Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Peluang Perniagaan. Show all posts
Showing posts with label Peluang Perniagaan. Show all posts

Monday, 18 September 2017

Maestro Leader Meeting Penyuntik Semangat untuk Pecut September!

23:14 1 Comments
Maestro Leader Meeting | Alhamdulillah semalam selesai meeting untuk Bisnes Leader team kami iaitu Maestro


Seronok sangat yang penting mentor dah bakar kami sampai rentung dan remind balik segala ilmu basic 

Baru nampak jalan  lebih luas insyaALLAH lebih mudah nak memecut dan bantu lebih ramai efektif leader dalam OPE, team kekna sendiri

Siapa yang berhajat nak menjana income part time atau full time , meh kekna bantu .

yang penting skali MODAL diri sendiri

daoat rm1000-2000 untung bersih sebulan ok lah kan, sape nk bagi banyak tu 

ok mohler layan gambar gamabr kami ;)



Antara Leader yang hadir


Wakil OPE, Dayah Sprinter yang always semangat dan berdesup sales setiap bulan

ceria dan cantik dorang kan . kekna tumpang bangga!

tengok tu kekna, orang duk diskas, kita amek pekuang selfie hehe

master nad sedang dengar sharing, isu berbangkit dan cabaran dari salah seorang leader, Madam Farah seorang Pensyarah Universiti

Dayah sprinter sharing dan beri pendapat

antara hadiah yang kekna dapat, coklat Langkawi dari Master Nad dan Dayah Sprinter. 


Bergambar gaya sama dengan topi Maestro yang sangat cantik ni, cewah kekna kemain dia ootd sangat kau! haha





Jumpa lagi di next entry


Kekna Yang Happy dan Enjoy buat Bisnes dari rumah,

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, 3 November 2015

Korang Tahu Tak #5: Labur USD 20Juta Selama 5 Tahun Semata-mata Mencari Bisnes Yang Sesuai?

11:16 0 Comments


Assalamualaikum


Korang Tau Tak ?



Multi-Billionaire Roger Barnett telah menghabiskan USD 20 Juta dan mengambil masa 5 tahun untuk mencari company yang sesuai untuk dilaburkan sehingga beliau berjumpa dengan Shaklee.



Beliau yakin dengan Shaklee kerana company ini mampu pergi lebih jauh. Beliau membelinya pada tahun 2004 dan mengelarkan Shaklee ini sebagai "Crown Jewel of Network Marketing"


Jadi, kita tidak perlu pening2 nak cari company apa yang sesuai untuk dilaburkan kerana Roger Barnett sendiri dah buat kajian sendiri. Kita cuma perlu yakin dan berusaha untuk mencapai impian kita melalui bisnes Shaklee ni jer. 


Ena sendiri rasa mudah sangat berniaga shaklee product dengan modal permulaan tidak sampai rm100 pon dan kini alhamdulillah menikmati duit poket sendiri at least 4 angka setiap bulan di sampiang mendidik anak2 di rumah. tak perlu hadap traffic jammed pon. Itu lah yng penting kalau tinggal di lembah klang ni..tol lagi kan..hihi


Alhmadulillah ena dan Team Precious Empire dilorongkan hati untuk bersama-sama menyebarkan manfaat dan peluang dalam shaklee


Bagaimana?
Anda yakin dengan bisnes Shaklee yang sudah established sejak 1st April 1956 ini?



Ingin sama-sama explore dan maju dalam bisnes bersama shaklee?




Ena,
013 357 3153
Mentor Bisnes Anda!

Monday, 7 September 2015

Promosi 4 Set Produk TERLARIS Sempena YES Program

23:40 0 Comments


Assalamualaikum


YES merupakan program keusahawanan di bawah inisiatif baru syarikat shaklee. YES ialah Young Entreprenur System di mana hanya mereka yang berdaftar sebagai ahli sah shaklee dari april hingga october 2015 sahaja layak menyertai program ini.


Award untuk mereka yang SUKSES dalam program ini ialah 
TROFI dan CASH bernilai rm10 , 000!!




Entry ini ena nak cerita mengenai 4 set/pack produk yang ditawarkan di bawah program YES ini.



Setiap set ini akan mendapat DISKAUN sebanyak 5% !!!

*****

PACK 1 : HEALTHY PRENATAL / SET KEHAMILAN







Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
B Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)



*****


PACK 2 : HEALTHY POSTNATAL / SET BERPANTANG





Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
Alfalfa Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)

*****



PACK 3 : YOUNG LIVING / SET AWET MUDA





Apa produk dalam set ini?

2 botol Vivix
1 botol Vita lea (FREE GIFT untuk FREE  membership)


Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Harga set ini selepas MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ( FREE MEMBERSHIP) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 400 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE vita lea)

***** 




PACK 4 : HEALTHY FITNESS / SET KURUS




Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 1 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Cinch Shake perisa Chocolate 
Cinch Shake perisa Vanilla 
Cinch Tea Mix
Herb Lax
Lecithin
Vita lea , 2 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 711

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 260!!
(termasuk FREE 1 BOTOL vita lea)

*****

Dah berpinar2 mata tengok TOTAL PENJIMATAN tu kan..hehe..


Memang untung sangat GRAB SET NI bagi siapa yang sedang hamil, persediaan untuk bersalin, untuk kurus dan mereka yang nak kekal awet muda atau untuk berikhtiar dari penyakit kronik.


Sebarang pertanyaan atau tempahan,






013 357 3153

Tuesday, 1 September 2015

Positif Pagi #7 : Semangat Untuk Keluar dari 'Comfort Zone'

09:07 0 Comments


Assalamualaikum


Alhamdulillah...bersemangat sangat pagi ni..Harini 1 Sept..hari pertama setiap bulan merupakan hari di mana kami yang berniaga akan recharge balik energy setelah berhempas pulas 'menutup akaun' malam tadi.



'The big secret in life is no big secret
whatever your goal you can get if u willing to work hard
and step out of your comfort zone'





jom siapkan to do list pagi ni dan selemat bekerja semua!

Thursday, 23 July 2015

Bonus Raya, TAHNIAH pada semua penerima yang layak!

13:43 0 Comments




Assalamualaikum


Hari ni dah raya ke 6. 
Ena baru je buat pembahagian BONUS RAYA pada team bisnes ena. Memang dah jadi kebiasaan, setiap bulan ena akan akan bagi reward pada mereka yang perform well untuk previous month.


TAHNIAH PADA PENERIMA BONUS!


 Ini dia penerima2 BONUS RAYA dalam team bisnes ena:





konsep yang terapkan  dalam bisnes empire ena ialah THE MORE YIU GIVE, THE MORE U GET.


so siapa yang berusaha bersungguh2 memberi manfaat pada orang2 sekeliling, dan seterusnya membuat sale yang tinggi, ena akan tambah lagi bonus/reward elain dari bonus dan reward dari pihak shaklee.


seronok kan?


Kebetulan bulan ni bulan raya so reward ni kita tukar nama jadi BONUS RAYA;)





Biasanya orang bagi bonus sebelum raya untuk persiapan raya kan, ena sebenarnya plan nak bagi before raya juga...



disebabkan ada cabaran sikit, pembahagian bonus terpaksa di tangguh sehingga hari raya ke 6.



Lihat positif side, selepas raya biasa orang dah kehabisan duit kan berbelanja pakaian , kuih muih dan duit raya anak2 buah..tapi mereka ni dapat BONUS lagi.. boleh la buat saving untuk future..



Lagipula, penerima bonus team ena semua dah ada gaji hakiki.. bisnes sebagai income kedua je..waahhh berkepuk2 la duit mereka kan;)


bestnyeeeee lahai!



anda berminat untuk menjana income sampingan secara online?

nak EXTRA INCOME 3,4,5 angka sebulan?

izinkan ena bantu,


013 357 3153




5 Produk Paling Laris di Internet!

10:56 0 Comments

Assalamualaikum


apa khabar semua?


lately ramai yang ingin mencuba bisnes online, nak tambah pendapatan tepi kiri kanan atas bawah katanya.hee..

so perkara pertama yang patut kita decide adalah PRODUK atau SERVIS yang kita nak tawarkan .


mesti tahu dan faham jenis pernigaan ( produk/servis) yang kita nak tawarkan tu. 


ena nk kongsi info hasil dari kajian dari beberapa blog malam tadi, kebanyakkan blog mencadangkan  3 jenis product ni - pakaian, makanan kesihatan dan kecantikkan.. termasuklah blog2 dari negara jiran kita- indonesia.


kalau tak percaya uols boleh google sendiri.


5 PRODUK TERLARIS DIJUAL SECARA ONLINE



bawah ni ena tunjukkan salah satu screenshot yang membincangkan mengenani produk terlaris yang mendapat PERMINTAAN yang TINGGI jika dijual secara online.


info ni dari sebuah blog Online Marketer femes iaitu Ikhwan Fahmi 




Apa yang ena nak tekankan di sini adalah produk no 3 dan 4 ( rujuk gambar di atas) mampu memberikan pendapatan lumayan kepada kita.


Berdasarkan pengalaman ena sendiri, makanan kesihatan adalah jenis perniagaan yang KALIS INFLASI!



bermakna, tidak kira lah keadaan ekonomi keluarga atau negara merosot ekalipon, masayarakat akan berbelanja untuk KEKAL SIHAT atau SEMBUH dari sesuatu  penyakit


HANYA YANG TERBAIK UNTUK YANG TERSAYANG







Ramai orang sanggup BERBELANJA BESAR semata untuk sihat/ sembuh dari penyakit. kerana mereka tahu derita dan azabnya menanggung kesakitan. bukan hanya sakit tubuh badan, nak pergi kerja pon tak boleh. Akibatnya, wang simpanan pon berkurang. 



Sebab alasan ini lah, walaupun ekonomi negara diperlihatkan semakin 'kurang sihat', kebanyakkan customer ena tidak berkira2 untuk terus menerus membeli/ ulang beli produk kesihatan shaklee . mereka pilih yang terbaik skali (iaitu VIVIX)  untuk yang tersayang kerana KESIHATAN tidak dapat ditukar ganti dengan wang ringgit.








Kebetulan pula,bulan ni ada PROMOSI 'HARGA JATUH GAUNG' untuk best produk kami ni. PRODUK YANG MENJADI KEGILAAN RAMAI ni..boleh google juga testimoni vivix..ada berjuta testimoni tau..hoho


rujuk SINI  untuk grab penjimatan LEBIH RM1000  berserta peluang mendapat cash rebate LEBIH RM250!




owh ye, promosi ni HANYA BULAN NI JE TAU- JULAI 2015.


biasanya, kalau dah abes promosi, mula berduyun pm ena tanya boleh dapat lagi tak harga promosi..no no no.. bertindak cepat ye,...promosi masih berjalan lagi 7 hari..lama lagi tu. 


ENA, SAYA MAHU BISNES JUGA, TOLONG SAYA!





ok, bagi sahabat2 yang ingin menjana pendapatan sampingan dalam arena produk kesihatan dan kecantikkan, ena boleh guide anda . tapi dengan syarat, anda pon mestilah bersungguh2 dan  focus ingin berjaya!





Mentor bantu 5%, lagi 95% dari TINDAKAN anda sendiri. jangan risau, kami bernaung di bawah grup shaklee jutawan yang dah melahirkan ribuan leader yang konsisten menjana income 4-5 angka sebulan. ada yang hanya buat dari rumah saje ( surirumah sambil jaga anak2 syurga masing2).




sms/wassap


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.