Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Kurus. Show all posts
Showing posts with label Kurus. Show all posts

Tuesday, 19 April 2016

Jom Detox Bersama Kak Ena !

09:43 0 Comments




Bismillah.

Alhamdulillah hari pertama kak ena #misiDetoxbody
#misidetoxHati

Walaupun sedang menyusu kan anak secara eksklusif , kak ena sahut cabaran detox program anjuran shaklee untuk april-jun 2016 ni dan kami bergerak secara jemaah. Kalau sorang2 harus pancit kat tengah jalan je kak ena ni. Maklum lah, kak ena dan makanan berpisah tiada😂😂. Kalau tak percaya cuba tanyKamal Fadzli Abd Rahmanan. Hihi!

Owh ye, segala info detox program kak ena akan letak dlaam 1 album khas mulai harini di fb ni. Untuk rujukan kak ena dan juga sahabat yang ingin turut sama ke arah KEKAL LEBIH SIHAT.

Program ni bermula 7 hari dulu kemudian akan diteruskan sehingga day 30. 7 hari pertama ni kire tough period juga lah. Harap nya kak ena lepas la 7 hari pertama ni dengan jayanya😅

===========
Untuk MENU hari pertama , suggested menu adalah :

Tema menu : Its All About Fibre

Menunya sayur hijau berdaun dan buah buahan. ( refer album #misiDetoxKakEna ) sat g kak ena uplod full menu k...sayur2 n buah je tau!

☝✔Untuk ibu menyusu macam kak ena, boleh ambil ayam/ikan untuk day 1 ni.

===========
Shaklee suplimen yang perlu diambil untuk bantu detox pada hari pertama :

Pagi;
🍇Vivix 1 sudu kecil
🍇alfalfa complex 5 biji
🍇DTX complex 3 biji

Tengah hari ;
🍇peppermint ginger plus 3 biji

Sebelum tidur;
🍇herb lax 4 biji

***untuk ibu menyusu, boleh ambil Energizing Soy Protein atau cinch Shake , blend dengan buah buah. Blend dengan apple hijau best sangat tau! Cuba lah.

Geng Detox Anda
KAK ENA
+6 013 357 3153

Tuesday, 10 November 2015

Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !

09:47 3 Comments




Sebelum ni Ainur dah setahun pakai cermin mata sebab rabun + silau. Masa register Member Shaklee, bonus bulan 1st Ainur consume Vitamin C + Omega Guard (sumbangan my friends) terus hilang rabun dan silau Ainur.


#ShakleeEffect sangat sebab Ainur consume Vitamin C sebab nak tingkatkan imunisasi Ainur sebab Ainur mudah diserang demam yang berpanjangan sehingga melarat ke 2 minggu.


 Dan setiap kali demam tu lah Ainur kena ambil darah. Sebulan sekali Ainur akan demam. Fuhhh! Memang low betul imunisasi. Sabar jee lah



So untuk Omega Guard tu kebetulan my friends bagi. Alhamdulillah. Bila Ainur google, wahhhhhh! Banyak ni kelebihannya. Antara yang paling best adalah berat badan turun bertingkek2


Heeee.
Terasa sangat peha semakin kecil, dan selulit pun berkurangan dan of course semakin cergas selepas pengambilan 2 supplement ni.


Alhamdulillah. Bnyak perubahan yang berlaku masa tu. Lagi-lagi bila dapat tanggalkan cermin mata selepas consume selama 1 bulan. Weeee! Kemain happy lagi. So Ainur just pakai spect only one year sahaja

-Puan Ainur-

****


Kesimpulannya, Puan Ainur hanya pakai spek selama 1 tahu sahaja iaitu selepas pengambilan Vitamin C dan Omega Guard shaklee. Antara effect lain yang dialami Puan Ainur ialah:


  • rabun dan silau hilang
  • imuniti meningkat
  • berat badan turun
  • peha semakin mengecil
  • selulit berkurangan
  • semakin cergas



Seronoknya, baca perkongsian Puan Ainur ni, kita turut teruja skali kan. Apa taknya, leceh tau pakai spek. Nak pakai contact lense lagi lah leceh.hihi


so, anda nak cuba 2 suplimen hebat ni?

jangan malu segan, hubungi health consultant anda hari ini juga, tambahan pula, bulan ni ada PROMOSI VITA C tau

Ena,
013 357 3153

Monday, 7 September 2015

Promosi 4 Set Produk TERLARIS Sempena YES Program

23:40 0 Comments


Assalamualaikum


YES merupakan program keusahawanan di bawah inisiatif baru syarikat shaklee. YES ialah Young Entreprenur System di mana hanya mereka yang berdaftar sebagai ahli sah shaklee dari april hingga october 2015 sahaja layak menyertai program ini.


Award untuk mereka yang SUKSES dalam program ini ialah 
TROFI dan CASH bernilai rm10 , 000!!




Entry ini ena nak cerita mengenai 4 set/pack produk yang ditawarkan di bawah program YES ini.



Setiap set ini akan mendapat DISKAUN sebanyak 5% !!!

*****

PACK 1 : HEALTHY PRENATAL / SET KEHAMILAN







Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
B Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)



*****


PACK 2 : HEALTHY POSTNATAL / SET BERPANTANG





Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 2 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift untuk set dan keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Energizing Soy Protein 
Omega Guard
Ostematrix
Alfalfa Complex
Sustained Release Vita C
Vita lea , 3 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 616.90

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 510 !!
(termasuk FREE 2 BOTOL vita lea)

*****



PACK 3 : YOUNG LIVING / SET AWET MUDA





Apa produk dalam set ini?

2 botol Vivix
1 botol Vita lea (FREE GIFT untuk FREE  membership)


Berapakah harga set ini?

Harga asal set ini ialah RM  1007

Harga set ini selepas MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ( FREE MEMBERSHIP) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!



Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 400 !!!!
(termasuk FREE harga keahlian+ FREE vita lea)

***** 




PACK 4 : HEALTHY FITNESS / SET KURUS




Apa produk dalam set ini?


Set ini terdiri daripada 6 produk + 1 botol FREE GIFT Vita Lea (Freegift keahlian baru)


Produk tersebut ialah:


Cinch Shake perisa Chocolate 
Cinch Shake perisa Vanilla 
Cinch Tea Mix
Herb Lax
Lecithin
Vita lea , 2 BOTOL




Berapakah harga set ini?


Harga asal set ini ialah RM 711

Harga set ini selepas PENDAFTARAN AHLI ( RM 80/90) ialah DISKAUN SEBANYAK 5% dari HARGA AHLI!




Berapa penjimatan HARGA jika beli set ini di bawah program YES?

Total PENJIMATAN set ini ialah lebih RM 260!!
(termasuk FREE 1 BOTOL vita lea)

*****

Dah berpinar2 mata tengok TOTAL PENJIMATAN tu kan..hehe..


Memang untung sangat GRAB SET NI bagi siapa yang sedang hamil, persediaan untuk bersalin, untuk kurus dan mereka yang nak kekal awet muda atau untuk berikhtiar dari penyakit kronik.


Sebarang pertanyaan atau tempahan,






013 357 3153

Sunday, 26 July 2015

11 Testimoni Kurus dengan Tonik Ajaib Vivix

22:26 3 Comments
Assalamualaikum

cakap pasal diet ni semua orang nk diet kan.


semuaaa orang nk kurus


tak kira lelaki ke perempuan.


kali ni ena nak share , kisah2 dari pengguna dan juga mereka ni juga pengedar shaklee dalam team besar ena.


Mereka dah jatuh hati dengan product, berkongsi kebaikkan dan seterusnya MENJANA INCOME dari perkongsian telus dari hati ini..seronok tau..


Nak share testimoni HEBAT mereka yang kurus dengan TONIK AJAIB-VIVIX..jom layann kisah dorang.


KISAH KURUS #1

 Kisah customer ena sendiri dan kini beliau adalah rakan niaga dalam team ena.






Cik M ni pada mulanya ambil vivix sebab nak try je, ramai kata bagus katanya.


pada mulanya beliau kurang suka rasa vivix tp disebabkan quality dan effect nya yang bagus, beliau KONSISTEN ambil vivix setiap hari

selepas KONSISTEN, perubahan yang beliau rasa ialah BADAN LEBIH BERTENAGA ( tidak cepat penat seperti selalu)


dan kawan beliau yang juga mencuba vivix dengan konsisten pula mengaku RASA KENYANG lama dan berat pon dah turun 2kg!




Akuinya lagi, rasa nk bagi vivix kat seluruh family. Ibunya juga pengamal vivix dan ibu dah TAK LETIH dah walaupun banyak buat kerja di rumah.

suka sangat vivix katanya!

KISAH KURUS #2

Testimoni dari mentor bisnes ena, Puan Maria;)

Hebat kan..sebulan je, berbeza sangat2 kedua-dua gambar ni



Testimoni dari Puan Maria: 


[SAME BODY WEIGHT BUT 2 DIFFERENT LOOKS]


Honestly, saya bukanlah seorang yg disiplin dalam bab makan supplement.


I might eat 10-15 tabs of supplement a day, lepas tu the next day I eat only 3 tabs a day. Or maybe the next day I dont eat anything at all.


But I 'know' how my body 'works' and I know very very well how Shaklee's vitamins work.


Saya tahu bila saya detox usus saya, vitamins and supplements lebih cepat menyerap dan memberi kesan pada badan saya.


SAYA TAK DIET. I did not cut down my food intake. In fact, I eat 3-4 plates of RICE a day!


Saya memang tak boleh hidup tanpa nasi. Takde lauk takpe, janji ada nasi. Nasi dengan ikan kering pun cukuplah. Tapi nasi wajib ada. Dan jarang orang akan nampak saya makan 1 pinggan nasi je. Selalunya mesti lebih dan bertambah-tambah. Beras kat rumah memang cepat habis ;))

--------------------------------------------------

Gambar kiri:
- 2 Januari 2015
- Pick up hubby kat KLIA

Gambar kanan:
- 3 Mei 2015
- Nak promote tudung sebenarnya


Tengah-tengah nak clearkan photo album kat dalam hp ni, tiba-tiba ternampak gambar kat airport tu. Terus compare ngan gambar latest (ahad lepas). Kebetulan pulak saya pakai baju yg sama!

Ada beza tak? ;))

--------------------------------------------------

Apa yg saya jarang miss:
- Alfalfa
- Omega
- Lecithin
- ESP
- Cinch

Apa yg saya selalu add on:
- Vitamin C
- DTX Complex
- Ostematrix
- Vivix


Within 4 months, gambar kiri bertukar menjadi gambar kanan wink emoticon


Itupun sebab tak disiplin. Kalau DISIPLIN betul-betul, makan supplement ikut JADUAL, minum AIR banyak-banyak, KURANGKAN makan nasi, I am sure you can get even FASTER result! Within SEBULAN pun boleh insyaAllah.


----------------------------------------------------

And believe it or not, berat saya sebenarnya maintain je 72kg. Gambar kiri 72kg, gambar kanan pun 72kg. Tapi SAIZ YG BERBEZA.


Itulah yg ditekankan dalam Shaklee. INCH-LOSS, not weight-loss.


Tak perlu timbang berat badan setiap hari, sebab anda akan kecewa. Kalau turun pun, maybe 2-3 kg je. Tapi.....insyaAllah anda boleh pakai balik baju-baju lama anda!


----------------------------------------------------

How Shaklee Works?

1. Omega MENCAIRKAN lemak-lemak di dalam badan kita

2. Alfalfa pula bawa lemak-lemak tu KELUAR dari badan

3. ESP BINA otot kita supaya tak menggeleber selepas kita kurus


VIVIX PULA MERUPAKAN EJEN DETOX YANG SANGAT POWER!
bagi memastikan keberkesanan penyerapan suplimen2 kurus yang diambil oleh Puan Maria.

-----------------------------------------------------

Best ke best?

Macam mana lah saya tak sayang Shaklee kan kan kan ;))







KISAH KURUS #3


Ini pula kisah salah seorang rakan niaga dalam team besar kami iaitu Team Jutawan.


Testimoni dari Puan Nana:






Tengok lah di atas ni.. Ni kisah benar yang terjadi kepada nana sendiri okey.. Bayangkan sebulat bulat tomato mukaku, finally boleh jadi normal balik huhuhu :')



Actually lepas kawen haritu nana memang alami masalah naik berat badan yang melampau.. Tapi tak pulak nana rasa nak ambil supplement untuk kurus.. Sebabnya suka kot badan gemok.. Masa sekolah dulu sekeping macam papan.. So bila badan naik sikit rasa seronok lah..



Tapi rupanya nana syok sendiri Tsskk :'(

Ku sangkakan comel lah badan montel sebegitu.. Tapi rupanya susahhhh weihhhh..

Baju pakai semua ketat.. Dah macam hape je berdiri sebelah suami yang selim river seperti itu dengan badan montel macam ni..

Bila tangkap gambar then tengok balik baru sedar diri..

Sebab tu orang suru CERMIN DIRI selalu!! Supaya tak syok sendiri eheh



Then nak dijadikan cerita, waktu jumpa dengan kakak2 S2U Masters nana, ramai yang bagi tips ambil vivix untuk kesihatan.. Sebelum ni ambil jugak vivix tapi tak konsisten pun..



Nana lebih kepada supplement nak cantik je sebelum ni.. Macam Vitamin C, Vitamin E dan Kolagen serta ESp.. Vivix vivix ni cheq tak layan.. haha










And suprisingly, after two weeks berturut-turut nana makan vivix secara konsisten, antara kesan yang nana dapat ialah



1) Berat badan turun 6kg! TEngok perbandingan dalam gambar di atas



2) Kulit semakin LICIN dan FLAWLESSS.. Ramai tegur kulit nana nampak makin glowing mowing especially bila jumpa dekat luar.. Sampai tak keruan jadinya tau.. *gediks tampo kang*



3) Kulit semakin CERAH SEKATA dan TEGANG.. Well you ollsss.. Vivix ni anti-aging TERBAIK satu dunia.. Memang TAK MUNGKIN lah kalau vivix tak dapat membantu anda untuk dapatkan kulit yang cantik ye..



4) Muka semakin RUNCING.. Yang ni memang ketara.. Ramai yang beritahu nana sebelum ni nana nampak kurus kat badan *ilusi optik..mereka tertipu* tapi muka je bulat tembam.. Haha! Actually nana suka je muka tembam macam ni.. Nampak comel sikit hahahktui Tapi kalau dah itu kesan yang ku terima selepas makan vivix, daku relakan sajooo.. 


So hampa yang muka TEMBAM and hampa tak suka tu, sila lah ambil vivix ye!




Ini pula gambar terbaru Puan Nana..walaupun sedang pregnant tapi cun melecun dan slim menawan gitu.

Power sangat vivix kan?

KISAH KURUS #4





Suami ambil vivix untuk resdung kronik dan hampir2 kene minor strok. Kesannya:

Suami makin sihat
Kulit makin cerah
100% stop smoking!
Berat turun 12kg!


 tu diaaaa...12 kg tau bukan 2 kg....banyak ke banyak??



KISAH KURUS #5




Selepas ambil vivix,  rasa best sebab kurang selera makan. 

Makan sekali je rasa kenyang!

kulit muka dan bibir yang kering pon dah lembap;)


waaahhh, best sangat berganda2 bonu dia dapat..kalau dah kurang selera makan tu memang kurus lah impaknya ye dak....jeles ke jeles?


KISAH KURUS #6




Kata Puan Diana, adik lelaki nya sebelum ni buncit macam orang mengandung 9 bulan (haha) tapi now dah KURUS


baju yang ketat semua boleh pakai balik


Asalnya disuruh adiknya tu ambil vivix sebab kencing manis dah sampai tahap kabur mata.


bacaan gula dari 27, turun ke 15 selepas 1 minggu je.

terus beliau nak repeat BELI VIVIX LAGI!


alhmdulillah, vivix ni sebagai asbab je..yang penting beliau dan adik beliau ikhtiar untuk hidup dengan LEBIH SIHAT!

KISAH KURUS #7




Suami kepada Puan Zetty dah amalkan vivix selama setahun. Antara kesan yang dialami/ dirasai suami beliau ialah:


  • wajah yang semakin muda dari usia- 10 tahun lebih muda tau!
  • kulit muka fresh, merah dan tidak pucat lagi
  • pori2 wajah mengecil
  • tiada lagi perut buncit-dah makin kurus
  • pulih dari kecederaan tisu otot
  • lebih BERTENAGA dan kekal aktif



KISAH KURUS #8



Berat Puan Nana turun dari 52kg kepada 47kg, selepas mengamalkan vivix elama 2 bulan!


KISAH KURUS #9




Puan Aswana mengakui, Vivix best , badan boleh MAINTAIN KURUS


Puan Oli pula dah stop ambil set kurus sejak ambil vivix sebab BERAT MAINTAIN. makan macam2 pon berat tak naik. best vivix!


KISAH KURUS #10



Berbeza sangat2 kan gambar sebelum (juna 2014)  dan selepas (Jan 2015)  di atas ni.


Gambar kanan (selepas mengambil vivix dan collagen) dah macam anak dara balik.


So siapa yang nak kembali kan wajah dan body anak dara, sila lah ambil vivix dengan konsisten;)



KISAH KURUS #11




Wajah makin flawless dan RUNCING selepas pengambilan vivix dan collagen.


bentuk wajah mainkan peranan penting...kalau badan biasa, wajah pula terlalu tembam , orang tengok pasti akan kata kita GEMUK betul tak.


wajah yang runcing tampak si pemiliknya LEBIH KURUS gitu..

setuju ke setuju;)?

ada yang stress wajah tembam tak?  haaa.. ni la solusinya, vivix si tonik ajaib punye kerja lah ni!









KLIK SINI untuk mengetahui 3 cara bagaimana vivix membantu anda KURUS


KLIK SINI untuk tips DIET dengan vivix





Berikan peluang pada diri anda untuk menikmati hari2 mendatang dengan lebih SLIM dan SIHAT!



untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153





Wednesday, 24 June 2015

Ketahui 4 Cara Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan

13:28 3 Comments

Berat badan merupakan isu sensitif baik wanita mahupun lelaki



Assalamualaikum.


Ada tak kat sini sedang berusaha untuk kurangkan berat badan? dalam bulan Ramadhan yang mulia ini sangat molek kiranya anda teruskan niat anda . Kerana puasa merupakan DIET terbaik untuk turunkan berat badan.



Selain dari mengawal pemakanan harian, suplimen minyak ikan sangat membantu anda MEMPERCEPATKAN proses pembakaran lemak terutama lelemak yang dah lamaaaa bersarang dalam badan tu.


Hati2 tau, lemak bawah kulit tu mudah nk hilangkan..exercise dan kawal makan. tapi lemak di sekeliling organ penting macam mana nak hilangkan?


Jawapannya ialah dengan pengambilan suplimen


Dan suplimen yang ena suggest di sini ialah MINYAK IKAN TULEN iaitu Omega Guard 


Dalam entry ni ena nak kongsikan bagaimana minyak ikan berfungsi dalam menurunkan berat badan kita.



Minyak Ikan Mengurangkan Lemak dan Membina otot. 


Omega 3 dalam minyak ikan membantu membakar lemak, membina otot, meningkatkan tenaga dan juga prestasi badan kita



Satu kajian dimana subjek mengambil kira-kira 2 gram Omega 3 asid lemak (EPA dan DHA) setiap hari selama 6 minggu. Pada akhir kajian mereka hilang lebih daripada 2 lbs lemak badan. Berat badan subjek juga meningkat kira-kira 1 paun ( otot bertambah).

Tuesday, 12 May 2015

Cara Kuruskan Badan Dengan Hanya Minum Air

13:54 0 Comments























Assalamualaikum

Bismillah..



Harini nak share ilmu mengenai khasiat air putih dalam membantu kita mendapat berat idaman



Amalan minum air putih bertujuan mengelakkan badan kita terhidrat atau kekurangan air. Tapi tak ramai yang suka minum air putih betul?




Jangan terkejut, memang ada kajian saintific yang membuktikan bahawa AIR DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN.


Saintis Dr Batmanghelidj menjelaskan bagaimana air berfungsi dalam proses kurus, dalam buku beliau berjudul:


“You Body’s Many Cries For Water: You’re Not Sick, You’re Thirsty” and “Obesity, Cancer And Depression: How Water Can Cure These Deadly Diseases”.





Jom ena kongsikan empat sebab mengapa air minuman dapat bantu mengurangkan berat badan:






1. Minum Air Mengurangkan Kelaparan



Otak kita tidak dapat menafsir 'dahaga'. Apa yg berlaku ,isyarat  lapar dan dahaga adalah sama.


Biasanya, jika lapar kita akan makan kan..maksudnya kita akan 'capai' makanan dulu dan bukannya air..


Bahaya ni!


Sebab anda boleh makan LEBIH BANYAK dari apa yang diperlukan badan


So, pastikan badan benar2 terhidrat ( cukup air) jadi, setiap kali rasa lapar, kita memang benar2 lapar dan bukannya dahaga. Penting untuk kita tahu bila masa kita benar benar lapar iaitu di mana waktu badan perlukan kalori untuk penghasilan TENAGA. JIka sebaliknya , makanan yang diambil akan bertukar menjadi LEMAK!



Ada kes di mana, situasi 'lapar' pada mulanya bertukar menjadi kenyang hanya selepas minum air sahaja...tu maksudnya  kita dahaga dan bukannya lapar;)




2. Air Memberi Tenaga yang Tiada Kalori kepada Otak



Otak kita adalah daya penggerak utama pengambilan cecair dan otak adalah organ yang paling banyak mengandungi cecair berbanding bahagia badan lain.


Jadi otak akan menerima impak (terhidrasi) terlebih dahulu jika berlaku kekurangan air di dalam tubuh


Selain glukos, air merupakan sumber tenaga kepada otak ( tenaga hidroelektrik yang terjana dari proses air merentasi membran plasma.,.teringat ena masa belajar dan mengajar subjek biologi SPM..hehe..tiada kalori terlibat dalam tenaga yg dijana oleh air;)


Oleh kerana sebahagian dari TENAGA otak berasal dari air, ia akan 'meminta' LEBIH air sekiranya badan kita sedikit terhidrasi.

 Tapi,

kita tidak dapat membezakan lapar yang betul2 dengan lapar yg sebenarnya adalah HAUS. So, kita pon makan la kan.


Sudahnya, otak dapat lebih makanan instead of AIR.


Ye, otak memang akan gunakan makanan yang kita ambil tu untuk diproses menjadi TENAGA tetapi,otak kita kecik je..so lebihan makanan tadi akan ditukar menjadi LELEMAK!


So, dah nampak kan??

kaitan lemak dan air dalam badan ni.


Solusinya, kalau lapar, SILA MINUM AIR DULU..kalau still lapar, baru lah ambil makanan k



3.Air Mengaktifkan Enzim Pembakaran Lemak dalam Badan





Pemecahan lemak bergantung kepada kuantiti air.

Enzim pemecah lemak dipanggil lipase.



Ibaratnya begini;

LEMAK = dinding batu bata
LIPASE= pahat yang menghilangkan batu bata satu persatu


'Batu bata' ini yang akan bebas bergerak di seluruh badan untuk membakar lelemak bagi menghasilkan TENAGA.


Lipase memerlukan air dalam bekalan yang baik untuk bekerja dengan baik.

Lemak + air + Lipase = Asid Lemak


Asid Lemak adakah unit2 kecil lemak dan saiz nya efisen untuk di serap ke dalam sel2 badan untuk digunakan sebagai TENAGA.

Semakin banyak AIR, semakin mudah ASID LEMAK diserap ke dalam sel2 badan dan makin banyak ia ditukarkan kepada TENAGA


 atau dengan bahasa yang lebih senang difahami, semakin mudah LEMAK TERBAKAR!

Lelemak habis terbakar makan KURUS lah impaknya!;)

seronok bukan?





4. Minum Air Meningkatkan Tahap Tenaga



Ok, cuba bayangkan pokok yang kelayuan kekurangan air..daun dan batang menjadi lembut dan lemah.. lepastu bayangkan pula pokok yang sama TERHIDRAT  ( diberi air yg cukup) , daun dan batang kembali SEGAR kan.


Sama juga lah dengan badan kita ni.


Apabila badan anda TERDEHIDRAT (kurang air), air akan keluar dari ambil dari sel-sel anda untuk menjaga peredaran dan fungsi sistem dalam  tubuh kita yang optimum.


Akibatnya sel akan 'mengecut' dan seluruh badan akan mejadi lemah tidak bertenaga.


Masa yang paling penting untuk minum air adalah apabila bangun kerana kita sedang mengalami
dehidrasi ketika itu


Pastikan minum segelas air putih sebelum minum apa-apa ' dehydrating drink'  seperti kafein.

Dan dalam sehari, kita dinasihatkan untuk minum sekurang kurang nya 8 gelas air putih atau 2-3 Liter air.


Jika nak CEPAT KURUS,  ena nasihatkan ambillah 4 Liter air sehari ye;)

Dengan meminum jumlah ini kita akan menjaga otak dari terhidrat dan  rasa lapar yang kita alami adalah lapar sebenarnya, bukan HAUS.




Till then,

Ikhlas berkongsi,




Sunday, 10 May 2015

Bagaimana Cara Saya Kuruskan Badan- Yeayyy Saya Sudah Kurus!!!

13:51 0 Comments





Assalamualaikum,

bismillah,

ena nak share satu tetsimoni seorang ibu yang menyusukan baby nya. Beliau memilih set menyusu super power dari shaklee brand untuk memberikan susu yang terbaik buat zuriat syurganya ( pekat, banyak, kenyang lebih lama dan berkhasiat).


jom ikuti apa kata beliau!


SET 3 IN 1 :

***KURUS, MENYUSU, CANTIK**


Hari ni saya nak share serba sedikit pengalaman saya bersama Shaklee..


Dahulu saya merupakan seorang yang berbadan gempal dan berisi.. Paling berat badan saya pernah mencecah 75kg masa tu.. bermacam jenis ubat dan suplement kurus, namun semuanya gagal.. hinggalah satu hari, saya berjumpa dengan pusat rawatan pelangsingan L***** W*****M*********.. anda pasti tahu pusat apakah ini kan?
Memang diakui, badan saya turun 21kg dari berat asal saya 75kg dalam tempoh 4bulan. ketara perbezaannya, sangat2 berbeza.. Sebelumnya saiz xxl saya dah mula memakai saiz m..



Namun, utk pengetahuan anda, utk hilangkan 21kg itu, bukan sedikit yg terpaksa dilaburkan.. tetapi memakan berpuluh ribu dlm masa hanya 4bulan.. itupun saya dibantu oleh ibu saya.. bukan sedikit jumlahnya.. malahan dlm 4bulan tu, saya mmg xdibenarkan sentuh nasi, sy xdibenarkan makan sembarangan, terlalu ketat jadualnya..


Dan saya kurus hingga lah saya mengandung.. so bila dah sah mengandung, saya terpaksa stop rawatan LWM tu..


Dan start saya mengandung, badan sy mula naik mendadak bermula 54 kg sebelum itu, naik hingga 78kg.. selepas bersalin berat saya hanya turun 74 kg sahaja.. Saya berpantang namun berat tak juga turun walaupun saya menyusukan badan..



Jadi saya pakat, saya nak pergi buat rawatan LWM semula.. namun, mengecewakan kerana sy diberitahu, jika buat rawatan ini, minum suplement beliau, risiko utk susu badan boleh kering.. jadi saya tak dapat teruskan kerana niat saya nak menyusukan anak hingga 2tahun.


Apa yg saya lakukan, saya google, cari maklumat apa suplement yg boleh saya amalkan supaya badan kurus, tak mengganggu susu, selamat untuk ibu dan bayi serta MURAH.. dan saya berjumpa SHAKLEE..


Alhamdulillah masa tu saya hanya mengamalkan ESP dan Alfalfa shj, berat saya turun dalam 5kg.. Maka saya dengan penuh bersemangat, bulan ke dua saya tambahkan ESP, alfafa, lecithin dan omega..


Dalam tempoh 3bulan saya berjaya menurukan berat badan dalam 15kg..Perkara yang paling syok sebab saya mendapat banyak kebaikan hanya dlm 1 set ni.. KURUS, SUSU BADAN BERTAMBAH, KULIT LEBIH BERSERI, KEWANITAAN TERJAGA, yg penting MURAH!!


Alhamdulillah saya teruskan set itu hinggalah anak saya berumur setahun 6bulan..selepas anak saya setahun 6bulan, saya mencuba untuk tambahkan CHINCH DRINK untuk lagi cepat inch loss.. dan ternyata dalam tempoh 2 bulan saya berjaya mencapai berat yg saya ingini.. Dan inilah set yang saya amalkan sehingga skrg anak sy dah berusia 2tahun..


Alhamdulillah perasaan saya sangat gembira, teruja, keyakinan diri pun dah semakin baik, tak delah lagi sampai xnak keluar bilik sebab terlalu rendah diri dan malu... yg penting lebih senang untuk beribadat! Kalau dulu badan berisi, baru solat rakaat ke 3 dah mengah.. naik turun tangga apa lagi, mmg x naik dan xturun la bnyk kali satu hri tu.. sekarang x lagi.. Terima Kasih yaAllah, terima kasih Shaklee.. 


Bukan niat saya nak memburukkan syarikat lain, tapi apa yang sy nak kongsikan ialah memang diakui, keberkesanan di pusat2 rawatan sprti LWM ni sgt bagus dan berkesan, namun ianya memerlukan komitment yg sgt2 tinggi dari segi wang ringgit, masa, sekat keinginan makan yg ketat, yg plg penting ia tidak sesuai utk ibu bersalin yg mahu menyusukan anak..


Jadi, saya nak anda faham, kenapa saya setia memilih Shaklee, ini kerana ianya jauh lebih selamat, lebih banyak kelebihan, lebih mampu dimiliki dan jauh lebih4 murah..


Saya juga faham, saya sendiri pun tak mampu sebenarnya nak melaburkan sehingga berpuluh ribu hanya untuk kurus dan cantik, sebab itu saya sekarang berani sarankan set Shaklee, sebab ianya sangatla jauh lebih murah, lebih berkesan lebih berbaloi dan sangat2 Selamat walaupun untuk ibu menyusukan... Jadi, buatlah pilihan yang tepat.. saya sentiasa ada untuk membantu anda mencapai impian anda!


*********************


Seronok kan baca kisah akak ni. Ena kagum sebab beliau tidak hanya memikirkan diri beliau iaitu NAK KURUS, tapi perjuangkan hak anak2 untuk disusukan sehingga 2 tahun. fighter ni...alhmdulillah, ikut sunnah nabi juga..semoga menjadi asbab untuk melahirkan generasi yang soleh/solehah.


pada anda di luar sana yang berhasrat untuk mendapatkan SET BERPANTANG/ MENYUSU power dan menikmati efek 3 dalam satu ( SUSU BANYAK, KURUS DAN CANTIK), hubungi kami segera.


ena akan bantu memberi konsultasi yang terbaik sehingga anda mendapat apa yang diinginkan iaitu cara untuk kurus serta cantik dan tips menyusukan bayi sehingga 2 tahun. Yang penting PELABURAN anda berbaloi baloi dengan membuat pembelian dari kami!


your trusted health & beauty consultant;


013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.