Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Set Hamil Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Hamil Shaklee. Show all posts

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 11 May 2016

Set Hamil Shaklee : Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi

12:11 0 Comments
Pastikan bayi mendapat khasiat dan nutrisi terbaik dari peringkat janin lagi

Bismillah,
Assalamualaikum.


Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi | Apa sahaja yang ibu hamil makan akan 'pergi' ke bayi yang dikandung nya juga. Jika elok makanan tu, bagus la untuk perkembangan bayi dan jika sebaliknya, bayi juga akn mendapat kesan buruk secara langsung dari peringkat janin dalam perut atau selepas dilahirkan. Waktu dalam perut, yela kita tak nampak lah kesannya kan. 


Ada kawan Ena berkongsi dua orang anak beliau sangat berbeza dari segi tahap kesihatan akibat perbezaan diet yang diamalkan sepanjang kehamilan. Waktu hamil anak pertama beliau rajin sangat minum susu manakala anak kedua beliau tak lalu langsung minum susu. Akibatnya, apa yang diperhatikan sepanjang tumbesaran anak beliau, anak pertama kerap jatuh-jatuh dan kaki tak kuat manakala ank kedua jarang terjatuh dan kaki lebih kuat. 


See? Nampak tak kepentingan nutrisi waktu hamil dan bagaimana ia mempengaruhi tumbesaran anak selepas dilahirkan. Sebab tu ena sedih sangat bila tengok ada ibu hamil sanggup minum coca cola, makan maggi, fast food dan jajan. Sebab, bukan fizikal bayi je, mental badan IQ pon dipengaruhi oleh nutrisi ketika hamil juga tau!



Alhamdulillah , Set Hamil Shaklee membekalkan nutrisi yang lengkap kepada ibu hamil sepanjang 9 bulan 10 hari . Pengalaman Ena sendiri menggunakan suplimen hamil Shaklee memang rasa sangat berpuas hati kerana sangat bertenaga dan aktif sepanjang hamil pada tahun 2015.


Ena menggunakan set hamil shaklee sepenuhnya sepanjang kehamilan kedua, Baby Safiyya. Waktu ni hamil 8 bulan ;)


Jom Ena perkenalkan satu persatu suplimen dalam set ini:

    Energizing Soy Protein (ESP) - protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel2 baru pada janin


    B complex- Mengandugi folic acid  yang penting untuk perkembangan saraf tulang belakang janin pada 1st trimester. B complex untuk control mood ibu hamil juga.


    Ostematrix - kalsium utk support pembentukkan tulang baby dan tulang serta gigi ibu. Kekurangan kalsium nanti ibu akan jadi lenguh-lenguh dan sakit pinggul/belakang/kaki. Untuk elak sembelit gak ni.


    Vita Lea - multivitamin untuk cukupkan nutrisi keseluruhan dan ada IRON untuk naikkan haemoglobin ibu hamil


    Sustain released Vita C - untuk tingkatkan imuniti ibu  dan bantu penyerapan IRON dari vita lea


    Omega guard - minyak ikan tulen untuk perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu ( elak diabetes semasa hamil). Untuk di ambil bermula trimester kedua kehamilan. 



    Menurut Dr Hamid Arsyat, Doktor Pakar Sakitpuan: 

    Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.


    Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. Ada yang percaya makan lebih makanan dari kacang soya menghasilkan kulit bayi yang cantik ! Mungkin benar?


    Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wamita hamil ! 



    Tonton Video Rahsia Ibu Hamil ini sangat bertenaga!








    Mommies yang berminat untuk memiliki Set Hamil Shaklee yang mendapat sambutan ramai ni boleh la order sendiri menggunakan kad kredit atau kad debit dengan cara KLIK ORDER NOW di bawah, atau terus call/whatsapp/sms Ena pon boleh ye. insyaAllah kedai online ena ni bukak 24 jam ;)







    Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153



    p/s: KLIK untuk grab <<PROMOSI TERKINI>>




    Tuesday, 10 May 2016

    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari ;)

    18:49 0 Comments


    Assalamualaikum


    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari | Alhamdulillah pilihan yang bijak. Set Hamil Shaklee ni lah menjadi pilihan ena juga. Kita guna sendiri dan rasa keberkesanannya alhamdulillah memang ena berani nak cadangkan pada mommies semua.


    Isteri kepada blogger terkenal ni siapa tak kenal kan, Ben Ashaari,(ena cukup kagum dengan blogger ni) memilih untuk kekal bertenaga dan sihat sepanjang hamil.


    Ena pon ada cerita nak story ni, berkaitan set hamil ni gak. InsyaALLAH ena akan kongsikan dengan anda semua ye. 


    KLIK SINI untuk baca pengalaman mommies yang dah guna Set Hamil Shaklee.


    Untuk kisah ena, tunggguuuu;)







    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.