Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Herbal Blend. Show all posts
Showing posts with label Herbal Blend. Show all posts

Monday, 2 November 2015

Tips dan Cara Pemakaian Bengkung Yang Betul Semasa Berpantang

10:06 3 Comments
Assalamualaikum

Sekarang ena hari ke 25 berpantang, alhamdulillah. Ena rasa dah semakin pulih dan sihat. 


Antara tips yang ena amalkan sepajang berpantang adalah berbengkung.


Jenama bengkung yang ena gunakan adalah keluaran amway. Ena dapat FREE dalam set berpantang amway semasa berpantang anak first. Anak kedua ni ena guna Set Berpantang Shaklee sepenuhnya.






Cara Biasa Pemakaian Bengkung Satu Tali (sumber: google)


Cara makcik urut pakaikan bengkung pada ena. Dia lilit dua kali setiap lubang kiri dan kanan;)

Ketat dan Kemas. Best!

psst: Abaikan lelemak  yang menonjol di sana sini, waktu baru seminggu berpantang, lelemak masih bermaharajalela lagi.mih mih mih.

11 TUJUAN MEMAKAI BENGKUNG SEMASA BERPANTANG



  1. Membakar lemak berlebihan, melangsingkan badan dan mendapat berat yang ideal
  2. Mempercepatkan pengecutan rahim
  3. Merampingkan kembali pinggang
  4. Membentuk potongan badan dan punggung.
  5. Menghalang perut masuk angin semasa berpantang.
  6. Mengelak kekenduran otot perut dan perut menggelebeh.
  7. Mengurangkan sakit pinggang.
  8. Membantu ibu-ibu agar boleh berdiri dan bergerak dengan selesa kerana bengkung bertindak sebagai "support" pada bahagian perut
  9. Baik jika digunakan oleh semua wanita, walaupun bukan ketika berpantang.
  10. Mudah diikat oleh ibu bersalin sendiri, tanpa memerlukan bantuan sesiapa.
  11. Boleh dipakai bila-bila masa (walau bukan masa berpantang), untuk mengempiskan perut dan merampingkan badan.


CARA DAN TIPS PEMAKAIAN BENGKUNG YANG BETUL



* Sapukan minyak/krim bahagian perut, pinggang dan pinggul selepas urutan. Ena sapu krim serbaguna Herbal Blend


* Bengkung diletak mengelilingi kawasan perut

* Berbaring dan ikat dengan kejab bermula dari bahagian atas ke bawah


*Tujuan berbaring supaya lebih mudah untuk ikat lebih ketat memandangkan perut kita meleper ketika dalam keadaan berbaring berbanding berdiri.

*Tujuan ikat dari bawah adalah supaya mudah untuk ibu-ibu nak ke tandas , Memandangkan pemakaian bengkung adalah lama. Cuma longgarkan ikatan di bahagian bawah sahaja. Selepas urusan di toilet, boleh la diikat balik .


* Dinasihatkan memakai bengkung selama 44 hari sehingga 100 hari.


* Bagi yang menjalani pembedahan, bengkung digunakan hanya setelah sembuh dari kesan pembedahan.


Q & A MENGENAI AMALAN BERBENGKUNG



Perlukah saya memakai bengkung? 



* Mengikut ilmu perbidanan moden, kegunaan bengkung, terutama bagi ibu bersalin normal adalah untuk mengelakkan kemasukkan angin sejuk di liang-liang perut. Selain itu dapat memudahkan pengeluaran angin panas dan kotor iaitu dengan ikatan barut dan ubat yang sempurna.


Bagaimanakah ciri-ciri bengkung yang baik? 



Bengkung yang baik adalah bengkung yang mempunyai diameter yang panjang menutupi daripada paras bawah dada sehingga ke bawah pinggul. Ini dapat memberi sokongan yang kukuh ke atas rahim. Diameter bengkung yang pendek akan menyebabkan ia mudah terangkat ke atas. * Ini akan menjejaskan kedudukan rahim kerana bengkung itu akan menekan rahim ke bawah dan menyebabkan posisi rahim menjadi rendah. 



Selain itu, bahagian pinggul serta paha akan tertinggal seperti terlebih isi dan akan menjejaskan potongan badan. Di bahagian pinggang mengecil sedangkan di bahagian atas dan bawah kelihatan besar. Ia juga akan membatasi pergerakan anda dan akan lebih berhati-hati apabila bergerak.


Berapa lama perlu memakai bengkung ketika dalam pantang? 



Ketika dalam pantang bengkung seelok-eloknya dipakai sepanjang masa dan hanya ditanggalkan ketika mandi. Ianya mula dipakai dari hari ke-4 sehingga habis tempoh pantang atau seberapa lama yang anda kehendaki selepas tempoh pantang. Sebaik-baiknya anda mempunyai 2 helai bengkung agar dapat menukar bengkung untuk membersihkannya. Kebersihan amat penting agar tidak timbul masalah lain seperti kegatalan atau kerengsaan pada kulit.



Bolehkan saya memakai bengkung selepas pembedahan?



Anda perlulah mendapatkan nasihat doktor anda sebelum memakai sebarang bengkung. Terdapat bengkung yang mempunyai ciri-ciri tertentu (seperti bengkung strap-on) yang boleh dipakai selepas pembedahan. Pastikan ciri-ciri ini adalah sesuai untuk anda. Bengkung yang tidak mempunyai ciri-ciri khas hanya boleh dipakai selepas luka sembuh atau atas nasihat doktor anda (selepas 2 minggu atau lebih)



Bagaimana pemakaian bengkung dapat membantu saya? 



Pemakaian bengkung yang kemas dan kejab dapat membantu mengembalikan bentuk badan ke bentuk asal dengan lebih cepat. Ia juga dapat mengekalkan posisi yang baik terutama bagi ibu-ibu yang menyusu anak. Biasanya mereka akan duduk dalam posisi yang tidak betul. Baik untuk menyokong tulang anda kerana selepas bersalin berat tidak lagi ditanggung oleh tulang belakang anda. Selain itu, ia juga menyokong dan menguatkan otot-otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.



Adakah bengkung ini hanya untuk wanita bersalin sahaja? 



Tidak. Ia boleh dipakai oleh sesiapa sahaja termasuk lelaki!



Perlukah memakai minyak dengan bengkung? 



Minyak berubat boleh digunakan sebagai pelembab kulit seperti Krim Herbal Blend. Ianya bagi mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan merampingkan pinggang.



* Beberapa petikan ini diambil dari buku "Ensiklopedia Perbidanan Melayu-Sebuah Perbendaharaan Ilmu Perubatan dan Penjagaan Kesihatan" tulisan Datin Sharifah Anisah Barakbah



Semoga bermanfaat!



Your Certified Shaklee Product Consultant:
 Aeinna Musa / Kekna (0177172868)



COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



Monday, 31 August 2015

Herbal Blend Pilihan Ibu-ibu dan Bayi Ruam dan Eczema

13:40 0 Comments


Assalamualaikum

.

HERBAL BLEND: cream multipurpose, adalah antara hot item di kalangan customer ena. kami sekeluarga memang guna ni..aeisya untuk eczema nya.memang banyakkkkkk sangat perubahan. to bah aeisya pon dah tegur aeiya dah kurang menggaru2;)

.

terbaru, anak buah ena yang masih dlm tempoh maknya berpantang..ada ruam2 kecil pada wajah dan lengan ..ruam susu+cuaca panas kat malaysia ni kan..sapuan nipisss je kat tempat ruam si comel anda..alhamdulillah comey lotey dah anak buah ku, dah la memang comey doh..hihi

.

TESTIMONI HERBAL BLEND- BAYI RUAM




Baby ada eczema, lepas sapu Herbal Blend,Eenergizing soy protein dan basic H,  kemerahan pada muka dah hilang.


Since saya masih breastfeeding, saya sendiri ambil Energizing Soy Protein, Vitamin C dan Alfalfa sebagai ikhtiar untuk baby sembuh dari ruam


***



Kulit anak mudah alahan. getah tepi lampin pakai buang pon boleh jadi punca kepada ruam kronik anak saya.

Dah bawa pergi klinik, krim yang doctor bagi tak berkesan.

Saya guna Herbal Blend, 2 hari je eczema kering!

chicken pox anak pon 3 hari je kering lepas guna herbal blend.

***





Sangat berbaloi beli Herbal blend..Eczema teruk, combine dengan Basic H


Krim ni sangat best, saya guna untuk anak saya yang ruam, memang marbeles!


ye, berkesan. Baby saya pakai sekali je pagi. hari ke 3 dah takde ruam. Magic Cream!


 Saya letak kat tumit kaki sebab pecah2. Saya consume Zinc Complex juga..tumit dah tak pecah, i like!

Customer saya guna untuk ruam susu abbynya, 2 hari je dah hilang dah;)


***



KOmbinasi Herbal Blend dan Chewable Vitamin C mengurangkan ruam kemerahan di wajah anak.

***


HErbal Blend, Vitamin E, Basic H dan Chewable Vita C mengurangkan eczema di telinga si comel Zahin.

.
 

ena pula, pakai sapu kat baby bump..maklumlah makyong tak mahu STRETCH MARK bertempek2 kat perut lepas bersalin nanti kannn;) so kita CEGAH awal2.. mak2 pon nak gojes mojes juga tau..tak gituuu?

.

so sape yang hamil tu..by 3rd trimester dah boleh sapu herbal blend kat tempat2 yang biasa 'diserang' stretch mark ni..biasa peha dan perut kan..dan juga lengan;)


.

ok jom lihat apa lagi bestnye herbal blend ni:

 



Melembutkan kulit kasar & tumit pecah

Menghilangkan Parut termasuk campak & chicken pox

Menyelesaikan masalah kulit gatal

Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam

Menghilangkan ruam pada bayi

Sebagai losyen kegunaan harian 



BESTNYE..ena, saya nak lah satu;)


bolehh, hubungi ena untuk penghantaran pantas! 


013 357 3153

Friday, 10 July 2015

Parut Pada Muka Hilang dalam Masa 7 hari sahaja!

16:09 0 Comments

 Assalamualaikum semua


Dua hari lepas, seorang sahabat  ena berkongsi RAHSIA beliau hilangkan parut pada wajah dalam masa 7 hari sahaja!


Parut tu adalah kesan dari percikkan minyak panas ketika beliau sedang memasak. Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikkan, mesti haru biru jugalah tetiba dapat parut kan..pada wajah pulak tu..haishhhh..memang rasa tak nak keluar rumah lah!


hanya wanita memahami wanita kan?


so uols yang suka bercantik dengan cara SEMULA JADI..jom sama2 baca perkongsian sahabat ena sendiri, Siera Haiyi:



kita lihat bagaimana beliau reveal rahsia BESAR idaman setiap wanita yang  inginkan wajah yag halus mulus tanpa cela!



Kronologi kesan parut yang semakin menghilang pada wajah Siera


Kata Siera di fb  milik nya:







Percaya atau tidak.

Parut saya hilang hanya dalam masa 7 hari sahaja


----------------



Kisahnya rajin sangat memasak kannn....
.
1 hari tu..tengah duk syok goreng kopok lekor frozen dari Terengganu,sajela nk bagi dia garing ku gorengla biar lama sikit.
.
Sekali.

.

POP!!!!!!!!!

.

Melantun seketui kopok tu sejibik kene kat muka ku.huhu.
Pedih tau!Sebaik tak kene mata je.


.
Cepat2 gi amik krim Herbal Blend.Sapu.

 

Ini fungsi Herbal Blend:

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
.


Dalam hati dah sedih dah.
Adui cane ni.Dahla nak raya.Muka mesti tompok2 nih!


.
Sebaikla daku ni tokei vitamin kan.hehe.
Bermula la misi menghilangkan parut!


.
7 hari berturut-turut.Siang dan malam!


.
Dan hasilnya..Alhamdulillah.Tak sia2.Parut hilang dengan cepat sekali.Memang tak sangka.Sebab biasanya parut kalau kene minyak panas ni makan masa nak hilang.Dulu punya parut sampai dekat 4 bulan jugak nak hilang.


.
So Siera nak share apa yang Siera buat untuk hilangkan parut DENGAN CEPAT.

.

#SIANG :


Siera letak Nutriwhite Spot Treatment.(yang pen magik tu)

.

Ini fungsi Nutriwhite Spot whitening Treatment:


  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
 
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

  • Cats Claw menegangkan kulit

  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

 

 

 

#MALAM sebelum tido:



minum Collagen Powder.Then sapu Collagen + Vitamin E dekat parut tu jugak.Bagun tido,basuh.





Ini Fungsi Shaklee Collagen Powder:

  • Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

  •  Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%

  • Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%

  • Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%

  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%

  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%

  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%

  • Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%

  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%

  • Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


 

 Ini fungsi Vita E Complex:


  • Vita-E Complex® mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

  • Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.




Buat hari-hari.

Sambil sapu tu baca selawat dan doa moga Allah bantu untuk cepatkan baik luka ni.

.
----


So kalau anda pun ada parut especially kat wajah,anda tak perlu risau sebab dah ada solusi terbaik untuk masalah anda.Ikutje cara macam yang Siera sharekan tadi.Sempat lagi ni nak clearkan parut sebelum raya.

.

Yang penting mesti buat HARI-HARI dan DOA!


anda berminat untuk mendapatkan wajah mulus tanpa cela dengan ikhtiar  vitamin tanpa bahan kimia berbahaya dan 100% semulajadi?


Jangan biarkan PARUT di wajah anda MEMBUNUH KEYAKINAN anda untuk berhadapan dengan client , anak saudara dan rakan2.


Cepat2 tau GRAB !

insyaALLAH konsultasi terbaik dari ena



   Your Health & Beauty Consultant

 013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.