Follow Us @sihatcantik_byena

@aeinnamusa

Showing posts with label My Family. Show all posts
Showing posts with label My Family. Show all posts

Sunday, 7 October 2018

Sambutan Hari Jadi Anak Syurga Kami

19:49 8 Comments



Birthday girls!

Sambutan Hari Jadi Anak Syurga Kami | Assalamualaikum alhamdulillah dapat juga buat sambutan kecil kecilan doa selamat dan kesyukuran anak syurga kami , KakLong dan Kak Angah sempena ulangtahun kelahiran mereka. Rezeki dorang lah, ada 3 orang sponsor kos untuk majlis ni, alhamulillah syukurrr.


Aeisya Humaira bt Kamal Fadzli -1 Oct 2012

Aeisya Safiyya bt Kamal Fadzli- 5 Oct 2015


Haa, dekat dekat je dorang lahir, senang mama & papa nak celebrate;)

Soon, adik baby insyaALLAH lahir bulan 12. kire dekat jugak lah. aci tak sekali harung je celebrate semua birthday anak anak  nanti, hehehe

Jom layan gambar gambar sepanjang majlis tadi:


Mama & Papa dah lama tak selfie.hihi




Kami ber 5- ada yang kata macam gambar raya hoho


Papa menggomol Kak Angah

Masa ni Kaklong & cosins duk main kejar kejar, Kak Angah biasalah jenis tak mesra and nak betepekkk je dengan mama or papa hehe

al Kisah Kak Angah terrrrr terindih kek masa dalam perjalanan ke kedai Arab untuk sambutan birthday dorang. alahi, takde rezeki kan.


Both sangat tak suka kek, saje papa beli jugak buat syarat untuk blow lilin ja hehe

Adik Ipar datang dari Gombak untuk meraikan Doble Ecah, Tenkiu Acik Syu

Nasi Arab dah sampai!

Muka ada happy sebab both sangat suka nasi arab;)

Ayocik Ecah  (adik Ena) datang dari GOmbak meraikan  doble Ecah

Mama & Papa yang over kan hehe

Tokbah Ecah membacakan doa selamat


Tak sabar nak makannnnnn


Susah nya nak amek gamabr semua orang ready  haha

Papa sorang ja ready nampaknya hehe

Pokteh Ecah, origin dari Yaman. empunya Restoren Arab ni

Family AyohLong Ecah (abang sulong papa Ecah)

Dari kiri Ayoh Long Ecah, Ayohcik Ecah dan Pokteh Ecah



papa & Ayohcik Ecah bergambar kenangan di depan kedai Arab Pokteh di Sungai Merab, Bangi

ni Lokasi Kedai Arab 'Arabic Palace' milik Pokteh Ecah . boleh waze je alamat di atas ni kalau nak datang ye. Chef orang Arab yaman dan makanan semua sedap sedap yang amat sangat.



Wednesday, 8 June 2016

Happy Birthday To Me (8.6.86)

09:28 0 Comments
My Small ,Lovely & Happy family ever 




HAPPY BIRTHDAY TO ME 😊😊
HAPPY MOTHERS DAY MUM πŸ˜™πŸ˜™
πŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”ΉπŸ”Ή

8.6.86 jatuh pada 30 Ramadhan. Bermakna ena dilahirkan sehari sebelum raya .  Which mean, Tak beraya mana ma Kak Ena tahun tu. HihiπŸ˜‚.

Ena anak sulong, so hari ini lah HARI IBU sebenar buat ma  . Sebenarnya hari2 pon hari ibu kan πŸ˜‰

.
Kata ma, walaupun sarat dan hari2 terpaksa  turun ke sawah padi demi sesuap dua suap dan tiga suap nasi, tak pernah sekali pon  ma termiss puasa masa tu kecuali hari bersalin tu . Kuat kan ma. Semoga daku duplikasi 200% semangat dan kekuatan dalaman  ma.insyaAllah.

.
Sekali lagi tahun 2016, 8hb 6 jatuh pada bulan ramadhan juga . Bulan  Mulia.Allahu. Sebak😒

"Many thanks pada ahli keluarga  dan sahabat syurga yang pm  wish Ena Happy Birthday.

Kuih cakoi kedai Pak Mamat.
Kalau nak kasi hadiah πŸŽ‚ 🎁 πŸŽ‰ 🍭
Boleh pm nanti Kak Ena kasi alamat.
Chia chia chia😁






 Ucapan hari lahir dair Facebook. tq Mark Zukerberg

Ucapan Hari Lahir dari Google




Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Thursday, 1 October 2015

Selamat Hari Lahir Anak Syurgaku Aeisya Humaira

22:41 0 Comments
Assalamualaikum



Harini 1 Oktober 2015 , genapla umur  Aeisya Humaira 3 tahun.



Rasa macam tak percaya humaira dah besar. dah nak jadi kaklong pon;)



Mama dan Papa doakan Aeisya Humaira membesar dengan sihat, berakhlak mulia, cerdik, pintar, solehah , berbahagia serta dideraskan rezeki dunia dan akhirat. Aameen.



Beberapa gamabr aeisya humaira dari kecil hinggalah kini. Malam ni betul-betul mengimbas kenangan dari aeisya kecil.

























I love U Sayang.


Mama memang tak boleh berpisah dengan Aeisya. Rasa setiap masa nak aeisya ada dengan mama. 


tu sebab ke mana saje mama pergi (termasuk urusan bisnes) , mesti mama 'angkut' aeisya skali..hihi



MAMA&PAPA SAYANG AEISYA HUMAIRA ANAK SOLEHAH!


Wednesday, 26 August 2015

Majlis Aqiqah Anak Buahku-Abdul Basit Muhammed Ayedh

19:59 0 Comments



Assalamualaikum..


baru2 ini diadakan Majlis Aqiqah sempena menyambut kelahiran anak buah baru iaitu anak kepada adik suami ena.


Disebabkan masih di bulan syawal,  majlis sambutan hari raya / open house raya di adakan sekali.
Memamg ramai tetamu yang datang..alhmdulillah..


Ena pon seronok sangat2 sebab ramai kawan kawan ena yang datang....


THANK YOU SOOOO MUCH sudi datang jumpa ena..dapat la tengok anak2 syurga masing2. Beranak pinak dah semua kawan2 ena. Ada yang dah dua, ada yang nak masuk 2 anak. yang masih bujang pon ada, makin lawa depan ni;)



Alhmdulillah.
Sebanyak 2 ekor kambing, dan 25 ekor ayam semuanya.. banyak kan lauk pauk...

alhmdulillah, sempena open house raya juga lah kirenya ni


jom layan gambar2.



Ni la Abi dan Umi kepada baby  Abdul Basit;)

Umi Abdul Basit ni la adik ipar ena 




sementara menunggu majlis selawat..Cantik kan buaian? kakak ipar yang buat ni..kreatif sangat dia.





Abah bersama tetamu lelaki yang datang. Majoriti orang taman je.




Abah dan tetamu..siapa kenal lelaki berjau batik tu..jeng jeng jeng



KAWAN-KAWAN ENA YANG DATANG;)







Master Nadiah dan keluarga


Ex-Classmate ketika di universiti
dari kiri: Yati, Nabila, Awie, My Hubby, Ena, Kak Liza, Shida dan Kapez









Bergambar sebaik sahaja selepas makan;)



bersama Ainatul dan anaknya





dari kiri: Sarina, housemate Yati, yati, Ena dan kakliza


baby Abdul basit yang didukung oleh housemate Yati tu..muka penuh tak boleh tunjuk lagi sebab babi belom umur 40 hari lagi;)hihi





tenkiu so much sudi datang rumah!!

insyaALLAH kita jumpa lagi di lain hari





DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.