Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Set Hamil. Show all posts
Showing posts with label Set Hamil. Show all posts

Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Monday, 10 April 2017

Set Hamil Shaklee ( 3 Set HOT Pilihan Hati Mommy )

16:30 0 Comments
Bismillah | Assalamualaikum & Salam sejahtera buat pembaca budiman ;)


Ena menawarkan 3 pilihan Set Hamil Shaklee untuk anda yang tercari-cari set hamil terbaik dan set set ini menjadi pilihan hati ramai mommy sebelum ni iaitu


  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM


Ok jom kita lihat satu persatu fungsi setiap item dalam Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee ( Basic )
Harga :RM 297
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 



1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Popular )
Harga :RM 447
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Hamil Shaklee ( Optimum )
Harga :RM 583
KLIK untuk join ahli dan JIMAT 15% 


6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


ENA,
www.wasap.my/60177172868
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi/ Kajang/Putrajaya
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 11 May 2016

Set Hamil Shaklee : Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi

12:11 0 Comments
Pastikan bayi mendapat khasiat dan nutrisi terbaik dari peringkat janin lagi

Bismillah,
Assalamualaikum.


Makanan Terbaik Untuk Pembentukan Otak Bayi | Apa sahaja yang ibu hamil makan akan 'pergi' ke bayi yang dikandung nya juga. Jika elok makanan tu, bagus la untuk perkembangan bayi dan jika sebaliknya, bayi juga akn mendapat kesan buruk secara langsung dari peringkat janin dalam perut atau selepas dilahirkan. Waktu dalam perut, yela kita tak nampak lah kesannya kan. 


Ada kawan Ena berkongsi dua orang anak beliau sangat berbeza dari segi tahap kesihatan akibat perbezaan diet yang diamalkan sepanjang kehamilan. Waktu hamil anak pertama beliau rajin sangat minum susu manakala anak kedua beliau tak lalu langsung minum susu. Akibatnya, apa yang diperhatikan sepanjang tumbesaran anak beliau, anak pertama kerap jatuh-jatuh dan kaki tak kuat manakala ank kedua jarang terjatuh dan kaki lebih kuat. 


See? Nampak tak kepentingan nutrisi waktu hamil dan bagaimana ia mempengaruhi tumbesaran anak selepas dilahirkan. Sebab tu ena sedih sangat bila tengok ada ibu hamil sanggup minum coca cola, makan maggi, fast food dan jajan. Sebab, bukan fizikal bayi je, mental badan IQ pon dipengaruhi oleh nutrisi ketika hamil juga tau!



Alhamdulillah , Set Hamil Shaklee membekalkan nutrisi yang lengkap kepada ibu hamil sepanjang 9 bulan 10 hari . Pengalaman Ena sendiri menggunakan suplimen hamil Shaklee memang rasa sangat berpuas hati kerana sangat bertenaga dan aktif sepanjang hamil pada tahun 2015.


Ena menggunakan set hamil shaklee sepenuhnya sepanjang kehamilan kedua, Baby Safiyya. Waktu ni hamil 8 bulan ;)


Jom Ena perkenalkan satu persatu suplimen dalam set ini:

    Energizing Soy Protein (ESP) - protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel2 baru pada janin


    B complex- Mengandugi folic acid  yang penting untuk perkembangan saraf tulang belakang janin pada 1st trimester. B complex untuk control mood ibu hamil juga.


    Ostematrix - kalsium utk support pembentukkan tulang baby dan tulang serta gigi ibu. Kekurangan kalsium nanti ibu akan jadi lenguh-lenguh dan sakit pinggul/belakang/kaki. Untuk elak sembelit gak ni.


    Vita Lea - multivitamin untuk cukupkan nutrisi keseluruhan dan ada IRON untuk naikkan haemoglobin ibu hamil


    Sustain released Vita C - untuk tingkatkan imuniti ibu  dan bantu penyerapan IRON dari vita lea


    Omega guard - minyak ikan tulen untuk perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu ( elak diabetes semasa hamil). Untuk di ambil bermula trimester kedua kehamilan. 



    Menurut Dr Hamid Arsyat, Doktor Pakar Sakitpuan: 

    Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.


    Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. Ada yang percaya makan lebih makanan dari kacang soya menghasilkan kulit bayi yang cantik ! Mungkin benar?


    Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wamita hamil ! 



    Tonton Video Rahsia Ibu Hamil ini sangat bertenaga!








    Mommies yang berminat untuk memiliki Set Hamil Shaklee yang mendapat sambutan ramai ni boleh la order sendiri menggunakan kad kredit atau kad debit dengan cara KLIK ORDER NOW di bawah, atau terus call/whatsapp/sms Ena pon boleh ye. insyaAllah kedai online ena ni bukak 24 jam ;)







    Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153
    +6 013 357 3153



    p/s: KLIK untuk grab <<PROMOSI TERKINI>>




    Tuesday, 10 May 2016

    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari ;)

    18:49 0 Comments


    Assalamualaikum


    Set Hamil Pilihan Isteri Kepada Blogger Terkenal, Ben Ashaari | Alhamdulillah pilihan yang bijak. Set Hamil Shaklee ni lah menjadi pilihan ena juga. Kita guna sendiri dan rasa keberkesanannya alhamdulillah memang ena berani nak cadangkan pada mommies semua.


    Isteri kepada blogger terkenal ni siapa tak kenal kan, Ben Ashaari,(ena cukup kagum dengan blogger ni) memilih untuk kekal bertenaga dan sihat sepanjang hamil.


    Ena pon ada cerita nak story ni, berkaitan set hamil ni gak. InsyaALLAH ena akan kongsikan dengan anda semua ye. 


    KLIK SINI untuk baca pengalaman mommies yang dah guna Set Hamil Shaklee.


    Untuk kisah ena, tunggguuuu;)







    Thursday, 5 November 2015

    Sumber Kalsium Semulajadi

    18:32 0 Comments






    Assalamualaikum


    Perkenalkan suplimen feveret ena. dari sebelum pregnant, masa tempoh hamil dan sekarang tengah berpantang pon memang hari-hari ena amek. tak boleh missed tau. kalau missed rasa tak keruan je..cewah.


    Kalsium amat penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Kalsium juga membantu
    mengurangkan kekejangan otot, mengurangkan magrain dan membaiki stimulasi urat saraf.


    Siapa perlukan kalsium?

    •  Ibu mengandung
    •  Ibu berpantang
    •  Mereka yang sering sakit kepala dan migrain
    •  Mereka yang sering mengalami senggugut
    •  Mereka yang letih bekerja dan sentiasa lenguh-lenguh di bahu dan belakang badan
    •  Mereka yang menghadapi masalah sendi
    •  Mereka yang mementingkan kesihatan

    ok jom kita kenali tablet kalsium dari shaklee ni iaitu Ostematrix.


    Shaklee Ostematrix Membekalkan :


    1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.


    2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.


    3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


    alhmdulillah, kalsium yang ena ambil mempunyai khasiat magnesium dan vitamin D sekali. kalsium anda bagaimana?


    berminat untuk mendapatkan kalsium shaklee?


    ena boleh bantu anda;)
    013 357 3153

    Wednesday, 16 September 2015

    Teknik Pernafasan Semasa Bersalin

    06:30 6 Comments



    Assalamualaikum


    Ena nak kongsikan satu ilmu iaitu teknik bernafas ketika bersalin dari Majalah Mingguan Wanita. Teknik pernafasan yang betul sangat PENTING untuk memastikan oksigen dibekalkan kepada baby dalam kandungan adalah maksimum dan juga membantu ibu mengawal rasa sakit contraction.








    Akibat Cara Pernafasan Yang Salah


    -Menambah rasa takut dan pernafasan menjadi pendek dan laju (panic breathing)

    - Panic breathing menyebabkan otot-otot tubuh yang berkait dengan proses kelahiran akan menjadi sangat TEGANG dan mengurangkan kadar bekalan oksigen dalam darah dan juga kepada bayi 

    -Proses kelahiran menjadi lebih lambat dan panjang apabila ibu mencuri nafas yang mana menyebabkan bayi masuk semula ke peranakkan

    - Bahu bayi tidak dapat melepasi faraj sedangkan kepala sudah pon berjaya keluar seterusnya menyebabkan risiko kompilasi semasa proses kelahiran

    -ibu mudah letih kerana tidak rileks dan meneran lebih banyak



    Peranan Suami


    - Sama-sama belajar dan berlatih cara pernafasan yang betul

    -Supaya, suami menjadi penguat semangat isteri ketika meneran di dewan bersalin 

    - Dah tentu kita lebih selesa bersama dan mendengar arahan suami. Pegang tangan suami dan buat teknik bernafas ni sama-sama.


    -Suami pula perlu bertenang dan melakukan teknik ni dengan betul untuk megurangkan rasa sakit isteri.





    Pernafasan Masa Meneran



    - Ikut gesaan yang datang melalui kontraksi untuk meneran apabila cukup 10 cm

    -boleh meneran beberapa kali selagi masih berasa gesaan untuk  meneran ( semasa berlakunya kontraksi)



    - Langkah Teknik Pernafasan :




    FASA 1: Air ketuban pecah


    FASA 2: kontraksi bermula dan mula rasa tidak selesa. Mulakan teknik bernafas yang dipelajari


    FASA AWAL KONTRAKSI : Mulakan pernafasan dalam


    MASA TIADA KONTRAKSI: Bernafas dengan normal


    KONTRAKSI: Lakukan pernafasan dalam


    CUKUP 10cm dan BAYI DAH BERSEDIA: Kontraksi, curi nafas dan tunggu arahan MENERAN. Pernafasan dalam dan teran sambil hembus KUAT. Pernafasan normal dan tunggu kontraksi kedua, lakukan pernafasan dalam dan teran




    Persediaan Teknik Pernafasan yang Betul



    -mengikuti kelas antenatal bersama suami seawal minggu ke 25 kehamilan


    -ahli fisioterapi turut mengambil bahagian dalam kelas antenatal tersebut untuk mengajar persediaan bersalin ketika di wad bersalin


    -perlu lebih kerap bersenam ( tidak semestinya jogging, boleh lakukan aktiviti senaman yang ringan atau mengambil suplimen yang betul dan berkesan bagi memastikan badan sentiasa BERTENAGA dan ada stamina.



    ***


    Lihat Video yang ena kongsikan ni..insyaALLAH anda lebih faham macam mana cara mudah bersalin dengan mengawal pernafasan








    Point nya adalah:

    PERNAFASAN DALAM


    -bernafas dengan panjang secara perlahan dan dalam (slow and deep breath) sambil dalam hati sebut 're'.

    -bernafas dari hidung dan hembus nafas melalui mulut sambil dalam hati sebut 'laaaaakss'

    -rilex



    **INGAT!
    jangan bernafas pendek dan laju. ia akan membuatkan si ibu cepat penat dan hilang fokus serta panik.



    Semoga bermanfaat buat ibu ibu yang sedang menanti kehadiran orang baru yang comel dari syurga ;)


    Jom kita praktis.

    PRACTICE MAKES EXPERIENCE!

    Thursday, 10 September 2015

    Energy Booster Makyong Dah Habis!!

    17:47 4 Comments


    Assalamualaikum

    jangan pening pula ye, botol multivitamin tu ena sengaja terbalikkan, nak tunjuk isi nya sudah habis ku telan..haha.


    dan buku2 kat belakang laptop tu pula ada yang ena susun terbalik..laptop tu je kedudukan yang betul.hihi


    ena baru balik dari rutin check up di Klinik Kesihatan Bangi..alhmdulillah...nurse puji lagi HB cantik katanya..alhmdulillah dapat kekalkan Hb 12 ke atas....asbab utamanya, multivitamin ni la..ena memang tak ambil langsung vitamin yang klinik bekalkan.







    Vita lea ni DIPERKAYA dengan iron (zat besi) yang berperanan PENTING dalam penghasilan sel darah merah. mereka yang tak cukup zat besi terutama ketika hamil akan mengalami kerap letih, pertumbuhan janin yang kurang baik, bacaan Haemoglobin (HB) yang rendah iaitu bawah 10 dan pening serta kerap rasa nak pitam.






    disebabkan Vita lea ena dah habis, dan ena pon dah hampir sangat nk bersalin, so kita GRAB terus set berpantang shaklee yang mana boleh dapat 2 botol vita lea sekaligus..satu memang dalam set tu..dan satu lagi FREEEE.. siapa yang bukan ahli beli set ni, dan daftar keahlian, boleh dapat lagi 1 extra vita lea FREE..so total 3 botol vita lea!!!...wahh..dah la 1 botol tahan 4 bulan...gila untung kalau camtu!!!




    peringatan buat ibu hamil dan ibu yang sedang berpantang, jangan culas makan vitamin tau..untuk kebaikkan anak syurga kita dan badan sendiri juga;)


    for more info/order,



    013 357 3153

    Monday, 7 September 2015

    Promosi 4 Set Produk TERLARIS Sempena YES Program

    23:40 0 Comments


    Assalamualaikum


    YES merupakan program keusahawanan di bawah inisiatif baru syarikat shaklee. YES ialah Young Entreprenur System di mana hanya mereka yang berdaftar sebagai ahli sah shaklee dari april hingga october 2015 sahaja layak menyertai program ini.


    Award untuk mereka yang SUKSES dalam program ini ialah 
    TROFI dan CASH bernilai rm10 , 000!!




    Entry ini ena nak cerita mengenai 4 set/pack produk yang ditawarkan di bawah program YES ini.



    Setiap set ini akan mendapat DISKAUN sebanyak 5% !!!

    *****

    PACK 1 : HEALTHY PRENATAL / SET KEHAMILAN







    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Energizing Soy Protein 
    Omega Guard
    Ostematrix
    B Complex
    Sustained Release Vita C
    Vita lea , 3 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 616.90

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
    (termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)



    *****


    PACK 2 : HEALTHY POSTNATAL / SET BERPANTANG





    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Energizing Soy Protein 
    Omega Guard
    Ostematrix
    Alfalfa Complex
    Sustained Release Vita C
    Vita lea , 3 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 616.90

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
    (termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)

    *****



    PACK 3 : YOUNG LIVING / SET AWET MUDA





    Apa produk dalam set ini?

    2 botol Vivix
    1 botol Vita lea (FREE GIFT untuk FREE  membership)


    Berapakah harga set ini?

    Harga asal set ini ialah RM  1007

    Harga set ini selepas MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ( FREE MEMBERSHIP) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 400 !!!!
    (termasuk FREE harga keahlian+ FREE vita lea)

    ***** 




    PACK 4 : HEALTHY FITNESS / SET KURUS




    Apa produk dalam set ini?


    Set ini terdiri daripada 6 produk + 1 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift keahlian baru)


    Produk tersebut ialah:


    Cinch Shake perisa Chocolate 
    Cinch Shake perisa Vanilla 
    Cinch Tea Mix
    Herb Lax
    Lecithin
    Vita lea , 2 BOTOL




    Berapakah harga set ini?


    Harga asal set ini ialah RM 711

    Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




    Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

    Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 260!!
    (termasuk FREE 1 BOTOL vita lea)

    *****

    Dah berpinar2 mata tengok TOTAL PENJIMATAN tu kan..hehe..


    Memang untung sangat GRAB SET NI bagi siapa yang sedang hamil, persediaan untuk bersalin, untuk kurus dan mereka yang nak kekal awet muda atau untuk berikhtiar dari penyakit kronik.


    Sebarang pertanyaan atau tempahan,






    013 357 3153

    Saturday, 5 September 2015

    6 Cara Atasi Sakit Ketika Hampir Nak Bersalin ('Labor Contraction')

    12:41 6 Comments


    Assalamualaikum


    Hello Mommies!


    Apa khabar? minggu ni ena dah masuk 36w. dah mula rasa kelainan pada tubuh terutama bahagian perut. Walaupun ini adalah kelahiran kedua, rasa berdebar-debar tu tetap ada juga.


    Sebelum ni ena pernah berkongsi 7 TIP MUDAH BERSALIN.


    Kali ini, Ena kongsikan 5 cara lagi untuk atasi tanda-tanda (kontraksi )  hampir-hampir nak bersalin ( ketika dalam wad):



    POSISI IBU



    Jangan baring secara terlentang kerana berat bayi akan memberi beban yang besar pada tulang belakang dan mengganggu aliran darah. keadaan ini menyebabkan kontraksi makin teruk. Posisi yang sesuai  ketika ini ialah duduk BERSANDAR tegak atau mengadap ke hadapan. Boleh juga sesekali baring secara MENGIRING.


    TUKAR FOCUS

    Cuba untuk tidak fokus kepada sakit dengan cara banyakkan bergerak atau berjalan terutama ketika di wad. Pergi la ke sudut-sudut bacaan di softboard atau dinding-dinding dalam hospital 
    Kaedah banyak bergerak ini untuk mempercepatkan bukaan serviks dan dapat mengurangkan rasa sakit. 


    ELAK BADAN DEHYDRATED 


    Minum banyak air untuk mengelakkan sel-sel badan kekeringan air. Kekurangan air akan  mengganggu fungsi sel tersebut. Akibatnya rahim tidak megecut dengan cekap. 


    Kebiasaannya, ibu-ibu yang sedang berhadapan dengan sakit kontraksi nak berslain ni tak lalu nk makan atau minu. Cadangan ena, minum minuman ISOTONIK..tapi jangan pilih yang tinggi gula dan berkarbonat pula seperti yang terdapat di pasaran sekarang. 


    Minumlah minuman isotonik yang berasaskan bahan semulajadi, terbukti selamat, halal, bebas gula dan berkesan mengekalkan hidrasi dalam badan iaitu Performance Drink




    MAKAN 



    Biasanya dalam keadaan begini, ibu-ibu tidak akan rasa lapar atau kurang minat terhadap makanan. tapi untuk pastika badan bertenaga ketika proses bersalin, ena cadangkan makan sedikit makanan seperti kurma, biskut atau boleh lah ambil nestum yang dicampur dengan Energizing Soy Protein. Minta tolong suami atau sesiapa yang temankan anda ketika di wad.



    TEKNIK PERNAFASAN YANG BETUL



    Bernafas dengan perlahan-lahan dan relaks atau tenang.


    Caranya: tarik nafas menggunakan HIDUNG dan hembus menggunakan MULUT. pastikan proses hembusan nafas lebih panjang dari tarikan nafas.


    Bagi umat islam, boleh la BERZIKIR  dan selang selikan dengan teknik pernafasan ni. 


    antara zikir yang boleh diamalkan ialah:





    URUTAN RINGAN


    Minta bantuan suami atau ibu atau sesiapa sahaja yang menemai anda di wad untuk mengurut perlahan-lahan di bahagian belakang anda.



    ****



    5 tips ini semoga dapat membantu ibu-ibu yang bakal melahirkan anak-anak syurga. yang penting JANGAN PANIK..tenang setenang tenangnya..control minda anda n keep POSITIVE. insyaALLAH ena doakan segalanya aka dipermudahkan;))


    dah dapatkan set berpantang yang awesome?

    jika belom, hubungi ena untuk konsultasi set berpantang yang luar biasa hebat both untuk pemulihan badan ibu dan penyusuan bayi yang ekslusive!






    013 3573153



    Tuesday, 1 September 2015

    2 Kesan Berbeza, Produk Berasaskan Soya Pada Kehamilan

    13:44 0 Comments




    KESAN SOYA GMO dan Non-GMO


    Dulu semasa mengandungkan zulfa, saya minum soya setiap hari.



    Disebabkan tidak tahu kesan akibat pengambilan soya GMO yang terlalu banyak, maka anak saya yang pertama mendapat alergi pada kulitnya.



    Bila kena gigit nyamuk atau luka2 kecil, lambat sangat nak baik. Terlalu banyak parut pada tangan dan kakinya.



    Untuk pulihkan lukanya, saya mandikan dia dengan beberapa titik basic H dan sapu Herbal Blend selepas mandi.



    Semasa mengandungkan anak yang kedua dan ketiga, saya tidak lagi minum soya setiap hari walaupun pada masa itu saya tidak tahu tentang kesan pengambilan soya GMO.



    Kini, anak yang ketiga masih menyusu badan dan saya peminum tegar soya non-GMO iaitu ESP.



    Alhamdulillah kulitnya tidak bermasalah malah lebih cerah dan gebu.
    Terima kasih kepada Shaklee kerana menyediakan produk terbaik yang diterima ramai.

    -Puan Azu Naurah-

    *****


    alhamdulillah , ena pon amalkan Energizing Soy Protein ni setiap hari

    ESP salah satu item dalam SET KEHAMILAN SHAKLEE yang dapat memberi tenaga, bekalan protein yang CUKUP kepada janin, mengurangkan kesan pigmentasi pada ibu hamil, mengurangkan stretch mark dan macam-macam lagi.


    berminat untuk mendapatkan Energizing Soy Protein?


    Hubungi Ena,

    Rakan pengedar anda yang komited,


    013 357 3153

    Thursday, 20 August 2015

    Peneman Setia Mama

    15:15 4 Comments


    Ini dia wajah peneman setia mama setiap kali rutin check up di KK ( klinik kesihatan)..papa n aeisya tak pernah missed teman mama check up..tak la bosan sangat tunggu no giliran yang super lama ni..kikiki.


    Dah 34w umur adik aeisya kat 'dalam' ni..mama jalan pon dah dah x betul je macam..berat perut..haha.


    Btw, pregnancy kali ni memang enjoy rasa. Salah satu sebabnya set prenatal ( hamil) yang awesome tu..rasa lebih tenaga n performance result masa check up bulanan pon cantik2 semua..nurse pon puji..alhmdulillah.


    last month tak payah check darah sebab HB cun kata nurse..harini tengok camna lak 'rupa' HB ku. haemoglobin count ( sel darah merah) memang menjadi  trauma di kalangan ibu2 hamil..ena tahu sebab ena ada ramai kawan yang seangkatan ( yg sama2 hamil juga.


    Mintak2 la HB 12 or 13 juga kali ni....;)


    Aameen..tlg sama2 doa deh..hee



    My Happiness!

    08:18 0 Comments

    Assalamualaikum



    Alhamdulillah..sejak masuk 3rd trimester of preganncy ni, baby selalu je 'tegur' mama..dapat rasa baby kicking makin lama makin kuat.



    Kadang2 mama terkejut tau..terkejut lepastu senyummm...hee..alhmdulillah syukur.


    Terima kasih allah atas segala nikmat yang dikurniakan kepada kami sekeluarga.


    Terima kasih papa dan aeisya serta seluruh keluarga yang banyak membantu  dan support ena dari segi emosi juga.


    Terima kasih rangkaian suplimen shaklee especially set kesuburan, prenatal ( kehamilan) dan immunity yang 'menemani' ena dr TTC ( sebelum hamil ) hinggalah saat2 nak sampai due dah ni...banyak sgt jasa asbab dari suplimen semulajadi ni ( ena jenis skeptikal dan takut nak pilih vitamin/ubat kat luar yang kebanyakkan nya sintetik)..maklumlah preggy mommy memang rendah sikit tahap  imunity berbanding  orang normal.



    Alhmdulillah 'ala kulli haal.


    Syukurlah selalu..insyaAllah bertambah rahmat dan nikmat dr Allah.


    *indahnya hati yang  beristighfar pada Allag ,100 kali pagi dan petang *

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.