Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Penyakit Kronik. Show all posts
Showing posts with label Penyakit Kronik. Show all posts

Sunday, 17 January 2016

Pengakuan Doktor Berpengalaman 20 Tahun Mengenai Suplimen

14:21 0 Comments








Bismillah.


Ena dah lama mengikuti tulisan Dr Zubaidi di blog nya yang banyak sangat info kesihatan. terbaru ena kongsikan kata kata beliau mengenai suplimen kesihatan pada zaman moden ini


Dr Zubaidi Hj Ahmad
January 14 at 1:09pm ·



Dulu saya agak keberatan untuk menasihati pesakit saya untuk mengambil suplemen. Saya tidak berapa kisah sangat tentang pemakanan pesakit saya.



Bila saya ditanya, saya akan jawab dalam skrip yang sama.



"Suplemen ini tak penting. Iklan tentang suplemen ini satu penipuan"
"Orang Msia tidak perlu makan suplemen sebab makanan kita sudah banyak nutrien"
"Suplemen akan menyebabkan air kencing kita jadi mahal, kerana ia tidak diserap ke dalam tubuh, dan dibuang melalui air kencing"



Setelah 20 tahun menjadi doktor perubatan moden, dan melihat bagaimana pesakit kronik tidak pernah sembuh, malah semakin teruk (mengalami komplikasi) setelah 10-15 tahun, saya terbuka hati untuk mengkaji tentang pemakanan dan suplemen.



Sepanjang pengalaman saya, belum jumpa pesakit darah tinggi atau pesakit kencing manis, yang sembuh dari penyakitnya. Kebanyakannya terpaksa mengambil lebih banyak ubat, dan ada yang mengalami komplikasi seperti stroke, ginjal rosak dan sakit jantung.



Begitu juga dengan penyakit seperti MS atau SLE atau rheumatoid arthritis yang terpaksa bergantung kepada steroid sepanjang hidupnya.



Ini kerana saya diajar bahawa penyakit2 ini adalah disebabkan oleh genetik, dan ia TIDAK BOLEH dirawat. Pesakit harus makan ubat seumur hidup.



Rupanya konsep ini salah, kerana "setiap penyakit ada ubatnya". Hanya kita yang belum berjumpa dengan ubat atau cara pengubatan yang serasi.


***************


Alhamdulillah, pengamal perubatan moden kini ramai yang dah mula menyokong ikhtiar pemulihan kesihatan dari suplimen kesihatan. Sebagai bukti di depan mata ena sendiri, dalam team rakan niaga ena sendiri ada yang bergelar 'medical doctor', nurse, ahli farmasi, lawyer, jurutera, guru dan ahli perniagaan juga.



 Sebagai pengamal suplimen semulajadi, ena rasa berbangga dan sungguh bersukacita dalam berkongsi manfaat produk kami yang berupaya (berdasarkan testimoni benar) dalam menyumbang kepada kesembuhan dan kurangkan kompilasi simptom termasuk penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, kegagalan buah pinggang, SLE,






Untuk info/order,
Hubungi :
ENA
0133573153
Your Certified Nutrition Consultant




Thursday, 12 November 2015

Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu

22:19 0 Comments
Diabetes cepat sembuh dengan asbab Vivix



Assalamualaikum


Nak share satu testimoni yang ena fikir sangat berguna terutama masalah diabetes sangat meruncing
di Malaysia ni.

***

Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..


yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!


(Rujuk gambar di atas)


Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..



Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...



Untuk mereka yang ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..



Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!



-Puan Oyun-

***


Testimoni Vivix kepada pengidap diabetes ini iaitu saudara Puan Oyun,

  • Luka lambat sembuh iaitu 2 bulan,
  • Selepas mengambil Vivix, alhamdulillah  hanya SEMINGGU sahaja luka SEMBUH!



alhmdulillah Vivix sebagai asbab yang MEMBANTU mempercepatkan proses penyembuhan luka diabetes.

anda ingin mencuba Vivix?


atau ingin menghadiahkan kepada orang tersayang yang mengidap diabetes?


insyaALLAH ena boleh bantu konsultasi pengambilan yang BETUL.


hubungi ENA untuk pertanyaan atau tempahan,

Your Health Consultant
013 357 3153



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.