Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Supplement Sendi. Show all posts
Showing posts with label Supplement Sendi. Show all posts

Sunday, 9 November 2014

Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah

13:23 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


Cerita semalam, kami menerima tetamu VVIP dari Bintulu, Sarawak.





Mereka ialah keluarga angkat ena selama 6 tahun ena Bintulu dulu. Sungguh, sayang ena pada mereka sama seperti sayang ena pada keluarga sendiri dan keluarga mertua.




Sempena perkahwinan Edai dan Achik pada 1 November 2014 baru2 ini, kami keluarga di Bangi belanja pengantin baru dan keluarga Bintulu makan malam di restoren special iaitu Restoren Mr Kabab yang bertempat di Putrajaya.



Bergambar bersama tetamu kehormat dari Bintulu, Sarawak

Dari kiri: Edai dan Achik Adik angkat ( Pengantin Baru), Mak angkat, Nina Adik Angkat, Abah Angkat, Abah Mertua, Ma mertua, Tie adik ipar , ena, aeisya dan suami tercinta, kamal.



Yang lucunya tengok la 'dress up' ena dan ma mertua ena..98% SAMA.. hehehe...jubah hitam dan tudung terqoise ( tak reti eje color ni..hihi). Maksudnya apa tu...we ols SEHATI SEJIWA gitu... pls jangan jeles ye..hoho.



Jom layan beberapa gambar menarik di sekitar tempat kejadian.hii



Aeisya di riba oleh Atuk Bintulu


Mama Aeisya tukang amek gambar


Tu diaaa , bersilang2 tangan memasing..sedap sangat kan..



Ni dia tukang amek gambar..tudung kelihatan senget disitu. Akibat tudung bawal dijadikan shawl, senget pon senget lah! hoho




Belanja selfus lagi. with Achik si pengantin baru dan Adik yang speknya lawa sgt, Nina.



Edai, Achik, Mak, Ena dan Aeisya..

Aeisya ni baru belajar nk buat 'peace'  tapi tak reti tu,sudahnya jadi 1 Malaysia..mama pon ikut skali.hihi



Depan restoren Mr Kabab..sesi bersalaman.ma abah bintulu nak balik dahh..sob sob sob..nanges dalam hati je. tak mahu nangesss sebab ena tahu kami akan berjumpa lagi nanti..insyaALLAH tahun depan plak.


OK, dah layan semua gambar kan...Ada sesuatu ena nak share dengan sahabat yang sudi singgah di blog ena ni. 


Abah Angkat dan Ma mertua ena berkongsi bagaimana sendi2 tangan mereka yang dah lama sakit, hilang selepas konsisten mangambil Ostematrik


Kata abah angkat ena sambil tunjukkan sendi tangan beliau dan buat gaya badan segar (gerak2kan bahu) smalam:

'Ena, sendi abah dah takde sakit . abah makan 4 biji ostematrik tu sebelum tidur.. bangun pagi hilang lenguh2 dan segar sangat rasa badan'



Ma mertua ena dengar juga perkongsian dari abah angkat sambil berkata ( sambil tunjukkan ibu jari dan jari telunjuk kanan) ;

'haaa, kita pon sama lah..setiap malam makan ostematrik 2 biji. ena lah yang bagi. dulu 2 jari kanan ni memang susah nak digerakkan terutama waktu bangun pagi. lepas tu kann sekarang dah ok dah 2 jari ni . tak sedar pulak bila hilang yang pasti pagi2 dah takde rasa tersekat2 pada sendi 2 jari ni. hairan juga tapi rasanya sebab ostematrik tu la

lama juga 2 jari ni susah digerakkan. sejak muda lagi'




Mak angkat ena pon share juga pengalaman dia menggunakan shaklee supliment:

'Mak pon makan dua  tu ( sambil tunjuk ke arah botol ostematrik dan Omegaguard) yang ena bawa sekali malam tadi..dah abes dah mak makan, angah la yang belikan' 
---------------------------------


waaahhhhhhhhhhhhh gitu... ena kat tepi tersengih2 macam kerang busuk la apa lagi . haha..sebenarnya hati berbunga2 tau bila orang tersayang dapat rasa kebaikkan product shaklee. Sambil control 'cun' (hihi), ena pon explain la bagaiman ostematrik bertindak melegakan sendi2 Ma dan Abah.

Alhamdulillah...tiada ungkapan yang lebih bermakna melihat kebahagian dan keceriaan di wajah2 yang tersayang selain ALHAMDULILLAH..



 
Inilah rupa Ostematrix Shaklee

120 biji, tahan 1-2 bulan




 

        
Ini pula OmegaGuard Shaklee

90 biji , tahan 2-3 bulan



KLIK DI SINI untuk mendapatkan Omega Guard dengan harga Promosi terhad untuk belian November 2014 sahaja.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Saturday, 15 February 2014

TESTIMONI AJHT + Ostematrix + Omegaguard (Cadangan set Kesihatan Sendi)

07:52 0 Comments
Assalamualaikum.

kat sini ena kumpulkan tetsimoni pengguna2 set cadangan untuk kesihatan sendi shaklee

semoga bermanfaat dan membantu anda membuat pilihan yang bijak.


TESTIMONI  LIA UMI IRFAN


AJHT review First Day (21st June 2012):

Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..


tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep.


 Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..).


Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJT review after 5 days (26th June 2012):

Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajht+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh..

 kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..


memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH..

TESTIMONI HERNY HAFIZ

selepas melahirkn anak saya alami sakit lutut. then masa bangun pagi atau bangun
dari berdiri lama.. perrgh! sakit giloss! 
lagi rasa mengantuk especially bila drive waktu tengahari or lepas balik dari kerja shift malam (walaupun sempat nap time malam)

after kerja malam selalunya pengsan sampai nak masuk asar 

tapi sekarang sakit lutut dan sengal2 memang totally heal! (maybe sebab berat pun susut)

dan lebih alert.

selain tu omega bagus untuk jaga jantung dan tingkatkan metabolisma jugak serta rangsang otak terhadap sejenis hormon yang buat kita lapar. so bila amik omega selera makan pun berkurang 

sumber lain yang kaya omega -3 fish oil, flaxseed n oat.

nak senang amik ja omega guard ni 



TESTIMONI NURUL AZLIZA

Salam...

Testimoni Mak sendiri ~ Adv Joint Health, Osteomatrix, omega guard

Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Adv. Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.