Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Omega Guard. Show all posts
Showing posts with label Omega Guard. Show all posts

Wednesday, 10 January 2018

Promosi Shaklee January 2018

11:49 0 Comments
Promosi Shaklee January 2018


Assalamualaikum

Promosi Omega Guard menyambut kedatangan tahun baru iatu 2018. Antara suplimen Shaklee yang mendapat perhatian ramai dan disukai hanmpir semua lapisan masyarakat


Alhamdulillah

PROMOSI 1: OMEGA GUARD

Promosi Omega Guard bulan ni adalah BUY 3 LESS 5%


banyak tu diskaun 5% dari Harga asal untuk sebotol omega guard . Peminat Omega Guard ini lah  masa nya untuk mencuba dan buat stok untuk satu family.

 







6 Sebab Kenapa Pilih Omega Guard sebagai sumber minyak ikan harian kita


PROMOSI 2: VITA LEA FOR CHILDREN







Your Certified Shaklee Product Consultant:
Pengedar Vivix Kajang, Bangi, Putrajaya
ID: 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Thursday, 31 August 2017

Promosi Merdeka Ogos 2017

15:27 0 Comments



Promosi Merdeka Ogos 2017 | Assalamualaikum. Ogos bulan kemerdekaan Negara kita. Tambah lagi tahun ni kita menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 60 tahun

Shaklee Malaysia juga tak berkecuali membuat promosi hebat dan menarik bulan ni. Fokus promosi bulan ini adalah Omega Rewards , Keahlian Baru , Set Kesihatan Wanita dan Cooler Bag Vivix yang sangat exclusive




Promosi Merdeka

1) Omega Rewards


Belian 5 botol Omega Guard, layak dapat e-voucher bernilai RM60  dan boleh digunakan untuk next purchase. alid sehingga 


E-voucher valid sehingga 15 September 2017

KLIK SINI untuk  beli sekarang dan dapatkan penjimatan sehingga RM 163.55 !



Keahlian Baru serta promo PWP tumbler dan Vita C dengan harga RM60 sahaja!

2) Keahlian Baru


Jadi ahli shaklee dengan hanya RM69 dan buat belian 100uv dalam satu resit, anda layak untuk grab promo bulan ni iaitu Vitamin C dengan harga RM60 dan Tumbler exclusive new color 



KLIK SINI  dan isi form di menu tab 'Join Now' untuk pre aktif kan membership. insyaALLAh selepas submit form, pihak kami akan menghubungi dan bantu anda untuk buat activation penuh




Set Kesihatan Wanita beserta PWP tumbler Follow Your Heart yang sangat cantik 

3) Set Kesihatan Wanita

Setiap pembelian Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shakele dan Set Cantik Shaklee anda layak untuk grab Follow Your Heart Tumbler semerah makngah tu. Cantik sangat kan


KLIK SINI untuk self-shop Set Cantik Shaklee (Ever Vibrant Set)

KLIK SINI untuk self-shop Set Hamil Shaklee (Prenatal Set)

KLIK SINI untuk self-shop Set Berpantang Shaklee (Postnatal Set)



PWP beg untuk simpan vivix dan sudu exclusive untuk 3 jenis set dia atas.


4) PWP Cooler Bag + Exclusive Vivix Spoon

Cantik sangat cooler bag & spoon exclusive ni. Boleh muat 4 botol vivix dalam satu masa tau

KLIK SINI untuk beli 2 botol Vivix dan dapat FREE MEMBERSHIP dan FREE POSTAGE , jimat lebih RM300

KLIK SINI untuk beli Set Kesihatan Lelaki (Amazing Golden set for him)





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 24 January 2016

Testimoni Vivix : Diabetes Kronik , Bacaan Gula dari 28 ke 5.7!

11:55 0 Comments



Assalamualaikum,


Ni cerita sambungan tau..ingat lagi kisah yang ena kongsikan di SINI. Masa tu paling rendah bacaan gula ibu nya yang mengidap diabetes adalah 6.7.


tapi hari ini.......


Berita gembira di pagi hari
------

Bacaan kencing manis mak saya pagi ni. Alhamdulillah.


Ini adalah antara suplimen yang di amalkan:

Vivix
Omega Guard
Vita C
Ostematrix

Bacaan pernah cecah 28.
11-14 tu biasa.

Mak Hafiz Juniza ❤


Untuk mencuba ikhtiar sembuh dari diabetes, boleh hubungi ena:
013 357 3153



Tuesday, 10 November 2015

Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !

09:47 3 Comments




Sebelum ni Ainur dah setahun pakai cermin mata sebab rabun + silau. Masa register Member Shaklee, bonus bulan 1st Ainur consume Vitamin C + Omega Guard (sumbangan my friends) terus hilang rabun dan silau Ainur.


#ShakleeEffect sangat sebab Ainur consume Vitamin C sebab nak tingkatkan imunisasi Ainur sebab Ainur mudah diserang demam yang berpanjangan sehingga melarat ke 2 minggu.


 Dan setiap kali demam tu lah Ainur kena ambil darah. Sebulan sekali Ainur akan demam. Fuhhh! Memang low betul imunisasi. Sabar jee lah



So untuk Omega Guard tu kebetulan my friends bagi. Alhamdulillah. Bila Ainur google, wahhhhhh! Banyak ni kelebihannya. Antara yang paling best adalah berat badan turun bertingkek2


Heeee.
Terasa sangat peha semakin kecil, dan selulit pun berkurangan dan of course semakin cergas selepas pengambilan 2 supplement ni.


Alhamdulillah. Bnyak perubahan yang berlaku masa tu. Lagi-lagi bila dapat tanggalkan cermin mata selepas consume selama 1 bulan. Weeee! Kemain happy lagi. So Ainur just pakai spect only one year sahaja

-Puan Ainur-

****


Kesimpulannya, Puan Ainur hanya pakai spek selama 1 tahu sahaja iaitu selepas pengambilan Vitamin C dan Omega Guard shaklee. Antara effect lain yang dialami Puan Ainur ialah:


  • rabun dan silau hilang
  • imuniti meningkat
  • berat badan turun
  • peha semakin mengecil
  • selulit berkurangan
  • semakin cergas



Seronoknya, baca perkongsian Puan Ainur ni, kita turut teruja skali kan. Apa taknya, leceh tau pakai spek. Nak pakai contact lense lagi lah leceh.hihi


so, anda nak cuba 2 suplimen hebat ni?

jangan malu segan, hubungi health consultant anda hari ini juga, tambahan pula, bulan ni ada PROMOSI VITA C tau

Ena,
013 357 3153

Wednesday, 28 October 2015

Rahsia Menggalakkan Perkembangan Mata dan Otak Bayi Dalam Kandungan

18:44 0 Comments



Assalamualaikum


Banyak kajian saintifik yang membuktikan kaitan perkembangan mata dan otak bayi dengan pengambilan asid lemak Omega-3 oleh ibu hamil dan menyusu ( rujuk di sinisini, sini dan sini). Ok, cukup 4 kajian je ena sediakan, kang tak ter baca lak uols..hee.



Jom layan video di bawah ni pulak. Memang teruja dengar Dr Sears ni cakap mengenai Kelebihan Asid Lemak Omega-3 ni. Ena duk ulang2 banyak kali..mujurlah seminit lebih je durasi video ni.. Kalau tak , tak jadi keje lain lain jawabnya..hehe.


Antara point penting yang ditekankan oleh Dr Sears adalah:


- Omega 3 is head-to-toe supliment!
-Its no 1 scientifically research supliment
-Good for brain and eye. Top/main fat in Brain and eye's retina is omega 3 







Jom kita lihat testimoni dari seorang pengguna tegar omega 3 shaklee iaitu Omega Guard,




Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad untuk perkembangan otak dan mata baby.


Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.


Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.


Then tahun lepas Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee. Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)


Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

-Puan Nadiah Suhaidi-


Baca : Sumber Omega-3 dari Minyak Ikan Terbaik di Dunia


Nak Cuba Minyak Ikan Omega Guard dari Shaklee?


<<PROMOSI TERKINI>>


Hubungi Ena sekarang, untuk info/order:


013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Monday, 31 August 2015

Ramai nya Peminat Dia Ni

13:57 0 Comments

Assalamualaikum



RUPANYA RAMAIII PEMINATNYA YE;
=================

pagi ni je beberapa customer bertanya vitamin yang boleh turunkan paras KORLESTEROL JAHAT..

.

ena sugget omega guard untuk turunkan koleterol yang DAH LAMA 'diternak secara jayanya' dalam badan kita.

.

untuk lelemak baru di makan pula, ena suggest PHYTOCOL....haaa..yg ni lagi BISA ni...langsung TAK BENARKAN kolesterol jahat 'melepasi sempadan' dari usu kecil kita, masuk ke dlm salur darah kita.

.

Banyak lagi khasiat lain tau omega ni...ena sendiri ambil sewaktu 3rd trimester kehamilan..untuk baby brain development dan kawal tekanan darah dan juga kawal gula dalam darah (sebab ena makan banyakkkk sgt waktu preggy ni..hihi)

.

berminat nak dapatkan omega guard?


013 357 3153

Saturday, 29 August 2015

Hadiah Untuk Kesihatan Sendi Ibu Tersayang

12:38 0 Comments


Assalamualaikum


Dua hari lepas ma update Omega Guard ma dah habis. Syukur memang ada ready stok dalam tangan ena. Rasa berbunga bunga je tak sabar nak bagi ke ma pada masa tu. memang menjadi rutin bulanan, ena supply suplimen kesihatan pada ma abah dan mertua ena. alhmdulillah syukur dilkurnia kesempatan dan rezeki untuk berbuat begini.



Ma memang suka sangat set kesihatan sendi shaklee. Memang BERKESAN pada . tapi sebelum ni ma ambil Ostematrix dan Omega Guard je. Kali ini, ena nak tambah lagi satu item dalam set ni iaitu ADVANCED JOINT HEALTH TABLET sebab ma mengadu lutut ada sakit sikit2..alhmdulillah, kakak ipar dah urut sikit kaki ma..


so sebagai ikhtiar, bantuan tindakan penyembuhan dari dalam, ena hadiahkan ma FULL SET KESIHATAN SENDI ni







Secara jujur, set kesihatan sendi ni menjadi HOT ITEM yang di beli oleh regular customer dan new customer ena. memang antara yang terlaris.. setiap minggu mesti kene restok! ( alhmdulillah)



FUNGSI DAN BAHAN KANDUNGAN DALAM SETIAP SUPLIMEN SET SENDI




klik untuk paparan lebih jelas

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN SET INI UNTUK YANG TERSAYANG?

hubungi ena laju2 ye,

013 357 3153



Sunday, 21 June 2015

Minyak Ikan Terbaik di Dunia - Kenapa Saya Pilih Omega Guard!

09:37 0 Comments

Assalamualaikum,

Bismillah..

Kali ini ena nak ajak anda  mengenal minyak ikan;) Tak ramai yang kenal dan betul2 faham mengenai minyak ikan kan..pernah dengar tapi tak tahu apa kepentingan nya  betul tak. insyaALLAH ena kongsikan pengetahuan dan hasil kajian ena dari beberapa artikel professional/saintis serta dari encik google;)




Omega-3 fatty acids can be difficult for people to incorporate into their diet if they do not eat salmon and other cold-water fish on a regular basis. Dr. Weil encourages everyone to include fish oil supplements in the daily diet to help support optimal brain function and overall health.


Orang yang tidak makan salmon dan lain2 ikan air sejuk secara konsisten mengalami kekurangan asid lemak Omega-3 dalam diet mereka.  Dr Weil menggalakkan semua orang untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan dalam diet harian untuk membantu menyokong fungsi otak yang optimum dan kesihatan secara keseluruhan.



Atas ni ialah kata2 seorang Professor Doctor ( medical doctor) yang banyak membuat kajian dan menulis mengenai kesihatan manusia. Terus rasa nak telan minyak ikan tablet sekarang juga kan...hehe..nk makan ikan salmon leceh plak, kita ni kat negara  tropika.hoho...yela, fungsi otak tak boleh buat main2 tau, ia mempengaruhi keseluruhan aktiviti sel/tisu/organ/sistem badan kita kerana setiap aktiviti sel badan kita DI KAWAL oleh otak!

ok,



Secara keseluruhan, entry ni akan mengupas :


-Apa itu Minyak Ikan

-Sumber Minyak Ikan Omega 3 

-Fungsi Minyak Ikan

-Perbezaan/Keunikkan OMEGA GUARD berbanding jenama minyak ikan lain di pasaran


ok jom kita lihat satu2 sub topik tu. insyaALLAH lepas ni kita akan lebih faham dan meningkat kesedaran untuk menjadikan minyak ikan sebagai makanan tambahan dalam diet harian kita dan seluruh keluarga kita juga.

Apa itu Minyak Ikan






Definisi - Minyak ikan adalah minyak yang diperolehi daripada tisu ikan berlemak yang  hidup di air sejuk, kerang-kerangan, tumbuhan dan kacang minyak, walnut Inggeris, flaxseed dan minyak alga,



-EPA (asid eicosapentaenoic) - Apabila kita bercakap mengenai asid lemak omega-3  dalam ikan, kita biasanya merujuk kepada EPA.


Ikan tidak menghasilkan EPA, mereka mendapatkannya dari alga yang mereka makan.

EPA menyokong kesihatan jantung.




-DHA (asid docosahexaenoic) - merupakan komponen utama retina manusia (dalam mata), sperma, dan korteks serebrum (dalam otak).


40% daripada semua asid lemak poli tak tepu (PUFA) dalam otak terdiri daripada DHA. DHA membentuk 60% daripada PUFA dalam retina. Separuh daripada berat membran plasma neuron yang terdiri daripada DHA.


Susu ibu kaya dengan DHA.

DHA menyokong pertumbuhan dan fungsi otak.



Sumber Minyak Ikan Omega 3 



Omega 3 merupakan asid lemak perlu ( essential fatty acid ) di mana badan kita tidak dapat menghasilkan sendiri asid lemak omega 3.


Ini bermakna, kita wajib mengambil dari makan harian kita atau dari suplimen yang boleh dipercayai.


Antara sumber minyak ikan omega 3 ialah ikan kembung, tuna, salmon, sturgeon, belanak, bluefish, ikan bilis, sardin, herring, trout, dan menhaden.


Kira-kira 3.5 auns ikan megandungi 1 gram asid lemak omega-3.




Fungsi / Kelebihan Minyak Ikan



Sebahagian Kelebihan Minyak Ikan





  • Mengatasi Masalah Kemurungan ( Meroyan) Selepas Bersalin


Dr. Michelle Harga Hakim, dari Universiti Connecticut Sekolah Kejururawatan, berkata selepas menjalankan satu kajian pada tahun 2011 "penggunaan DHA semasa hamil berpotensi mengurangkan gejala kemurungan selepas bersalin. " (rujukan)



  • Untuk Kesihatan Mental 


Minyak ikan membantu kanak-kanak yang mengalami masalah tingkah laku, terutama mereka yang mempunyai ADHD. (rujukan)



  • Menguatkan Memori 


Memori meningkatkan di kalangan Orang dewasa dan muda yang sihat dan mengambil omega dilaporkan mempunyai kekuatan meori yang lebih tinggi. (rujukan)




  • Perlindungan dari Penyakit Alzheimer 



Kajian yang disiarkan dalam Neurologi pada tahun 2007 melaporkan bahawa diet ikan, omega-3 minyak, buah-buahan dan sayur-sayuran mengurangkan risiko Alzheimer. (rujukan)



  • Mengelakkan Masalah Penglihatan


DHA mengelakkan masalah penglihatan disebabkan faktor umur. (rujukan)



  • Manfaat bagi janin 


Omega-3 meningkatkan perkembangan kognitif dan motor pada janin - saintis mendapati ibu yang mengambil Omega 3 semasa tiga bulan terakhir kehamilan menunjukkan perkembangan  deria, kognitif dan motor yang baik. (rujukan)




  • Untuk Jantung yang Sihat

Cara penyediaan/proses memasak ikan sebelum dimakan memainkan peranan penting. Memakan ikan bakar mengurangkan risiko penyakit jantung tetapi ikan yang digoreng bukan sahaja menghilangkan khasiat ikan malah menambah RISIKO penyakit jantung (rujukan)



Kajian 2011, penyelidik di Michigan University Teknologi, mendapati bahawa pengambilan minyak ikan dapat meningkatkan aliran darah dengan mengurangkan tahap trigliserida, dan juga memperlahankan kadar pertumbuhan plaques. (rujukan)



  • Mengatasi Masalah Arteri Tersumbat

Kebiasaannya, pesakit yang mengalami arteri tersumbat akan mengambil ubat mencairkan darah bagi mengelakkan serangan jantung.


Omega 3 mempunyai sifat mencairkan darah dan mereka yang mengambil  minyak ikan ini terhindar dari serangan jantung berbanding orang tidak mengambilnya.



  • Kurus

Omega 3 minyak meningkatkan aliran darah ke otot semasa senaman dan membantu untuk merangsang enzim yang mengangkut lemak yang akan ditukarkan kepada tenaga. 



Kajian menunjukkan purata penurunan berat badan sebanyak 2 kg dalam sekumpulan peserta yang mengambil  omega 3 minyak ikan berbanding kumpulan yang tidak mengambil sumber omega 3. (rujukan)



KLIK SINI untuk mengetahui 4 cara bagaimana omega 3 berfungsi menurunkan berat badan.



-Perbezaan/Keunikkan OMEGA GUARD berbanding jenama minyak ikan lain di pasaran




Klik untuk menonton video perbezaan Omega Guard berbanding brand lain di pasaran



Sumber



Sumber utama omega guard diekstrak dari IKAN LAUT SEJUK ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. ia BUKAN dari hati minyak ikan tau.





Omega Guard ni 3 kali LEBIH TUMPAT dari minyak hati ikan.




Kaedah Penghasilan yang Selamat dan Hasil yang Tulen.






Penyulingan 3 peringkat dalam penghasilan Omega Guard




Omega Guard merupakan Minyak Ikan Terbaik di Dunia kerana mengandungi RANGKAIAN SPECTRUM PENUH 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.




Kebanyakkan pengusaha minyak ikan memilih kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk ekstrak minyak ikan tapi kaedah ini boleh musnahkan nutrien dan TIDAK menapis logam berat yang membahayakan kesihatan pengguna.





Shaklee pula menggunakan kaedah ULTRATULEN bergred farmaseutikal; teknologi tinggi dalam penghasilan Omega Guard. Ia terhasil dari proses PENYULINGAN PROPRIETARI TIGA MOLEKUL untuk ekstrak Omega 3 paling tulen dan paling semulajadi serta menyingkirkan baham berbahaya seperti:





-plumbum
-merkuri-arsenik-kadmium-dioksin-PCB (polychloride biphenyl-iaitu bahan kimia industri yang sangat bertoksik)






Omega Guard menjalani proses penyulingan 3 molekul untuk pastikan hasil minyak ikan adalah paling tulen. Klik untuk tonton video.




Omega Guard Minyak ikan Bergred Farmaseutikal

Terma 'gred farmaseutikal' digunakan oleh pakar-pakar dalam industri minyak ikan dalam menentukan KANDUNGAN OMEGA 3 dalam suplimen minyak ikan.




What's in regular fish oil?




Minyak ikan yang sering dilihat di kedai runcit, farmasi dan kedai mengandungi kira-kira 25-30% asid lemak Omega-3 dan mengandungi lemak tepu, monotaktepu dan lemak trans.




Minyak Ikan yang bergred farmaseutikal adalah minyak ikan yang mengandungi at least 85% Omega 3 (rujukan)






What is pharmaceutical grade fish oil



Minyak ikan bergred farmaseutikal sangat pekat dan mengandungi sekurang-kurangnya 85% Omega-3. Ini membantu anda mengambil pil lebih sedikit atau lebih kecil.


1 hidangan Omega Guard (3 kapsul) membekalkan 1000 mg Omega 3 dan ia adalah minyak ikan yang disahkan memenepati gred farmaseutikal (rujukan SINI dan SINI). 




Bagaimana dengan minyak ikan anda?

ada gred farmaseutikal tak?

kalau tiada, cepat2 tukar kepada yang LEBIH BAIK dan SELAMAT...dah tentu pilihannya adalah Omega Guard Shaklee;)

change your brand
can change your life!


sebarang pertanyaan atau konsultasi mahupun tempahan, boleh la wassap ena :


selit pic bersama my mentor dan anak solehah ena;)



Your Certified Shaklee Product Consultant:
0177172868 (Aeinna Musa / Kekna )
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Friday, 8 May 2015

Rahsia Kesihatan Calon Permatang Pauh (Wan Azizah)

17:18 0 Comments


Sumber gambar dari web www.malaysiakini.com



Assalamualaikum WTB..apa khabar pengunjung blog yg cantik2 dan ensem belaka.



Petang ni ena nak kongsi RAHSIA Wan Azizah, calon Permatang Pauh kekal sihat. Actualy, dah banyak kali ma mertua ena tertanya, kenapa wan azizah tu nampak sihat sangat aktif berkempen dan menjadi calon beberapa kawasan lagi ( Kajang dan Permatang Pauh). memang lebih 3 kali la ma macam persoalkan.. bagi ma, by umur macam wan azizah tu biasa kebanyakkan orang duduk rehat2 je kat rumah main dengan cucu!




Bukan nk ajak  berpolitik ( malah ena sendiri kurang ambil tahu isu politik negara- tahu artikel ni pon dari seorang kawan yg share.hihi ) tapi ena lebih suka untuk highlight soal PENJAGAAN KESIHATAN..Bayangkan umur beliau 63 tahun....di ulang, 63 TAHUN! bukan 36 tahun tau.. body pon fit je kita dapat lihat kan..



Jom kita tengok apa RAHSIA beliau,








"Pada hari pertama (berkempen) saya demam. Tapi saya makan ubat, supplement, minyak kelapa dara dan minyak ikan yang dalam kapsul serta vitamin C.

"Saya (juga) ada kipas," kata Dr Wan Azizah sambil ketawa kecil.




Owh, minyak ikan kapsul dan Vitamin C rupaya rahsia beliau ni! patotlah tampak LEBIH MUDA dari usia, aktif dan sihat pula tu. Itu feveret suplimen kami sekeluarga juga tu;)



Minyak ikan kapsul yang terbaik dari ladang ialah OMEGA GUARD manakala Vitamin C pula ialah SUSTAIN RELEASED VITA C PLUS . Kenapa ena kata terbaik kerana ena dah KAJI SENDIRI dan merasai keberkesanannya. Klik pada kedua2 link pada nama suplimen untuk mengetahui keunikkan  kedua product berbanding brand lain di pasaran serta apa kata mereka yang dah pon mengamalkannya.




Bagi ena semua orang LAYAK dan BERHAK untuk KEKAL LEBIH SIHAT! caranya kita mesti cegah sebelum datang sebarang penyakit..sebab bila dah datang, nak rawat bukan mudah, libatkan emosi, masa dan wang ringgit yg banyak lagi tu.. so lebih mudah kita CEGAH AWAL2.




As for me, alhmdulillah memang ena dah setahun lebih mengamalkan pengambilan suplimen  yang KONSISTEN dan hasilnya memang mengujakan apabila ena jarang sekali jatuh sakit. alhmdulillah..ena fikir, ena ada tanggungjawab besar nk jaga suami, jaga anak , jaga keluarga, so ena MESTI SIHAT! kalau kita sakit kesian kat depa kan.



stay healthy
stay beauty!


till then ,

Sunday, 2 November 2014

PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD SHAKLEE, NOVEMBER 2014

08:39 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum semua sahabat2 syurga ena
Apa khabar?

Setiap bulan, shaklee akan mengadakan promosi unutk produk yang berlainan untuk menghargai pelanggan-pelanggan kami.




OMEGA GUARD PROMOTION

BUY 6 GET FREE 1!
BUY 2 GET 5% OFF!



Bulan november  ini ada promosi istimewa untuk peminat2 omega guard dimana ada dua jenis promosi iaitu:-

  1. Beli 6 botol PERCUMA 1botol
  2. Beli 2 botol dapat DISKAUN 5%


Sejak ena join shaklee, tak pernah lagi shaklee buat promosi sebegini, jadi ini dah kira rezeki kita ni. Jangan lepaskan peluang ye.


So apa yang kita dapat bila beli 1 set promo iaitu 6 botol Omega Guard?


Banyakkkk sangat2, meh ena senaraikan satu persatu ye:

  • PERCUMA 1 botol yang berharga  RM 136
  • PERCUMA keahlian dengan shaklee SEUMUR HIDUP
  • PERCUMA memberkit Shaklee yang berharga RM 75 ( semenanjung Malaysia), RM 85 ( Sabah & Sarawak)
  • PERCUMA konsultasi seumur hidup secara ekslusive dari ena
  • PERCUMA support group yang AKTIF dan bimbimngan step-by-step jika anda ingin menjana income sehingga 4 atau 5 angka dengan shaklee

  • Mendapat ' cash rebate' yang akan didepositkan terus ke dalam akaun bank anda
  • JIMAT  sehingga rm XXX

BESTNYAA!! Banyak sangat kelebihan yang dapat. Apa tunggu lagi? orang yang Cerdik adalah orang yang pandai mengambil peluang keemasan dan menikmati penjimatan berganda2 !

HEALTH IS WEALTH!


Anda berminat untuk menjana pendapatan sampingan sehingga 4-5 angka sebulan?

Dapatkan sentuhan mentor-mentor hebat dari group kami sekarang!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

    Tuesday, 14 October 2014

    Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

    16:46 0 Comments
    Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
    Apa khabar?

    Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

    Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




    Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


    Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


    Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



    Shaklee Effect Light Post Sign



    Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








    Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

    -Meal Shakes
    -Chewable Vita-C Plus
    -Omega Guard

    Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

    -kurma
    -kismis
    -madu
    -cashew nut


    Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


    Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

    Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


    Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




    Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


     tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




    Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
    .....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




    Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

    dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


    Aeisya 1 tahun 8 bulan



    Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




    Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



    Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


    • TIDAK PERNAH SEMBELIT

    • SELERA MAKAN BERTAMBAH

    • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

    • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

    • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

    • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

    ======
    TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
    ======

    Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

    1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
    2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
    3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
    • 1 sachet Nutriferon, 
    • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
    • 1 sudu besar Vivix
    Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




    im happy, im a shaklee kids now!






    LETS JOIN US TODAY!


    Your Shaklee Independent Distributor,

    ID: 960982
    Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
    email: aeinnamusa@gmail.com
    COD area: BB Bangi dan sekitar

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.