Follow Us @sihatcantik_byena

@aeinnamusa

Showing posts with label Pengedar Shaklee Bangi. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Shaklee Bangi. Show all posts

Wednesday, 3 October 2018

Rutin Harian Makyong Sekarang

17:35 6 Comments
Rutin Harian Makyong Sekarang | Assalamualaikum. Setiap hari rutin skincare kekna sekarang , remove sel mati dari kulit muka.

Kesan sel kulit mati yang tertanggal selepas gunakan YOUTH Perfecting Toner 


Memang terbaik YOUTH Perfecting Skin Toner ni. Selepas cuci muka pon , tengok tu kapas, masih ada lagi kotoran.

Sel kulit mati ni kalau tak buang lama2 kulit jadi nampak kusam dan lebih tua dari umur.

YOUTH Perfecting Toner


Plus, dalam Toner ni ada Muscadine grape tau , sama bahan dalam vivix di mana effect antipenuaan dalam anggur muscadine yang sangat hebat . (Allah Maha Hebat)

Anggur muscadine ni bantu MELINDUNGI dan MEMPERBAIKI DNA sel kulit kita dan mengHALANG kerosakkan kolagen & elastin.

Penggunaan YOUTH toner yang konsisten buatkan kulit kita lebih toink toink anjal gitu

Fungsi YOUTH Pefecting Toner


Jemput singgah dan FOLLOW Blog baru kekna : Kedai Vitamin Bangi Kajang Putrajaya




Wednesday, 8 August 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 4

10:09 7 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.



Ini adalah feedback dari customer kepada ejen shaklee kekna sendiri, beliau mengambil vivix shaklee ketika berpantang (selepas bersalin):



5 Bintang untuk Vivix Shaklee keana baby tiada cirit birit, makin banyak menyusu dan luka bersalin cepat sembuh dan kering

Baby saya semakin banyak menyusu dan tiada cirit birit . saya sangat bepuas hati dan saya bagi 5 bintang untuk Vivix Shaklee kerana yang paling utama, luka bersalin saya cepat kering dan sembuh. alhamdulillah.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 3

09:54 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Luka bersalin cepat sembuh iaitu 4 hari sahaja dah yakin nak duduk bersila kata Puan Diyana. beliau mengambil vivix shaklee.


Kesan czer sangat sakit tapi vivix shaklee bantu bagi sihat cepat, seminggu je dah boleh tahan kencing- Puan Diyana-





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Wednesday, 10 January 2018

Promosi Shaklee January 2018

11:49 0 Comments
Promosi Shaklee January 2018


Assalamualaikum

Promosi Omega Guard menyambut kedatangan tahun baru iatu 2018. Antara suplimen Shaklee yang mendapat perhatian ramai dan disukai hanmpir semua lapisan masyarakat


Alhamdulillah

PROMOSI 1: OMEGA GUARD

Promosi Omega Guard bulan ni adalah BUY 3 LESS 5%


banyak tu diskaun 5% dari Harga asal untuk sebotol omega guard . Peminat Omega Guard ini lah  masa nya untuk mencuba dan buat stok untuk satu family.

 







6 Sebab Kenapa Pilih Omega Guard sebagai sumber minyak ikan harian kita


PROMOSI 2: VITA LEA FOR CHILDREN







Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Cara Makan Vivix Shaklee Yang Berkesan dan Best | Aeinna Musa

11:25 2 Comments
Cara Makan Vivix Shaklee Yang Berkesan dan Best | Aeinna Musa


Assalamualaikum semua

Alhamdulillah harini kekna nak share cara minum vivix yang berkesan iaitu:

Hanya 1 sudu kecil sahaja, di ambil sebelum tidur malam atau sebelkum sarapn pagi

Walau bagaimanapun, setiap orang berbeza cara pengambilan vivix shaklee

Hubungi kekna untuk cara yang sesuai untuk badan anda

dan dalam video ni kekna kongsikan juga caraq minum vivix dengan cara yang best dan senang dibawa ke mana2

Jemput tonton dan subscribe ye









Jemput baca Testimoni Vivix  di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:




Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 13 October 2017

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!

01:00 0 Comments

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!



Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya! |  Kisah saya, alhamdulillah dengan izin Allah saya beri vivix pada anak saya ketika itu sudah 3 tahun lebih hyperactive, sedikit autisme dan lambat bercakap. 

Akhirnya usaha untuk bagi anak bercakap membuahkan hasil.

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk anak nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit 


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2


=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

  • 👍FREE membership
  • 👍FREE postage
  • 👍CASH rebate rm36
  • 👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix  di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 10 October 2017

Selamat Hari Doktor Sedunia

11:01 0 Comments

Selamat Hari Doktor 

Selamat Hari doktor Semalaysia


Selamat Hari Doktor | Dooktor adalah pekerjaan profesional yang sangat mulia dan masyarakat umumnya memandang tingii pada sesiapa sahaja yang bergelar doktor mahupon masih seorang pelajar perubatan;)


Di sini kekna kongsikan beberapa list fb milik doktor yang banyak berkongsi manfaaat dan info especially bab kesihatan

jom sama2 folow depa ye:













Semoga semua doktor muslim yang ikhlas membantu dan merawat manusia di Bumi ini sentiasa dilimpahi rahmat yang besar adari Allah taala dan dibalas dengan syurga ALLAH

aameen




Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017

12:20 0 Comments


FREE Vitamin C Plus- Promo October 2017






Teruja sangat dengan promo ni, mudah sangat syaratnya hanya daftarkan 3 ahli baru di bawah kita yang buat belian 100uv setiap orang dan kita layak dapat FREE vitamin C shaklee yang sangat ohsem tu , harga nya RM97.50 tau!

Haishh, dekat RM 100 tuuu, dah la tahan sampai 6 bulan

ok pengsan sebab best sangat promo ;)

Oktober 2017 je tau!



Jadi Ahli di bawah team kekna iaitu Our Precious Empire dan nikmati peluang peluang promosi serta reward hebat bulanan untuk ahli berdaftar sahaja






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Monday, 2 October 2017

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

13:14 0 Comments
Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam

Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam


Presiden Shaklee Malaysia : Helen Lam | Helen Lam berkhidmat sebagai Presiden Shaklee Malaysia. Pengalaman Helen dalam industri Jualan Langsung menjangkau lebih dari 20 tahun memimpin usaha pemasaran dan penjualan untuk syarikat multinasional. Sepanjang kerjayanya, Helen bekerja secara meluas di rantau Asia tenggara untuk mengembangkan pasaran baru dan sedia ada.



Helen menerima ijazah sarjana muda dari Universiti Nebraska-Lincoln, lulus dengan Cemerlang dengan Sarjana Muda Sains, dalam Pentadbiran Perniagaan. Kepentingannya termasuk perjalanan, membaca, memasak dan yoga.







Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 1 October 2017

Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!

12:58 0 Comments

 Penghormatan Kepada Saintis Shaklee!





Ini satu penghormatan kepada Saintis Shaklee!


Saintis Shaklee,Dr. Bruce Daggy and Dr. Francis Lau,  adalah penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.

Edisi pertama buku ini adalah 20 tahun yang lalu yang mana buku ini telah menjadi sumber rujukan     kepada yang memerlukan maklumat terkini mengenai pandangan pakar dalam sains pemakanan .

Kandungan buku ini merangkumi perspektif global mengenai suplemen pemakanan, dari segi undang undang, peraturan dan manfaat kesihatan. 






Join kami menyebarkan manfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 28 September 2017

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee

10:42 0 Comments

Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembangunan, Ketua Pegawai Sains Shaklee




Naib Presiden Kanan, Penyelidikan dan Pembanguna, Ketua Pegawai Sains Shaklee | Bruce Daggy menyelia dan mengemudi hala tuju penyelidikan dan pembangunan korporat. Beliau bertanggungjawab untuk membangunkan portfolio produk teras Shaklee termasuk nutrisi pemakanan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan produk mesra alam untuk kediaman.

Bruce memegang ijazah sarjana Ph.D. dalam Biokimia Pemakanan dari Universiti Cornell dan B.A. dalam Biologi dari Universiti Virginia.


Beliau ialah Profesor dan Ahli Lembaga Pengarah di Fakulti Sains Nutrisi, Makanan dan Senaman di Universiti Florida, selain menjadi ahli Persatuan Nutrisi Amerika dan Persatuan Obesiti serta aktif sebagai sukarelawan Lembaga Komuniti Greater Philadelphia dan Jawatankuasa Pendidikan dan Advokasi untuk Persatuan Diabetes Amerika.


Bruce memulakan kerjaya profesional beliau dalam bidang akademik dan seterusnya berkhidmat selama 10 tahun dalam penyelidikan dan pembangunan di syarikat Procter & Gamble. Ini disusuli dengan 13 tahun di SmithKline Beecham/Glaxo SmithKline di Amerika Syarikat dan juga United Kingdom dalam beberapa jawatan kepimpinan termasuk menyelia program penyelidikan dan pembangunan pemakanan global serta menguruskan lebih 80 orang saintis di U.K. dan India.


Pengalaman beliau dalam bidang penjagaan kesihatan pengguna global melangkau lebih 30 tahun. Bruce terlibat dalam pelbagai aspek penyelidikan, daripada memformulasikan nutrisi pemakanan terkemuka di India kepada menyediakan produk pemakanan sukan untuk atlet terunggul. Beliau juga memberikan tumpuan khusus dalam bidang pengurusan berat badan dan penyakit metabolik.


Selain itu, beliau juga merupakan Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan Pengurusan Berat Badan Glaxo Smithkline. Sebelum menyertai Shaklee, Bruce telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains di Nutrisystem Inc. di mana beliau menyenggara penyelidikan dan pembangunan gunaan untuk pengurusan berat badan dan pencegahan atau pengurusan penyakit dan masalah kesihatan berkaitan obesiti.


 Dr. Bruce Daggy adalah salah seorang penulis salah satu bab atau chapter (p 823-842) dalam  buku Preventive Nutrition: The Comprehensive Guide for Health Professionals editi ke 5 iaitu edisi terkini.


Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, 27 September 2017

Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

00:51 0 Comments
Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?



Orang Mukmin Yang Hebat


Siapa Orang Mukmin Yang Hebat?

Orang mukmin yang hebat ialah dia meninggalkan dunia sebelum dia meninggal dunia 

Dia bersedekah sampai kaya bukan dah kaya baru sedekah

Dia berdakwah sampai jadi alim bukan dah alim baru berdakwah

Dia datang masjid sampai ke tua bukan dah tua baru nak ke masjid

Dia beramal sampai ikhlas bukan dah ikhlas baru nak beramal



Semoga bermanfaat buat semua poembaca blog kekna ;)






Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia















Saturday, 23 September 2017

11 Tip Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi

11:10 0 Comments

11 Tip  Menggunakan Kad Perniagaan Dengan Berkesan & Berimpak Tinggi








Restock lagi tools bisnes kekna 😊

Eventho bisnes di alam ghaib eh, alam maya, bisnes card sgt penting tau

Kekadang g check up kt klinik kesihatan ke, tengah tunggu Uber ke, tengah tunggu turn nak pos barang customer ke, tengah dalam LRT/KTM ke, kat kenduri kawen sedare mare ke , join seminar /apa kelas2 parenting or bisnes ke

haaa masa tu lah hulur bisnes kad☺️

Profesional gitu kan. Especially bila dorang tanya 'keje apa sekarang?' 'keje katne?'

Apa lagi , ' This is My card' sambil tangan hulurkan biz kad & jangan lupa SENYUM ikhlas sampai langit ke 7 ye😉😉

Berilah bisnes kad dengan penuh rasa TERUJA & BANGGA ,jangan memalu kucing plak neh😅 wat malu kat kucing je😝

Walaupun kita belom ada wisma or ofis gah setinggi KLCC, walaupun kita usahawan yg berniaga dari rumah je😊

Tak kisah full time ka part time no time ka . Eh!

Key point nye teruja dan suka serta enjoy dengan kerja kita , orang berniaga ni semangat positive & excited dgn bisnes sendiri sangat penting tau

Bila kita bercakap dengan orang , kita boleh TRANSFER ENERGY tu kat prospek .

Pernah tak kita dengar orang explain produk dia dengan kita2 skali rasa excited TAK MENYABO NAK BELI😅

Contohnya cj wow shop tu kat tv tu . Fuhh terer dorang ngempen kennsss😍👍 boleh tiru cara dorang mengepochikan diri nya pon adui😁

Ok kekna share TIP camne nk guna/sebar bisnes kad supaya beri IMPAK pada bisnes dan pada prospek yg terima kad kita

1/ Tempah atau print pada kertas yang berkualiti tinggi dan guna kedua2 belah depan dan belakang kad

2/ Ada Logo perniagaan ,nampak profesional

3/ 'Be oustanding' contoh nya letak gambar kita sendiri sebagai owner atau doodle pon comel👍yang penting lain dari lain.

4/ Tema color bersesuaian dengan tema syarikat contoh kekna pilih hijau sbb tema color shaklee plus product kami berasaskan sumber semulajadi. Max 3 color kombinasi. Jangan banyak2 sangat combine color tau! Pening ai tengok nanti😝

5/ Sentiasa bawa bisnes card dalam handbag/purse/wallet/letak dalam dashboard kete , beri sikit pada suami/isteri,mak ayah & mertua simpankan. Nanti boleh dorang tolong distribute skali☺️

6/ Sentiasa beri minima 2 copy biz card pada prospek . (Kalau nk masuk dalam parcel yg diposkan pon sama gak ye,minima 2 copy)

Beritahu prospek supaya berikan satu lagi copy pada kawan atau saudara mara yang perlukan servis/product kita

7/ Bertukar Kad dengan usahawan lain (di event atau kelas2 marketing etc)

8/ Hubungi prospek pada keesokkan harinya , cadangan skrip:

“Hi Farah, saya Aeinna . Semalam kita ada jumpa di Event FB Ads Chapter Return di Shah Alam , jika Farah nak cuba suplimen shaklee untuk kesihatan & kecantikkan, saya boleh bagi diskaun 5% bulan ni sahaja, untuk Farah beserta freegift . Nak cuba ?”😃

Walau apa pon jawapan Farah, admit & simpan contact Farah untuk di follow up (keep in touch) berkala 😉

Kalau kekna lah, kekna Terharu kalau uol bagi ayat seperti ini. Nampak kt situ uol tak buang bisnes kad kekna😍, pastu siap dapat diskaun offer tertutup lagi,rasa exclusive sangat tau! 🤗

9/ Kepilkan skali biz card dengan pamplet /flyers product kita dan jangan lupa mention promo serta ada 'urgency' misalnya, PROMO SEPANJANG SEPT 2017 SAHAJA'

10/ Offer sesuatu sekiranya beliau rekemen kita pada seseorang yang perlu kan product/servis kita dan kita berjaya close deal dgn prospek tersebut

11/ Tolong jangan simpan je buat tukun😁 , bisnes kad untuk DIHABISKAN tau😉

#TAG kawan2 yang bisnes dan #SHARE supaya orang lain pon dapat ilmu skali

Follow & see first fb orang ini ------> Aeinna Musa untuk ilmu2 kesihatan , kecantikkan & bisnes 🤗

Baarokallahufiikum



thanx for reading

jumpa di next entry ye



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Friday, 22 September 2017

Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H

09:58 2 Comments

Salam Maal Hijrah 2017/ 1438 H

BULAN MUHARRAM




MUHARAM adalah bulan pertama dalam Sistem Kalendar Islam (Hijriah). Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah.

Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91).

Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan. Rasulullah s.a.w telah menamakan bulan Muharam sebagai bulan Allah (shahrullahi).

Sandaran yang dilakukan oleh Baginda s.a.w kepada Allah s.w.t lantaran kemuliaan dan kelebihan bulan ini kerana sesungguhnya Allah s.w.t tidak merujukkan kepadaNya melainkan oleh golongan khowas (terkhas) di kalangan makhluk - makhlukNya.

Daripada Al-Hassan Al-Basri rahimahumullah sesungguhnya Allah s.w.t telah membuka lembaran tahun baru di dalam takwim Islam dengan bulan Muharram. Tidaklah kedapatan bulan yang lebih mulia dalam takwim Islam di sisi Allah s.w.t itu selepas bulan Ramadhan melainkan bulan Muharam. Ianya dinamakan bulan Allah yang khas disebabkan besarnya kehormatannya.

Selamat menyambut Tahun Baru Islam. Salam Maal Hijrah 2017 / 1438H


Salam Sayang,


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Wednesday, 20 September 2017

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat

10:47 0 Comments

Vivix Shaklee- Minuman Botani yang Lazat Lagi Berkhasiat






Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*



Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 1 sudu teh (5mL)
Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap 100 mLSetiap Hidangan
Tenaga300 Kcal15 Kcal
Karbohidrat/td>74.0 g3.7 g
Jumlah Gula2.0 g0.1 g
Protein0.7 g0.0 g
Lemak0.0 g0.0 g


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Testimoni Vivix dari pengguna termasuk pesakit kanser di SINI


Harga runcit untuk Vivix di SINI 


Kekna cadangakan grab terus 2 botol Vivix untuk dapatkan Harga Jimat keseluruhan lebih rm200, beli dengan arga harga ahli, cash rebate RM36 dan  penghantaran PERCUMA terus ke tempat anda!



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

10:24 0 Comments

Testimoni Vivix oleh Pesakit Kanser Payudara Stage 2

Testimoni fresh dari oven ni dikongsikan oleh Doctor Ain ,

'Pesakit kanser payudara stage 2, buat chemo 1st cycle, lepas chemo muntah setiap  hari (chemo buat 13/9). start vivix 18/9. semalam 19/9, anak dia mesej ni'



Testimoni Vivix dan Kanser Payudara




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk ibu nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit kanser untuk lebih bertenaga especially those yang dah menjalani kimoterapi


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2

😉
=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

👍FREE membership
👍FREE postage
👍CASH rebate rm36
👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix Menjadi Pilihan Pesakit Kanser di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Tuesday, 19 September 2017

Penghantaran VIVIX

10:02 0 Comments



Terharuuuuuuu sampai cemburu sangat tadi jumpa my regular customer😝

Kak R dah 2 tahun ambil vivix


Serius kalau uol jumpa Kak R ni mesti ingat umur 30 . Mudah lebih 10 tahun tau umur dia
Kekna sendiri terkejut sikit lagi nak fengsannn (hehe) bila tahu anak sulong dia dah lepas SPM & anak bongsu umur 12 tahun

Kekna duk ingat la sebaya kekna or muda lagi. Rupanye sangkaan ku MELECETTTT☺️☺️

'Ena vivix akak dah 2 hari tau abes. Akak goncang2 dengan air kosong pastu tuang dalam gelas. Gelas tu pon lepas minum akak goncang lagi skali dengan air . Sayang titisan vivix tu'


Waahh gittewww skali syg kat titisan emas sirap ajaib ni kan

Sama kekna pon sama 2X5 spuluh😄


Mesti 3 kali rinse -macam basuh alat radas kat makmal waktu Uni dlu. Tapi takde lah guna distilled water hihi😆


Punye lah gigih nak pastikan betul betul betul kosong botol vivix tu
Kata Kak R lagi,


' akak tak boleh tinggal vivix ni .kalau dulu memang letih sokmo kat ofis .balik rumah nak urus rumah & anak2 lagi, so sangat2 penting wanita bekerjaya macam akak amek vivix & shaklee suplimen . Kalau tak memang melepek je lepas waktu kerja '

Selain Vivix Kak R sangat3 konsisten ESP, lecithin , ostematrix dan omega guard


Kekna,
Bukan Jual Roti😝 hehe




KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.