Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Set Cantik. Show all posts
Showing posts with label Set Cantik. Show all posts

Wednesday, 11 October 2017

Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)

22:12 0 Comments


Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)


Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl)






Selamat Hari Kanak Kanak Perempuan (International Day of the Girl) |  2 hari lepas Hari Posmen Sedunia. Smalam Hari Doktor Sedunia. Hari ni hari kanak kanak perempuan sedunia lak.

Hee banyak hari sedunia.

Tenkiu my biz mate yang buatkan poster cantik ni;)

Semoga anak2 perempuan kita semua dirahmati, dilindungi dan diberkati Allah selamanya





Anak Bijak, Mommy Cantik ! '',



Cadangan Set Suplimen Kesihatan Kanak Kanak di SINI, insyaALLAH mommy boleh lah cuba untuk bantu tingkatkan imunisasi anak2 solehah kita ye


Untuk anak bijak ada, untuk mommy cantik pon ada tau, Set Cantik Shaklee untuk mommy hebat di SINI






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia











Sunday, 24 September 2017

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar

10:58 0 Comments

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar | Assalamualaikum, kekna nak share feedback customer kami ,fresh from oven 😋

Customer ni  consume


  • B complex


Since end of april this year

Hari nie contact semula sebab nak bgtau jerawat badan dah hilang.

Dan alhamdulillah close deal ESP sekali. 😋
❤️







Cuba dan beli sendiri Set Cantik Shaklee anda di SINI atau untuk hadiahkan Set CAntik Shaklee  pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Wednesday, 6 September 2017

Promosi September 2017 Bulan Cantik

23:05 0 Comments


Promosi September 2017 Bulan Cantik  | Assalamualaikum semua harini kekna nak share promosi hebat bulan September 2017, tema bulan ni bulan cantik.






Kekna percaya kecantikkan sebenar bermula dari dalam .  4 nutrien ini sangat penting untuk kulit cantik berseri dari dalam.



1) Protein untuk membina kulit yang sihat





Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk n fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

2)Pelindung antioksida dengan Vitamin C





Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.5
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

3)Tingkatkan Keanjalan dengan Kolagen


Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedust, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;

  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

4)Kekalkan Kelembapan Kulit dengan GLA




Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:
  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.


Kita sangat bertuah bulan ni kerana kesemua 4 nutrien ni boleh didapati dengan mudah dan efisen dari Set Cantik Radian (The Radiant 4)


Promosi sangat menarik dengan pembelian Set The Radiant 4 ini anda layak untuk mendapat e-voucher bernilai RM 60 di mana voucher ini boleh digunakan untuk pembelian seterusnya.


Lagi berganda jimat jika anda terus mendaftar sebagai ahli shaklee. 



KLIK SINI untuk daftar sebagai ahli sah shaklee dan nikmati penjimatan sehingga 20% dari harga produk



KLIK SINI untuk beli Set Cantik Radian 4 promosi September 2017





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Saturday, 28 May 2016

Promosi Hebat , Jimat Banyak Sangat, Hanya 1 Hari Sahaja! Rugi kalau Tak Grab PRE ORDER ni tau!

13:00 0 Comments
One Day Promotion During Shaklee National Conference 2016



Promosi Hebat , Jimat Banyak Sangat, Hanya 1 Hari Sahaja! Rugi kalau Tak Grab. | Assalamualaikum, sempena Hari Anugerah Shaklee iaitu National Conference tahun ini, promosi satu hari sahaja iaitu pada hari berlangsungnya National Conference, 28 May 2016


Promosi 4 Set Kesihatan




Set Ramadhan Shaklee

Set Detox Shaklee

Set Kurus Shaklee

Set Twinpek Antioksidan VIVIX Shaklee

🔴Set Detox
🔴Set Shape Up
🔴Set Ramadhan
🔴Set vivix twinpax


Apa anda dapat ?

🔷CABUTAN BERTUAH untuk setiap 1  set di atas ( kecuali ramadhan  perlu beli 2set)
🔷FREE MEMBERSHIP
🔷FREE POSTAGE ( vivix sahaja)
🔷HARGA AHLI.
🔷EXCLUSIVE WOOVEN BAG
🔷FREE COMPLIMENTARY SUPLIMEN ( refer pada setiap poster ye)



😍wowww😍😍😍

Promosi giler namanya ni.

Harus GRAB tau, promosi 1 hari je tapi. Selepas 28 May, sorry sayang ena tak boleh bantu dapatkan set2 ni dah😊😊

Cabutan Bertuah bagi mereka yang beli set set promosi satu hari itu

Selepas order set promosi pilihan hati anda, BERDOALAH semoga dimurahkan rezeki dan seterusnya terpilih sebagai pembeli bertuah pada 28 May 2016 tersebut;)






ok lagi skali siaran ulangan, PROMOSI INI SATU HARI SAHAJA YE iatu pada 28 May 2016 ! ;)

PLACE YOUR ORDER,



PRE order dibuka sepanjang 25-27 May 2016 ye. Kami akan bantu anda purchase set kegemaran anda pada hari kejadian (28 May 2016) dan sekiranya anda BERTUAH memenangi hadiah lucky dip tu, kami akan serahkan pada ada melalui pos juga.

untuk maklumat lanjut, hubungi ena;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Tuesday, 19 January 2016

MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA

14:50 0 Comments





MATI HIDUP SEMULA !!
AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!


Alhamdulillah.. syukur


Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊


Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.


Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

🌷 ESP
🌷 ALFALFA
🌷 GARLIC
🌷 VITAMIN C
🌷 VITAMIN E
🌷 B COMPLEX
🌷 SET NUTRIWHITE
🌷 VITALEA

So sesapa yang ada masalah seperti saya nih, boleh contact me untuk GUIDELINE, CONSULTANT & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT

Fast action, fast result

hubungi kak ena ye
013 357 3153


Thursday, 5 November 2015

Jom Kenali 4 Jenis Kulit Wajah. Yang Mana Satu Kita Punya?

16:22 0 Comments


Assalamualaikum.

Pengetahuan mengenai jenis kulit wajah sangat penting untuk menentukan pencuci dan set penjagaan wajah yang sesuai dengan kita.

Ok jom kita lihat jenis-jenis kulit:

🔆Kenali Jenis kulit🔆

🍥KULIT KERING
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kulit berasa ketat
▪mungkin disertai garis2 halus.
▪Porinya lebih kecil
▪kulit berasa kasar jika disentuh

💡keperluan utama utk kulit kering adalah pelembap dan penghidrat semula bg mengurangkan kedutan dan penggelupasan

🍥KULIT NORMAL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kelihatan licin, halus dan ton kulit yg sihat.
▪tekstur kulit lbh halus dan porinya tidak ketara

💡keperluan penjagaan utk kulit normal adalah kekalkan keseimbangan lembapan supaya kekal sihat.

🍥KULIT BERMINYAK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Porinya terbuka dan kasar
▪kulit kelihatan berkilat
▪sebum berlebihan menyebabkan pori2 tersumbat dan berjerawat

💡tumpuan nya adalah mengawal penghasilan sebum dan memberaih pori tersumbat dgn kotoran dan minyak berlebihan.

🍥 KULIT KOMBINASI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪ jenis kulit ini agak lazim.
▪nampak normal tp berminyak di T-zon, di kwsan lain adalah normal atau kering.

💡tumpuan utk kulit jenis kombinasi adalah memastikan kulit sihat dan seimbang dgn menghidrat kwsan kering dan mengawal tempat berminyak.

Credit to :Qistina

lepas ni senang la kita nak pilih pencuci muka dan set penjagaan wajah kan

Thursday, 27 August 2015

Rahsia 'White Head' Menghilangkan Diri Hampir Setahun! :)

17:17 0 Comments

Assalamualaikum


happynya tadi dapat SMS seperti di bawah,

RM0.00 Shaklee: Place your order NOW. The NW Gentle Action Makeup Remover(14580) is now available at our branches & online at Shaklee2u. TQ



 Suka2!

sebabnya, tahun ni dah 2 kali tau Mekeup Remover dalam rangkaian product Nutriwhite Shaklee yang awesome ni OOS (out of stock).



Antara Product Jenama Nutriwhite Shaklee


Jom kita tengok Fungsi-fungsi Gentle Action Makeup Remover Nutriwhite:



Kod Produk:14580 (150ml)


-Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda

-Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit

-Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit

-Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan



ok pengalaman ena sendiri ye, ena dah pakai almot 1 year.. yang pelik nya tak habis2 lagi..haha..ena beli bulan 12 tahun lepas (2014)..now dah Ogos 2015...masih berat tau, tiada tanda2 nak habis lagi..hihi...


pakai sikiiiiiit je, hujung jari je..tak payah picit banyak2, membazir je.


apa kesannya pada ena?


ena ni bukan jenis suka makeup tebal2..even foundation pon tak pakai, apatah lagi maskara, eye shadow dan serba mak nenek make up tu.


nama je MAKE UP REMOVER..tapi sangat sesuai digunakan setiap hari walaupun tak pakai make up!


ena selalu pakai sebelum tidur, untuk remove minyak2 pada wajah .


memang terasa BERSIH je muka, LICIN dan SEGAR! 


bukan lepaS pakai je tau, tapi sampai esok pagi..BESTTT KAN;)


dulu muka ena mmg banyak sangat white head terutama area hidung..yang besar, yang kecik..yang hitam pon ada!..haru2


..TAPI KAN... suami pon perasan, dah takde dah semua tu..ada juga beberapa kawan yang mengakui perkara yang sama...


haaaa..SAH LAH! ni keje si NUTRIWHITE GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER ni;)


so siapa yang ada prob white head area hidung atau mana2 bahagian wajah, ena suggest guna lah makeup remover ni..


kalau tak percaya juga, GUNA dan CUBA lah sendiri;)


kalau nak cuba, jangan malu segan untuk HUBUNGI ENA k



your health and beauty consultant:


013 357 3153

Rahsia Kecantikkan Norjuma

09:37 4 Comments

Assalamualaikum, wanita cantik dan laki-laki handsome;)


teruja tak tengok Norjuma..cantikkan dia..memang memberi inspirasi buat wanita2 untuk kelihatan cantik seperti beliau.


jom ena share RAHSIA beliau..


B COMPLEX menjadi amalan beliau setiap pagi. Jom tengok apa kata beliau:


Less is more, tak perlu make up lebih-lebih. Saya dididik sejak dari kecil sentiasa mengambil supplemen seperti vitamin B-Complex selepas bersarapan pagi. Juma turut mengakui bahawa pengambilan air suam sekurang-kurangnya 2 Liter sehari adalah amalan wajibnya bagi menjamin kesihatan badan dan agar kulit tidak menjadi kering



berminat untuk bercantik dengan Vitamin B - Complex shaklee?

Hubungi Ena segera,

013 357 3153





Sunday, 28 June 2015

Multivitamin Terbaik Untuk Ibu Hamil Kekal Cantik

12:08 0 Comments



Assalamualaikum,
Bismillah,

Hari ini ena nak berkongsi satu testimoni power dari salah seorang pengguna tegar shaklee product dalam team Jutawan kami.


Testimoni Lyana ni memang hampir sungguh la dengan ena di mana, ena pon seorang pengidap tekanan darah rendah. Waktu sekolah menengah dulu, selalu je pengsan waktu perhimpunan pagi..hihi...tapi waktu tu tak tahu pon darah rendah walaupun dah berkali2 pitam n pengsan, sehinggalah ena pengsan lagi ketika di universiti..kawan2 bawak g klinik, then baru lah tahu rupanya daku ni ada darah rendah..

So sekarang memang ena ambil 2-3 biji Vita lea sehari. ena perlukan banyak darah untuk support kesihatan ena tambah lagi bulan puasa ni kan, dan nutrisi untuk perkembangan adik aeisya  kat 'dalam' ni yang dah 28 minggu ni;)alhmdulillah


ok untuk harini jom kita baca perkongsian dari Lyana:


==================
Produk yang diambil beliau:
1.Vitalea
===================

VITA-LEA SHAKLEE,

Daily Supplement Pilihan Saya.



Assalamualaikum semua


Happy Tuesday lovelies. Moga Allah permudahkan hari-hari kita semua, juga buka pintu rezeki yang luas buat kita insyaAllah. InsyaAllah untuk minggu nih Lyana nak kerapkan perkongsian #ShakleeEffect kepada diri Lyana sendiri, moga memberi manfaat dan panduan buat awak semua juga.



Untuk hari nih, Lyana nak share dengan awak semua berkenaan supplement Vita-Lea yang kini menjadi pilihan hati Lyana sendiri sejak pregnant nih. Alhamdulillah tergerak juga hati nak consume, sebab Obimin yang Doctor bagi macam tak jalan kat Lyana.



Okayh sebelum nih Lyana pernah cerita kat entry-entry lama, berkenaan dengan masalah tekanan darah rendah yang Lyana alami sejak kecil lagi. Kalau nak tahu, berlarutan tau sebenarnya sampai sekarang malahan makin teruk semasa pregnant. Lyana cepat rasa nak pitam bila lambat makan, keadaan terlampau panas atau badan terlalu penat sebab travel Muar-Pasir Gudang. Just that Lyana perasan yang sejak Lyana amalkan Vita-Lea, alhamdulillah takde lagi dah rasa pening, nak pitam, dan seterusnya boleh sampai ke pengsan. So siapa yang share the same problem macam Lyana nih, meh lah try Vita-Lea nih. Jangan nanti sampai makin teruk baru nak take action yer. Bukan wanita hamil jer boleh consume Vita-Lea nih




Anemia / Low HB/ Low Blood Pressure sangat berbahaya terutama kepada ibu hamil




Kenapa Vita-Lea menjadi antara daily supplement pilihan Lyana sendiri?




Lyana memilih Vita-Lea sebab Vita-Lea nih bertindak sebagai...

- Penambah tenaga
- Pelengkap nutrisi
- Melambatkan proses penuaan
- Stimulasi metabolism
- Melindungi organ
- Membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya
- Membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk



Semuanya terdapat dalam 1 supplement, dengan hanya 1 tablet sehari VITA-LEA SHAKLEE. Kadang-kadang ambil 2 juga bila Lyana tahu yang dalam 1 hari tu activities agak pack (pagi sebiji, malam sebiji).



Another thing.. Syukur sangat pada Allah, sejak consume Vita Lea dari awal pregnancy (nak dekat 3 bulan masa tu) memang HB takde problem and yang paling ketara sekali tang rambut and kuku tu. Rambut gugur memang kurang sangat-sangat, kuku pun nampak tak kusam and tak mudah rapuh. Kalau tak masa mula-mula awal pregnancy tu rambut gugur penuh masa lepas shampoo, kuku pulak tak boleh terlebih panjang sikit senang crack hujung dia macam nak patah! Sakit wooo Thanks to Vita-Lea, both problems reduce and then terus okay sampai sekarang masuk 6 months pregnancy.



Alhamdulillah..


Dari segi tenaga pulak, memang Lyana perasan lepas consume Vita Lea memang badan tak cepat letih and kurang sikit mengantuk. Kulit pun takde masalah sangat, masa awal-awal dulu naik ruam kejap may be sebab perubahan hormon kann masa pregnant nih, Doctor kata it is normal. But then after Lyana consume Vita Lea sekali dengan Vitamin C and ESP, alhamdulillah my skin dah back to normal. Licin jer balik.



Perkongsian Puan Lyana di fb milik beliau:


Yang check up Yana tu Doctor perempuan, chinese. Lumrah laa perempuan kalau bab-bab kecantikan and kulit nih sure dia akan tegur. Yana sendiri kalau nampak orang yang kulit cantik mesti nak tanya dia makan apa, pakai apa 😋😋

Sempat Doctor tu cakap kat ibu, "Your daughter's skin is very flawless ea.. Kulit pun putih gebuu.."

Ibu jawab, "Dia consistent makan supplement Shaklee, more than one year already."

**hehe ibu yang promote Shaklee**

And the Doctor again puji ibu pulak, "You pun looks younger than your age. I thought you kawan dia ke. 47 years old macam baru 30's!"

Hehe Puan Doctor, kitorang satu family semua consume Shaklee. Tak sia-sia bagi ibu consume Vivix, muda sepuluh tahun uols 😘😘

As for me, Yana sepanjang pregnancy nih memang setia dengan ESP, VITAMIN C and VITA LEA. Alhamdulillah, kulit takde problem sejak masuk 2nd Trimester sampai laa nih ❤❤




Meet my kakak.. Eh bukan lah, ni my ibu. Ramai yang cakap muka Lyana dah banyak ikut macam ibu. Dah ada wajah keibuan lah kata nyee.. Yer la sangat, Lyana rasa muka Lyana makin mengembang ade laaa



Okayh.. So siapa sebenarnya yang sesuai ambil Vita Lea nih?

-Pregnant mommies, boleh consume dari awal pregnancy
-Mommies yang anak berderet cepat letih, makan tak terjaga and tak cukup tidur
-Mereka yang ada masalah Low Blood Pressure, cepat rasa pitam
-Mereka yang mudah rasa letih akibat stress kerja, study. Students pun sangat digalakkan tau
-Mereka yang ingin menjaga kesihatan secara keseluruhan sebab Vita Lea nih MULTIVITAMIN & MULTIMINERAL


Berita baik



Kebetulan Promosi dari May-October 2015, sempena  sambutan mutivitamin shaklee yang dah berumur 100 tahun, pihak shaklee bermurah hati untuk memberikan  vita lea secara FREE kepada ahli yang baru mendaftar.

KLIK SINI untuk kelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee dengan ena.




Alhmdulillah, ena sendiri tak missed lagi mengambil vita lea pada setiap hari di bulan Ramadhan ini.

Sebarang pertanyaan atau tempahan, bolehla hubungi ena terus ye.

semoga pembaca sekalian dilimpahi rezeki yang banyak serta berkat..aameen.



Your Health and Beauty Consultant


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.