Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Pengedar Shaklee Putrajaya. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Shaklee Putrajaya. Show all posts

Thursday, 13 September 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix !

05:39 0 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix ! |







Saya Ainul Mustafa ibu kepada 3 orang puteri yang comel, aktif membesar
.
Saya mula makan vitamin Shaklee sejak 2011 masa menyusukan anak pertama saya. Bekerja sebagai engineer yang kerap ke sana sini outstation buatkan saya cepat penat, stress.bila stress susu pun merundum.
.
Kemudian saya konsistent makan untuk hamil anak ke dua.saya ada masalah kesuburan dan 2013 saya pregnant anak ke 2, 2014 saya lahirkan anak ke 2.
.
Diuji bila sakit luka bersalin yang teruk dalam pantang.adoiii...Alhamdulillah vivix shaklee penyelamat saya
.
Saya ada masalah berat badan yang teruk.pernah berat naik sampai 70kg.
.
Konsistent buat program #detoxshakleee dan saya berjaya turunkan berat 55kg.
.
Niatnya nak turunkan lagi tapi terpregnant lagi..
.
May 2017 lahir anak ke 3 saya.
.
Jangan tanya kenapa saya suka sangat vitamin #shaklee..terlalu banyak shaklee effects
.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, 10 January 2018

Promosi Shaklee January 2018

11:49 0 Comments
Promosi Shaklee January 2018


Assalamualaikum

Promosi Omega Guard menyambut kedatangan tahun baru iatu 2018. Antara suplimen Shaklee yang mendapat perhatian ramai dan disukai hanmpir semua lapisan masyarakat


Alhamdulillah

PROMOSI 1: OMEGA GUARD

Promosi Omega Guard bulan ni adalah BUY 3 LESS 5%


banyak tu diskaun 5% dari Harga asal untuk sebotol omega guard . Peminat Omega Guard ini lah  masa nya untuk mencuba dan buat stok untuk satu family.

 







6 Sebab Kenapa Pilih Omega Guard sebagai sumber minyak ikan harian kita


PROMOSI 2: VITA LEA FOR CHILDREN







Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, 21 October 2017

Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja

00:30 0 Comments

Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja


Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja



Promosi Ostematrix Buy 3 Less 5%😍


Buy 1 = RM 61.25


Buy 3 = RM 170 (jimat RM 13.75)


Terhad 3 hari sahaja!

(18-20 Oct 2017)




Jangan lepaskan promosi Ostematrix Shaklee, grab laju2 ye!




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Monday, 16 October 2017

Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi

11:24 0 Comments




Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi



Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi


Pengedar Vivix Shaklee Putrajaya/Bandar Baru Bangi



Pengedar Shaklee Aktif Putrajaya

HP: www.wasap.my/013-3507996

FB Page: Norhidayah My 



Hubungi Dayah Sprinter untuk dapatkan ready stock Vivix Shaklee Putrajaya , dapatkan konsultasi cara pengambilan vivix shaklee yang betul serta berkesan dari beliau


Sertai Team Dayah untuk bimbingan perniagaan secara eksklusif dan membina pendapatan sampingan 3-4-5 angka sebulan , hanya dari rumah atau secara part time tanpa menggangu kerjaya hakiki.   

Kami bernaung di bawah Master Iffah Anuar dan Master Nadiah Suhaidi , mentor yang sangat berpengalaman dan akan membantu anda kaya berjaya bahagia dunia akhirat dengan izin AllaH.

Jom sertai kumpulan sokongan bisnes shaklee yang superb best di Malaysia dan terdiri daripada mereka yang sangat hebat berpendapatan 4-5-6 angka hanya dari bisnes shaklee.

Hanya kita sahaja yang mampu UBAH diri sendiri ke arah lebih baik .

Jumpa anda dalam team kami yang hebat ye!

love.







Saturday, 14 October 2017

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

11:31 2 Comments

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

ESP Shaklee pilihan sumber protein terbaik dan berkualiti tinggi di Malaysia


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan | Assalamaualaikum . daalm entry ini insyaAllah. 

Topik yang akan dikupas dalam entry ini:


1. Apa itu ESP Shaklee?
2. Apa fungsi ESP?
3. Simptom kekurangan Protein?
4. Sumber makanan Protein?
5. Siapa yang perlukan ESP?
6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?
7. Sejauh mana ESP perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?
8. Kalau tak amik ESP?


Pendahuluan 

Suplimen memerlukan 4-6 bulan secara konsisten untuk betul betul memberi kesan yang terbaik . Bergantung pada badan masing2 juga dan diet pemakan harian . Jika seseorang individu mengamalkan diet yang sihat, insyaALLAH suplimen ESP Shaklee boleh memberi kesan yang cepat.

Jika budaya pemakanan yang tidak sihat seperti fast food setiap hari, tinggi garam, tinggi MSG, jadi ESP Shaklee akan membantu membaiki  sel sel yg rosak, dan membina semua sel sel yang baru. dulu. Perlu diingatkan, suplimen bukan bertindak secara mendadak tapi secara steady dan  tempoh keberkesanan bergantung pada setiap individu


1. Apa itu ESP ?


ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee adalah serbuk protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO)


Lagi info ESP Shaklee  di SINI


2. Apa fungsi ESP?



Fungsi UTAMA protein ada untuk membina sel. Jadi bila sel (basic unit) sihat makan organ dan sistem badan seterusnya keseluruhan badan kita juga akan sihat.

Selepas 21 hari pada muka , sel badan kita akan mati. JIka kekurangan protein sel sel baru takdapat dihasilkan dengan baik dan akibatnya kulit menadi kusam, mudah berjeragat, berjerawat dan pelbagai masalah2 kulit wajah yang lain

Sel di bahagain lain selain muka pula akan mati selepas 90 hari. Jadi protein sangat penting pada semua sel pada tubuh badan  kita


Fungsi Protein :
  • OTOT. Protein penting untuk pergerakkan otot. setiap pergerakkan termasuk kelip mata   dibantu oleh otot. Di mana ada otot disitulah perlunya protein. 

  • Neurotransmitter iaitu sel saraf yg menghubungkan antara sel dan  menyampaikan maklumat dari sel ke sel. Di luar setiap sel ada reseptor protein dan fungsi protein di lapisan luar sel membantu salurkan mesej ke dalam sel. Jadi protien sangat penting untuk pastikan mesej atau maklumat dapat dihantar dari satu sel ke sel yang lain. Jadi sel boleh diperbaiki dan sel baru  juga boleh dihasilkan

  • Antibodi.  Antibodi adalah sejenis protein yang membantu membina penghalang kepada penyakit terkena pada badan. Antibodi lemah tanda kekurangan protein dalam badan

  • Kuku dan rambut. Protein pada kuku dan rambut dipanggil aLPha keratin yang mana sangat penting untuk pertumbuhan kuku yang sihat dan cantik

  • Darah. Protein pembawa yang bertanggungjawab mengangkut oksigen ke seluruh badan iaitu haemoglobin (sel darah merah) sangat penting untuk memastikan seluruh sel di tubuh badan kita mendapat oksigen dengan cukup dan dapat menjalankan fungsi sel dengan baik. Protein plasma juga adalah salah satu protein   dalam plasma darah yang berfungsi untuk pengaturan tekanan osmotik tubuh.

  • Otak dan saraf, fungsinya disokong oleh protein. Sel sel otak memerlukan protein untuk bantu menyampaikan signal dan matlumat dari otak kepada sel saraf.

  • Enzim juga sejenis protein yang bantu pencernaan makanan, penyerapan nutrisi dari makanan yang kita ambil dan cepatkan proses penghadaman dengan baik

  • Sel secara keseluruhan memerlukan sel baru dan protein penting untuk pembianaan sel baru dengan sihat dan dapat berfungsi dengan baik

Lagi 33 Manfaat dan Kelebihan ESP Shaklee di SINI


3. Simptom kekurangan Protein?


  • Metabolisme badan menjadi sangat perlahan
  • Masalah kehilangan berat badan
  • Masalah membina otot jisim
  • Tahap tenaga yang rendah dan keletihan
  • Kurang tumpuan dan pembelajaran masalah
  • Emosi tidak Stabil
  • Sakit Otot, tulang dan sendi
  • Perubahan gula darah yang boleh menyebabkan diabetes
  • Penyembuhan luka perlahan
  • Imuniti rendah

5. Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

4. Sumber makanan Protein?


Terdapat 2 sumber protein iaitu Tumbuhan dan haiwan.


Produk haiwan (makanan) adalah sumber protein yang kaya. Daging, susu dan produk susu, telur, ayam, dan ikan, mengandungi tahap asid amino yang seimbang. Protein juga boleh diperolehi dari bahan makanan tumbuhan (sayuran) seperti kekacang (kacang soya dan sebagainya) .

Kacang Soya adalah sumber protein paling tinggi menyamai kandungan protein dari haiwan berbanding dari tumbuhan lain. namun, protein dari haiwan mengandungi kolesterol yang lebih tinggi sebab tu prein tumbuhan adalah pilihan terbaik


Sumber protein dari haiwan


Sumber Protein dari Tumbuhan

Protein Tumbuhan

Protein tumbuhan pilihan yang bijak untuk di amalkan setiap hari



6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?


  • 14g protein berkualiti tinggi dalam satu hidangan

  • Tanpa kolesterol

  • Tiada gula tambahan

  • Sangat Rendah lemak

  • Non GMO iaitu tidak diubah suai secara genetik di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).. Tiada hormon tumbesaran digunakan

  • ESP dihasilkan di bawah Pemantauan Identiti. Penanaman dan pemprosesan kacang soya sangat dipantau secara ketat dalam usaha untuk menghasilkan susu soya yang berkualiti tinggi

  • Lengkap dengan semua 9 jenis amino asid yang perlu yang diperlukan oleh badan tapi badan tak dapat hasilkan sendiri. Jadi kita perlu ambil dari sumber luar. Protein soya ESP adalah sumber tebaik. Amino asid perlu sangat perlu untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik

  • Protein yang sangat berkualiti tinggi 

  • Skor penghadaman Protein kepada amino asid (PDCAAS-Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) yang TINGGI iaitu 1.0. Skor ini menunjukkan ukuran manfaat yang diberikan oleh amino asid, iaitu kemampuan untuk leraikan protein kepada unit lebih kecil iaitu 9 jenis amino asid .  

  • Mengekalkan isoflavon yang terdapat dalam soya kerana menggunakan air dalam proses ekstrak protein soya dari kacang soya, dan bukannya alkohol

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Glisemik Index yang rendah. ESP bagi tenaga dalam jangka yang panjang tanpa bagi kesan pada darah. Jadi pesakit diabetes juga sangat sesuai untuk ambil ESP shaklee


Lagi keunikkan ESP Shaklee di SINI



7. Sejauh mana ESP Shaklee perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?

Pengambilan protein Shaklee atau ESP Shaklee bersama dengan vitamin shaklee yang lain sangat penting kerana protein bertanggungjawab pada enzim percernaan dan penyerapan

Enzim tu sendiri adalah sejenis protein. Bayangkan jika protein tak cukup, enzime tidak dapat menjalankan fungsi nya dan terganggulah sistem perncernaan badan kita serta terganggu juga sistem penyerapan dari nutrisi vitamin/suplimen atau nutrisi dari makanan yang kita ambil seharian.

Di bawah ini cadangan ESP Shaklee shaklee untuk di ambil bersama dengan vitamin lain dalam shaklee agar kesihatan kita berada di tahap optima



Cadangan set ESP Shaklee . Protein sangat penting dalam semua set kesihatan 


8. Kalau tak amik ESP Shaklee?


Boleh ambil dari sumber protien  (haiwan /tumbuhan) yg lain tapi cabarannya kualiti yang tak sama dgn ESP shaklee dan ber risiko mengalami gejala kekurangan protien seeprti yang kekna sebut di atas.






Dapatkan 22 Idea menarik bancuh ESP Shaklee dengan sedap lazat lagi berkhasiat di SINI

Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee

BUY 4 LESS 5% !




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Tuesday, 10 October 2017

Selamat Hari Doktor Sedunia

11:01 0 Comments

Selamat Hari Doktor 

Selamat Hari doktor Semalaysia


Selamat Hari Doktor | Dooktor adalah pekerjaan profesional yang sangat mulia dan masyarakat umumnya memandang tingii pada sesiapa sahaja yang bergelar doktor mahupon masih seorang pelajar perubatan;)


Di sini kekna kongsikan beberapa list fb milik doktor yang banyak berkongsi manfaaat dan info especially bab kesihatan

jom sama2 folow depa ye:













Semoga semua doktor muslim yang ikhlas membantu dan merawat manusia di Bumi ini sentiasa dilimpahi rahmat yang besar adari Allah taala dan dibalas dengan syurga ALLAH

aameen




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah Dalam Seminggu

01:30 0 Comments


Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Cara Hilangkan Jerawat Merah




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit | Cara Hilangkan Jerawat Merah dalam Seminggu |  So far Vitamin tu semua sangat bagus. Jerawat saya sangat berkurang sangat sangat dah. Saya sangat sangat 'fall in love' dengan vitamin tu. 

Sebelum ni kulit saya macam tu seperti dalam gambar. Jerawat merah merah dan susah berhenti. Rasa nak nangis tengok kulit macam ni tapi sekarang perlahan perlahan kulit saya dah hilang merah. Jerawat pon malas dah nak timbul dah


Suka sangat sangat dengan vitamin tu






TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)

Ikhtiar dari customer yang mencuba Vitamin C, Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Monday, 9 October 2017

Selamat Hari Pos Sedunia

16:14 0 Comments

Selamat Hari Pos Sedunia





Selamat Hari Pos Sedunia


Selamat Hari Pos Sedunia | Poslaju merupakan currier yang kekna gunakan dari awal penglibatan dalam online bisnes sampai lah sekarang untuk customer dalam Malaysia. Untuk custoomer luar negara pula kekna pilih Pos Malaysia kerana rate yang lebih murah dan cepat juga lah .



Salah satu entry yang popular di blog aeinnamusa.com juga berkaitan dengan currier poslaju. Baca di SINI.



Alhamdulillah kebanyakkan customer kekna sangat berpuas hati dengan servis dorang terutama dari sabah dan sarawak juga.


Dah la nak cek tracking poslaju pon senang ya amat, masuk je web ni klik SINI


Pos Malayia pon bagus servis nya, kekna selalu pergi di branch Pos Malaysia Bandar Baru Bangi. Selalu ramai orang tapi ruang menunggu ber air cond dan selesa dah macam bank ;)


Sempena harini Hari Pos Sedunia kekna nk juga dedikasikan satu entry khas buat syarikat2 curier pos di Malaysia . Dato Seri Najib pon ada buat ucapan khas tau untuk posmen harini;)



Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengucapkan Selamat Hari Pos Sedunia kepada seluruh warga pos di Malaysia.

"Dalam hujan dalam panas, mereka tetap bekerja agar segala kiriman sampai kepada penerima,” katanya dalam catatan di laman Twitternya.


Hari Pos Sedunia disambut pada setiap 9 Oktober oleh pentadbiran pos di seluruh dunia termasuk di Malaysia sebagai ulang tahun penubuhan Kesatuan Pos Sedunia pada 1874 di Bern, Switzerland.

Sambutan itu bertujuan memberi kesedaran kepada umum mengenai peranan pos dalam pembangunan sosial dan ekonomi global.

-Bernama








Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn

00:41 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn |  Nak kasi feedback ni, sejak menjak consume Energizing Soy Protein ,ESP shaklee, kulit jarang naik jerawat dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas sikit mesti terbakar, Kulit dah semakin okay. Tona kulit dah semakin okay dah cuma bahagian dahi je dan minum ESP shaklee ni cepat kenyang tau. Nafsu makan tak macam orang gila dah. 

Bagus ESP Shaklee ni, nanti habis nak beli lagi. Fall in love!




TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap

00:36 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap







Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap | ''Energizing Soy Protein ,ESP lama lama makan macam jadi addicted pulak. Sedap. Mungkin sebaB ada rasa macam soya sikit.Satu yang nampak setakat ni, pada kulit. Kulit jadi lembap sikit''

TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia









Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017

12:20 0 Comments


FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017






Teruja sangat dengan promo ni, mudah sangat syaratnya hanya daftarkan 3 ahli baru di bawah kita yang buat belian 100uv setiap orang dan kita layak dapat FREE vitamin C shaklee yang sangat ohsem tu , harga nya RM97.50 tau!

Haishh, dekat RM 100 tuuu, dah la tahan sampai 6 bulan

ok pengsan sebab best sangat promo ;)

Oktober 2017 je tau!



Jadi Ahli di bawah team kekna iaitu Our Precious Empire dan nikmati peluang peluang promosi serta reward hebat bulanan untuk ahli berdaftar sahaja






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Friday, 6 October 2017

Promosi Hebat Sepanjang Oktober 2017- ESP on Promo!

08:19 0 Comments
Promosi Hebat Sepanjang Oktober 2017- ESP on Promo!








BELI online di SINI, dan tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Sejauh Mana Tawakkal Kita Pada Allah?

08:17 0 Comments
Sejauh Mana Tawakkal Kita Pada Allah?


Tawakkal sepenuh hati pada Allah. Doa Tawakkal





Assalamualaikum penghuni syurga!


(Syurga memang sgt2 mahal tak kan pernah mampu terbayar dengan amalan soleh kita yg seciput ni even kita beramal 100 ribu tahun pon tapi perlu YAKIN YAKIN YAKIN atas rahmat Allah insyaAllah pasti Allah kasihani kita dan masukkan ke syurgaNYA)
😊


Itu lah konsep YAKIN


'Yakin' tak boleh nak nampak tapi boleh di rasa oleh tuan badan


Kadang2 kita pelik kenapa seseorang tu kita tengok dia biasa2 je kerjaya nya , isteri pon kerja biasa malah ada pasangan BAHAGIA tu kita tengok molek je belaka aturan hidup dia walaupun hanya suami yang bekerja


Haa kenapa ye?


Bila di selidik ,tahu lah kita TAWAKKAL sang suami pada Allah sangat tinggi
Se tinggi 'tawakkal' nya seekor burung


Umar bin Khattab radiyallahu’anhu berkata, beliau mendengar Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,


“Andaikan kalian tawakal kepada Allah dengan sebenarnya, nescaya Allah akan memberi rezeki kepada kalian seperti memberi rezeki kepada burung. Mereka pergi pagi hari dengan perut kosong dan pulang pada petang harinya dengan perut kenyang.” (Shahih Tirmidzi, hasan shohih)


Sang suami nya YAKIN rezeki Allah pasti akan beri pada keluarga nya dengan CUKUP selagi dia BERUSAHA BERUSAHA dan BERUSAHA


Itu pointnye!

Rasa CUKUP👍

Dan terus menerus USAHA tanpa gagal!


(Bukan tawakkal kalau hanya berserah & bermalasan ye ☺️☺️)

2 hari lepas kekna ter tengok satu video , sharing dr Zul Yahya pelakon tu. Katanya dulu waktu gaji 20K sebulan tak cukup
Tapi sekarang gaki 3-4K ja sebulan, cukup.
MasyaAllah!


Beza kan rezeki BERKAT dan x berkat ni.
Jadi,


Nikmat rasa CUKUP ni datang nya bersama TAWAKKAL (pada Allah) selepas berusaha yg TERBAIK

Jom refleksi & serap kan konsep tawakkal ni dalam diri, keluarga kita serta team bisnes kita
Ajar anak2 kecil kita tawakkal pada Allah🤗


Janji Allah,👇


“Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya.”
(Ath-Thalaaq, 65:3)


👇
Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya).Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukupkan baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang di kehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.”
(At Thalaq : 2-3)


Kekna,


Hanya Berkongsi
Juga utk Ingatan Diri
😊


Wednesday, 4 October 2017

Senarai Pengedar Shaklee 2017

12:45 0 Comments



Hubungi Pengedar Shaklee di kawasan anda untuk mendapatkan produk secara pantas - Cash on delivery (COD) atau Pickup.


PUTRAJAYA



Pengedar Shaklee Putrajaya

FB: Norhidayah My
HP: 013-3507996

FB Page: Kedai Nutrisi Putrajaya
Website: dayahmy.blogspot.my



SELANGOR



Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi / Kajang / Putrajaya

FB: Aeinna Musa

HP: www.wasap.my/60177172868

FB Page: Kedai Vitamin Bangi Kajang Putrajaya

IG: @sihatcantik_byena / @sirap_ajaib

Website: www.aeinnamusa.com






Pengedar Shaklee Puchong

FB: Nurul Syahida

HP: 013-9212767

FB Page: Kedai Vitamin Puchong

IG : @vitaminsihat_bysyida / @vitaminsihat.bysyida

Website: nurulsyahidaali.blogspot.my





Pengedar Shaklee Batang Berjuntai / Bukit Tagar / UNISEL / FRIM Kepong

FB: Yuyue Hanis

HP: 017-4694112
FB Page: Kedai vitamin UNISEL, Bestari Jaya
IG:@vitamingojes_yuyu



KUALA LUMPUR


Pengedar Shaklee Ampang

FB: Faliekalyana MH

HP: 018-2449656

FB Page : Kedai Vitamin Ampang

IG : @naturalbeauty_byfelly



JOHOR



Pengedar Shaklee Bandar Penawar

FB: Puan Wawa

HP: www.wasap.my/60199966576
FB Page: Kedai Vitamin Pengerang

IG : @beauty.bywawa

Website: vitaminwawa.blogspot.my




Pengedar Shaklee Johor Jaya / Johor Bahru

FB: Yaniez Zainol

HP: 019-4553616

FB Page: Kedai Vitamin Johor Jaya Johor Bahru

IG: @yaniez_ zainol



TERENGGANU




Pengedar Shaklee Bandar Kuala Terengganu / Mydin Gong Badak / Manir / Seberang Takir

FB: Nur Basyirah

HP: 011-2548 3589 (Whatsapp) / 013 9657885 (Call)

FB Page: Kedai Nutrisi Kuala Terengganu

IG : @ibuvitasouq



Pengedar Shaklee Paka / Kerteh / Dungun

FB: Norhafizah Mohamad

HP: www.wasap.my/60147937312

FB Page: Kedai Vitamin Paka Kerteh

IG : @vitamincantik_byfififizah




NEGERI SEMBILAN




Pengedar Shaklee Seremban & Seremban 2

FB: Wiah Ismail

HP: 019-2064714

FB Page: Kedai Nutrisi Seremban

IG: @wiah_beautysupplement




Pengedar Shaklee Nilai / Pajam / Kajang / Bangi / Putrajaya
FB:

FB: Fatin Syaza

HP: 018-7684817

FB Page: Vitamin Syaza

IG: @vitaminsyaza

Blog: http://syazadz.blogspot.my/




SABAH



Pengedar Shaklee Kota Kinabalu / Putatan / Inanam

FB: Nurhuda Abu

HP: 016-9044470

FB Page:

IG: @kedai_vitamin_kotakinabalu

Website: nurhudavitamin.blogspot.my






Monday, 2 October 2017

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

13:14 0 Comments
Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam


Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam | Helen Lam berkhidmat sebagai Presiden Shaklee Malaysia. Pengalaman Helen dalam industri Jualan Langsung menjangkau lebih dari 20 tahun memimpin usaha pemasaran dan penjualan untuk syarikat multinasional. Sepanjang kerjayanya, Helen bekerja secara meluas di rantau Asia tenggara untuk mengembangkan pasaran baru dan sedia ada.



Helen menerima ijazah sarjana muda dari Universiti Nebraska-Lincoln, lulus dengan Cemerlang dengan Sarjana Muda Sains, dalam Pentadbiran Perniagaan. Kepentingannya termasuk perjalanan, membaca, memasak dan yoga.







Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 1 October 2017

Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!

12:58 0 Comments

 Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!





Ini satu penghormatan kepada Saintis Shaklee!


Saintis Shaklee,Dr. Bruce Daggy and Dr. Francis Lau,  adalah penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.

Edisi pertama buku ini adalah 20 tahun yang lalu yang mana buku ini telah menjadi sumber rujukan     kepada yang memerlukan maklumat terkini mengenai pandangan pakar dalam sains pemakanan .

Kandungan buku ini merangkumi perspektif global mengenai suplemen pemakanan, dari segi undang undang, peraturan dan manfaat kesihatan. 






Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Saturday, 30 September 2017

Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee

11:17 0 Comments


Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee


Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee | Dr. Jamie McManus , Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee bertanggungjawab mengetuai usaha-usaha penyelidikan klinikal Shaklee bagi menyokong pembangunan produk dan pendidikan pengedar.


Dr. McManus menerima M.D. dengan kepujian dan menyempurnakan latihannya di Universiti California, Davis. Beliau merupakan Doktor Keluarga yang Diiktiraf Lembaga selama 15 tahun.



Sebelum menyertai Shaklee Corporation, Dr. McManus telah memainkan peranan utama bagi menguruskan jabatan Hal Ehwal Perubatan dan Pendidikan Nutrisi Herbalife serta bertanggungjawab melatih lebih satu juta pengedar di lebih 44 negara dalam tempoh lapan tahun.



Join kami menyebarkan manfaat!





Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 28 September 2017

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee

10:42 0 Comments

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee




Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembanguna, Ketua Pegawai Sains Shaklee | Bruce Daggy menyelia dan mengemudi hala tuju penyelidikan dan pembangunan korporat. Beliau bertanggungjawab untuk membangunkan portfolio produk teras Shaklee termasuk nutrisi pemakanan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan produk mesra alam untuk kediaman.

Bruce memegang ijazah sarjana Ph.D. dalam Biokimia Pemakanan dari Universiti Cornell dan B.A. dalam Biologi dari Universiti Virginia.


Beliau ialah Profesor dan Ahli Lembaga Pengarah di Fakulti Sains Nutrisi, Makanan dan Senaman di Universiti Florida, selain menjadi ahli Persatuan Nutrisi Amerika dan Persatuan Obesiti serta aktif sebagai sukarelawan Lembaga Komuniti Greater Philadelphia dan Jawatankuasa Pendidikan dan Advokasi untuk Persatuan Diabetes Amerika.


Bruce memulakan kerjaya profesional beliau dalam bidang akademik dan seterusnya berkhidmat selama 10 tahun dalam penyelidikan dan pembangunan di syarikat Procter & Gamble. Ini disusuli dengan 13 tahun di SmithKline Beecham/Glaxo SmithKline di Amerika Syarikat dan juga United Kingdom dalam beberapa jawatan kepimpinan termasuk menyelia program penyelidikan dan pembangunan pemakanan global serta menguruskan lebih 80 orang saintis di U.K. dan India.


Pengalaman beliau dalam bidang penjagaan kesihatan pengguna global melangkau lebih 30 tahun. Bruce terlibat dalam pelbagai aspek penyelidikan, daripada memformulasikan nutrisi pemakanan terkemuka di India kepada menyediakan produk pemakanan sukan untuk atlet terunggul. Beliau juga memberikan tumpuan khusus dalam bidang pengurusan berat badan dan penyakit metabolik.


Selain itu, beliau juga merupakan Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan Pengurusan Berat Badan Glaxo Smithkline. Sebelum menyertai Shaklee, Bruce telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains di Nutrisystem Inc. di mana beliau menyenggara penyelidikan dan pembangunan gunaan untuk pengurusan berat badan dan pencegahan atau pengurusan penyakit dan masalah kesihatan berkaitan obesiti.


 Dr. Bruce Daggy adalah salah seorang penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.


Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.