak ok. Dulu ayah amik ubat yang doktor bagi. Doktor dah suggest untuk ayah buat pembedahan lututnya tu. Tapi ayah tak nak. Kalau saya pon tak nak jugak operate lutut. Mak pulak cakap badan dia sangatla mudah penat. Sakit belakang, bahu..tapak kaki..sume sakit2. Yelah, mak lahirkan 8 orang anak. Setiap 2 tahun pulak tu. Badan memang sentiasa penat la.
Dulu saya pernah nak bagi mak ayah amik vitamin..tapi diorang ni jenis yang susah nak amik tablet mahupon cecair. Pastu banyak betol alasan bila saya cakap nak bagi supplimen demi kesihatan mereka. Hehe..biasalah kan orang tua..tapi kali ni mereka sendiri request. Jadi diorang tak banyak soal..Ikut je suggession saya:)
Saya terus buat order vivix untuk mak ayah guna sepanjang Ramadhan. Ayah dan mak terus mencuba vivix tu sebelum tidur seperti yang saya sarankan. Esoknya alhamdulillah ayah tak rasa sangat sakit di lututnya. Mak pulak merasa sangat segar walaupon berpuasa sambil menjadi babysitter kepada 2 orang kanak2. Sampai boleh pergi sapu seluruh laman rumah. Ada orang tegur,"kak ani tak puasa ke hari ni? Saya tengok dari tadi duk mencabut rumput tu puasa2 ni". Lenguh2 badan mak pon berkurang. Tu baru makan sesudu teh. Banyak nye bagi kesan kepada kesihatan mak ayah saya. Ayah pulak boleh buat solat terawih sampai 21 rakaat tanpa ada masalah walaupon lututnya masih bengkak. Saya tak tahu kesan vivix begitu mendalam dan cepat. Jomlah kita cuba bagi vivix kepada mak ayah kita. Kesihatan mereka tak dapat diganti dengan duit. Kalau mereka sakit makin teruk, lagi banyak duit yang akan dihabiskan kan? So lebih baik kita ambil tindakan cepat2 sebelum terlambat. Lagipon mak ayah kita banyaaakkk sangat berjasa kepada kita. Apa salahnya kita membalas jasa mereka dengan berikan vivix kepada mereka. Duit boleh dicari, tapi mak ayah kita tiada gantinya. Kita pon tak tahu bila mereka akan kembali kepada Allah kan. Jadi selagi mereka masih bernyawa, berikanlah yang terbaik bagi mereka. Kalau dulu kita sakit,
mereka tak tidur pon.




Berbalik kepada info asal saya sebelum ini, hari ini saya ingin berkongsi tentang perkembangan seorang pelanggan saya yang mengalami masalah Rheumatoid Arthritis ini sejak 2 tahun yang lalu. Namun, harap maaf saya tidak menyelitkan gambar sebagai rujukan anda semua atas faktor-faktor tertentu.

Apa yang saya ingin kongsikan di sini, saya dapat melihat pelbagai perubahan positif terhadap masalah Rheumatoid Arthritis beliau bermula pada bulan pertama sehingga memasuki fasa bulan ke-4 kini dengan bermula sebotol Vivix dan kini menjadi pengamal Vivix tegar untuk botol yang ke-4!

Bulan 1: Berjalan amat perlahan, terpaksa berjalan sambil memegang kerusi, dinding, perlukan bantuan orang lain untuk berjalan, muka agak cengkung, tidak boleh melakukan tugas berat, tidak boleh berdiri terlalu lama, badan menjadi kurus.

Bulan 2: Masih belum nampak banyak perubahan. Tapi nampak lebih bertenaga sedikit dari bulan-bulan sebelumnya dan ketika saya menemuinya beberapa tahun lalu. Namun, beliau masih meneruskan pengambilan Vivix kerana beranggapan bahawa supplement memerlukan masa yang agak berbeza untuk menampakkan hasil bagi setiap individu dan sakit yang mungkin berbeza-beza.

Bulan 3: Badan mulai nampak seri dan tidak cengkung. kelihatan lebih mudah untuk berjalan berbanding sebelum ini. Tetapi masih lagi mengadu terasa sakit apabila berdiri lama. Dah boleh mulai melakukan tugas-tugas harian sedikit sebanyak.

Memasuki Bulan 4 : Semalam saya menemui pelanggan ini untuk menghantar Vivix botol ke-4. Apa yang mengejutkan saya, banyak perubahan yang saya lihat kali ini. Antaranya, pelanggan saya lebih lincah dari bulan-bulan sebelum ini, berjalan lebih laju dan tiada lagi mengesot sebelah kakinya seperti bulan pertama saya menemuinya, tiada lagi rasa lesu dan kesejukan waktu pagi, lebih bertenaga dan mampu berdiri lama, muka makin berseri dan badan sedikit berisi. Badan mulai berpeluh tanpa rasa sengal lagi di bahagian sendi lutut.

Untuk makluman anda semua, pelanggan saya ini telah mengambil dan mencuba pelbagai produk sebelum ini. Namun, tiada yang serasi dengan beliau biarpun penggunaan secara konsisten selama beberapa bulan. Alhamdulillah, selepas memilih Vivix dan konsisten setiap bulan, segalanya berubah!


credit to nurkids2u







Saturday, 15 February 2014

TESTIMONI AJHT + Ostematrix + Omegaguard (Cadangan set Kesihatan Sendi)

07:52 0 Comments
Assalamualaikum.

kat sini ena kumpulkan tetsimoni pengguna2 set cadangan untuk kesihatan sendi shaklee

semoga bermanfaat dan membantu anda membuat pilihan yang bijak.


TESTIMONI  LIA UMI IRFAN


AJHT review First Day (21st June 2012):

Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..


tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep.


 Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..).


Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJT review after 5 days (26th June 2012):

Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajht+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh..

 kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..


memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH..

TESTIMONI HERNY HAFIZ

selepas melahirkn anak saya alami sakit lutut. then masa bangun pagi atau bangun
dari berdiri lama.. perrgh! sakit giloss! 
lagi rasa mengantuk especially bila drive waktu tengahari or lepas balik dari kerja shift malam (walaupun sempat nap time malam)

after kerja malam selalunya pengsan sampai nak masuk asar 

tapi sekarang sakit lutut dan sengal2 memang totally heal! (maybe sebab berat pun susut)

dan lebih alert.

selain tu omega bagus untuk jaga jantung dan tingkatkan metabolisma jugak serta rangsang otak terhadap sejenis hormon yang buat kita lapar. so bila amik omega selera makan pun berkurang 

sumber lain yang kaya omega -3 fish oil, flaxseed n oat.

nak senang amik ja omega guard ni 



TESTIMONI NURUL AZLIZA

Salam...

Testimoni Mak sendiri ~ Adv Joint Health, Osteomatrix, omega guard

Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Adv. Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.