Follow Us @sihatcantik_byena

@aeinnamusa

Showing posts with label Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi. Show all posts

Wednesday, 3 October 2018

Rutin Harian Makyong Sekarang

17:35 6 Comments
Rutin Harian Makyong Sekarang | Assalamualaikum. Setiap hari rutin skincare kekna sekarang , remove sel mati dari kulit muka.

Kesan sel kulit mati yang tertanggal selepas gunakan YOUTH Perfecting Toner 


Memang terbaik YOUTH Perfecting Skin Toner ni. Selepas cuci muka pon , tengok tu kapas, masih ada lagi kotoran.

Sel kulit mati ni kalau tak buang lama2 kulit jadi nampak kusam dan lebih tua dari umur.

YOUTH Perfecting Toner


Plus, dalam Toner ni ada Muscadine grape tau , sama bahan dalam vivix di mana effect antipenuaan dalam anggur muscadine yang sangat hebat . (Allah Maha Hebat)

Anggur muscadine ni bantu MELINDUNGI dan MEMPERBAIKI DNA sel kulit kita dan mengHALANG kerosakkan kolagen & elastin.

Penggunaan YOUTH toner yang konsisten buatkan kulit kita lebih toink toink anjal gitu

Fungsi YOUTH Pefecting Toner


Jemput singgah dan FOLLOW Blog baru kekna : Kedai Vitamin Bangi Kajang Putrajaya




Thursday, 13 September 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix !

05:39 0 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix ! |







Saya Ainul Mustafa ibu kepada 3 orang puteri yang comel, aktif membesar
.
Saya mula makan vitamin Shaklee sejak 2011 masa menyusukan anak pertama saya. Bekerja sebagai engineer yang kerap ke sana sini outstation buatkan saya cepat penat, stress.bila stress susu pun merundum.
.
Kemudian saya konsistent makan untuk hamil anak ke dua.saya ada masalah kesuburan dan 2013 saya pregnant anak ke 2, 2014 saya lahirkan anak ke 2.
.
Diuji bila sakit luka bersalin yang teruk dalam pantang.adoiii...Alhamdulillah vivix shaklee penyelamat saya
.
Saya ada masalah berat badan yang teruk.pernah berat naik sampai 70kg.
.
Konsistent buat program #detoxshakleee dan saya berjaya turunkan berat 55kg.
.
Niatnya nak turunkan lagi tapi terpregnant lagi..
.
May 2017 lahir anak ke 3 saya.
.
Jangan tanya kenapa saya suka sangat vitamin #shaklee..terlalu banyak shaklee effects
.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Friday, 17 August 2018

Testimoni Vivix : Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix

11:41 22 Comments
Testimoni Vivix :Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix


SAKIT URAT lepas bersalin hilang lepas amal VIVIX





Ni testimoni saya sendiri.
Masa berpantang anak kedua..tukang urut yang datang urut tu salah urut sampai saya tak boleh membuang air kecil..

Walhal sebelum tu sy ok saja..bersalin tanpa luka atau jahit .. masa diurut tu mmg dia tekan tengah dan sakit gila rasa..sampai sy kena cari tukang urut lain utk angkat balik rahim sbb tukang urut pertama dah buat sampai jatuh rahim..
Akibat dr tu badan sy tetap sakit2 walaupun lepas berpantang..abis pantang badan sy sakit dr pinggang ke bawah..

3 bulan pertama lepas bersalin setiap bulan badan sakit dan kena cari tukang urut..
Sy mula amalkan vivix selepas tu dan selepas botol ketiga sy perasan yang dah 3 bulan jugak sy x sakit badan atau pi mengurut lagi..Vivix mmg bagi testimoni ketara utk saya utk masalah sakit urat saya!



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 8 August 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 4

10:09 7 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.



Ini adalah feedback dari customer kepada ejen shaklee kekna sendiri, beliau mengambil vivix shaklee ketika berpantang (selepas bersalin):



5 Bintang untuk Vivix Shaklee keana baby tiada cirit birit, makin banyak menyusu dan luka bersalin cepat sembuh dan kering

Baby saya semakin banyak menyusu dan tiada cirit birit . saya sangat bepuas hati dan saya bagi 5 bintang untuk Vivix Shaklee kerana yang paling utama, luka bersalin saya cepat kering dan sembuh. alhamdulillah.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 3

09:54 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Luka bersalin cepat sembuh iaitu 4 hari sahaja dah yakin nak duduk bersila kata Puan Diyana. beliau mengambil vivix shaklee.


Kesan czer sangat sakit tapi vivix shaklee bantu bagi sihat cepat, seminggu je dah boleh tahan kencing- Puan Diyana-





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 7 August 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 1

08:39 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Testimoni Vivix . 


Puan Irine mengambil Vivix Shaklee untuk cepatkan penyembuhan luka bersalin. Rata -rata bu bersalin mengalami isu ni iaitu luka bersalin lambat sembuh.




Pengalaman Puan Irine mengambil vivix untuk sembuhkan luka bersalin




Nak cerita pengalaman Irine kenapa consume VIVIX😊

.

Untuk Irine sendiri consume Vivix ni bersebab sebenarnya .
.
1st, Irine nak ikhtiar sembuhkan luka dalaman bersalin. Disebabkan Irine pernah bersalin ceaser masa anak pertama (Medina) dan anak kedua + ketiga Alhamdulillah dengan izin Allah dapat merasa bersalin secara normal .
.
Salah satu cara ikhtiar Irine untuk mempercepatkan luka bersalin dalaman Irine cepat sembuh adalah dengan consume VIVIX. Syukur Alhamdulillah luka bersalin Irine pun takde rasa pedih-pedih, takde rasa ngilu-ngilu .
.
Kalau untuk luka bersalin tu VIVIX ni lah paling recommend nak bagi cepat baik. Ada tak dekat sini walaupun dah bersalin 2 minggu tapi still lagi rasa sakit atau pedih mencucuk-cucuk dekat luka bersalin? Tak kisah luka bersalin normal mahupun secara ceaser. 
.
Dan, antara sebab lain nak consume VIVIX sebabkan Irine dah masuk umur 26 tahun, jadi Irine ambil langkah berjaga-jaga utk jaga kesihatan dan elakkan anti penuaan. Bak kata orang, nak elak drpd nampak TUA SEBELUM USIA😋 .
.
Tak nak lah nanti-nanti, orang cakap muda lagi tapi muka nampak tua kan . Kalau boleh nanti Medina, Hasya dan Umar dah besar, Irine nak nampak macam kakak dan adik. Hihi❤️
.
PENUAAN AKAN TETAP BERLAKU TAU. Tapi, adalah pilihan kita untuk menentukan kesihatan badan kita supaya lebih sihat, lebih muda dari usia kita. Kalau kita jaga kesihatan dalaman kita, insyaAllah kita akan menikmati kesihatan yang lebih baik itu LEBIH LAMA 😊.
.
Tak sabar nak bersalin pastu bekalan VIVIX wajib sediakan untuk ikhtiar luka bersalin cepat sembuh semula. -Puan Irine-

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Monday, 6 August 2018

Testimoni Vivix : Dari Lumpuh Dan Kanser Rahim ,Dah Boleh Berdiri Dalam Masa 5 Bulan sahaja

16:28 0 Comments


Testimoni Vivix : Dari Lumpuh dan kanser Rahim, dah Boleh Berdiri Dalam Masa 5 Bulan sahaja: Ikhtiar seorang anak yang membekalkan vivix pada ibu nya yang mengidap kanser rahim dan lumpuh akhirnya ibunya bejaya bangun dalam masa 5 bulan sahaja! Alhamdulillah  





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Jangan putus harap

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)


Jemput baca lagi Testimoni Vivix  di SINI



KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh



Testimoni Vivix : Buah Pinggang Bocor

16:21 1 Comments







Testimoni Vivix : Buah Pinggang Bocor  : Ikhtiar seorang ibu hamil yang mengidap buah pinggang bocor Berjaya! Alhamdulillah  


'Salam kak, saya pon guna vivix jugak. Dulu saya tak tahu vivix tak boleh guna untuk ibu mengandung. Hak nak masa tu saya ada masalah. Buah pinggang bocor. Bila makan vivix tu buah pinggang saya dah tak bocor. Allhamdulillah. Doktor pon terkejut. Doktor tanya saya ada pegi berubat traditional ke. Saya memang amalkan vivix je. Doakan saya ye diberikan kesihatan yang baik. Sekarang pregnant anak nombor 2. Semoga Allah permudahkan urusan kali ini. Aameen.' -izzahathirah-



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Jangan putus harap

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)


Jemput baca lagi Testimoni Vivix  di SINI



KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Tuesday, 24 October 2017

Kisah Doktor Mengandung Yang Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

15:36 2 Comments
Kisah Doktor Mengandung Yg Anti Suplimen Anti Shaklee !!!

ESP salah satu item penting dalam Set Hamil Shaklee




KISAH DOKTOR MENGANDUNG YANG ANTI SUPLIMEN ANTI SHAKLEE !!!
---- 

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.


Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat facebook, kawan kawan doktor pakat duk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar. Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macamni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam malam. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis nangis depan saya, saya suggest kan Energizing Soy Protein. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi pagi

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuki tolong ibu lain  rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

-SID DR Hasifah-
Happy Shaklee user
💁Terima Kasih 🌹







Testimoni Set HAmil Shaklee


Pilihan Set Hamil mengikut bajet anda di SINI


Testimoni Set Hamil Shaklee di SINI


Beli Set Hamil Shaklee anda di SINI




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Saturday, 21 October 2017

Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja

00:30 0 Comments

Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja


Promosi Ostematrix Shaklee 3 Hari Sahaja



Promosi Ostematrix Buy 3 Less 5%😍


Buy 1 = RM 61.25


Buy 3 = RM 170 (jimat RM 13.75)


Terhad 3 hari sahaja!

(18-20 Oct 2017)




Jangan lepaskan promosi Ostematrix Shaklee, grab laju2 ye!




Your Certified Shaklee Product Consultant:
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Saturday, 14 October 2017

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

11:31 0 Comments

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

ESP Shaklee pilihan sumber protein terbaik dan berkualiti tinggi di Malaysia


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan | Assalamaualaikum . daalm entry ini insyaAllah. 

Topik yang akan dikupas dalam entry ini:


1. Apa itu ESP Shaklee?
2. Apa fungsi ESP?
3. Simptom kekurangan Protein?
4. Sumber makanan Protein?
5. Siapa yang perlukan ESP?
6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?
7. Sejauh mana ESP perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?
8. Kalau tak amik ESP?


Pendahuluan 

Suplimen memerlukan 4-6 bulan secara konsisten untuk betul betul memberi kesan yang terbaik . Bergantung pada badan masing2 juga dan diet pemakan harian . Jika seseorang individu mengamalkan diet yang sihat, insyaALLAH suplimen ESP Shaklee boleh memberi kesan yang cepat.

Jika budaya pemakanan yang tidak sihat seperti fast food setiap hari, tinggi garam, tinggi MSG, jadi ESP Shaklee akan membantu membaiki  sel sel yg rosak, dan membina semua sel sel yang baru. dulu. Perlu diingatkan, suplimen bukan bertindak secara mendadak tapi secara steady dan  tempoh keberkesanan bergantung pada setiap individu


1. Apa itu ESP ?


ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee adalah serbuk protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO)


Lagi info ESP Shaklee  di SINI


2. Apa fungsi ESP?



Fungsi UTAMA protein ada untuk membina sel. Jadi bila sel (basic unit) sihat makan organ dan sistem badan seterusnya keseluruhan badan kita juga akan sihat.

Selepas 21 hari pada muka , sel badan kita akan mati. JIka kekurangan protein sel sel baru takdapat dihasilkan dengan baik dan akibatnya kulit menadi kusam, mudah berjeragat, berjerawat dan pelbagai masalah2 kulit wajah yang lain

Sel di bahagain lain selain muka pula akan mati selepas 90 hari. Jadi protein sangat penting pada semua sel pada tubuh badan  kita


Fungsi Protein :
  • OTOT. Protein penting untuk pergerakkan otot. setiap pergerakkan termasuk kelip mata   dibantu oleh otot. Di mana ada otot disitulah perlunya protein. 

  • Neurotransmitter iaitu sel saraf yg menghubungkan antara sel dan  menyampaikan maklumat dari sel ke sel. Di luar setiap sel ada reseptor protein dan fungsi protein di lapisan luar sel membantu salurkan mesej ke dalam sel. Jadi protien sangat penting untuk pastikan mesej atau maklumat dapat dihantar dari satu sel ke sel yang lain. Jadi sel boleh diperbaiki dan sel baru  juga boleh dihasilkan

  • Antibodi.  Antibodi adalah sejenis protein yang membantu membina penghalang kepada penyakit terkena pada badan. Antibodi lemah tanda kekurangan protein dalam badan

  • Kuku dan rambut. Protein pada kuku dan rambut dipanggil aLPha keratin yang mana sangat penting untuk pertumbuhan kuku yang sihat dan cantik

  • Darah. Protein pembawa yang bertanggungjawab mengangkut oksigen ke seluruh badan iaitu haemoglobin (sel darah merah) sangat penting untuk memastikan seluruh sel di tubuh badan kita mendapat oksigen dengan cukup dan dapat menjalankan fungsi sel dengan baik. Protein plasma juga adalah salah satu protein   dalam plasma darah yang berfungsi untuk pengaturan tekanan osmotik tubuh.

  • Otak dan saraf, fungsinya disokong oleh protein. Sel sel otak memerlukan protein untuk bantu menyampaikan signal dan matlumat dari otak kepada sel saraf.

  • Enzim juga sejenis protein yang bantu pencernaan makanan, penyerapan nutrisi dari makanan yang kita ambil dan cepatkan proses penghadaman dengan baik

  • Sel secara keseluruhan memerlukan sel baru dan protein penting untuk pembianaan sel baru dengan sihat dan dapat berfungsi dengan baik

Lagi 33 Manfaat dan Kelebihan ESP Shaklee di SINI


3. Simptom kekurangan Protein?


  • Metabolisme badan menjadi sangat perlahan
  • Masalah kehilangan berat badan
  • Masalah membina otot jisim
  • Tahap tenaga yang rendah dan keletihan
  • Kurang tumpuan dan pembelajaran masalah
  • Emosi tidak Stabil
  • Sakit Otot, tulang dan sendi
  • Perubahan gula darah yang boleh menyebabkan diabetes
  • Penyembuhan luka perlahan
  • Imuniti rendah

5. Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

4. Sumber makanan Protein?


Terdapat 2 sumber protein iaitu Tumbuhan dan haiwan.


Produk haiwan (makanan) adalah sumber protein yang kaya. Daging, susu dan produk susu, telur, ayam, dan ikan, mengandungi tahap asid amino yang seimbang. Protein juga boleh diperolehi dari bahan makanan tumbuhan (sayuran) seperti kekacang (kacang soya dan sebagainya) .

Kacang Soya adalah sumber protein paling tinggi menyamai kandungan protein dari haiwan berbanding dari tumbuhan lain. namun, protein dari haiwan mengandungi kolesterol yang lebih tinggi sebab tu prein tumbuhan adalah pilihan terbaik


Sumber protein dari haiwan


Sumber Protein dari Tumbuhan

Protein Tumbuhan

Protein tumbuhan pilihan yang bijak untuk di amalkan setiap hari



6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?


  • 14g protein berkualiti tinggi dalam satu hidangan

  • Tanpa kolesterol

  • Tiada gula tambahan

  • Sangat Rendah lemak

  • Non GMO iaitu tidak diubah suai secara genetik di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).. Tiada hormon tumbesaran digunakan

  • ESP dihasilkan di bawah Pemantauan Identiti. Penanaman dan pemprosesan kacang soya sangat dipantau secara ketat dalam usaha untuk menghasilkan susu soya yang berkualiti tinggi

  • Lengkap dengan semua 9 jenis amino asid yang perlu yang diperlukan oleh badan tapi badan tak dapat hasilkan sendiri. Jadi kita perlu ambil dari sumber luar. Protein soya ESP adalah sumber tebaik. Amino asid perlu sangat perlu untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik

  • Protein yang sangat berkualiti tinggi 

  • Skor penghadaman Protein kepada amino asid (PDCAAS-Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) yang TINGGI iaitu 1.0. Skor ini menunjukkan ukuran manfaat yang diberikan oleh amino asid, iaitu kemampuan untuk leraikan protein kepada unit lebih kecil iaitu 9 jenis amino asid .  

  • Mengekalkan isoflavon yang terdapat dalam soya kerana menggunakan air dalam proses ekstrak protein soya dari kacang soya, dan bukannya alkohol

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Glisemik Index yang rendah. ESP bagi tenaga dalam jangka yang panjang tanpa bagi kesan pada darah. Jadi pesakit diabetes juga sangat sesuai untuk ambil ESP shaklee


Lagi keunikkan ESP Shaklee di SINI



7. Sejauh mana ESP Shaklee perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?

Pengambilan protein Shaklee atau ESP Shaklee bersama dengan vitamin shaklee yang lain sangat penting kerana protein bertanggungjawab pada enzim percernaan dan penyerapan

Enzim tu sendiri adalah sejenis protein. Bayangkan jika protein tak cukup, enzime tidak dapat menjalankan fungsi nya dan terganggulah sistem perncernaan badan kita serta terganggu juga sistem penyerapan dari nutrisi vitamin/suplimen atau nutrisi dari makanan yang kita ambil seharian.

Di bawah ini cadangan ESP Shaklee shaklee untuk di ambil bersama dengan vitamin lain dalam shaklee agar kesihatan kita berada di tahap optima



Cadangan set ESP Shaklee . Protein sangat penting dalam semua set kesihatan 


8. Kalau tak amik ESP Shaklee?


Boleh ambil dari sumber protien  (haiwan /tumbuhan) yg lain tapi cabarannya kualiti yang tak sama dgn ESP shaklee dan ber risiko mengalami gejala kekurangan protien seeprti yang kekna sebut di atas.






Dapatkan 22 Idea menarik bancuh ESP Shaklee dengan sedap lazat lagi berkhasiat di SINI

Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee

BUY 4 LESS 5% !




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Friday, 13 October 2017

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!

01:00 0 Comments

Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya!



Testimoni Vivix: Ikhtiar Untuk Anak Autisme Berjaya! |  Kisah saya, alhamdulillah dengan izin Allah saya beri vivix pada anak saya ketika itu sudah 3 tahun lebih hyperactive, sedikit autisme dan lambat bercakap. 

Akhirnya usaha untuk bagi anak bercakap membuahkan hasil.

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia

Bahagia sang anak dapat beri yang terbaik dalam ikhtiar untuk anak nya kembali sembuh


Jangan putus harap

Jangan givup dengan rahmat & kurniaah Allah

Vivix tu ASBAB sahaja

Bukan vivix yg menyembuh

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit 


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang2


=========
PROMOSI TWINPACK VIVIX ,

  • 👍FREE membership
  • 👍FREE postage
  • 👍CASH rebate rm36
  • 👍JIMAT RM200

=========


Jemput baca Testimoni Vivix  di SINI



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:



Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Thursday, 12 October 2017

22 Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat !

09:10 2 Comments

Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat .





Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat  | Assalamualaikum , alhamdulillah ESP shaklee sentiasa high demand, hot selling  dan BEST SELLER. 

  ESP shaklee ni Top 2 dalam senarai product terlaris di Shaklee Malaysia


Video kat atas ni kekna  share resepi ESP shaklee yang sangat sedap yang uol boleh cuba. Bukan sahaja sedap tau, tapi menyihatkan . Tu yang penting sebenarnya tau, sihat kan MAHAL;) tengok sampai habis tau video tu, insyaALLAH bagi idea baru untuk kita cuba minum ESP Shaklee dengan lebih sedap dan sihat lagi 


Kat bawah ni lak cara bancuhan atau resepi ESP Shaklee yang kekna selalu buat sendiri kat rumah:




1) ESP + Air Suam (walaupun simple dimple pimple eh pimple tu jerawat haha, tapi, fuhhhhh merecik jugak tau ;)




2) ESP+ Susu Segar Farm Fresh (klik SINI untuk lihat video )


 3) ESP + Performance Drink Orange  + Ais


5) ESP + Sunquick  Oren  + AIS  ( klik SINI untuk lihat video ) 




6) ESP + Collagen Shaklee Powder ( klik SINI untuk lihat video)

7) ESP Shaklee + Pisang + Salad + Performance Drink Orange+ Ais  (blend sekaligus), sedap!
8) ESP Shaklee + Epal Merah + Air Nabeez + Ais  

9) ESP Shaklee + Air Nabeez + Ais

10) ESP Shaklee +Epal Merah + Ais  

** Air Nabeez ada lah air rendaman kurma/kismis overnight

Lagi cara bancuhan yang kekna boleh suggest untuk uol adalah (share dari blog kawan2 juga ni):



11) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Air Suam + Ais

Tak boleh bancuh dengan air panas ye sebab protein sifatnya akan ternyah asli (rosak fungsinya) pada suhu lebih 60 degree C, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya. letak 2-3 ketul Ais, memang best amat



12) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung- terpulang nak guna brand apa di pasaran , Dutch Lady ke apa2 lah. kekna pilih farm fresh sebab takde gula dan pengawet


13) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Milo

14) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee+ Twister Oren

15) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

16) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Ribena

17) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nesvita 3 in 1

18) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Susu Anmum

19) 1 sudu bancuhan ESPShaklee  + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)

20) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Horlicks


21) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nestle Bliss

22) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda  atau buah buahan





Kenapa ramai sangat suka , of course sebab keunikkan yang ada pada ESP Shaklee tu sendiri ;)


9 Manfaat ESP Shaklee yang uol perlu tahu:



1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda

3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih

4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat

5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam

6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Sangat banyak kan manfaat dari hanya 1 tong ESP Shaklee.


Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee


BUY 4 LESS 5% !





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.