Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Shaklee Omega Guard. Show all posts
Showing posts with label Shaklee Omega Guard. Show all posts

Tuesday, 10 November 2015

Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !

09:47 3 Comments




Sebelum ni Ainur dah setahun pakai cermin mata sebab rabun + silau. Masa register Member Shaklee, bonus bulan 1st Ainur consume Vitamin C + Omega Guard (sumbangan my friends) terus hilang rabun dan silau Ainur.


#ShakleeEffect sangat sebab Ainur consume Vitamin C sebab nak tingkatkan imunisasi Ainur sebab Ainur mudah diserang demam yang berpanjangan sehingga melarat ke 2 minggu.


 Dan setiap kali demam tu lah Ainur kena ambil darah. Sebulan sekali Ainur akan demam. Fuhhh! Memang low betul imunisasi. Sabar jee lah



So untuk Omega Guard tu kebetulan my friends bagi. Alhamdulillah. Bila Ainur google, wahhhhhh! Banyak ni kelebihannya. Antara yang paling best adalah berat badan turun bertingkek2


Heeee.
Terasa sangat peha semakin kecil, dan selulit pun berkurangan dan of course semakin cergas selepas pengambilan 2 supplement ni.


Alhamdulillah. Bnyak perubahan yang berlaku masa tu. Lagi-lagi bila dapat tanggalkan cermin mata selepas consume selama 1 bulan. Weeee! Kemain happy lagi. So Ainur just pakai spect only one year sahaja

-Puan Ainur-

****


Kesimpulannya, Puan Ainur hanya pakai spek selama 1 tahu sahaja iaitu selepas pengambilan Vitamin C dan Omega Guard shaklee. Antara effect lain yang dialami Puan Ainur ialah:


  • rabun dan silau hilang
  • imuniti meningkat
  • berat badan turun
  • peha semakin mengecil
  • selulit berkurangan
  • semakin cergas



Seronoknya, baca perkongsian Puan Ainur ni, kita turut teruja skali kan. Apa taknya, leceh tau pakai spek. Nak pakai contact lense lagi lah leceh.hihi


so, anda nak cuba 2 suplimen hebat ni?

jangan malu segan, hubungi health consultant anda hari ini juga, tambahan pula, bulan ni ada PROMOSI VITA C tau

Ena,
013 357 3153

Wednesday, 28 October 2015

Rahsia Menggalakkan Perkembangan Mata dan Otak Bayi Dalam Kandungan

18:44 0 Comments



Assalamualaikum


Banyak kajian saintifik yang membuktikan kaitan perkembangan mata dan otak bayi dengan pengambilan asid lemak Omega-3 oleh ibu hamil dan menyusu ( rujuk di sinisini, sini dan sini). Ok, cukup 4 kajian je ena sediakan, kang tak ter baca lak uols..hee.



Jom layan video di bawah ni pulak. Memang teruja dengar Dr Sears ni cakap mengenai Kelebihan Asid Lemak Omega-3 ni. Ena duk ulang2 banyak kali..mujurlah seminit lebih je durasi video ni.. Kalau tak , tak jadi keje lain lain jawabnya..hehe.


Antara point penting yang ditekankan oleh Dr Sears adalah:


- Omega 3 is head-to-toe supliment!
-Its no 1 scientifically research supliment
-Good for brain and eye. Top/main fat in Brain and eye's retina is omega 3 







Jom kita lihat testimoni dari seorang pengguna tegar omega 3 shaklee iaitu Omega Guard,




Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad untuk perkembangan otak dan mata baby.


Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.


Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.


Then tahun lepas Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee. Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)


Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

-Puan Nadiah Suhaidi-


Baca : Sumber Omega-3 dari Minyak Ikan Terbaik di Dunia


Nak Cuba Minyak Ikan Omega Guard dari Shaklee?


<<PROMOSI TERKINI>>


Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Wednesday, 30 September 2015

Doktor Nasihatkan Saya Buang Rahim...tapi, mujurlah...

11:41 0 Comments




Testimoni Fawiza -

 "Saya pernah dinasihatkan doktor untuk buang rahim kalau keadaan berterusan..."

January 20, 2015 at 9:04am

Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee


Kenapa Shaklee pilihan saya?


1. Period saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
2. Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
3. Saya malas makan buah-buahan.


Kalau anda semua pernah baca post saya kat Facebook sure anda tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009) kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doktor cakap 60% daripada sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yang aktif.


Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik ofis..boss suruh jumpa client pun I taknak..sebab mata I dah bengkak-bengkak..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 I fikirkan. Last-last  I bagtau jugak after 3 days…



Then doctor refer I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dalam hidup saya. 1st doctor bagi I makan pil untuk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu..ada perubahan tapi I tak tahan..rambut gugur,suka marah-marah..yang sedihnya tiada nafsu langsung nak bersama suami.


 Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, tiada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe. Bagi I semua tak kena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha… banyak sangat ambik ubat!


Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali. Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sebab tiada cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU..


Itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi la I sedih...



Namun saya tak bergantung pada ubat-ubat hospital saja..saya mula membaca blog-blog dan cara-cara nak rawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin Shaklee ni…


sebab apa? 


Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain daripada tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya tak tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.



Syukur tak pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana-mana isteri pun akan rasa very down sebab u tak mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.




Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak tak pernah mengeluh walaupun semua kerja rumah dia yang buat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa (ehh…sedih plak)hahahhaha.



Namun, Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…tak pernah-pernah dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke hospital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya di hospital, saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau-kalau simptom lama berulang kembali dan menganggu organ-organ lain.


Alhamdulillahpada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang tak pernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormon aja…syukur sangat2.


Dengan izin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak sekarang saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.


Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dengan rahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin…


-Fawiza -


******


MasyaALLAH, Subhanallah

begitulah kita manusia, sentiasa letakkan Allah ebagai tempat bergantung
dan berikhtiar sedaya mampu untuk pulih dari apa juga penyakit yang Allah turunkan sebagai ujian

Alhamdulillah..



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Rela Ikat Perut Untuk Beli Vivix, Doktor Pon Tak Percaya!

10:56 0 Comments



Testimoni Min :

 "..Saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix...Doktor seperti tidak percaya kerana..."

January 19, 2015 at 9:00pm


Saya nak bagi testimoni shaklee.
======================


Cepatnya masa berlalu.


Tahun 2015 ni kira dah masuk 3 tahun lebih saya dah tak kerja sejak hujung tahun 2011 lagi.
Pada awalnya saya cuma ambil cuti tanpa gaji kerana kesihatan saya yang agak teruk masa tu. Tapi disebabkan keadaan saya belum stabil saya terpaksa berhenti kerja juga.


Saya telah disahkan oleh doktor pakar orthopedik, mengalami masalah tulang belakang PID (Prolapse Intervetebral Disc) a.k.a Slipped Disc kronik, di mana pada masa itu tapak kaki kiri saya mulai kurang deria rasa.


Saya hanya rasa macam ada sesuatu yang melekat di tapak kaki tetapi sebenarnya tiada apa2. Saya tak dapat rasa apa2 sewaktu kaki memijak clutch kereta.


Pinggang saya sudah semakin sangat sakit. Saya perlu bertahan. Saya teruskan juga pergi ke ofis.


Fikiran saya masa tu hanyalah pergi jumpa doktor yang berhampiran ofis tempat saya kerja, minta surat untuk refer ke doktor pakar orthopedik dan minta cuti tanpa gaji dari bos selama sebulan. Tak kira bos bagi atau tidak saya mesti cuti. Kalau tak bagi juga saya berhenti kerja.


Ya.. itu dah kira 4 tahun yang lepas.


Selama 2 tahun saya berjuang menahan sakit. Saya tak boleh jalan. Tak boleh baring. Tak boleh duduk lama2. Semua serba tak kene. Masa tu saya masih bujang. Mak, abah dan adik2 banyak membantu.



Ketika saya sedang berjuang menahan sakit, saya lebih banyak duduk di tikar sejadah. Lepas subuh terus dhuha. Tenang sangat masa tu. Walaupun setiap pergerakan saya sangat sukar dan sakit namun setiap kali berbual2 dengan Pemilik Sekalian Alam ini hati sentiasa tenang dan lapang. Seolah hilang segala kesakitan dan kesusahan.


Setelah lama saya sendirian, asbab sakit yang saya alami, Allah temukan jodoh saya dengan seorang lelaki yang sangat budiman. Itulah suami saya.


Ya.. betul janji Allah. Setiap kesulitan itu diiringi dengan kemudahan. Saya sakit, terlantar, Allah temukan jodoh yang bertahun2 saya cari dan tunggu. Alhamdulillah.. syukur ya Allah...
Asbab sakit dan jodoh pula..saya ditemukan dengan Shaklee. Ya Shaklee..



Satu jenama yang sudah lama juga saya cari sebab saya tahu jenama ini mempunyai produk yang baik. Mak banyak kali cerita tentang Shaklee. Mak kata mak pernah beli minyak ikan Shaklee untuk adik istimewa. Masa tu mungkin sekitar tahun 2007. Saya pun tak pasti. Saya masih bersekolah masa tu.


Ada perubahan yang memberangsangkan. Sebab tu saya cari semula jenama Shaklee. Kami sangkakan produk Shaklee ni dah tak ada lagi. Bila tahu ada lagi rasa gembira sangat.


Saya mula makan vitamin Shaklee semasa dalam pantang. Sebab nak tambah pengeluaran susu badan. Saya ambik Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.


Baca: Testimoni Energizing Soy Protein (ESP)


Tetapi masa tu rasa macam tak menjadi. Namun saya teruskan juga. Lama kelamaan saya rasa susu saya semakin pekat. Walaupun tak banyak seperti orang lain tetapi anak saya tetap dapat menyusu. Dan semakin lama pengeluaran susu bertambah. Alhamdulillah. Syukur sangat.


Masa dalam pantang saya rasa sangat tak sihat. Mungkin kesan sakit tulang belakang saya. Manakala jari dan pergelangan tangan kiri saya pula kebas dan sangat sakit hingga tak boleh disentuh. Saya berasa sangat sukar untuk mengangkat dan menguruskan anak saya pada masa itu. Tiap kali nak mengangkat anak untuk disusukan saya akan mengalirkan air mata menahan kesakitan.


Dalam masa yang sama bila ada rezeki lebih saya akan beli lagi vitamin Shaklee. Sedikit demi sedikit saya tambah.


SR Vitamin C,
Vitalea,
B Complex,
Vitamin E,
GLA,
Zinc Complex,
Peppermint-Ginger,
Herb Lax,
Omegaguard,
Lecithin,
Garlic
Vivix

Maaf terlalu banyak pula


Bukan saya seorang yang makan. Ahli keluarga saya ikut makan juga. Sehinggalah pada suatu masa saya kumpulkan semangat mengikat perut untuk beli dan mencuba Vivix. Upline saya, saya biasa panggil beliau Kak Shareena cadangkan saya mencuba Vivix untuk masalah PID ini.


Baca : Testimoni Vivix


Alhamdulillah. Dapat juga beli masa promosi Vivix sebelum ni. Satu botol je mampu nak beli. Memang agak mahal. Tapi demi kesihatan dan anak saya, saya perlu ketepikan harga tu. Kesihatan lebih penting.


Seminggu selepas makan Vivix dan Omega (vitamin2 lain ada makan juga tapi saya utamakan Vivix dan Omega dulu), sakit dipergelangan tangan kiri mulai berkurang.


Baca: Omega Guard , Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


Lama kelamaan selepas habis satu botol Vivix dalam tempoh sebulan saya tak perasan yang sebenarnya jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih.


 Dan pada 15hb Januari 2015 doktor orthopedik telah sahkan jari dan pergelangan tangan kiri saya telah pulih sepenuhnya. 


Doktor seperti tidak percaya kerana saya tidak makan sebarang ubat tahan sakit ataupun membuat fisioterapi. Subhanallah. Alhamdulillah.


Kini sakit belakang, pinggang masih ada tetapi keadaan kesihatan saya sudah jauh beza dari dahulu.


Saya sudah boleh berjalan, sudah boleh buat kerja rumah lebih sedikit, lebih sihat dan cergas berbanding dahulu, kulit wajah saya lebih sihat dari sebelum ni.


Dulu kusam dan berjerawat. Masalah keputihan dah tiada. Masalah dalaman wanita dapat di atasi. Daya ingatan saya semakin baik.



Pendek kata Syukur Alhamdulillah kerana banyak masalah kesihatan saya menunjukkan perubahan yang ketara secara keseluruhannya.


Begitulah.. Satu langkah yang kecil dapat membantu ke arah satu perubahan yang besar. Bantu diri untuk bantu orang lain. InsyaAllah kita mampu mengubahnya.

credits.


****

Alhamdulillah,

Ena yang baca testimoni ni pon rasa tersentuh sangat. Badan kita ni nak pakai lama kan. So tak ada salah nya kita LABURkan sedikit wang untuk kesihatan badan sendiri dan keluarga. SIHAT ITU MAHAL!

******



 jangan malu segan hubungi ENA untuk sebarang info/order tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



Monday, 31 August 2015

Ramai nya Peminat Dia Ni

13:57 0 Comments

Assalamualaikum



RUPANYA RAMAIII PEMINATNYA YE;
=================

pagi ni je beberapa customer bertanya vitamin yang boleh turunkan paras KORLESTEROL JAHAT..

.

ena sugget omega guard untuk turunkan koleterol yang DAH LAMA 'diternak secara jayanya' dalam badan kita.

.

untuk lelemak baru di makan pula, ena suggest PHYTOCOL....haaa..yg ni lagi BISA ni...langsung TAK BENARKAN kolesterol jahat 'melepasi sempadan' dari usu kecil kita, masuk ke dlm salur darah kita.

.

Banyak lagi khasiat lain tau omega ni...ena sendiri ambil sewaktu 3rd trimester kehamilan..untuk baby brain development dan kawal tekanan darah dan juga kawal gula dalam darah (sebab ena makan banyakkkk sgt waktu preggy ni..hihi)

.

berminat nak dapatkan omega guard?


013 357 3153

Wednesday, 24 June 2015

Ketahui 4 Cara Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan

13:28 3 Comments

Berat badan merupakan isu sensitif baik wanita mahupun lelaki



Assalamualaikum.


Ada tak kat sini sedang berusaha untuk kurangkan berat badan? dalam bulan Ramadhan yang mulia ini sangat molek kiranya anda teruskan niat anda . Kerana puasa merupakan DIET terbaik untuk turunkan berat badan.



Selain dari mengawal pemakanan harian, suplimen minyak ikan sangat membantu anda MEMPERCEPATKAN proses pembakaran lemak terutama lelemak yang dah lamaaaa bersarang dalam badan tu.


Hati2 tau, lemak bawah kulit tu mudah nk hilangkan..exercise dan kawal makan. tapi lemak di sekeliling organ penting macam mana nak hilangkan?


Jawapannya ialah dengan pengambilan suplimen


Dan suplimen yang ena suggest di sini ialah MINYAK IKAN TULEN iaitu Omega Guard 


Dalam entry ni ena nak kongsikan bagaimana minyak ikan berfungsi dalam menurunkan berat badan kita.



Minyak Ikan Mengurangkan Lemak dan Membina otot. 


Omega 3 dalam minyak ikan membantu membakar lemak, membina otot, meningkatkan tenaga dan juga prestasi badan kita



Satu kajian dimana subjek mengambil kira-kira 2 gram Omega 3 asid lemak (EPA dan DHA) setiap hari selama 6 minggu. Pada akhir kajian mereka hilang lebih daripada 2 lbs lemak badan. Berat badan subjek juga meningkat kira-kira 1 paun ( otot bertambah).

Sunday, 21 June 2015

Minyak Ikan Terbaik di Dunia - Kenapa Saya Pilih Omega Guard!

09:37 0 Comments

Assalamualaikum,

Bismillah..

Kali ini ena nak ajak anda  mengenal minyak ikan;) Tak ramai yang kenal dan betul2 faham mengenai minyak ikan kan..pernah dengar tapi tak tahu apa kepentingan nya  betul tak. insyaALLAH ena kongsikan pengetahuan dan hasil kajian ena dari beberapa artikel professional/saintis serta dari encik google;)




Omega-3 fatty acids can be difficult for people to incorporate into their diet if they do not eat salmon and other cold-water fish on a regular basis. Dr. Weil encourages everyone to include fish oil supplements in the daily diet to help support optimal brain function and overall health.


Orang yang tidak makan salmon dan lain2 ikan air sejuk secara konsisten mengalami kekurangan asid lemak Omega-3 dalam diet mereka.  Dr Weil menggalakkan semua orang untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan dalam diet harian untuk membantu menyokong fungsi otak yang optimum dan kesihatan secara keseluruhan.



Atas ni ialah kata2 seorang Professor Doctor ( medical doctor) yang banyak membuat kajian dan menulis mengenai kesihatan manusia. Terus rasa nak telan minyak ikan tablet sekarang juga kan...hehe..nk makan ikan salmon leceh plak, kita ni kat negara  tropika.hoho...yela, fungsi otak tak boleh buat main2 tau, ia mempengaruhi keseluruhan aktiviti sel/tisu/organ/sistem badan kita kerana setiap aktiviti sel badan kita DI KAWAL oleh otak!

ok,



Secara keseluruhan, entry ni akan mengupas :


-Apa itu Minyak Ikan

-Sumber Minyak Ikan Omega 3 

-Fungsi Minyak Ikan

-Perbezaan/Keunikkan OMEGA GUARD berbanding jenama minyak ikan lain di pasaran


ok jom kita lihat satu2 sub topik tu. insyaALLAH lepas ni kita akan lebih faham dan meningkat kesedaran untuk menjadikan minyak ikan sebagai makanan tambahan dalam diet harian kita dan seluruh keluarga kita juga.

Apa itu Minyak Ikan






Definisi - Minyak ikan adalah minyak yang diperolehi daripada tisu ikan berlemak yang  hidup di air sejuk, kerang-kerangan, tumbuhan dan kacang minyak, walnut Inggeris, flaxseed dan minyak alga,



-EPA (asid eicosapentaenoic) - Apabila kita bercakap mengenai asid lemak omega-3  dalam ikan, kita biasanya merujuk kepada EPA.


Ikan tidak menghasilkan EPA, mereka mendapatkannya dari alga yang mereka makan.

EPA menyokong kesihatan jantung.




-DHA (asid docosahexaenoic) - merupakan komponen utama retina manusia (dalam mata), sperma, dan korteks serebrum (dalam otak).


40% daripada semua asid lemak poli tak tepu (PUFA) dalam otak terdiri daripada DHA. DHA membentuk 60% daripada PUFA dalam retina. Separuh daripada berat membran plasma neuron yang terdiri daripada DHA.


Susu ibu kaya dengan DHA.

DHA menyokong pertumbuhan dan fungsi otak.



Sumber Minyak Ikan Omega 3 



Omega 3 merupakan asid lemak perlu ( essential fatty acid ) di mana badan kita tidak dapat menghasilkan sendiri asid lemak omega 3.


Ini bermakna, kita wajib mengambil dari makan harian kita atau dari suplimen yang boleh dipercayai.


Antara sumber minyak ikan omega 3 ialah ikan kembung, tuna, salmon, sturgeon, belanak, bluefish, ikan bilis, sardin, herring, trout, dan menhaden.


Kira-kira 3.5 auns ikan megandungi 1 gram asid lemak omega-3.




Fungsi / Kelebihan Minyak Ikan



Sebahagian Kelebihan Minyak Ikan





  • Mengatasi Masalah Kemurungan ( Meroyan) Selepas Bersalin


Dr. Michelle Harga Hakim, dari Universiti Connecticut Sekolah Kejururawatan, berkata selepas menjalankan satu kajian pada tahun 2011 "penggunaan DHA semasa hamil berpotensi mengurangkan gejala kemurungan selepas bersalin. " (rujukan)



  • Untuk Kesihatan Mental 


Minyak ikan membantu kanak-kanak yang mengalami masalah tingkah laku, terutama mereka yang mempunyai ADHD. (rujukan)



  • Menguatkan Memori 


Memori meningkatkan di kalangan Orang dewasa dan muda yang sihat dan mengambil omega dilaporkan mempunyai kekuatan meori yang lebih tinggi. (rujukan)




  • Perlindungan dari Penyakit Alzheimer 



Kajian yang disiarkan dalam Neurologi pada tahun 2007 melaporkan bahawa diet ikan, omega-3 minyak, buah-buahan dan sayur-sayuran mengurangkan risiko Alzheimer. (rujukan)



  • Mengelakkan Masalah Penglihatan


DHA mengelakkan masalah penglihatan disebabkan faktor umur. (rujukan)



  • Manfaat bagi janin 


Omega-3 meningkatkan perkembangan kognitif dan motor pada janin - saintis mendapati ibu yang mengambil Omega 3 semasa tiga bulan terakhir kehamilan menunjukkan perkembangan  deria, kognitif dan motor yang baik. (rujukan)




  • Untuk Jantung yang Sihat

Cara penyediaan/proses memasak ikan sebelum dimakan memainkan peranan penting. Memakan ikan bakar mengurangkan risiko penyakit jantung tetapi ikan yang digoreng bukan sahaja menghilangkan khasiat ikan malah menambah RISIKO penyakit jantung (rujukan)



Kajian 2011, penyelidik di Michigan University Teknologi, mendapati bahawa pengambilan minyak ikan dapat meningkatkan aliran darah dengan mengurangkan tahap trigliserida, dan juga memperlahankan kadar pertumbuhan plaques. (rujukan)



  • Mengatasi Masalah Arteri Tersumbat

Kebiasaannya, pesakit yang mengalami arteri tersumbat akan mengambil ubat mencairkan darah bagi mengelakkan serangan jantung.


Omega 3 mempunyai sifat mencairkan darah dan mereka yang mengambil  minyak ikan ini terhindar dari serangan jantung berbanding orang tidak mengambilnya.



  • Kurus

Omega 3 minyak meningkatkan aliran darah ke otot semasa senaman dan membantu untuk merangsang enzim yang mengangkut lemak yang akan ditukarkan kepada tenaga. 



Kajian menunjukkan purata penurunan berat badan sebanyak 2 kg dalam sekumpulan peserta yang mengambil  omega 3 minyak ikan berbanding kumpulan yang tidak mengambil sumber omega 3. (rujukan)



KLIK SINI untuk mengetahui 4 cara bagaimana omega 3 berfungsi menurunkan berat badan.



-Perbezaan/Keunikkan OMEGA GUARD berbanding jenama minyak ikan lain di pasaran




Klik untuk menonton video perbezaan Omega Guard berbanding brand lain di pasaran



Sumber



Sumber utama omega guard diekstrak dari IKAN LAUT SEJUK ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. ia BUKAN dari hati minyak ikan tau.





Omega Guard ni 3 kali LEBIH TUMPAT dari minyak hati ikan.




Kaedah Penghasilan yang Selamat dan Hasil yang Tulen.






Penyulingan 3 peringkat dalam penghasilan Omega Guard




Omega Guard merupakan Minyak Ikan Terbaik di Dunia kerana mengandungi RANGKAIAN SPECTRUM PENUH 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.




Kebanyakkan pengusaha minyak ikan memilih kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk ekstrak minyak ikan tapi kaedah ini boleh musnahkan nutrien dan TIDAK menapis logam berat yang membahayakan kesihatan pengguna.





Shaklee pula menggunakan kaedah ULTRATULEN bergred farmaseutikal; teknologi tinggi dalam penghasilan Omega Guard. Ia terhasil dari proses PENYULINGAN PROPRIETARI TIGA MOLEKUL untuk ekstrak Omega 3 paling tulen dan paling semulajadi serta menyingkirkan baham berbahaya seperti:





-plumbum
-merkuri-arsenik-kadmium-dioksin-PCB (polychloride biphenyl-iaitu bahan kimia industri yang sangat bertoksik)






Omega Guard menjalani proses penyulingan 3 molekul untuk pastikan hasil minyak ikan adalah paling tulen. Klik untuk tonton video.




Omega Guard Minyak ikan Bergred Farmaseutikal

Terma 'gred farmaseutikal' digunakan oleh pakar-pakar dalam industri minyak ikan dalam menentukan KANDUNGAN OMEGA 3 dalam suplimen minyak ikan.




What's in regular fish oil?




Minyak ikan yang sering dilihat di kedai runcit, farmasi dan kedai mengandungi kira-kira 25-30% asid lemak Omega-3 dan mengandungi lemak tepu, monotaktepu dan lemak trans.




Minyak Ikan yang bergred farmaseutikal adalah minyak ikan yang mengandungi at least 85% Omega 3 (rujukan)






What is pharmaceutical grade fish oil



Minyak ikan bergred farmaseutikal sangat pekat dan mengandungi sekurang-kurangnya 85% Omega-3. Ini membantu anda mengambil pil lebih sedikit atau lebih kecil.


1 hidangan Omega Guard (3 kapsul) membekalkan 1000 mg Omega 3 dan ia adalah minyak ikan yang disahkan memenepati gred farmaseutikal (rujukan SINI dan SINI). 




Bagaimana dengan minyak ikan anda?

ada gred farmaseutikal tak?

kalau tiada, cepat2 tukar kepada yang LEBIH BAIK dan SELAMAT...dah tentu pilihannya adalah Omega Guard Shaklee;)

change your brand
can change your life!


sebarang pertanyaan atau konsultasi mahupun tempahan, boleh la wassap ena :


selit pic bersama my mentor dan anak solehah ena;)



Your Certified Shaklee Product Consultant:
0177172868 (Aeinna Musa / Kekna )
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Friday, 8 May 2015

Rahsia Kesihatan Calon Permatang Pauh (Wan Azizah)

17:18 0 Comments


Sumber gambar dari web www.malaysiakini.com



Assalamualaikum WTB..apa khabar pengunjung blog yg cantik2 dan ensem belaka.



Petang ni ena nak kongsi RAHSIA Wan Azizah, calon Permatang Pauh kekal sihat. Actualy, dah banyak kali ma mertua ena tertanya, kenapa wan azizah tu nampak sihat sangat aktif berkempen dan menjadi calon beberapa kawasan lagi ( Kajang dan Permatang Pauh). memang lebih 3 kali la ma macam persoalkan.. bagi ma, by umur macam wan azizah tu biasa kebanyakkan orang duduk rehat2 je kat rumah main dengan cucu!




Bukan nk ajak  berpolitik ( malah ena sendiri kurang ambil tahu isu politik negara- tahu artikel ni pon dari seorang kawan yg share.hihi ) tapi ena lebih suka untuk highlight soal PENJAGAAN KESIHATAN..Bayangkan umur beliau 63 tahun....di ulang, 63 TAHUN! bukan 36 tahun tau.. body pon fit je kita dapat lihat kan..



Jom kita tengok apa RAHSIA beliau,








"Pada hari pertama (berkempen) saya demam. Tapi saya makan ubat, supplement, minyak kelapa dara dan minyak ikan yang dalam kapsul serta vitamin C.

"Saya (juga) ada kipas," kata Dr Wan Azizah sambil ketawa kecil.




Owh, minyak ikan kapsul dan Vitamin C rupaya rahsia beliau ni! patotlah tampak LEBIH MUDA dari usia, aktif dan sihat pula tu. Itu feveret suplimen kami sekeluarga juga tu;)



Minyak ikan kapsul yang terbaik dari ladang ialah OMEGA GUARD manakala Vitamin C pula ialah SUSTAIN RELEASED VITA C PLUS . Kenapa ena kata terbaik kerana ena dah KAJI SENDIRI dan merasai keberkesanannya. Klik pada kedua2 link pada nama suplimen untuk mengetahui keunikkan  kedua product berbanding brand lain di pasaran serta apa kata mereka yang dah pon mengamalkannya.




Bagi ena semua orang LAYAK dan BERHAK untuk KEKAL LEBIH SIHAT! caranya kita mesti cegah sebelum datang sebarang penyakit..sebab bila dah datang, nak rawat bukan mudah, libatkan emosi, masa dan wang ringgit yg banyak lagi tu.. so lebih mudah kita CEGAH AWAL2.




As for me, alhmdulillah memang ena dah setahun lebih mengamalkan pengambilan suplimen  yang KONSISTEN dan hasilnya memang mengujakan apabila ena jarang sekali jatuh sakit. alhmdulillah..ena fikir, ena ada tanggungjawab besar nk jaga suami, jaga anak , jaga keluarga, so ena MESTI SIHAT! kalau kita sakit kesian kat depa kan.



stay healthy
stay beauty!


till then ,

Sunday, 9 November 2014

Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah

13:23 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


Cerita semalam, kami menerima tetamu VVIP dari Bintulu, Sarawak.





Mereka ialah keluarga angkat ena selama 6 tahun ena Bintulu dulu. Sungguh, sayang ena pada mereka sama seperti sayang ena pada keluarga sendiri dan keluarga mertua.




Sempena perkahwinan Edai dan Achik pada 1 November 2014 baru2 ini, kami keluarga di Bangi belanja pengantin baru dan keluarga Bintulu makan malam di restoren special iaitu Restoren Mr Kabab yang bertempat di Putrajaya.



Bergambar bersama tetamu kehormat dari Bintulu, Sarawak

Dari kiri: Edai dan Achik Adik angkat ( Pengantin Baru), Mak angkat, Nina Adik Angkat, Abah Angkat, Abah Mertua, Ma mertua, Tie adik ipar , ena, aeisya dan suami tercinta, kamal.



Yang lucunya tengok la 'dress up' ena dan ma mertua ena..98% SAMA.. hehehe...jubah hitam dan tudung terqoise ( tak reti eje color ni..hihi). Maksudnya apa tu...we ols SEHATI SEJIWA gitu... pls jangan jeles ye..hoho.



Jom layan beberapa gambar menarik di sekitar tempat kejadian.hii



Aeisya di riba oleh Atuk Bintulu


Mama Aeisya tukang amek gambar


Tu diaaa , bersilang2 tangan memasing..sedap sangat kan..



Ni dia tukang amek gambar..tudung kelihatan senget disitu. Akibat tudung bawal dijadikan shawl, senget pon senget lah! hoho




Belanja selfus lagi. with Achik si pengantin baru dan Adik yang speknya lawa sgt, Nina.



Edai, Achik, Mak, Ena dan Aeisya..

Aeisya ni baru belajar nk buat 'peace'  tapi tak reti tu,sudahnya jadi 1 Malaysia..mama pon ikut skali.hihi



Depan restoren Mr Kabab..sesi bersalaman.ma abah bintulu nak balik dahh..sob sob sob..nanges dalam hati je. tak mahu nangesss sebab ena tahu kami akan berjumpa lagi nanti..insyaALLAH tahun depan plak.


OK, dah layan semua gambar kan...Ada sesuatu ena nak share dengan sahabat yang sudi singgah di blog ena ni. 


Abah Angkat dan Ma mertua ena berkongsi bagaimana sendi2 tangan mereka yang dah lama sakit, hilang selepas konsisten mangambil Ostematrik


Kata abah angkat ena sambil tunjukkan sendi tangan beliau dan buat gaya badan segar (gerak2kan bahu) smalam:

'Ena, sendi abah dah takde sakit . abah makan 4 biji ostematrik tu sebelum tidur.. bangun pagi hilang lenguh2 dan segar sangat rasa badan'



Ma mertua ena dengar juga perkongsian dari abah angkat sambil berkata ( sambil tunjukkan ibu jari dan jari telunjuk kanan) ;

'haaa, kita pon sama lah..setiap malam makan ostematrik 2 biji. ena lah yang bagi. dulu 2 jari kanan ni memang susah nak digerakkan terutama waktu bangun pagi. lepas tu kann sekarang dah ok dah 2 jari ni . tak sedar pulak bila hilang yang pasti pagi2 dah takde rasa tersekat2 pada sendi 2 jari ni. hairan juga tapi rasanya sebab ostematrik tu la

lama juga 2 jari ni susah digerakkan. sejak muda lagi'




Mak angkat ena pon share juga pengalaman dia menggunakan shaklee supliment:

'Mak pon makan dua  tu ( sambil tunjuk ke arah botol ostematrik dan Omegaguard) yang ena bawa sekali malam tadi..dah abes dah mak makan, angah la yang belikan' 
---------------------------------


waaahhhhhhhhhhhhh gitu... ena kat tepi tersengih2 macam kerang busuk la apa lagi . haha..sebenarnya hati berbunga2 tau bila orang tersayang dapat rasa kebaikkan product shaklee. Sambil control 'cun' (hihi), ena pon explain la bagaiman ostematrik bertindak melegakan sendi2 Ma dan Abah.

Alhamdulillah...tiada ungkapan yang lebih bermakna melihat kebahagian dan keceriaan di wajah2 yang tersayang selain ALHAMDULILLAH..



 
Inilah rupa Ostematrix Shaklee

120 biji, tahan 1-2 bulan




 

        
Ini pula OmegaGuard Shaklee

90 biji , tahan 2-3 bulan



KLIK DI SINI untuk mendapatkan Omega Guard dengan harga Promosi terhad untuk belian November 2014 sahaja.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Sunday, 2 November 2014

PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014

08:39 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Setiap bulan, shaklee akan mengadakan promosi unutk produk yang berlainan untuk menghargai pelanggan-pelanggan kami.




OMEGA GUARD PROMOTION

BUY 6 GET FREE 1!
BUY 2 GET 5% OFF!



Bulan november  ini ada promosi istimewa untuk peminat2 omega guard dimana ada dua jenis promosi iaitu:-

  1. Beli 6 botol PERCUMA 1botol
  2. Beli 2 botol dapat DISKAUN 5%


Sejak ena join shaklee, tak pernah lagi shaklee buat promosi sebegini, jadi ini dah kira rezeki kita ni. Jangan lepaskan peluang ye.


So apa yang kita dapat bila beli 1 set promo iaitu 6 botol Omega Guard?


Banyakkkk sangat2, meh ena senaraikan satu persatu ye:

  • PERCUMA 1 botol yang berharga  RM 136
  • PERCUMA keahlian dengan shaklee SEUMUR HIDUP
  • PERCUMA memberkit Shaklee yang berharga RM 75 ( semenanjung Malaysia), RM 85 ( Sabah & Sarawak)
  • PERCUMA konsultasi seumur hidup secara ekslusive dari ena
  • PERCUMA support group yang AKTIF dan bimbimngan step-by-step jika anda ingin menjana income sehingga 4 atau 5 angka dengan shaklee

  • Mendapat ' cash rebate' yang akan didepositkan terus ke dalam akaun bank anda
  • JIMAT  sehingga rm XXX

BESTNYAA!! Banyak sangat kelebihan yang dapat. Apa tunggu lagi? orang yang Cerdik adalah orang yang pandai mengambil peluang keemasan dan menikmati penjimatan berganda2 !

HEALTH IS WEALTH!


Anda berminat untuk menjana pendapatan sampingan sehingga 4-5 angka sebulan?

Dapatkan sentuhan mentor-mentor hebat dari group kami sekarang!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.