Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Shaklee Collagen Powder. Show all posts
Showing posts with label Shaklee Collagen Powder. Show all posts

Friday, 4 December 2015

Tak Perlu Pergi Spa, Kat Rumah Pon boleh Buat Facial Tau.

09:05 0 Comments


Assalamualaikum pengunjung blog ena semua


semalam ena buat masker, so ena nak share

Bahan masker :


Vita E complex

Cara2:

❤cucuk kapsul vita E dengan jarum , picit keluarkan vita e dan sapu rata pada wajah.
❤masaj wajah dalam urutan membulat menggunakan 2 jari shj ( jari hantu dan jari manis)
❤lepas 10-15minit, cuci menggunakan GENTLE ACTION MEKUP REMOVER ( tanpa air)
❤masaj membulat juga sehingga hilang kesan minyak
❤ kemudian cuci wajah dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER..
❤ lap wajah dengan kain bersih
❤ lastly, sapu SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER...sapuan nipis je..sejukkkk n soft je rasa muka..terus senyummm lebar2..yang dah kawen boleh la minta hubby rasa pipi uols gebu ke gebu..😝..hihi..yang tak kawen lagi jangan suruh boifren / tunang lak ye..suruh la mak uols or kawan pempuan ..hee

.
Kesannya rasa SEGARR , LICINN n GEBUU je kulit muka ni haa..ni effect serta merta...efek jangka panjang kalau siapa yang rajin buat masker ni:


❤kulit lebih cerah
❤hilangkan sunburn
❤kulit lebih halus mulus gebu
❤kulit lebih sihat dan lembap
❤pudarkan parut jerawat
❤menambah keyakinan diri


Untuk kesan yang lebih anjal dan pudarkan jeragat, boleh lah ADD collagen powder..ok esok masker collagen plak.yahuuu


🙋ada yang nak join ena main spa spa kat rumah?

Saturday, 14 November 2015

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!

16:30 0 Comments



MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Milk Booster Terhebat Di Dunia?

15:09 0 Comments

Assalamualaikum


Biasa kita dengar dan memang semua orang tahu, collagen sinonim dengan kecantikkan kulit kan

TAPI,

Tahukah anda collagen juga merupakan salah satu milk booster atau penggalak susu ibu.


Bukan ena suka-suka je clain tau, ini berdasarkan testimoni dari seorang pengguna. Jom kita ikuti apa kata beliau


Shaklee Collagen Powder sebagai milk booster



Banyak-banyak milk booster dalam dunia penyusuan saya, Shaklee Collagen Powder terbukti hebat. 


Kebanyakkan yang dijual secara online ifa dah cuba. Jalan buntu ditemui. Tapi dengan Shaklee Collagen Powder, seawal 5 hari dah nampak kesan.


Kalau yang dalam pantang of course lagi cepat kesannya. Saya cuba semasa baby dah 5 bulan.


-Puan Mazlifah-


Selain sebagai milk booster, gabungan Vita C dan Vita E serta Collagen Powder memberi effect yang superb kepada kecantikkan wajah dari dalam dan luar.

Alhamdulillah

ena kira, ini berita gembira buat ibu-ibu yang mencari solusi untuk ikhtiar menambah susu badan buat anak-anak tercinta.


nak cuba Shaklee Collagen Powder hari ini?

insyaALLAH ena bantu dan bimbing anda,

ENA
013 357 3153



Thursday, 12 November 2015

Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!

22:59 0 Comments




Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.



Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.



Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.



Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.



Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.



Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.



Inilah yang dinamakan #shakleeeffect!


-Encik Hafez-



Shaklee Effect daripada Vivix dan Shaklee Collagen Powder kepada Encik Hafez:



  • Kulit lembab dan berseri. 
  • Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. 
  • Garis halus kat bibir dah kurang,
  • Pipi saya nampak lebih anjal.
  • Kulit tampak halus,
  • Kulit wajah menawan dengan cara yang sihat








Alhamdulillah, memiliki kulit wajah yang cantik menawan sihat dan berseri bukan sahaja idaman perempuan tetapi juga lelaki.


Namun, suka ena nak ingatkan, dalam keterujaan kita untuk tampak cantik menawan dalam masa yang pendek, janganlah mengambil jalan mudah dengan memilih produk-produk yang mempunyai bahan yang merbahaya yang akhirnya merosakkan kulit wajah dalam jangka panjang.


jom cantik dan menawan dengan suplimen semulajadi Vivix dan Shaklee Collagen Powder


hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atupon order ye


Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Monday, 9 November 2015

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

11:28 0 Comments
Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!

Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.