Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Kulit Kusam. Show all posts
Showing posts with label Kulit Kusam. Show all posts

Thursday, 5 November 2015

Jom Kenali 4 Jenis Kulit Wajah. Yang Mana Satu Kita Punya?

16:22 0 Comments


Assalamualaikum.

Pengetahuan mengenai jenis kulit wajah sangat penting untuk menentukan pencuci dan set penjagaan wajah yang sesuai dengan kita.

Ok jom kita lihat jenis-jenis kulit:

🔆Kenali Jenis kulit🔆

🍥KULIT KERING
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kulit berasa ketat
▪mungkin disertai garis2 halus.
▪Porinya lebih kecil
▪kulit berasa kasar jika disentuh

💡keperluan utama utk kulit kering adalah pelembap dan penghidrat semula bg mengurangkan kedutan dan penggelupasan

🍥KULIT NORMAL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Kelihatan licin, halus dan ton kulit yg sihat.
▪tekstur kulit lbh halus dan porinya tidak ketara

💡keperluan penjagaan utk kulit normal adalah kekalkan keseimbangan lembapan supaya kekal sihat.

🍥KULIT BERMINYAK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪Porinya terbuka dan kasar
▪kulit kelihatan berkilat
▪sebum berlebihan menyebabkan pori2 tersumbat dan berjerawat

💡tumpuan nya adalah mengawal penghasilan sebum dan memberaih pori tersumbat dgn kotoran dan minyak berlebihan.

🍥 KULIT KOMBINASI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
▪ jenis kulit ini agak lazim.
▪nampak normal tp berminyak di T-zon, di kwsan lain adalah normal atau kering.

💡tumpuan utk kulit jenis kombinasi adalah memastikan kulit sihat dan seimbang dgn menghidrat kwsan kering dan mengawal tempat berminyak.

Credit to :Qistina

lepas ni senang la kita nak pilih pencuci muka dan set penjagaan wajah kan

Wednesday, 30 September 2015

GoodBye Kulit Kusam

10:26 0 Comments



Cik Imm :

Dah agak lama terputus stok ESP. Anak dah jarang2 menyusu, so mami pun liatlah jugak nak menelan supplements hiii..


Kesannya kulit muka sangat bermasalah, dengan jerawatnya, parut2 jerawat, kulit kasar, menggelupas dan sangatlah kusam.


Kemuncaknya bila tengok gambar raya haritu, mak aihh kusamnye mukaaa(T___T).
Lepas raya terus sambar ESP dan gigih bermasker alfalfa+garlic.


Hasilnya lepas sebulan je, jerawat dah slowly berkurangan dan cepat kecut, kulit pun makin halus dan paling best dah kurang kusam. Alhamdulillah(^____^)



******


Alhamdulillah...asbab suplimen pilihan beliau ( Set Berpantang Shaklee ), kesihatan beliau cepat kembali pulih dan rahim beliau 'ready' untuk menerima orang baru lagi. Syukur.






******



Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.