Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Ostematrix. Show all posts
Showing posts with label Ostematrix. Show all posts

Sunday, 24 January 2016

Testimoni Vivix : Diabetes Kronik , Bacaan Gula dari 28 ke 5.7!

11:55 0 Comments



Assalamualaikum,


Ni cerita sambungan tau..ingat lagi kisah yang ena kongsikan di SINI. Masa tu paling rendah bacaan gula ibu nya yang mengidap diabetes adalah 6.7.


tapi hari ini.......


Berita gembira di pagi hari
------

Bacaan kencing manis mak saya pagi ni. Alhamdulillah.


Ini adalah antara suplimen yang di amalkan:

Vivix
Omega Guard
Vita C
Ostematrix

Bacaan pernah cecah 28.
11-14 tu biasa.

Mak Hafiz Juniza ❤


Untuk mencuba ikhtiar sembuh dari diabetes, boleh hubungi ena:
013 357 3153



Thursday, 5 November 2015

Sumber Kalsium Semulajadi

18:32 0 Comments






Assalamualaikum


Perkenalkan suplimen feveret ena. dari sebelum pregnant, masa tempoh hamil dan sekarang tengah berpantang pon memang hari-hari ena amek. tak boleh missed tau. kalau missed rasa tak keruan je..cewah.


Kalsium amat penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Kalsium juga membantu
mengurangkan kekejangan otot, mengurangkan magrain dan membaiki stimulasi urat saraf.


Siapa perlukan kalsium?

  •  Ibu mengandung
  •  Ibu berpantang
  •  Mereka yang sering sakit kepala dan migrain
  •  Mereka yang sering mengalami senggugut
  •  Mereka yang letih bekerja dan sentiasa lenguh-lenguh di bahu dan belakang badan
  •  Mereka yang menghadapi masalah sendi
  •  Mereka yang mementingkan kesihatan

ok jom kita kenali tablet kalsium dari shaklee ni iaitu Ostematrix.


Shaklee Ostematrix Membekalkan :


1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.


2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.


3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


alhmdulillah, kalsium yang ena ambil mempunyai khasiat magnesium dan vitamin D sekali. kalsium anda bagaimana?


berminat untuk mendapatkan kalsium shaklee?


ena boleh bantu anda;)
013 357 3153

Wednesday, 9 September 2015

Korang Tahu Tak #2 : Petua Mudah Elak Meroyan

12:51 0 Comments





Assalamualaikum


Korang tahu tak...


Perasaan Ibu selepas bersalin kene jaga betul2 tau. Emosi si ibu biasa kurang stabil dan mudah terkena meroyan selepas melahirkan, meroyan selepas bersalin, meroyan selepas pantang mahupun meroyan selepas keguguran.


4 keadaan ini membuatkan si ibu akan mengalami :


menangis tanpa sebab
mudah tersentuh
sensitif
rasa tidak sabar
rasa tak cukup rehat
kebimbangan yang melampau
lemah
lesu
tidak cukup tidur
insomnia (sukar tidur)
sedih



PETUA MUDAH ELAK MEROYAN



ada 2 petua ena nak kongsikan ni...sangat2 mujarab. Ena tak pernah kene meroyan ni alhmdulillah tapi selalu juga la emosi teiba-tiba. terutama time datang bulan


#1 Amalkan B complex

Vitamin B Complex  terutama B12 menggalakkan pembentukan antidepressant properties secara semulajadi seterusnya memberi kesan ketenagan kepada pengguna nya;





#2 Amalkan Ostematrix

Ostematrix  merupakan sumber kalsium dan magnesium yang mempunyai kadar penyerapan yang efektif ke dalam tubuh kita .




nak cuba?


ena boleh dihubungi di :

013 357 3153

Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang

12:38 0 Comments


Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



Tuesday, 18 August 2015

Untuk Tidur Lebih Lena, Tiada Lagi Cramp Kaki!

23:43 0 Comments


Sejak akhir2 ni makyong memang la ngantuk awal..jam 11.30 dah macam 2 pagi je rasa.hee.


6 biji  super kalsium ostematrix dan 1 biji vitamin C untuk penyerapan kalsium yang optimum ;)


InsyaAllah tidur makyong :

-lebih lena,
- tiada cramp kaki aka simpul biawak, 
-bangun dengan segar bugar esok pagi, 
-bantu bangun awal ,insyaAllah sebelum subuh;)
-bantu detox iaitu sebagai pelawas juga...cuci2 usus di pagi setiap hari memang terasa sihat sgt!


Tips sebelum tidur , selepas mengambil suplimen  shaklee:


-maafkan semua orang
-bersalaman dengan suami dan anak2
-baca surah 3 Qul
-baca Al fatihah
-baca surah al Mulk ( untuk selamat dari seksa kubur..insyaAllah)
-fikir yang baik2 berlaku esok hari
-bayangkan yang baik/positif/ best2 di masa depan..
-bayangkan impian2 tercapai
-baca doa tidur



****
Selamat beristirehat semua,






Aeisya Pon Tahu Rutin Vitamin Mama!

22:46 0 Comments


Kelakar sangat anak syurga ena ni, biasa sebelum tidur, ena tak boleh missed vitamin hamil..memang setiap malam WAJIB amek ostematrix 6 biji!


Comey sangat aeisya, ena cakap :


' aeisya, take vitamin mama pleasee '
Mama nak white saje tau ( referring to ostematrix)


'Ok mama!' Jawab aeisya.


Sedang Ena leka balas pm customers, aeisya duk kire n letak vitamin kat tangan ena.then aeisya cakap : Ok mama dah siap!


Tengok la tu dalam tangan..bukan kata white, green, yellow , cream , n fish oil pon ada skali!..hahaha..itu mama dah amek  la td syg oiiii...


Lepas tu ktorang gelak sama2!


Ostematrix ni sumber kalsium terbaik ena pernah jumpa..ye la, selama ni segala mak nenek susu ena minum tapi masih juga ada simptom2 kekurangan kalsium terutama ketika hamil...lebih haru lagi, siap 3 kali suspect DIABETES sebab gula tinggi dlm susu tu.


TIADA LAGI CRAMP KAKI !



Alhmdulillah..sejak ena KONSISTEN ambil kalsium dari awal pregnancy hingga sekarang 34week dah , ena TAK PERNAH  lagi experience SIMPUL BIAWAK / cramp kaki waktu tidur malam.


Alhmdulillah....tido lena..aeisya n papa pon lena skali.


Ingat lagi masa pregnancy pertama, start masuk 3rd trimester ( 6 bulan) SETIAP MALAM terjaga..bukan setakat ena je terjaga, papa aeisya skali terhaga sebab ena jerit kuat akibat SAKITTT sangat2 kene simpul biawak ni tau.

Alhmdulillah...


So uols yang tengah preggy ke, selalu letih2 lenguh2, kuat sukan, tak suka minum susu, ena sangat sarankan ambil ostematrix ni...warga emas pon sgt sesuai ambil oste ni utk kuatkan tulang ..jom hadiahkan pad amak ayah kita!




Sunday, 9 November 2014

Kisah OSTEMATRIX Shaklee dan Sendi Tangan Ma & Abah

13:23 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?


Cerita semalam, kami menerima tetamu VVIP dari Bintulu, Sarawak.





Mereka ialah keluarga angkat ena selama 6 tahun ena Bintulu dulu. Sungguh, sayang ena pada mereka sama seperti sayang ena pada keluarga sendiri dan keluarga mertua.




Sempena perkahwinan Edai dan Achik pada 1 November 2014 baru2 ini, kami keluarga di Bangi belanja pengantin baru dan keluarga Bintulu makan malam di restoren special iaitu Restoren Mr Kabab yang bertempat di Putrajaya.



Bergambar bersama tetamu kehormat dari Bintulu, Sarawak

Dari kiri: Edai dan Achik Adik angkat ( Pengantin Baru), Mak angkat, Nina Adik Angkat, Abah Angkat, Abah Mertua, Ma mertua, Tie adik ipar , ena, aeisya dan suami tercinta, kamal.



Yang lucunya tengok la 'dress up' ena dan ma mertua ena..98% SAMA.. hehehe...jubah hitam dan tudung terqoise ( tak reti eje color ni..hihi). Maksudnya apa tu...we ols SEHATI SEJIWA gitu... pls jangan jeles ye..hoho.



Jom layan beberapa gambar menarik di sekitar tempat kejadian.hii



Aeisya di riba oleh Atuk Bintulu


Mama Aeisya tukang amek gambar


Tu diaaa , bersilang2 tangan memasing..sedap sangat kan..



Ni dia tukang amek gambar..tudung kelihatan senget disitu. Akibat tudung bawal dijadikan shawl, senget pon senget lah! hoho




Belanja selfus lagi. with Achik si pengantin baru dan Adik yang speknya lawa sgt, Nina.



Edai, Achik, Mak, Ena dan Aeisya..

Aeisya ni baru belajar nk buat 'peace'  tapi tak reti tu,sudahnya jadi 1 Malaysia..mama pon ikut skali.hihi



Depan restoren Mr Kabab..sesi bersalaman.ma abah bintulu nak balik dahh..sob sob sob..nanges dalam hati je. tak mahu nangesss sebab ena tahu kami akan berjumpa lagi nanti..insyaALLAH tahun depan plak.


OK, dah layan semua gambar kan...Ada sesuatu ena nak share dengan sahabat yang sudi singgah di blog ena ni. 


Abah Angkat dan Ma mertua ena berkongsi bagaimana sendi2 tangan mereka yang dah lama sakit, hilang selepas konsisten mangambil Ostematrik


Kata abah angkat ena sambil tunjukkan sendi tangan beliau dan buat gaya badan segar (gerak2kan bahu) smalam:

'Ena, sendi abah dah takde sakit . abah makan 4 biji ostematrik tu sebelum tidur.. bangun pagi hilang lenguh2 dan segar sangat rasa badan'



Ma mertua ena dengar juga perkongsian dari abah angkat sambil berkata ( sambil tunjukkan ibu jari dan jari telunjuk kanan) ;

'haaa, kita pon sama lah..setiap malam makan ostematrik 2 biji. ena lah yang bagi. dulu 2 jari kanan ni memang susah nak digerakkan terutama waktu bangun pagi. lepas tu kann sekarang dah ok dah 2 jari ni . tak sedar pulak bila hilang yang pasti pagi2 dah takde rasa tersekat2 pada sendi 2 jari ni. hairan juga tapi rasanya sebab ostematrik tu la

lama juga 2 jari ni susah digerakkan. sejak muda lagi'




Mak angkat ena pon share juga pengalaman dia menggunakan shaklee supliment:

'Mak pon makan dua  tu ( sambil tunjuk ke arah botol ostematrik dan Omegaguard) yang ena bawa sekali malam tadi..dah abes dah mak makan, angah la yang belikan' 
---------------------------------


waaahhhhhhhhhhhhh gitu... ena kat tepi tersengih2 macam kerang busuk la apa lagi . haha..sebenarnya hati berbunga2 tau bila orang tersayang dapat rasa kebaikkan product shaklee. Sambil control 'cun' (hihi), ena pon explain la bagaiman ostematrik bertindak melegakan sendi2 Ma dan Abah.

Alhamdulillah...tiada ungkapan yang lebih bermakna melihat kebahagian dan keceriaan di wajah2 yang tersayang selain ALHAMDULILLAH..



 
Inilah rupa Ostematrix Shaklee

120 biji, tahan 1-2 bulan




 

        
Ini pula OmegaGuard Shaklee

90 biji , tahan 2-3 bulan



KLIK DI SINI untuk mendapatkan Omega Guard dengan harga Promosi terhad untuk belian November 2014 sahaja.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.