Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Shaklee Effect. Show all posts
Showing posts with label Shaklee Effect. Show all posts

Saturday, 14 November 2015

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!

16:30 0 Comments



MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Thursday, 12 November 2015

Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!

22:59 0 Comments




Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.



Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.



Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.



Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.



Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.



Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.



Inilah yang dinamakan #shakleeeffect!


-Encik Hafez-



Shaklee Effect daripada Vivix dan Shaklee Collagen Powder kepada Encik Hafez:



  • Kulit lembab dan berseri. 
  • Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. 
  • Garis halus kat bibir dah kurang,
  • Pipi saya nampak lebih anjal.
  • Kulit tampak halus,
  • Kulit wajah menawan dengan cara yang sihat








Alhamdulillah, memiliki kulit wajah yang cantik menawan sihat dan berseri bukan sahaja idaman perempuan tetapi juga lelaki.


Namun, suka ena nak ingatkan, dalam keterujaan kita untuk tampak cantik menawan dalam masa yang pendek, janganlah mengambil jalan mudah dengan memilih produk-produk yang mempunyai bahan yang merbahaya yang akhirnya merosakkan kulit wajah dalam jangka panjang.


jom cantik dan menawan dengan suplimen semulajadi Vivix dan Shaklee Collagen Powder


hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atupon order ye


Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu

22:19 0 Comments
Diabetes cepat sembuh dengan asbab Vivix



Assalamualaikum


Nak share satu testimoni yang ena fikir sangat berguna terutama masalah diabetes sangat meruncing
di Malaysia ni.

***

Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..


yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!


(Rujuk gambar di atas)


Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..



Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...



Untuk mereka yang ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..



Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!



-Puan Oyun-

***


Testimoni Vivix kepada pengidap diabetes ini iaitu saudara Puan Oyun,

  • Luka lambat sembuh iaitu 2 bulan,
  • Selepas mengambil Vivix, alhamdulillah  hanya SEMINGGU sahaja luka SEMBUH!



alhmdulillah Vivix sebagai asbab yang MEMBANTU mempercepatkan proses penyembuhan luka diabetes.

anda ingin mencuba Vivix?


atau ingin menghadiahkan kepada orang tersayang yang mengidap diabetes?


insyaALLAH ena boleh bantu konsultasi pengambilan yang BETUL.


hubungi ENA untuk pertanyaan atau tempahan,

Your Health Consultant
013 357 3153



Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Thursday, 18 June 2015

Ibu Hamil dan Menyusukan Anak Juga Boleh Puasa Penuh!

14:18 0 Comments

Assalamualaikum 
Bismillah..
masyaALLAH terujanya ena Ramadhan tahun ni.


Rindu sangat dah dengan ramadhan..walaupun terasa baru je ramadhan tahun lepas..hehe


Dah 3 tahun ena berjaya PUASA PENUH , 30 hari sebulan...alhmdulillah, nikmat yang Allah berikan dan kekuatan yang Allah pinjamkan pada ena padahal:


  • Tahun 2012- berpuasa dan hamil 7 bulan

  • Tahun 2013- berpuasa dan menyusukan aeisya 8 bulan

  • Tahun 2014- berpuasa dan menyusukan aeisya 20 bulan ( 1 tahun 8 bulan)

  • dan tahun ini , 2015, ena bakal berpuasa PENUH juga ( insyaALLAH..doa ni.hehe..tolong doakan sama ye..) - berpuasa dan hamil 6 bulan serta menyusukan aeisya 2 tahun 9 bulan!


Ena bersungguh-sungguh nekad nak berpuasa juga walaupun ada rukhsah ( kemudahan yang Allah kurniakan kepada orang tertentu yg dibolehkan berbuka puasa).. Suami dan keluarga tak yah cakap lah, selang sejam tanya ena ok ke..hihi.kalau tak ok, berbuka lah tak apa..alhmdulillah orang2 sekeliling yang sangat2 caring dan loving.hee.


Namun ena tak jadikan rukhsah itu satu alasan untuk ena tinggal puasa di bulan yg Mulia bulan Ramadhan. kerana bagi ena, puasa di bulan Ramadhan adalah SAMA SEKALI TIDAK SAMA dengan qadha' puasa di bulan2 lain..tak sama FEEL NYA.gittew...hee



"Kalau kamu tahu kelebihan Ramadhan nescaya kamu mahu sepanjang tahun adalah Ramadhan.." Maksud Hadith

tapiiiii tidak juga membahayakan diri dengan MEMAKSA DIRI untuk berpuasa padahal tidak mampu. kita kenal diri kita kan. masing2 kenal diri dan tahap kemampuan diri masing2. Allah tak suka orang2 yang zalim atau meletakkan sesuatu bukan di tempatnya..mudah cakap, orang yang suka membinasakan atau merosakkan diri sendiri.


'dan jangan kamu membunuh diri kamu (an -nissa' 4:29)
'dan jangan kamu mencampakkan diri ke dalam kebinasaan (al baqarah 2: 195)


Meh ena kongsikan tips bagaimana ena boleh puasa penuh lagi BERTENAGA semasa hamil dan menyusukan.. ( yela, time hamil dan menyusukan anak, takde datang bulan kan..kalau yang datang bulan tu...ABC- allah bagi cuti..so silalah 'bercuti' dari berpuasa ye;)



Tips Berpuasa Untuk Ibu Hamil dan Menyusukan Anak


Mindset



Ketika Hamil dan menyusukan anak, ena memang TAK PERNAH  PUASA pada bulan2 sebelum Ramadhan iaitu Rejab dan Syaaban. pernah dengar kan, tips utk berpuasa Ramadhan ialah melatih diri berpuasa pada bulan rejab dan syaaban dulu. Maklumlah ena tak tinggal puasa kan, tu yang liat sikit nak puasa tu ( ni tak bagus ni..sila jangan tiru..boleh je nak puasa sunat kannn..)


tapi ena katakan pada diri, insyaALLAH ena KUAT dan boleh berpuasa seperti orang2 lain malah lebih BERTENAGA lagi ketika Ramadhan. Ena tak pernah meragui kekuatan yang Allah kurniakan pada diri ena dan setiap wanita. 

Kata-kata positif ni sedikit sebanyak menyuntik semangat dan KEKUATAN luar biasa dalam diri ena. dan memang benar , APA YANG KITA FIKIR ITU LAH YANG KITA TARIK BERLAKU KEPADA KITA.


Jangan fikir penat atau lapar. bila terasa lapar ..ingat bali mereka yang diuji sepanjang tahun tidak mendapat makanan yang berkhasiat seprti orang2 di Somalia atau negara2 yang sedang berlaku peperangan. 


Banyak istirehat




Bukanlah bermakna selepas subuh, kita tidur je sehingga waktu magrib. Ena masih melakukan kerja2 rumah, masak, basuh baju, uruskan anak malah boleh bisnes lagi MENJANA INCOME dari rumah.


Banyakkan istirehat bermaksud, jangan PAKSA DIRI buat kerja2 yang memenatkan..contohnya bagi surirumah, aktiviti mengemas rumah, mengemop, mencuci toilet dan basuh baju boleh dilakukan pada waktu malam!  pandai2 la susun kerja2 seharian kita ye. Ingat, awak tu hamil/menyusukan anak dan sedang berpuasa;)


Tidur qailullah- tidur lah sekejap 30 minit sebelum zohor. tidur waktu ini dikatakan, 1 minit bersamaan 1 jam!..sunnah tau..dan antara khasiat qailullah ialah mudah untuk bangun bertahajud. cubalah!



Bagi yang bekerja pula, ena sarankan, gunakan waktu 'coffee break' untuk ke surau menunaikan solat dhuha ..insyaALLAH badan akan 'reenergize' semula. pada waktu lunch pula, selepas solat zohor, baring la kejap di surau..tidur sekejap, tak perlu lama..dalam 20 minit pon ok dah.


Sebelah petang pula, dalam jam 3 petang, pergi la toilet untuk mencuci muka. insyaALLAH anda akan terasa lebih segar. 


Pemilihan Nutrisi dan Pemakanan yang Baik dan Betul



Part ni paling kritikal sekali. Nutrisi yang betul dan berkhasiat memberi IMPAK BESAR kepada performance ibu hamil dan menyusukan anak ketika siang hari di bulan Ramadhan.


Ingat, jangan sesekali skip sahur ye.


“Pembeza antara puasa kita dan puasa Ahli Kitab adalah makan sahur”. (Riwayat Muslim).

“Bersahurlah, sesungguhnya pada sahur itu ada keberkatan”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


So tak mahu malas2, wajibkan diri bangun dinihari (waktu sahur) untuk mengamalkan dan menghidupkan sunnah sambil menyediakan badan kita dengan nutrisi yang baik dan lengkap untuk kesihatan anak dalam kandungan dan juga anak yang disusukan.


Waktu sahur, ambillah makanan yang memberi tenaga yang berpanjangan sehingga berbuka.



Pakar dan kaunselor penyusuan badan, Jennifer Hor, menyarankan makanan yang mempunyai indeks glicemik (glycemic index - GI) yang rendah. GI ialah unit pengiraan bagi kesan karbohidrat pada tahap gula dalam darah


Karbohidrat yang terurai dengan cepat semasa penghadaman mempunyai GI yang tinggi manakala karbohidrat yang terurai lebih lambat dan melepaskan glukosa secara beransur-ansur ke dalam darah mempunyai GI yang rendah. Makanan yang rendah GI termasuk banyak jenis sayur-sayuran dan kekacang, kacang pis, mi dan nasi. 


Makanan yang GI rendah ni sangat amatlah sesuai untuk mereka yang mengidap diabetes atau ibu hamil yang ada history ahli keluarga mengidap diabetes. so better prevent awal2.


Ena kongsikan suplimen penting yang wajib di ambil oleh setiap ibu hamil dan menyusukan anak di bulan Puasa.




Ena memilih suplimen Energizing Soy Protein sebagai sumber tenaga berpanjangan di bulan puasa. 




Siap ada kajian tau. PD terbukti mengekalkan kandungan elektrolit dalam badan di sepanjang hari berpuasa. 


Jangan terliur plak ye.. hehe..rasa oren sebenar, tanpa perisa, perasa dan pewarna tiruan!




Meal shakes merupakan suplimen yang tinggi fiber yang membantu ibu hamil dan menyusukan anak mnegekalkan tenaga di tahap optimum sepanjang berpuasa.



Bukan ena sorang je tau yang hamil dan menyusukan anak tapi KEKAL BERTENAGA ketika berpuasa. jom layan video ni. pengakuan ikhlas dari seorang pengamal suplimen shaklee ketika hamil.. ternyata kehamilan keempat beliau ni BERBEZA  dari 3 orang kakak abangnya.





KLIK SINI untuk lebih testimoni KEKAL BERTENAGA berpuasa di bulan Ramadhan

Hubungi ena untuk konsultasi pengambilan suplimen kekal BERTENAGA di bulan puasa.

till then ;)

Your Health and Beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153


Tuesday, 14 October 2014

Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

16:46 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
Apa khabar?

Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



Shaklee Effect Light Post Sign



Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

-Meal Shakes
-Chewable Vita-C Plus
-Omega Guard

Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

-kurma
-kismis
-madu
-cashew nut


Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


 tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
.....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


Aeisya 1 tahun 8 bulan



Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


  • TIDAK PERNAH SEMBELIT

  • SELERA MAKAN BERTAMBAH

  • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

  • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

  • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

  • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

======
TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
======

Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

  1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
  2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
  3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
  • 1 sachet Nutriferon, 
  • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
  • 1 sudu besar Vivix
Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




im happy, im a shaklee kids now!






LETS JOIN US TODAY!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Akibat Makan Suplimen Shaklee ( Shaklee Effect)

08:15 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena.
Apa khabar?



Ena nak share pengalaman ena sepanjang mengunakan rangkaian product shaklee.

Bukan ena sorang je tau yang guna dan makan suplimen shaklee ni, habis satu family ena ( termasuk atuk dan nenek) dan family mertua ena 'shaklee' kan .hihi

Baiklah, jom kita fahami, apa itu shaklee effect. Definisi yang di ambil dari blog rasmi Shaklee:


The Shaklee Effect™

At Shaklee, we help transform people's lives through small, simple steps that add up to big results—that's what we call The Shaklee Effect. And we do that by making better products that are worth sharing. That add up to improved health and wealth around the world.

And we believe that if each of us does our small part—taking small, simple steps to not only take care of ourselves—but to share what we love about Shaklee with others—then together, we can make a difference for people and the planet.

Real People. Real Results.

========

Shaklee Kesan ™

Di Shaklee, kami membantu mengubah kehidupan orang ramai melalui  langkah kecil dan mudah yang memberi impak keputusan yang besar , dan inilah yang kita panggil Kesan Shaklee. Dan kita menghasilkan produk yang lebih baik serta bernilai untuk dikongsikan. Meningkatkan tahap kesihatan yang lebih baik dan kekayaan di seluruh dunia.

Dan kami percaya bahawa jika setiap daripada kita tidak hanya mengambil langkah-langkah kecil untuk menjaga diri kita sendiri tetapi untuk berkongsi apa yang kita suka tentang Shaklee dengan orang lain maka kita boleh membuat perubahan yang besar kepada seluruh kehidupan di planet .

Real People. Real Results.

=========






Ena akan ulas satu persatu effect shaklee terhadap ahli keluarga ena. Untuk entry ini ena sediakan 3 link yang akan bawa anda menyelami pengalaman transformasi yang berlaku pada diri , suami dan anak ena Aeisya Humaira setelah setahun bershaklee.

#Shaklee Effect pada anak ena, Aeisya Humaira.

#Shaklee Effect pada suami ena, Kamal Fadzli

#Shaklee Effect pada ena





anda juga boleh dapatkan READY STOK rangkaian Product shaklee dengan KLIK pada gambar di bawah: 







Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.