Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Pengedar Shaklee Kajang. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Shaklee Kajang. Show all posts

Monday, 9 October 2017

Vivix Shaklee- Tonik Ajaib Super Antioksidan Tinggi

00:30 0 Comments
Vivix Shaklee- Tonik Ajaib Super Antioksidan Tinggi

Vivix®





Minuman Botani yang Lazat

Kod Produk: 10320 (150 mL)

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*



Keistimewaan Shaklee



Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain.

 Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30




Per 100 mLPer Serving
Energy300 Kcal15 Kcal
Carbohydrate74.0 g3.7 g
Total Sugars2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Fat0.0 g0.0 g



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Vivix®
Kod Produk: 10320 (150 mL / 30 hidangan)

Saranan penggunaan:

Goncang sebelum guna. Minum 1 sudu teh secara terus atau campurkan dengan minuman kegemaran anda. Sedap dihidangkan sejuk. Simpan dalam peti sejuk.

credits.




Himpunan Testimoni Vivix Shaklee di SINI

Harga Vivix Shaklee di SINI

Pembelian 2 botol Vivix, anda layak menerima :

  • Keahlian Percuma (Rm80 sm/Rm90ss)
  • Penghantaran percuma termasuk sabah dan sarawak
  • Cash rebate RM36
  • Jimat KESELURUHAN hampir RM300 !


KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang




atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Sunday, 8 October 2017

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn

00:41 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn




Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Bebas Jerawat dan Sunburn |  Nak kasi feedback ni, sejak menjak consume Energizing Soy Protein ,ESP shaklee, kulit jarang naik jerawat dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas sikit mesti terbakar, Kulit dah semakin okay. Tona kulit dah semakin okay dah cuma bahagian dahi je dan minum ESP shaklee ni cepat kenyang tau. Nafsu makan tak macam orang gila dah. 

Bagus ESP Shaklee ni, nanti habis nak beli lagi. Fall in love!




TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia










Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap

00:36 0 Comments
Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap







Testimoni ESP Shaklee Untuk Kulit : Kulit Jadi Lembap | ''Energizing Soy Protein ,ESP lama lama makan macam jadi addicted pulak. Sedap. Mungkin sebaB ada rasa macam soya sikit.Satu yang nampak setakat ni, pada kulit. Kulit jadi lembap sikit''

TERIMA KASIH AWAK SUDI BERKONGSI FEEDBACK;)





Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia









Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017

12:20 0 Comments


FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017






Teruja sangat dengan promo ni, mudah sangat syaratnya hanya daftarkan 3 ahli baru di bawah kita yang buat belian 100uv setiap orang dan kita layak dapat FREE vitamin C shaklee yang sangat ohsem tu , harga nya RM97.50 tau!

Haishh, dekat RM 100 tuuu, dah la tahan sampai 6 bulan

ok pengsan sebab best sangat promo ;)

Oktober 2017 je tau!



Jadi Ahli di bawah team kekna iaitu Our Precious Empire dan nikmati peluang peluang promosi serta reward hebat bulanan untuk ahli berdaftar sahaja






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Friday, 6 October 2017

Promosi Hebat Sepanjang Oktober 2017- ESP on Promo!

08:19 0 Comments
Promosi Hebat Sepanjang Oktober 2017- ESP on Promo!








BELI online di SINI, dan tuan/Puan hanya perlu tunggu sahaja tempahan tiba di rumah sendiri dengan selamat




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Sejauh Mana Tawakkal Kita Pada Allah?

08:17 0 Comments
Sejauh Mana Tawakkal Kita Pada Allah?


Tawakkal sepenuh hati pada Allah. Doa Tawakkal





Assalamualaikum penghuni syurga!


(Syurga memang sgt2 mahal tak kan pernah mampu terbayar dengan amalan soleh kita yg seciput ni even kita beramal 100 ribu tahun pon tapi perlu YAKIN YAKIN YAKIN atas rahmat Allah insyaAllah pasti Allah kasihani kita dan masukkan ke syurgaNYA)
😊


Itu lah konsep YAKIN


'Yakin' tak boleh nak nampak tapi boleh di rasa oleh tuan badan


Kadang2 kita pelik kenapa seseorang tu kita tengok dia biasa2 je kerjaya nya , isteri pon kerja biasa malah ada pasangan BAHAGIA tu kita tengok molek je belaka aturan hidup dia walaupun hanya suami yang bekerja


Haa kenapa ye?


Bila di selidik ,tahu lah kita TAWAKKAL sang suami pada Allah sangat tinggi
Se tinggi 'tawakkal' nya seekor burung


Umar bin Khattab radiyallahu’anhu berkata, beliau mendengar Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,


“Andaikan kalian tawakal kepada Allah dengan sebenarnya, nescaya Allah akan memberi rezeki kepada kalian seperti memberi rezeki kepada burung. Mereka pergi pagi hari dengan perut kosong dan pulang pada petang harinya dengan perut kenyang.” (Shahih Tirmidzi, hasan shohih)


Sang suami nya YAKIN rezeki Allah pasti akan beri pada keluarga nya dengan CUKUP selagi dia BERUSAHA BERUSAHA dan BERUSAHA


Itu pointnye!

Rasa CUKUP👍

Dan terus menerus USAHA tanpa gagal!


(Bukan tawakkal kalau hanya berserah & bermalasan ye ☺️☺️)

2 hari lepas kekna ter tengok satu video , sharing dr Zul Yahya pelakon tu. Katanya dulu waktu gaji 20K sebulan tak cukup
Tapi sekarang gaki 3-4K ja sebulan, cukup.
MasyaAllah!


Beza kan rezeki BERKAT dan x berkat ni.
Jadi,


Nikmat rasa CUKUP ni datang nya bersama TAWAKKAL (pada Allah) selepas berusaha yg TERBAIK

Jom refleksi & serap kan konsep tawakkal ni dalam diri, keluarga kita serta team bisnes kita
Ajar anak2 kecil kita tawakkal pada Allah🤗


Janji Allah,👇


“Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya.”
(Ath-Thalaaq, 65:3)


👇
Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya).Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukupkan baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang di kehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.”
(At Thalaq : 2-3)


Kekna,


Hanya Berkongsi
Juga utk Ingatan Diri
😊


Wednesday, 4 October 2017

Doa Tawakkal Pada Allah Setiap Masa

01:00 0 Comments
Doa Tawakkal Pada Allah Setiap Masa

Jom Kita amalkan selalun doa tawakkal kepada Allah ini



Doa Tawakkal Pada Allah Setiap Masa | Assalamualaikum. Tawakkal pada Allah Tuhan kita Yang Satu Yang Maha Esa, Yang Maha Kaya Lagi Berkuasa atas segala sesuatu.


Bertawakal hanya kepada Allah saja. Allah berfirman: “Dan kepunyaan Allah-lah apa yang ghaib di langit dan di bumi dan kepada-Nya-lah dikembalikan urusan-urusan semuanya, maka sembahlah Dia, dan bertawakallah kepada-Nya. Dan sekali-kali Rabb-mu tidak lalai dari apa yang kamu kerjakan.” (QS. Huud: 123).



Tawakkal adalah kunci kepada ketenangan jiwa seterusnya meraih kebahagiaan dunia akhirat

Tawakkal ni bermaksud sandaran kita . Pada siapa kita bersandar atau bergantung. Jika sesama manusia maka kita akan menyesal atau rugi tapi kalau pada Allah sahaja pergantungan kita 100%, insyaALLAH kita tidak akan menyesal malah mendapat kerbekatan hidup dunia akhirat

Orang yang bisnes perlu tawakkal, dan tawakkal orang yang bisnes seharusnya lebih tinggi lah sebab mereka tiada majikan atau gaji tetap yang dijanjikan setiap bulan. Strategi dan perancangan yang rapi, usaha serta tawakkal kepada Allah perlu seiring .

Ada satu formula atau sifir kekna nk kongsikan khas buat orang bisnes dalam meraih kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat iaitu


  1. Yakin
  2. Yakin
  3. Yakin
  4. Yakin
  5. Yakin
  6. Yakin
  7. Yakin
  8. Yakin
  9. Yakin
  10. Usaha

Apa yang anda belajar dari sifir/formula ini? yes!. Tawakkal kepada Allah bermakna kita serah segala urusan kita kepada Allah dan YAKIN Allah pasti bantu dan bimbing kita ke arah jalan yang betul dan benar. Sehingga 9 kali Yakin tu bermakna , 90% tawakkal atau yakin dengan Allah dan selebihnya lagi 10% barulah kita 'bersandar' pada usaha


Usaha pon penting juga jangan tak usaha langsung.


Antara yang menunjukkan bahwa tawakkal kepada Allah tidaklah berarti meninggalkan usaha adalah sebuah hadits. 


Seseorang berkata kepada Nabi ShollAllahu ‘alaihi wa sallam, “Aku lepaskan untaku dan (lalu) aku bertawakkal ?” Nabi bersabda, “Ikatlah kemudian bertawakkallah kepada Allah.” (HR. Tirmidzi dan dihasankan Al Albani dalam Shohih Jami’ush Shoghir). 


Dalam riwayat Imam Al-Qudha’i disebutkan bahwa Amr bin Umayah RadhiyAllahu ‘anhu berkata, “Aku bertanya, ‘Wahai Rosululloh!! Apakah aku ikat dahulu unta tungganganku lalu aku berTawakkal kepada Allah, ataukah aku lepaskan begitu saja lalu aku bertawakkal?’, 

Beliau menjawab, ‘Ikatlah untamu lalu bertawakkallah kepada Allah.”

(Musnad Asy-Syihab, Qayyidha wa Tawakkal, no. 633, 1/368)



 Tapi percayalah , usaha kita hanya jadi asbab KECIL pada rezeki yang kita dapat harini.  Selebihnya adalah rahmat dari Allah Yang Maha Penyayang lagi Maha Pengasih pada semua hambaNYA  

Jadi, 


Sepertimana seorang yang berniaga bertawakkal pada Allah, kita yang bekerja dengan majikan walaupun jumlah gaji sudah pon dijanjikan pada setiap bulan, Namun mariklah kita bertawakkal dengan sebenar benara tawakkal kepada Allah. Walau kerjaya kita dijamin oleh Kerajaan sekalipon percayalah tiada yang lebih terjamin dari jaminan Allah Taala. 

Jom jemput rezeki dengan KUNCI REZEKI tawakkal. Yang bekerja tetap mana tahu tiba tiba takde inagin takde ribut bos tawarkan kenaikkan pangkat. Urusan sepanjang bekerja sangat mudah sebab keberkatan amalan kita yang tawakkal (bergantung harap hanya pada Allah) itu tadi


Yang bisnes pula mana tahu tiba tiba ada syaraikat gergasi yang nak join venture dengan kita, nak suntik modal berjutaan ringgit? Siapa tahu kan? Allah tu Maha Berkuasa serta KAYA dan mudah  bagi DIA untuk beri rezeki melimpah ruah pada siapa DIA kehendaki.

insyaALLAH semoga sedikit perkongsian kekna ni beri semangat hidup serta motivasi luar biasa dalam setiap pekerjaan kita sehari hari

kongsikan jika bermnafaat ye


jumpa di next entry




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Monday, 2 October 2017

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

13:14 0 Comments
Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam


Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam | Helen Lam berkhidmat sebagai Presiden Shaklee Malaysia. Pengalaman Helen dalam industri Jualan Langsung menjangkau lebih dari 20 tahun memimpin usaha pemasaran dan penjualan untuk syarikat multinasional. Sepanjang kerjayanya, Helen bekerja secara meluas di rantau Asia tenggara untuk mengembangkan pasaran baru dan sedia ada.



Helen menerima ijazah sarjana muda dari Universiti Nebraska-Lincoln, lulus dengan Cemerlang dengan Sarjana Muda Sains, dalam Pentadbiran Perniagaan. Kepentingannya termasuk perjalanan, membaca, memasak dan yoga.







Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 1 October 2017

Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!

12:58 0 Comments

 Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!





Ini satu penghormatan kepada Saintis Shaklee!


Saintis Shaklee,Dr. Bruce Daggy and Dr. Francis Lau,  adalah penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.

Edisi pertama buku ini adalah 20 tahun yang lalu yang mana buku ini telah menjadi sumber rujukan     kepada yang memerlukan maklumat terkini mengenai pandangan pakar dalam sains pemakanan .

Kandungan buku ini merangkumi perspektif global mengenai suplemen pemakanan, dari segi undang undang, peraturan dan manfaat kesihatan. 






Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Saturday, 30 September 2017

Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee

11:17 0 Comments


Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee


Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee | Dr. Jamie McManus , Pengerusi, Hal ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan Shaklee bertanggungjawab mengetuai usaha-usaha penyelidikan klinikal Shaklee bagi menyokong pembangunan produk dan pendidikan pengedar.


Dr. McManus menerima M.D. dengan kepujian dan menyempurnakan latihannya di Universiti California, Davis. Beliau merupakan Doktor Keluarga yang Diiktiraf Lembaga selama 15 tahun.



Sebelum menyertai Shaklee Corporation, Dr. McManus telah memainkan peranan utama bagi menguruskan jabatan Hal Ehwal Perubatan dan Pendidikan Nutrisi Herbalife serta bertanggungjawab melatih lebih satu juta pengedar di lebih 44 negara dalam tempoh lapan tahun.



Join kami menyebarkan manfaat!





Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 28 September 2017

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee

10:42 0 Comments

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee




Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembanguna, Ketua Pegawai Sains Shaklee | Bruce Daggy menyelia dan mengemudi hala tuju penyelidikan dan pembangunan korporat. Beliau bertanggungjawab untuk membangunkan portfolio produk teras Shaklee termasuk nutrisi pemakanan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan produk mesra alam untuk kediaman.

Bruce memegang ijazah sarjana Ph.D. dalam Biokimia Pemakanan dari Universiti Cornell dan B.A. dalam Biologi dari Universiti Virginia.


Beliau ialah Profesor dan Ahli Lembaga Pengarah di Fakulti Sains Nutrisi, Makanan dan Senaman di Universiti Florida, selain menjadi ahli Persatuan Nutrisi Amerika dan Persatuan Obesiti serta aktif sebagai sukarelawan Lembaga Komuniti Greater Philadelphia dan Jawatankuasa Pendidikan dan Advokasi untuk Persatuan Diabetes Amerika.


Bruce memulakan kerjaya profesional beliau dalam bidang akademik dan seterusnya berkhidmat selama 10 tahun dalam penyelidikan dan pembangunan di syarikat Procter & Gamble. Ini disusuli dengan 13 tahun di SmithKline Beecham/Glaxo SmithKline di Amerika Syarikat dan juga United Kingdom dalam beberapa jawatan kepimpinan termasuk menyelia program penyelidikan dan pembangunan pemakanan global serta menguruskan lebih 80 orang saintis di U.K. dan India.


Pengalaman beliau dalam bidang penjagaan kesihatan pengguna global melangkau lebih 30 tahun. Bruce terlibat dalam pelbagai aspek penyelidikan, daripada memformulasikan nutrisi pemakanan terkemuka di India kepada menyediakan produk pemakanan sukan untuk atlet terunggul. Beliau juga memberikan tumpuan khusus dalam bidang pengurusan berat badan dan penyakit metabolik.


Selain itu, beliau juga merupakan Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan Pengurusan Berat Badan Glaxo Smithkline. Sebelum menyertai Shaklee, Bruce telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains di Nutrisystem Inc. di mana beliau menyenggara penyelidikan dan pembangunan gunaan untuk pengurusan berat badan dan pencegahan atau pengurusan penyakit dan masalah kesihatan berkaitan obesiti.


 Dr. Bruce Daggy adalah salah seorang penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.


Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, 27 September 2017

Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

00:51 0 Comments
Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?



Orang Mukmin Yang Hebat


Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

Orang mukmin yang hebat ialah dia meninggalkan dunia sebelum dia meninggal dunia 

Dia bersedekah sampai kaya bukan dah kaya baru sedekah

Dia berdakwah sampai jadi alim bukan dah alim baru berdakwah

Dia datang masjid sampai ke tua bukan dah tua baru nak ke masjid

Dia beramal sampai ikhlas bukan dah ikhlas baru nak beramal



Semoga bermanfaat buat semua poembaca blog kekna ;)






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia















Tuesday, 26 September 2017

Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee

10:36 0 Comments


Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee 

Todd Tucker

Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee  | Todd Tucker ialah Naib Presiden Kanan, Kaunsel Am dan Setiausaha Shaklee yang bertanggungjawab dalam hal ehwal perundangan, pengurusan risiko, pentadbiran lapangan, jaminan kualiti produk dan hal ehwal pengawalseliaan global.



Antara kerjaya Todd yang paling penting ialah di McDonald's Corporation yang mencecah hampir dua dekad, di mana beliau telah berjaya mendaki tangga korporat dan memegang peranan sebagai Naib Presiden & Kaunsel Am Asia, Pasifik, Timur Tengah dan Afrika.


Sebelum ini, Todd pernah berkhidmat sebagai Kaunsel Am untuk Shaklee International dan sebagai Timbalan Kaunsel Am Shaklee Corporation. Selepas tamat pengajian di Williams College dan Harvard Law School, Todd menyertai Kirkland & Ellis, sebuah firma perundangan antarabangsa di Chicago.


Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 24 September 2017

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar

10:58 0 Comments

Rahsia Jerawat Kecut dan Parut Pudar | Assalamualaikum, kekna nak share feedback customer kami ,fresh from oven 😋

Customer ni  consume


  • B complex


Since end of april this year

Hari nie contact semula sebab nak bgtau jerawat badan dah hilang.

Dan alhamdulillah close deal ESP sekali. 😋
❤️







Cuba dan beli sendiri Set Cantik Shaklee anda di SINI atau untuk hadiahkan Set CAntik Shaklee  pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Saturday, 23 September 2017

11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi

11:10 0 Comments

11 Tip  Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi








Restock lagi tools bisnes kekna 😊

Eventho bisnes di alam ghaib eh, alam maya, bisnes card sgt penting tau

Kekadang g check up kt klinik kesihatan ke, tengah tunggu Uber ke, tengah tunggu turn nak pos barang customer ke, tengah dalam LRT/KTM ke, kat kenduri kawen sedare mare ke , join seminar /apa kelas2 parenting or bisnes ke

haaa masa tu lah hulur bisnes kad☺️

Profesional gitu kan. Especially bila dorang tanya 'keje apa sekarang?' 'keje katne?'

Apa lagi , ' This is My card' sambil tangan hulurkan biz kad & jangan lupa SENYUM ikhlas sampai langit ke 7 ye😉😉

Berilah bisnes kad dengan penuh rasa TERUJA & BANGGA ,jangan memalu kucing plak neh😅 wat malu kat kucing je😝

Walaupun kita belom ada wisma or ofis gah setinggi KLCC, walaupun kita usahawan yg berniaga dari rumah je😊

Tak kisah full time ka part time no time ka . Eh!

Key point nye teruja dan suka serta enjoy dengan kerja kita , orang berniaga ni semangat positive & excited dgn bisnes sendiri sangat penting tau

Bila kita bercakap dengan orang , kita boleh TRANSFER ENERGY tu kat prospek .

Pernah tak kita dengar orang explain produk dia dengan kita2 skali rasa excited TAK MENYABO NAK BELI😅

Contohnya cj wow shop tu kat tv tu . Fuhh terer dorang ngempen kennsss😍👍 boleh tiru cara dorang mengepochikan diri nya pon adui😁

Ok kekna share TIP camne nk guna/sebar bisnes kad supaya beri IMPAK pada bisnes dan pada prospek yg terima kad kita

1/ Tempah atau print pada kertas yang berkualiti tinggi dan guna kedua2 belah depan dan belakang kad

2/ Ada Logo perniagaan ,nampak profesional

3/ 'Be oustanding' contoh nya letak gambar kita sendiri sebagai owner atau doodle pon comel👍yang penting lain dari lain.

4/ Tema color bersesuaian dengan tema syarikat contoh kekna pilih hijau sbb tema color shaklee plus product kami berasaskan sumber semulajadi. Max 3 color kombinasi. Jangan banyak2 sangat combine color tau! Pening ai tengok nanti😝

5/ Sentiasa bawa bisnes card dalam handbag/purse/wallet/letak dalam dashboard kete , beri sikit pada suami/isteri,mak ayah & mertua simpankan. Nanti boleh dorang tolong distribute skali☺️

6/ Sentiasa beri minima 2 copy biz card pada prospek . (Kalau nk masuk dalam parcel yg diposkan pon sama gak ye,minima 2 copy)

Beritahu prospek supaya berikan satu lagi copy pada kawan atau saudara mara yang perlukan servis/product kita

7/ Bertukar Kad dengan usahawan lain (di event atau kelas2 marketing etc)

8/ Hubungi prospek pada keesokkan harinya , cadangan skrip:

“Hi Farah, saya Aeinna . Semalam kita ada jumpa di Event FB Ads Chapter Return di Shah Alam , jika Farah nak cuba suplimen shaklee untuk kesihatan & kecantikkan, saya boleh bagi diskaun 5% bulan ni sahaja, untuk Farah beserta freegift . Nak cuba ?”😃

Walau apa pon jawapan Farah, admit & simpan contact Farah untuk di follow up (keep in touch) berkala 😉

Kalau kekna lah, kekna Terharu kalau uol bagi ayat seperti ini. Nampak kt situ uol tak buang bisnes kad kekna😍, pastu siap dapat diskaun offer tertutup lagi,rasa exclusive sangat tau! 🤗

9/ Kepilkan skali biz card dengan pamplet /flyers product kita dan jangan lupa mention promo serta ada 'urgency' misalnya, PROMO SEPANJANG SEPT 2017 SAHAJA'

10/ Offer sesuatu sekiranya beliau rekemen kita pada seseorang yang perlu kan product/servis kita dan kita berjaya close deal dgn prospek tersebut

11/ Tolong jangan simpan je buat tukun😁 , bisnes kad untuk DIHABISKAN tau😉

#TAG kawan2 yang bisnes dan #SHARE supaya orang lain pon dapat ilmu skali

Follow & see first fb orang ini ------> Aeinna Musa untuk ilmu2 kesihatan , kecantikkan & bisnes 🤗

Baarokallahufiikum



thanx for reading

jumpa di next entry ye



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee

10:46 0 Comments
Set Kesihatan Haji dan Umrah Shaklee


BEKALAN JEMAAH HAJI




Pengalaman Haji pertama Ayahanda pd 1988(umur 28 thn) bri pgajaran bguna agar jemaah haji perlu mjaga kesihatan supaya kesempurnaan ibadah dpt di laksanakn.

Oleh kerna jemaah perlu menempuh pjalanan yg panjang dlm cuaca yg tidak biasa serta keadaan bersesak dgn muslims dr pelbagai negara dan bangsa..tambahan lg yg menasik haji memerlukn tenaga dan kesihatan yg optima.

Jika anda ada sdra mara atau ibu ayah yg dpt jemputan Illahi elok di kongsi bekalan ni atau di bri sbg hadiah..besar pahala dan murah rezeki anda..percayalah.

1. Herbal Cream...utk sapu pd tumit yg pecah dan di jadikn minyak urut bg kaki dan tgn yg lengoh.Jga leh di sapu pd bibir yg kering dan pecah.Sapu di kepala slps cukur btindak sbg ubat kelumumur.

2. Nutriferon..amat penting bg meningkatkn sistem immune..kos rawatan di sana mahal.Vitamin pun mahal.Batuk mereka satu bilik jika tidak di kawal.

3. Performace drink..air tenaga mggantikn elektrolite yg hilang.

4.vit c 500 mg ..jga utk tingkatkn immune dan cegah demam selsema

5. B complex..energy vitamin..anti stress..baik jga utk saraf halus(niacin dlm b complex)

6. Oestematrix..bg yg selalu cramp,lenguh dan kebas..wajib telan 5-6 bj sblm tido..kuatkn tulang dan kurangkn sakit(natural transquilizer)

7. Vita lea..multivitamin multi mineral yg baik utk tampung diet agar cukup kperluan harian (Daily Value)..dpt cergaskn bdn.

Anda leh tambah sendiri bekalan spt basic h dlm botol yg kecil utk luka dan gigitan serangga..cinch tea(extra fast energy)..herb lax dan alfalfa.

Utk makluman anda Dato' Ust Daud Che Ngah bekas pengarah Tabung Haji adalah pengguna setia shaklee lebih 17 thn..dia amik vita lea 4 bj sekali gus..sya bsama beliau share shaklee di kursus haji sejak thn 1999 lg.

Anda sebut nama dia pd ibu bapa bakal tetamu Allah mesti mudah utk sharing!!!

Ingat ye..jika anda mudahkn urusan manusia Allah akn mudahkn urusan Anda..terutama bila nk closing ni😃

Hepy Sharing❤❤❤

-Hj Roslan Ghazali-





Hubungi kami untuk info/order:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 22 September 2017

Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H

09:58 2 Comments

Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H

BULAN MUHARRAM




MUHARAM adalah bulan pertama dalam Sistem Kalendar Islam (Hijriah). Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah.

Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91).

Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan. Rasulullah s.a.w telah menamakan bulan Muharam sebagai bulan Allah (shahrullahi).

Sandaran yang dilakukan oleh Baginda s.a.w kepada Allah s.w.t lantaran kemuliaan dan kelebihan bulan ini kerana sesungguhnya Allah s.w.t tidak merujukkan kepadaNya melainkan oleh golongan khowas (terkhas) di kalangan makhluk - makhlukNya.

Daripada Al-Hassan Al-Basri rahimahumullah sesungguhnya Allah s.w.t telah membuka lembaran tahun baru di dalam takwim Islam dengan bulan Muharram. Tidaklah kedapatan bulan yang lebih mulia dalam takwim Islam di sisi Allah s.w.t itu selepas bulan Ramadhan melainkan bulan Muharam. Ianya dinamakan bulan Allah yang khas disebabkan besarnya kehormatannya.

Selamat menyambut Tahun Baru Islam. Salam Maal Hijrah 2017 / 1438H


Salam Sayang,


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.