Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Testimoni. Show all posts
Showing posts with label Testimoni. Show all posts

Wednesday, 30 September 2015

Rela Ikat Perut Untuk Beli Vivix, Doktor Pon Tak Percaya!

10:56 0 Comments



Testimoni Min :

 "..Saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix...Doktor seperti tidak percaya kerana..."

January 19, 2015 at 9:00pm


Saya nak bagi testimoni shaklee.
======================


Cepatnya masa berlalu.


Tahun 2015 ni kira dah masuk 3 tahun lebih saya dah tak kerja sejak hujung tahun 2011 lagi.
Pada awalnya saya cuma ambil cuti tanpa gaji kerana kesihatan saya yang agak teruk masa tu. Tapi disebabkan keadaan saya belum stabil saya terpaksa berhenti kerja juga.


Saya telah disahkan oleh doktor pakar orthopedik, mengalami masalah tulang belakang PID (Prolapse Intervetebral Disc) a.k.a Slipped Disc kronik, di mana pada masa itu tapak kaki kiri saya mulai kurang deria rasa.


Saya hanya rasa macam ada sesuatu yang melekat di tapak kaki tetapi sebenarnya tiada apa2. Saya tak dapat rasa apa2 sewaktu kaki memijak clutch kereta.


Pinggang saya sudah semakin sangat sakit. Saya perlu bertahan. Saya teruskan juga pergi ke ofis.


Fikiran saya masa tu hanyalah pergi jumpa doktor yang berhampiran ofis tempat saya kerja, minta surat untuk refer ke doktor pakar orthopedik dan minta cuti tanpa gaji dari bos selama sebulan. Tak kira bos bagi atau tidak saya mesti cuti. Kalau tak bagi juga saya berhenti kerja.


Ya.. itu dah kira 4 tahun yang lepas.


Selama 2 tahun saya berjuang menahan sakit. Saya tak boleh jalan. Tak boleh baring. Tak boleh duduk lama2. Semua serba tak kene. Masa tu saya masih bujang. Mak, abah dan adik2 banyak membantu.



Ketika saya sedang berjuang menahan sakit, saya lebih banyak duduk di tikar sejadah. Lepas subuh terus dhuha. Tenang sangat masa tu. Walaupun setiap pergerakan saya sangat sukar dan sakit namun setiap kali berbual2 dengan Pemilik Sekalian Alam ini hati sentiasa tenang dan lapang. Seolah hilang segala kesakitan dan kesusahan.


Setelah lama saya sendirian, asbab sakit yang saya alami, Allah temukan jodoh saya dengan seorang lelaki yang sangat budiman. Itulah suami saya.


Ya.. betul janji Allah. Setiap kesulitan itu diiringi dengan kemudahan. Saya sakit, terlantar, Allah temukan jodoh yang bertahun2 saya cari dan tunggu. Alhamdulillah.. syukur ya Allah...
Asbab sakit dan jodoh pula..saya ditemukan dengan Shaklee. Ya Shaklee..



Satu jenama yang sudah lama juga saya cari sebab saya tahu jenama ini mempunyai produk yang baik. Mak banyak kali cerita tentang Shaklee. Mak kata mak pernah beli minyak ikan Shaklee untuk adik istimewa. Masa tu mungkin sekitar tahun 2007. Saya pun tak pasti. Saya masih bersekolah masa tu.


Ada perubahan yang memberangsangkan. Sebab tu saya cari semula jenama Shaklee. Kami sangkakan produk Shaklee ni dah tak ada lagi. Bila tahu ada lagi rasa gembira sangat.


Saya mula makan vitamin Shaklee semasa dalam pantang. Sebab nak tambah pengeluaran susu badan. Saya ambik Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.


Baca: Testimoni Energizing Soy Protein (ESP)


Tetapi masa tu rasa macam tak menjadi. Namun saya teruskan juga. Lama kelamaan saya rasa susu saya semakin pekat. Walaupun tak banyak seperti orang lain tetapi anak saya tetap dapat menyusu. Dan semakin lama pengeluaran susu bertambah. Alhamdulillah. Syukur sangat.


Masa dalam pantang saya rasa sangat tak sihat. Mungkin kesan sakit tulang belakang saya. Manakala jari dan pergelangan tangan kiri saya pula kebas dan sangat sakit hingga tak boleh disentuh. Saya berasa sangat sukar untuk mengangkat dan menguruskan anak saya pada masa itu. Tiap kali nak mengangkat anak untuk disusukan saya akan mengalirkan air mata menahan kesakitan.


Dalam masa yang sama bila ada rezeki lebih saya akan beli lagi vitamin Shaklee. Sedikit demi sedikit saya tambah.


SR Vitamin C,
Vitalea,
B Complex,
Vitamin E,
GLA,
Zinc Complex,
Peppermint-Ginger,
Herb Lax,
Omegaguard,
Lecithin,
Garlic
Vivix

Maaf terlalu banyak pula


Bukan saya seorang yang makan. Ahli keluarga saya ikut makan juga. Sehinggalah pada suatu masa saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix. Upline saya, saya biasa panggil beliau Kak Shareena cadangkan saya mencuba Vivix untuk masalah PID ini.


Baca : Testimoni Vivix


Alhamdulillah. Dapat juga beli masa promosi Vivix sebelum ni. Satu botol je mampu nak beli. Memang agak mahal. Tapi demi kesihatan dan anak saya, saya perlu ketepikan harga tu. Kesihatan lebih penting.


Seminggu selepas makan Vivix dan Omega (vitamin2 lain ada makan juga tapi saya utamakan Vivix dan Omega dulu), sakit dipergelangan tangan kiri mulai berkurang.


Baca: Omega Guard , Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


Lama kelamaan selepas habis satu botol Vivix dalam tempoh sebulan saya tak perasan yang sebenarnya jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih.


 Dan pada 15hb Januari 2015 doktor orthopedik telah sahkan jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih sepenuhnya. 


Doktor seperti tidak percaya kerana saya tidak makan sebarang ubat tahan sakit ataupun membuat fisioterapi. Subhanallah. Alhamdulillah.


Kini sakit belakang, pinggang masih ada tetapi keadaan kesihatan saya sudah jauh beza dari dahulu.


Saya sudah boleh berjalan, sudah boleh buat kerja rumah lebih sedikit, lebih sihat dan cergas berbanding dahulu, kulit wajah saya lebih sihat dari sebelum ni.


Dulu kusam dan berjerawat. Masalah keputihan dah tiada. Masalah dalaman wanita dapat di atasi. Daya ingatan saya semakin baik.



Pendek kata Syukur Alhamdulillah kerana banyak masalah kesihatan saya menunjukkan perubahan yang ketara secara keseluruhannya.


Begitulah.. Satu langkah yang kecil dapat membantu ke arah satu perubahan yang besar. Bantu diri untuk bantu orang lain. InsyaAllah kita mampu mengubahnya.

credits.


****

Alhamdulillah,

Ena yang baca testimoni ni pon rasa tersentuh sangat. Badan kita ni nak pakai lama kan. So tak ada salah nya kita LABURkan sedikit wang untuk kesihatan badan sendiri dan keluarga. SIHAT ITU MAHAL!

******



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



GoodBye Kulit Kusam

10:26 0 Comments



Cik Imm :

Dah agak lama terputus stok ESP. Anak dah jarang2 menyusu, so mami pun liatlah jugak nak menelan supplements hiii..


Kesannya kulit muka sangat bermasalah, dengan jerawatnya, parut2 jerawat, kulit kasar, menggelupas dan sangatlah kusam.


Kemuncaknya bila tengok gambar raya haritu, mak aihh kusamnye mukaaa(T___T).
Lepas raya terus sambar ESP dan gigih bermasker alfalfa+garlic.


Hasilnya lepas sebulan je, jerawat dah slowly berkurangan dan cepat kecut, kulit pun makin halus dan paling best dah kurang kusam. Alhamdulillah(^____^)



******


Alhamdulillah...asbab suplimen pilihan beliau ( Set Berpantang Shaklee ), kesihatan beliau cepat kembali pulih dan rahim beliau 'ready' untuk menerima orang baru lagi. Syukur.






******



Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Tuesday, 8 September 2015

Rahsia Wajah Cantik Berseri, Licin Bersinar!

22:58 0 Comments






Assalamualaikum


Teruja sangat ena nak share satu testimoni Energizing Soy Protein yang terbaaru dan super best dari Puan Nurulhidayatul ni.


Cuba lihat perbezaan wajah beliau di atas....memang kagum dengan transformasi beliau kan.. Very awesome shaklee effect! 


ok jom kita ikuti apa pengakuan beliau!


*****


Saya start try shaklee selepas 2 tahun buat research. Sebab dulu saya anti shaklee. hehe
macam2 google nak cari supplement untuk kulit muka yang agak teruk. July 2015 saya start beli shaklee.



Saya google dan baca testimoni2 set kulit bermasalah. Akhirnya saya beli Energizing Soy Protein (ESP) +ALFALFA+ SUSTAIN RELEASED VITA C+B COMPLEX.


4 ni saya cuba 6 bulan secara konsisten. Air 5liter sehari. Kebetulan masa tu memag berat badan saya hampir 98kg!

6 bulan konsisten,alhamdulillah mamang puas hati.


jerawat makin kecut.
parut2 lama makin pudar.

yg paling bonus 》》 kurus & period yang sangat2 tak teratur,menjadi teratur.


Bayangkan pernah lebih 5bulan tak datang period.
kalau datang pun hasil makan ubat dr klinik. last2 saya cuba makan supplement.


Alhamdulillah dah 2tahun saya ambil energizing soy protein.


Masa berpantang keguguran bulan lepas, saya amalkan energizing soy protein sebagai sarapan.


alhamdulillah.


cergas macam orang tak berpantang .



****** 

Jika anda juga turut teruja macam ena, dan teringin nak cuba energizing soy protein,


Hubungi ena secepat mungkin dan GRAB PROMOSI HEBAT bulan ni. 


013 357 3153

Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang

12:38 0 Comments


Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



Monday, 13 October 2014

Kanser Usus Semakin Pulih dengan Energizing Soy Protein (ESP)

08:53 0 Comments

Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
apa khabar?









Hari ni ena nak share testimoni yang benar2 terkesan di hati ena..sharing dari salah seorang rakan niaga ena di secret group kami iaitu Puan Dian Soffrena.bagaimana ibu beliau semakin pulih dari kanser usus dengan pengambilan Energizing Soy Protein . jom kita ikut apa kata beliau:




sharing dari Puan Soffrena:

sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, lepas operation kena 8 kali kimoterapi

so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect teruk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.


lepas dah abih cycle kimo saya mula bagi minum ESP utk bekfes dia. pas abih setin saya nampak kesan pd mak. kulit mak makin moist, berat pon dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg), bekas2 bedsore pon hilang. rambut mula tumbuh. kuku dah dah cantik (kalo masa kimo, kuku jadi lebam). kesan jahitan dah mula ok. kurang parut. kira mak dah ok la ni. yg best


saya tgk mak makin berseri & cantik kalo compare masa dia sakit. siapa yg x luluh hati bila tgk mak sakit. ramai sedara mara & kawan2 mak yg x percaya tgk keadaan mak sekarang. saya bg vitamin A & vit C juga.


apa pon saya cuma berusaha & ikhtiar. Allah s.w.t juga yg berkuasa ke atas hambanya. harga or duit bukan soalnya. yg penting mak.












Alhamdulillah teruja sungguh ena baca feedback kesan ESP pada ibu Puan Dian. Benarlah kata beliau, kesihatan dan kegembiraaa ibu yang bermakna manakala duit dan duit bukan soalnya

Bulan October 2014 ini merupaka bulan promosi Energizing Soy Preotein di mana anda berpeluang mendapatkannya dengan harga yang super jimat berbanding harga bukan promo.

Klik  pada gambar untuk mencuba ESP dan pihak kami akan terus hantar ke depan pintu rumah anda;) 


anda juga boleh dapatkan READY STOK Energizing Soy Protein dengan KLIK pada gambar di bawah: 








Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.