Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Sakit Lutut. Show all posts
Showing posts with label Sakit Lutut. Show all posts

Saturday, 14 November 2015

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!

16:30 0 Comments



MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang

12:38 0 Comments


Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



Monday, 24 August 2015

Testimoni Advanced Joint Health Tablet - Tiada Lagi Sakit Lutut

22:43 0 Comments


Assalamualaikum


Antara order yang masuk malam tadi ialah Advanced Joint Health Tablet (AJHT) . Customer memilih untuk datang sendiri ke rumah ena mengambil AJHT ni.


Sebelum ini beliau berpuas hati dengan keberkesanan Omega Guard dan Ostematrix  mengurangkan radang dan sakit pada pada kaki beliau.





alhamdulillah..asbab Allah kurniakan melalui suplimen Shaklee



ena juga nk kongsikan 3 testimoni terpilih ni..


jom kita layan;)


TESTIMONI AJHT #1






Puan N ni setiap bulan beli suplemen ini dengan saya, bulan lepas beliau ambil 2 botol..nak tau kenapa beliau consume ajht ni?
Ini sharing daripada beliau,saya copy shj

-----
Ok la kalu camtu boleh tolong orderka
n 3 ahjt ye. Blh share ape slh nye. Sy dpt sakit Arthiritis di lutut secara tiba2 tanpa sedari. Atas nasihat doc sy dibedah. Slps bedah sy perlu ubat thn sakit walau pn x blh smbuh spenuhnye. Sy da benti mkn ubat hosp stelah sy google yg ahjt blh mengurangkn sakit dlm masa 5 ari. Jd sy ingin mencuba. Alhamdulillah terbukti ia berkesan mengurangkn sakit d rasa demam2 bila sakit juga turut hilang. Sy tau ia ssh smbh jd ape yg sy perlu buat ialah cuma continue mkn ahjt jgn benti supaya sy x merasa sakit.
Sori tertinggal. Maksud sy ahjt shaklee sbb ubat ahjt mmg ada byk di pasaran tp sy rasa sy serasi ngan ahjt shaklee.






TESTIMONI AJHT #2











[Sakit Lutut]
AJHT nih sy start makan selepas lahirkan anak yang pertama. Masa tuh umur anak 3 bulan sy diserang sakit lutut yang amat sakit. Nak sembahyang pun susah, nak mencangkung pun susah. Masa tuh tak tau nak buat apa. Try google suplemen shaklee untuk lutut akhirnya jumpa AJHT. Terus order then makan. Dalam 2 minggu alhamdulillah dah hilang sakit lutut. Tak habis pun sebotol. Sampai sekarang dah takde sakit lutut. Syukur alhamdulillah. Healing crisis kuat jugak masa sy ambik AJHT tuh. Sy kena sakit seluruh badan selama 3 hari. Tapi sy teruskan jugak sampai la sembuh. Alhamdulillah dah takde masalah sakit lutut dah. Syukur sangat.


TESTIMONI AJHT #3






Ehem...ehem...Hari ni dapat testimoni daripada mak mertua I ok. Lutut mak dah kurang sakit sejak amalkan AJHT ni. Biasa nak naik tangga , mesti rasa sakit sangat. Bila sampai kat atas, nak kena rehat dulu hilangkan rasa sakit. Now dah tak sakit sangat. Sekarang ni mak makin rajin exercise naik turun tangga. Seronok sangat dengar pengakuan mak! smile emoticon

Tak sabar nak add-on Omega Guard pula ke mak. Omega Guard ni ada fungsi kurangkan keradangan sakit tu. Hopefully mak cepat recover.

Lagi satu yang paling seronok apa tau...Mak kata nanti dah tak nak makan ubat hospital dah...Yeay! Mission almost accomplished.



***

NAk cuba AJHT dan Set Kesihatran Sendi?


for fast action: 013 357 3153

Friday, 3 July 2015

Sakit Lutut Ayah Tiada Lagi

09:36 0 Comments

SAKIT LUTUT AYAH TIADA LAGI.

LENGUH2 BADAN MAK PON HILANG

_________


Assalamualaikum

-Awas, perrkongsian yang panjang tapi PENUH MAKNA-

.
Sehari sebelum berpuasa, mak ada telifon saya. Mak cakap..lutut ayah makin membengkak..sekarang ayah macam dah ada 2 lutut. Ayah dah tak boleh solat sambil berdiri sbb ia sangat menyakitkan. Kalau sujud pon..lambat sangat nak bangun balik.

.

Kat rumah saya takde tandas duduk. Semua tandas mencangkung. Ayah nak kencing pon kena pakai kekuda. Bila saya dengar, saya sangat kesian. Sedih sangat bila ayah yang banyak berkorban untuk saya menderita macam tu.

.

Saya selalu jugak tanya kaba pasal lutut ayah. Tapi ayah cakap dah ok. Tapi sekarang ia makin semakin tak ok. Dulu ayah amik ubat yang doktor bagi. Doktor dah suggest untuk ayah buat pembedahan lututnya tu. Tapi ayah tak nak. Kalau saya pon tak nak jugak operate lutut.

.

Mak pulak cakap badan dia sangatla mudah penat. Sakit belakang, bahu..tapak kaki..sume sakit2. Yelah, mak lahirkan 8 orang anak. Setiap 2 tahun pulak tu. Badan memang sentiasa penat la.

.

Dulu saya pernah nak bagi mak ayah amik vitamin..tapi diorang ni jenis yang susah nak amik tablet mahupon cecair. Pastu banyak betol alasan bila saya cakap nak bagi supplimen demi kesihatan mereka. Hehe..biasalah kan orang tua..tapi kali ni mereka sendiri request. Jadi diorang tak banyak soal..Ikut je suggession saya:)

.

Saya terus buat order vivix untuk mak ayah guna sepanjang Ramadhan.
Ayah dan mak terus mencuba vivix tu sebelum tidur seperti yang saya sarankan.

.

Esoknya alhamdulillah ayah tak rasa sangat sakit di lututnya. Mak pulak merasa sangat segar walaupon berpuasa sambil menjadi babysitter kepada 2 orang kanak2. Sampai boleh pergi sapu seluruh laman rumah.

.

Ada orang tegur,"kak ani tak puasa ke hari ni? Saya tengok dari tadi duk mencabut rumput tu puasa2 ni". Lenguh2 badan mak pon berkurang.

.

Tu baru makan sesudu teh. Banyak nye bagi kesan kepada kesihatan mak ayah saya. Ayah pulak boleh buat solat terawih sampai 21 rakaat tanpa ada masalah walaupon lututnya masih bengkak.

.

Saya tak tahu kesan vivix begitu mendalam dan cepat. Jomlah kita cuba bagi vivix kepada mak ayah kita. Kesihatan mereka tak dapat diganti dengan duit. Kalau mereka sakit makin teruk, lagi banyak duit yang akan dihabiskan kan? So lebih baik kita ambil tindakan cepat2 sebelum terlambat.

.

Lagipon mak ayah kita banyaaakkk sangat berjasa kepada kita. Apa salahnya kita membalas jasa mereka dengan berikan vivix kepada mereka. Duit boleh dicari, tapi mak ayah kita tiada gantinya. Kita pon tak tahu bila mereka akan kembali kepada Allah kan.

.

Jadi selagi mereka masih bernyawa, berikanlah yang terbaik bagi mereka. Kalau dulu kita sakit, mereka tak tidur pon.

-Puan M-

_______

Terharu baca story ni...terus call ma abah tanya vivix ada lagi ke tak;)

Mujur bulan ni ada PROMO VIVIX.

dapat lah jimat rm100+ 😍😍😄😄

Kesihatan itu MAHAL harganya.
Kalau tak percaya, try la sakit!
 till then, 
Your Health & Beauty Consultant:

013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.