Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Nutriwhite. Show all posts
Showing posts with label Nutriwhite. Show all posts

Monday, 16 May 2016

Cara Pakai Make Up Remover Shaklee Yang Betul

16:49 0 Comments





Assalamualaikum


Cara Pakai Make Up Remover Shaklee Yang Betul | Hari ini nak perkenalkan satu produk skincare dari shaklee iaitu Nutriwhite. Memang ramai yang suka kan Make Up Remover dari Shaklee ni sebab bukan sahaja boleh digunakan  untuk tanggalkan make up malah orang tak make up pon boleh tau. Suami ena pon guna. mainly untuk hilangkan daki serta sel sel mati pada wajah, ye la, seharian kuliat terdedah dengan asap atau udara yang tercemar kat luar, banyak kotoran dan daki yang perlu di buang untuk elak wajah berjerawat, kusam dan  jeragat.



Testimoni dari salah seorang customer ena yang berpuas hati dengan Shaklee Make Up Remover



Rata - rata customer ena yang beli sangat berpuas hati sebab berbaloi ya amat. Mana tak nya, satu tube Nutriwhite Make up Remover Shaklee ni boleh tahan lebih 6 bulan tau. Ena punya ni dah lebih 14 bulan tak habis habis lagi apa cerita. haha.


Untuk kesan yang lebih kebabom, ena cadangkan cuci wajah dengan nutriwhite deep cleanser selepas tanggalkan daki daki dan make up dengan Make Up Remover tu.


Kalau ada yang nak cuba Make UP Remover Shaklee dan Nutriwhite Deep Cleanser , tak mau malu segan hubungi ena tau. insyaAllah konsultasi terbaik untuk anda!


Aeinna Musa
+6 013 357 3153




Tuesday, 19 January 2016

MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA

14:50 0 Comments





MATI HIDUP SEMULA !!
AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!


Alhamdulillah.. syukur


Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊


Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.


Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

🌷 ESP
🌷 ALFALFA
🌷 GARLIC
🌷 VITAMIN C
🌷 VITAMIN E
🌷 B COMPLEX
🌷 SET NUTRIWHITE
🌷 VITALEA

So sesapa yang ada masalah seperti saya nih, boleh contact me untuk GUIDELINE, CONSULTANT & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT

Fast action, fast result

hubungi kak ena ye
013 357 3153


Thursday, 27 August 2015

Rahsia 'White Head' Menghilangkan Diri Hampir Setahun! :)

17:17 0 Comments

Assalamualaikum


happynya tadi dapat SMS seperti di bawah,

RM0.00 Shaklee: Place your order NOW. The NW Gentle Action Makeup Remover(14580) is now available at our branches & online at Shaklee2u. TQ



 Suka2!

sebabnya, tahun ni dah 2 kali tau Mekeup Remover dalam rangkaian product Nutriwhite Shaklee yang awesome ni OOS (out of stock).



Antara Product Jenama Nutriwhite Shaklee


Jom kita tengok Fungsi-fungsi Gentle Action Makeup Remover Nutriwhite:



Kod Produk:14580 (150ml)


-Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda

-Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit

-Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit

-Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan



ok pengalaman ena sendiri ye, ena dah pakai almot 1 year.. yang pelik nya tak habis2 lagi..haha..ena beli bulan 12 tahun lepas (2014)..now dah Ogos 2015...masih berat tau, tiada tanda2 nak habis lagi..hihi...


pakai sikiiiiiit je, hujung jari je..tak payah picit banyak2, membazir je.


apa kesannya pada ena?


ena ni bukan jenis suka makeup tebal2..even foundation pon tak pakai, apatah lagi maskara, eye shadow dan serba mak nenek make up tu.


nama je MAKE UP REMOVER..tapi sangat sesuai digunakan setiap hari walaupun tak pakai make up!


ena selalu pakai sebelum tidur, untuk remove minyak2 pada wajah .


memang terasa BERSIH je muka, LICIN dan SEGAR! 


bukan lepaS pakai je tau, tapi sampai esok pagi..BESTTT KAN;)


dulu muka ena mmg banyak sangat white head terutama area hidung..yang besar, yang kecik..yang hitam pon ada!..haru2


..TAPI KAN... suami pon perasan, dah takde dah semua tu..ada juga beberapa kawan yang mengakui perkara yang sama...


haaaa..SAH LAH! ni keje si NUTRIWHITE GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER ni;)


so siapa yang ada prob white head area hidung atau mana2 bahagian wajah, ena suggest guna lah makeup remover ni..


kalau tak percaya juga, GUNA dan CUBA lah sendiri;)


kalau nak cuba, jangan malu segan untuk HUBUNGI ENA k



your health and beauty consultant:


013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.