Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Review by Aeinna Musa. Show all posts
Showing posts with label Review by Aeinna Musa. Show all posts

Saturday, 19 October 2019

Kulit Makin Sihat dan Cantik dengan Susu Tanpa Collagen - Glowee Oat Shalicious

02:07 0 Comments



Kulit Makin Sihat dan Cantik dengan Susu Tanpa Collagen - Glowee Oat Shalicious | Assalamualaikum. Entry kali ini Ena akan review satu produk berasaskan oat tanpa kolagen keluaran Shalicious Empire Sdn Bhd.


Tentang Produk


Glowee Oat adalah suplimen susu berperisa vanilla yang dihasilkn dari 4 bahan semulajadi yang utama dan berkhasiat tinggi khasiat iaitu Ekstrak Madu, Zaitun, Delima dan Oat. 

Packaging Susu Glowee Oat  ni sangat mudah di bawa ke mana-mana kerana ia dalam bentuk sachet. Sangat sesuai dijadikan sarapan mahupun minum petang serta mudah untuk dibawa ketika travel atau ke tempa kerja. Setiap kotak mengandungi 20sachet  x 20gram sachet susu oat. 


Glowee Oat ni sesuai untuk semua peringkat umur tak kira lelaki atau perempuan. 


Kandungan utama Susu Glowee Oat

Kandungan bahan semulajadi dalam Glowee Oat






 

Fungsi Produk

Glowee Oat ini sangat tinggi protein dan protein merupakan keperluan asas sel badan manusia. Ia sangat penting dalam penghasilan tenaga dalam badan, membaiki sel, mencantikkan kulit (menggalakkan pembentukkan kolagen secara semulajadi) dan banyak lagi. Berikut adalah kelebihan produk susu oat keluaran Shalicious Empire:


• Kenyang lebih lama
• Memelihara kesihatan jantung
• Menghaluskan kulit yang kasar
• Membantu mengurangkan berat badan
• Membantu menstabilkan kadar gula darah di dalam tubuh
• Membantu merawat masalah jerawat, jeragat dan kulit kusam
• Kaya dengan Kalsium, Protein, Magnesium, Zat Besi dan Vitamin E
• Membantu mengurangkan kadar kolesterol di dalam badan
• Memberikan anda tenaga dan khasiat yang badan perlukan
• Melembap, mencerah, melicin dan menganjalkan kulit
• Merawat masalah kulit & gastrik
• Meningkatkan antibodi badan
• Tiada kandungan Kolagen


Feedback Pelanggan 

Add caption





Shalicious Empire Founder









Nama dan Alamat HQ , Syarikat Pengeluar Glowee Oat


Shalicious Empire Sdn Bhd

HQ Wisma Shalicious,
Lot 2124, Kg Dalam Kota,
16250 Wakaf Bharu, Kelantan.

COD Area


Kota Bharu, Kelantan.


Cara Pembelian




SELEPAS PAYMENT BOLEH SERTAKAN SLIP/RESIT AND BAGI DETAILS NAMA:
ALAMAT: ITEMS ORDER: NUMBER’S PHONE:


Follow di Media Social




  • Facebook

https://www.facebook.com/ShaliciousEmpire/


  •  Instagram

https://instagram.com/shalicioushq?igshid=tlkurbgbppkn



  • Website


www.shalicious.my



  • No Telefon (klik untuk wassap)

+60 11-5666 4642





THANK YOU




Sunday, 22 September 2019

Teringin Nak Terbang Bersama Singapore Airlines !

12:57 0 Comments

Teringin Nak Terbang Bersama Singapore Airlines | Assalamualaikum. hai semua. Korang pernah tak pergi ke europe? Kalau tak pernah apa kata korang set satu masa, kumpul duit siap-siap then plan pergi ke Europe satu hari nanti. Sebabnya dengan pengalaman korang nanti, kekna gerenti korang akan berpuas hati. Memang ramai cakap kalau nak pergi belah sana duit kena banyak tapi segalanya possible kalau kita pandai menyimpan dan pandai plan dari segi setting bajet serendah yang mungkin.

Yang penting niat dulu, set target dan insyaaAllah korang akan sampai ke sana suatu hari nanti.
Apa yang korang tau pasal Airline kebanggaan negara jiran kita? Singapore Airlines ni antara airlines yang besar untuk seluruh Asia Tenggara. Diorang based dekat Changi International Airport, dan boleh terbang ke lebih kurang 62 destinasi seluruh dunia. Wow kan!

Dalam flight ni ada economy class, premium economy, business, first class dan suites. Ikut korang lah nak naik yang mana-mana sebab based kepada bajet korang jugak kan. Kalau nak yang paling murah pilihlah economy class. Makanan pun ada disediakan kalau flight jauh. Untuk yang lain-lain, lebih selesa dan ada makanan yang special. Tapi kalau economy pun okay sebab takdelah jauh mana dari KLIA ke Singapore kan.


So untuk dapatkan Singapore Airlines promo yang murah korang kena pergi kat web Traveloka. Dekat Traveloka korang boleh buat online booking, korang kena bukak Traveloka web atau apps, search dulu logo Emirates, then isikan detail macam destinasi yang korang nak pergi contohnya London, cari tarikh yang korang plan, preferably bukan musim cuti sekolah atau perayaan. Lepas tu click search flight, dank orang akan nampak list of flights yang ada pada tarikh yang korang pilih tu. Korang pilih yang mana satu korang nak, isi detail passengers, lepas tu buat payment. Ada banyak cara nak buat payment tapi yang senang online banking atau kad kredit. Kalau semuanya okay korang akan dapat e-ticket kat dalam account Traveloka korang atau email. Simpan elok-elok dan jangan hilangkan tau. Sebab e-ticket nilah proof masa korang nak check in kat airport nanti.


Once korang dah dapat cari best flight to London nanti korang boleh google pasal London. So disebabkan itu aku share sikit apa yang korang boleh buat kat sana. Terfikir-fikir aktiviti unik yang menarik untuk dibuat semasa berada di kota London? Apa kata kalau korang sekeluarga pergi menonton filem di atas bumbung bangunan yang berlatar belakangkan view pencakar-pencakar langit di sekitar London? Rooftop Film Club ditubuhkan untuk memberikan pengalaman luar biasa di mana wayang bersatu dengan view dan udara segara di luar. Siapa kata nak tengok wayang mesti duduk dalam tempat tertutup? Bukan itu sahaja, kerusi yang disediakan juga sangat comfy dengan sesetengah tempat lengkap dengan headphone berkualiti tinggi untuk korang mendengar dialog tanpa sebarang gangguan bunyi. Pernah jumpa aktiviti macam ni di Malaysia?


Korang mungkin pernah dengar tentang muzium patung lilin manusia yang realistik ni di mana-mana bandar besar di dunia, tapi kalau korang nak tahu Madame Tussauds London adalah muzium original patung lilin ni. Ianya mula diwujudkan pada tahun 1836 di Baker Street London. Walaupun harga tiketnya bukanlah murah, tapi korang sekeluarga dapat mendekati ramai selebriti dan orang-orang besar di dunia untuk bergambar dengan mereka walaupun sekadar patung. Sangat real! Kat sini terdapat lebih daripada 250 buah nama besar untuk korang ‘temui’ dan bergambar bersama. Antara tarikan menarik yang ada kat sini adalah patung lilin Prince Harry dan Meghan, yang menariknya, korang boleh memilih latar belakang di mana korang ingin ‘menemui’ mereka, sama ada di pantai, semasa wedding dan banyak lagi. Seronok kan kalau dapat pergi bercuti kat London lebih-lebih lagi dapat experience best kat dalam Singapore Airlines. Dah la dapat harga yang murah melalui Traveloka.


Kekna yakin korang takkan menyesal nanti. Apa-apa pun selamat terbang ke London bersama Singapore Airlines!



Dah lama kami tak bercuti satu family. Jom booking tiket di Traveloka!


With love,
-Kekna-


Saturday, 20 July 2019

Redang Lagoon Chalet, Pulau Redang Terengganu

05:22 4 Comments

Redang Lagoon Chalet, Pulau Redang Terengganu | Assalamualaikum. Pulau Redang bukan sahaja antara pulau tercantik dan popular di Malaysia malah di dunia juga. Pulau ni berada di Terengganu dan terbahagi kepada 4 bahagian iaitu Teluk Kalung, teluk Bakau, Pasir Panjang dan Teluk Dalam. Ena sendiri pernah pergi ke Pulau Redang tapi dah lama dah, masa sekolah dulu hehe.


Pulau Redang terkenal di kalangan pelancong dan penyelam (scuba diver) kerana keindahan dasar laut ,pasir yang sangat lembut dan halus serta air nya yang biru kehijauan. Ok meh Ena belanja view dari Pulau Redang.


















Redang Lagoon Chalet

Kalau korang teringin nak pergi bercuti di Pulau Redang, Ena sangat rekemen untuk stay di Redang Lagoon Chalet. Harga sangat berpatutan dan keselesaan pelanggan diutamakan. InsyaAllah dijamin servis terbaik dari Team Redang Lagoon Chalet. 






















Feedback Pelangan





Harga bermula dari;

Adult : RM280
Children ( 4yo - 11yo ) : RM150
Baby : free

untuk info dan keterangan lanjut boleh terus klik di bawah ni ye. Ena cadangkan korang save je siap-siap nombor telefon ni so senang lah nak bagi kat kawan-kawan nanti atau korang sendiri nak pergi ke Pulau Redang.




Thursday, 18 July 2019

Daun Bidara Mengandungi 1001 Khasiat

08:18 5 Comments
Daun Bidara Mengandungi 1001 Khasiat  | Assalamualaikum. Siapa pernah dengar daun bidara. Daun yang sangat banyak khasiat dan manfaat nya, kalau anda belom pernah dengar atau tahu mengenai pokok bidara boleh la ke web ini untuk baca info lanjut mengenai pokok bidara. Orang kata tak kenal makan tak cinta kan hehe.

Antara kegunaan minyak bidara asli adalah:

MINYAK DAUN BIDARA ASLI 


Khasiat MDBA :


🍃Sakit dada sesak nafas
🍃Susah tidur malam
🍃Anak kencing malam
🍃Kena gigitan serangga
🍃Batuk selsema
🍃Buang angin dalam badan
🍃Stroke
🍃Melembutkan saraf
🍃Gaut
🍃Senggugut
🍃Migrain
🍃Sembelit
🍃Bayi sawan tangis
🍃Minyak kembung perut
🍃Lenguh2 kebas kaki tangan
🍃Gangguan jin dan makluk halus
🍃Minyak selusuh
🍃Minyak rambut
🍃Minyak urut
🍃Penyakit-penyakit luaran


Haa banyak kan khasiat nya. Syarikat Selamat Abadi dah memudahkan kita dengan mengeluarkan produk berasaskan daun bidara asli. Antara produk yang mendapat sambutan  yang hangat dari keluaran Selamat Abadi berasaskan daun bidara adalah:


✍MDBA 30ml (Botol Kaca)
RM10(sm) & RM13(ss)

✍MDBA 60ml (Botol Roll On)
RM20(sm) & RM23(ss)

✍MDBA 125ml (Botol XL)
RM39(sm) & RM42(ss)


Kandungan Minyak BIdara Asli:
✔Minyak
✔Daun Bidara Asli
✔Serai Wangi
✔Menthol


Minyak Bidara Asli

minyak Bidara Asli






MInyak BIdara Asli

Bam Bidara Asli





Puan Suzana adalah Ejen yang aktif menyebarkan manfaat Minyak Bidara Asli di mana beliau mendapat tempahan minyak yang sangat tinggi saban hari.

\





Hubungi Puan Suzana untuk dapatan khasiat Minyak Bidara Asli hari ini:


Wassap Puan Suzana : +6019-396 9679 (klik)


Wednesday, 10 July 2019

Confinement Lady dan Bekam Wanita di Bangi, Kajang dan Putrajaya

08:33 4 Comments





Urut wanita bersalin (ocnfinement Lady) dan Bekam wanita di sekitar Bangi, Kajang dan Putrajaya



Confinement Lady dan Bekam Wanita di Bangi, Kajang dan Putrajaya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa pernah buat bekam dan mnegurut. Ena sendiri sejujurnya belom pernah buat bekam lagi tapi ena tahu banyak sangat kelebihan dan khasiat untuk ikhtiar atasi penyakit. Part mengurut tu memang selalu sangat lah urut masa pantang bersalin.

Bagi ena, mengurut sangat penting especialy untuk wanita lepas bersalin untuk bagi tubuh segar semula dan cergas seeprti sedia kala. Urutan ni ibarat membaiki semula peredaran darah bagi lebih lancar dan membuang angin. Memang berbeza sangat perasaan dan kesihatan badan lepas mengurut. Rasa sangat best ringan kepala dan satu badan. Ni ena duk tulis ni pon rasa macam nak pi mengurut sekarang haha

Berbekam adalah amalan sunnah yang sudah dipraktikan semenjak zaman Rasullulah. Kelebihan Bekam dapat merawat 101 jenis penyakit, antaranya:

👍sihir
👍migrain
👍buang darah kotor
👍kurangkan kadar kolestrol dalam darah
👍buang toksin dalam badan


Nak share dengan korang Kak Dee ada menawarkan servis bekam dan urut bergerak (mobil) yang mana sangat memudahkan kita tak perlu nak keluar rumah dah.

Kak Dee sedia memberi konsultasi berkenaan bekam dan urutan kepada wanita-wanita 







✅ Urut dan Pakej Bersalin Wanita. Kesan dan kebaikan yang dapat dilihat adalah membaik pulih tenaga dalaman, dapat mengembalikan aura positif dan kadar penyembuhan dalam jangka masa yang lebih singkat.

Antara rawatan yang diberikan dalam Pakej Bersalin Wanita adalah:

💝 Urutan Traditional/ Saraf/ Bersalin
💝 Tungku
💝 Tangas
💝 Mandi herba
💝 Mandi aura
💝 Mandi baby
💝 Pilis
💝 Param
💝Bengkung
💝Masakan pantang (atas permintaan pelanggan sahaja)


Kak Dee sebagai Confinement Lady





Bagi yang berminat untuk di layan bagaikan puteri di rumah sendiri hehe, boleh lah klik link wassap Kak Dee di bawah ni dan booking slot urutan atau bekam anda k


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi







Monday, 8 July 2019

Minum Air Kosong Je Jadi Bertenaga - Power Penapis Air Ini!

19:05 0 Comments
Minum Air Kosong Je Jadi Bertenaga, Power Penapis Air Ini! Assalamualaikum. Air adalah keperluan asas manusia. Badan kita je lebih 75% terdiri dari cecair. Haa nampak kan betapa penitng nya air pada kita dan semestinya kita wajib lah minum air tapis yang berkualiti dan benar-benar bersih dan suci untuk memastikan kesihatan kita terpelihara.



Kandungan Air dalam badan manusia


Syarikat Coway merupakan syarikat yang menerajui teknologi penapisan air dan udara di Malaysia dan Korea. Pelbagai jenis penapis air ber design moden dan cantik serta berteknologi tinggi. 


OMBAK- Penapis Air Coway yang memenuhi citarasa dan keperluan rakyat Malaysia.




Promosi Pendaftaran dan pemasangan PERCUMA


Kelebihan Penapis Air Coway VILLAEM 


✔Coway Villaem berasaskan reverse osmosis bukan lagi teknologi Nano yang mana mampu menambah stamina badan yg stabil.
✔ (RO) mampu menapis 99.99% bakteria dan kuman berbanding teknologi NanoTrap yang digunakan pada penapis air yang lain.
✔ Kecanggihan rupa parasnya, dengan kapasiti 11.3 Liter & Villaem lebih slim dan lebih futuristik.
✔Suhu sejuk dan panas boleh di kawal bergantung pada kesesuaian masing-masing. Pendek kata kita dah ada kemudahan 4 suhu air.
—>Sejuk macam ais
—>Suhu bilik
—>Suam
—>Panas berasap
✳Senangkan air bersih bersuhu suam, panas, sejuk,dan biasa dah ter…
"RASA BERTENAGA SEJAK MINUM AIR TAPISAN COWAY NI .!"💪💪💪

Villaem II berwajah baru 😍

Lebih Hensem 😎 Teman2 Ibu2 di dapur


Penapis Air Villaem II

🤩 4 Suhu (Panas, Suam, Sejuk & Biasa)
🤩 Penapisan paling bersih 0.0001 Micron
🤩 Child Lock Air Panas utk keselamatan
🤩 Design terbaru yg lebih Mudah Guna

Sewa Beli RM120 termasuk

😘 Service FREE 2 bulan
 sekali
😘 Tukar Filter FREE
😘 Warranty 5 Tahun
😘 Pemasangan semula FREE








>>Register Sekarang untuk Pendaftaran Percuma <<


Konsultant Coway anda


Untuk maklumat lanjut dan konsultasi exclusif boleh terus hubungi Ejen Coway anda harini:



Promosi Terkini Coway (klik)





Sunday, 7 July 2019

Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik

16:07 4 Comments
Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik | Assalamualaikum. Entry kali ni Ena nak review penapis air dan produk peralatan rumah dari jenama yang viral iaitu Cuckoo.



Kalau nak tahu Cuckoo ni bukan sahaja penapis air dan udara je tau tapi ada banyak lagi peralatan rumah yang mereka keluarkan sesuailah dengan tagline 'Living a Healthy Home With Cuckoo'. Ena sendiri selain penapis air, Ena juga ada periuk multicooker jenama cuckoo iaitu White 1010 Multi Cooker. Sangat banyak membantu memudahkan kerja di dapur Ena walaupun sangat sibuk menguruskan anak dan bisnes. Best!




Promosi pendaftaran dan pemasangan Percuma selama 5 tahun dan jaminan penukaran Filtersetiap 4 bulan, menarik bukan!

Promosi Penapis Air Cuckoo XCEL atau IRIS TOP hanya RM100 sahaja sebulan.


Keistimewaan dan Kelebihan Filter Cuckoo







Promosi FREE Cuckoo Air Q (penapis Udara Mudah Alih yang boleh digunakan dalam kereta ) untuk pemasangan Combo penapis ar dan udara serentak,





Testimoni Pengguna Cuckoo






Kerja Maintenance yang dijalankan oleh pihak cuckoo






Puan Mariah Ejen Cuckoo anda

Puan Mariah sedia berkhidmat dan memberi konsultasi berkaitan pemasangan produk cuckoo di rumah anda.

Hubungi Ejen Cuckoo anda sekarang:






DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.