Showing posts with label Pengedar Shaklee Putrajaya. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Shaklee Putrajaya. Show all posts

Wednesday, 27 September 2017

Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?



Orang Mukmin Yang Hebat


Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

Orang mukmin yang hebat ialah dia meninggalkan dunia sebelum dia meninggal dunia 

Dia bersedekah sampai kaya bukan dah kaya baru sedekah

Dia berdakwah sampai jadi alim bukan dah alim baru berdakwah

Dia datang masjid sampai ke tua bukan dah tua baru nak ke masjid

Dia beramal sampai ikhlas bukan dah ikhlas baru nak beramal



Semoga bermanfaat buat semua poembaca blog kekna ;)






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia















Continue Reading

Tuesday, 26 September 2017

Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee



Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee 

Todd Tucker

Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee  | Todd Tucker ialah Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee yang bertanggungjawab dalam hal ehwal perundangan, pengurusan risiko, pentadbiran lapangan, jaminan kualiti produk dan hal ehwal pengawalseliaan global.



Antara kerjaya Todd yang paling penting ialah di McDonald's Corporation yang mencecah hampir dua dekad, di mana beliau telah berjaya mendaki tangga korporat dan memegang peranan sebagai Naib Presiden & Kaunsel Am Asia, Pasifik, Timur Tengah dan Afrika.


Sebelum ini, Todd pernah berkhidmat sebagai Kaunsel Am untuk Shaklee International dan sebagai Timbalan Kaunsel Am Shaklee Corporation. Selepas tamat pengajian di Williams College dan Harvard Law School, Todd menyertai Kirkland & Ellis, sebuah firma perundangan antarabangsa di Chicago.


Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading

Sunday, 24 September 2017

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar


Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar | Assalamualaikum, kekna nak share feedback customer kami ,fresh from oven 😋

Customer ni  consume


  • B complex


Since end of april this year

Hari nie contact semula sebab nak bgtau jerawat badan dah hilang.

Dan alhamdulillah close deal ESP sekali. 😋
❤️







Cuba dan beli sendiri Set Cantik Shaklee anda di SINI atau untuk hadiahkan Set CAntik Shaklee  pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

Saturday, 23 September 2017

11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi

11 Tip  Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi








Restock lagi tools bisnes kekna 😊

Eventho bisnes di alam ghaib eh, alam maya, bisnes card sgt penting tau

Kekadang g check up kt klinik kesihatan ke, tengah tunggu Uber ke, tengah tunggu turn nak pos barang customer ke, tengah dalam LRT/KTM ke, kat kenduri kawen sedare mare ke , join seminar /apa kelas2 parenting or bisnes ke

haaa masa tu lah hulur bisnes kad☺️

Profesional gitu kan. Especially bila dorang tanya 'keje apa sekarang?' 'keje katne?'

Apa lagi , ' This is My card' sambil tangan hulurkan biz kad & jangan lupa SENYUM ikhlas sampai langit ke 7 ye😉😉

Berilah bisnes kad dengan penuh rasa TERUJA & BANGGA ,jangan memalu kucing plak neh😅 wat malu kat kucing je😝

Walaupun kita belom ada wisma or ofis gah setinggi KLCC, walaupun kita usahawan yg berniaga dari rumah je😊

Tak kisah full time ka part time no time ka . Eh!

Key point nye teruja dan suka serta enjoy dengan kerja kita , orang berniaga ni semangat positive & excited dgn bisnes sendiri sangat penting tau

Bila kita bercakap dengan orang , kita boleh TRANSFER ENERGY tu kat prospek .

Pernah tak kita dengar orang explain produk dia dengan kita2 skali rasa excited TAK MENYABO NAK BELI😅

Contohnya cj wow shop tu kat tv tu . Fuhh terer dorang ngempen kennsss😍👍 boleh tiru cara dorang mengepochikan diri nya pon adui😁

Ok kekna share TIP camne nk guna/sebar bisnes kad supaya beri IMPAK pada bisnes dan pada prospek yg terima kad kita

1/ Tempah atau print pada kertas yang berkualiti tinggi dan guna kedua2 belah depan dan belakang kad

2/ Ada Logo perniagaan ,nampak profesional

3/ 'Be oustanding' contoh nya letak gambar kita sendiri sebagai owner atau doodle pon comel👍yang penting lain dari lain.

4/ Tema color bersesuaian dengan tema syarikat contoh kekna pilih hijau sbb tema color shaklee plus product kami berasaskan sumber semulajadi. Max 3 color kombinasi. Jangan banyak2 sangat combine color tau! Pening ai tengok nanti😝

5/ Sentiasa bawa bisnes card dalam handbag/purse/wallet/letak dalam dashboard kete , beri sikit pada suami/isteri,mak ayah & mertua simpankan. Nanti boleh dorang tolong distribute skali☺️

6/ Sentiasa beri minima 2 copy biz card pada prospek . (Kalau nk masuk dalam parcel yg diposkan pon sama gak ye,minima 2 copy)

Beritahu prospek supaya berikan satu lagi copy pada kawan atau saudara mara yang perlukan servis/product kita

7/ Bertukar Kad dengan usahawan lain (di event atau kelas2 marketing etc)

8/ Hubungi prospek pada keesokkan harinya , cadangan skrip:

“Hi Farah, saya Aeinna . Semalam kita ada jumpa di Event FB Ads Chapter Return di Shah Alam , jika Farah nak cuba suplimen shaklee untuk kesihatan & kecantikkan, saya boleh bagi diskaun 5% bulan ni sahaja, untuk Farah beserta freegift . Nak cuba ?”😃

Walau apa pon jawapan Farah, admit & simpan contact Farah untuk di follow up (keep in touch) berkala 😉

Kalau kekna lah, kekna Terharu kalau uol bagi ayat seperti ini. Nampak kt situ uol tak buang bisnes kad kekna😍, pastu siap dapat diskaun offer tertutup lagi,rasa exclusive sangat tau! 🤗

9/ Kepilkan skali biz card dengan pamplet /flyers product kita dan jangan lupa mention promo serta ada 'urgency' misalnya, PROMO SEPANJANG SEPT 2017 SAHAJA'

10/ Offer sesuatu sekiranya beliau rekemen kita pada seseorang yang perlu kan product/servis kita dan kita berjaya close deal dgn prospek tersebut

11/ Tolong jangan simpan je buat tukun😁 , bisnes kad untuk DIHABISKAN tau😉

#TAG kawan2 yang bisnes dan #SHARE supaya orang lain pon dapat ilmu skali

Follow & see first fb orang ini ------> Aeinna Musa untuk ilmu2 kesihatan , kecantikkan & bisnes 🤗

Baarokallahufiikum



thanx for reading

jumpa di next entry ye



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Continue Reading

Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee

Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee


BEKALAN JEMAAH HAJI




Pengalaman Haji pertama Ayahanda pd 1988(umur 28 thn) bri pgajaran bguna agar jemaah haji perlu mjaga kesihatan supaya kesempurnaan ibadah dpt di laksanakn.

Oleh kerna jemaah perlu menempuh pjalanan yg panjang dlm cuaca yg tidak biasa serta keadaan bersesak dgn muslims dr pelbagai negara dan bangsa..tambahan lg yg menasik haji memerlukn tenaga dan kesihatan yg optima.

Jika anda ada sdra mara atau ibu ayah yg dpt jemputan Illahi elok di kongsi bekalan ni atau di bri sbg hadiah..besar pahala dan murah rezeki anda..percayalah.

1. Herbal Cream...utk sapu pd tumit yg pecah dan di jadikn minyak urut bg kaki dan tgn yg lengoh.Jga leh di sapu pd bibir yg kering dan pecah.Sapu di kepala slps cukur btindak sbg ubat kelumumur.

2. Nutriferon..amat penting bg meningkatkn sistem immune..kos rawatan di sana mahal.Vitamin pun mahal.Batuk mereka satu bilik jika tidak di kawal.

3. Performace drink..air tenaga mggantikn elektrolite yg hilang.

4.vit c 500 mg ..jga utk tingkatkn immune dan cegah demam selsema

5. B complex..energy vitamin..anti stress..baik jga utk saraf halus(niacin dlm b complex)

6. Oestematrix..bg yg selalu cramp,lenguh dan kebas..wajib telan 5-6 bj sblm tido..kuatkn tulang dan kurangkn sakit(natural transquilizer)

7. Vita lea..multivitamin multi mineral yg baik utk tampung diet agar cukup kperluan harian (Daily Value)..dpt cergaskn bdn.

Anda leh tambah sendiri bekalan spt basic h dlm botol yg kecil utk luka dan gigitan serangga..cinch tea(extra fast energy)..herb lax dan alfalfa.

Utk makluman anda Dato' Ust Daud Che Ngah bekas pengarah Tabung Haji adalah pengguna setia shaklee lebih 17 thn..dia amik vita lea 4 bj sekali gus..sya bsama beliau share shaklee di kursus haji sejak thn 1999 lg.

Anda sebut nama dia pd ibu bapa bakal tetamu Allah mesti mudah utk sharing!!!

Ingat ye..jika anda mudahkn urusan manusia Allah akn mudahkn urusan Anda..terutama bila nk closing ni😃

Hepy Sharing❤❤❤

-Hj Roslan Ghazali-





Hubungi kami untuk info/order:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading

Thursday, 21 September 2017

Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia


Shaklee Collagen Powder- Collagen Terbaik Di Malaysia









Shaklee Collagen Powder





Kod Produk: 11000 (15 sachets)

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.




Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.




Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.




Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*




Tahukan Anda?


Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit.


Kolegen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!


Nutritional Facts



Saiz Hidangan: 5 g (1 Pek)

Hidangan setiap pek: 75 g (15 Pek)


RamuanSetiap 100 gSetiap Hidangan (5g/1Pek)
Tenaga380 kcal (1596 kJ)19 kcal (80 kJ)
Karbohidrat18.0 g0.9 g
Jumlah Gula< 10.0 g< 0.5 g
Protein80.0 g4.0 g
Lemak0.0 g0.0 g
Sodium600 mg30 mg
Vitamin C2000 mg100 mg
Ekstrak biji Tsubaki Camellia Japonica)1000 mg50 mg
Ekstrak Pfaffia1000 mg50 mg
Kolagen Ikan80000 mg4000 mg
Vitamin B620.0 mg1.0 mg
Vitamin B212.0 mg0.6 mg



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Harga Shaklee Collagen Powder di SINI


Beli sendiri Shaklee Collagen Powder di SINI atau untuk hadiahkan Shaklee Collagen Powder pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Continue Reading

Wednesday, 20 September 2017

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat






Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*



Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g0.0 g


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Testimoni Vivix dari pengguna termasuk pesakit kanser di SINI


Harga runcit untuk Vivix di SINI 


Kekna cadangakan grab terus 2 botol Vivix untuk dapatkan Harga Jimat keseluruhan lebih rm200, beli dengan arga harga ahli, cash rebate RM36 dan  penghantaran PERCUMA terus ke tempat anda!



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Continue Reading

Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2


Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

Testimoni fresh dari oven ni dikongsikan oleh Doctor Ain ,

'Pesakit kanser payudara stage 2, buat chemo 1st cycle, lepas chemo muntah setiap  hari (chemo buat 13/9). start vivix 18/9. semalam 19/9, anak dia mesej ni'



Testimoni Vivix dan Kanser Payudara




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk ibu nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit kanser untuk lebih bertenaga especially those yang dah menjalani kimoterapi


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

😉
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

👍FREE membership
👍FREE postage
👍CASH rebate rm36
👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix Menjadi Pilihan Pesakit Kanser di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading

Tuesday, 19 September 2017

Penghantaran VIVIX




Terharuuuuuuu sampai cemburu sangat tadi jumpa my regular customer😝

Kak R dah 2 tahun ambil vivix


Serius kalau uol jumpa Kak R ni mesti ingat umur 30 . Mudah lebih 10 tahun tau umur dia
Kekna sendiri terkejut sikit lagi nak fengsannn (hehe) bila tahu anak sulong dia dah lepas SPM & anak bongsu umur 12 tahun

Kekna duk ingat la sebaya kekna or muda lagi. Rupanye sangkaan ku MELECETTTT☺️☺️

'Ena vivix akak dah 2 hari tau abes. Akak goncang2 dengan air kosong pastu tuang dalam gelas. Gelas tu pon lepas minum akak goncang lagi skali dengan air . Sayang titisan vivix tu'


Waahh gittewww skali syg kat titisan emas sirap ajaib ni kan

Sama kekna pon sama 2X5 spuluh😄


Mesti 3 kali rinse -macam basuh alat radas kat makmal waktu Uni dlu. Tapi takde lah guna distilled water hihi😆


Punye lah gigih nak pastikan betul betul betul kosong botol vivix tu
Kata Kak R lagi,


' akak tak boleh tinggal vivix ni .kalau dulu memang letih sokmo kat ofis .balik rumah nak urus rumah & anak2 lagi, so sangat2 penting wanita bekerjaya macam akak amek vivix & shaklee suplimen . Kalau tak memang melepek je lepas waktu kerja '

Selain Vivix Kak R sangat3 konsisten ESP, lecithin , ostematrix dan omega guard


Kekna,
Bukan Jual Roti😝 hehe




KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Thursday, 14 September 2017

2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017!

2 Hari lagi Promosi Hari Malaysia 2017! | VIVIX ON SALE



Twinpack Vivix Shaklee, diskaun 5% hanya pada 16 September 2017 sahaja


(16 Sept 2017!)

Jangan lepas kan peluang ni ye

Peluang keemasan untuk anda RESTOCK vivix untuk bekalan keluarga atau mak ayah

Peluang keemasan juga buat mereka BARU nak cuba dan rasai kehebatan produk kami yg premium lagi exclusive ni


************
INFO PRODUK:

Apa itu vivix?


Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. rujuk link ini bahan2 dlm Vivix


Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat bestt.?


Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


>>Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...


Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser


.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),
___________________________________________

Tahukah anda... jika nak dibandingkan dgn minuman jus lain seperti M****, Ta*** dan X***..hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC). Ini baru dinamakan kualiti setanding dgn duit yg dispend
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods
__________________________
*Tidak sesuai utk yg mengandung atau ibu menyusu
No automatic alt text available.


Hadiah2 cabutan bertuah sempena hari malaysia 2017



Satu lagi yang superb best nye Promosi Hari Malaysia 2017 ni, adalah lucky dip atau cabutan bertuah.


Fuhhh, dapat peluang menangi hadiah bernilai RM250 tau! memang merecikkk hehe





KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Continue Reading