Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Hamil Bertenaga. Show all posts
Showing posts with label Hamil Bertenaga. Show all posts

Thursday, 5 November 2015

Sumber Kalsium Semulajadi

18:32 0 Comments






Assalamualaikum


Perkenalkan suplimen feveret ena. dari sebelum pregnant, masa tempoh hamil dan sekarang tengah berpantang pon memang hari-hari ena amek. tak boleh missed tau. kalau missed rasa tak keruan je..cewah.


Kalsium amat penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Kalsium juga membantu
mengurangkan kekejangan otot, mengurangkan magrain dan membaiki stimulasi urat saraf.


Siapa perlukan kalsium?

  •  Ibu mengandung
  •  Ibu berpantang
  •  Mereka yang sering sakit kepala dan migrain
  •  Mereka yang sering mengalami senggugut
  •  Mereka yang letih bekerja dan sentiasa lenguh-lenguh di bahu dan belakang badan
  •  Mereka yang menghadapi masalah sendi
  •  Mereka yang mementingkan kesihatan

ok jom kita kenali tablet kalsium dari shaklee ni iaitu Ostematrix.


Shaklee Ostematrix Membekalkan :


1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.


2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.


3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


alhmdulillah, kalsium yang ena ambil mempunyai khasiat magnesium dan vitamin D sekali. kalsium anda bagaimana?


berminat untuk mendapatkan kalsium shaklee?


ena boleh bantu anda;)
013 357 3153

Thursday, 10 September 2015

Energy Booster Makyong Dah Habis!!

17:47 4 Comments


Assalamualaikum

jangan pening pula ye, botol multivitamin tu ena sengaja terbalikkan, nak tunjuk isi nya sudah habis ku telan..haha.


dan buku2 kat belakang laptop tu pula ada yang ena susun terbalik..laptop tu je kedudukan yang betul.hihi


ena baru balik dari rutin check up di Klinik Kesihatan Bangi..alhmdulillah...nurse puji lagi HB cantik katanya..alhmdulillah dapat kekalkan Hb 12 ke atas....asbab utamanya, multivitamin ni la..ena memang tak ambil langsung vitamin yang klinik bekalkan.







Vita lea ni DIPERKAYA dengan iron (zat besi) yang berperanan PENTING dalam penghasilan sel darah merah. mereka yang tak cukup zat besi terutama ketika hamil akan mengalami kerap letih, pertumbuhan janin yang kurang baik, bacaan Haemoglobin (HB) yang rendah iaitu bawah 10 dan pening serta kerap rasa nak pitam.






disebabkan Vita lea ena dah habis, dan ena pon dah hampir sangat nk bersalin, so kita GRAB terus set berpantang shaklee yang mana boleh dapat 2 botol vita lea sekaligus..satu memang dalam set tu..dan satu lagi FREEEE.. siapa yang bukan ahli beli set ni, dan daftar keahlian, boleh dapat lagi 1 extra vita lea FREE..so total 3 botol vita lea!!!...wahh..dah la 1 botol tahan 4 bulan...gila untung kalau camtu!!!




peringatan buat ibu hamil dan ibu yang sedang berpantang, jangan culas makan vitamin tau..untuk kebaikkan anak syurga kita dan badan sendiri juga;)


for more info/order,



013 357 3153

Tuesday, 8 September 2015

Korang Tahu Tak #1 : Antibiotik Semulajadi Ada Di Dapur Rumah Semua Orang!

11:05 0 Comments


Assalamualaikum


#Korangtahutak

Bawang putih banyak khasiatnya..terutama sebagai 'pelindung' badan dari penyakit.



The best part..ia adalah semulajadi! Kat dapur semua orang pon ada kan.



Lepas ni boleh masuk dapur n kunyah bawang putih k..hihi



Ena kurang gemar kunyah bawang putih as it is..so ena prefer telan je GARLIC COMPLEX shaklee ni.. ni rahsia ena batuk 2 minggu berturut masa bulan pose aritu tapi masih mampu puasa penuh walaupun makyong dah masuk 3rd trimester masa tu..alhmdulillah;)




#kttshaklee



Saturday, 5 September 2015

Anak Nak Masuk 3, Orang Duk Kata Anak Dara Lagi;)

15:00 2 Comments


Kisah Ibu Anak 3 dengan Energizing Soy Protein (ESP)



Niat asal ambil ESP as milk booster time menyusu anak first. Yes, memang susu makin hari makin meriah, makin pekat.




Lama2 baru perasan perubahan kulit -makin lembap, dah tak mengelupas2 area hujung bibir & bawah hidung, stretchmark makin pudar, jerawat belakang badan pun segan nak naik, surprisingly parut2 lama pun hilang!



Kalau luka plak, cepaaat jer baik, tak tinggal parut macam dulu2.




Lagi satu yang best, ibu menyusu kan makan agak kerap. Sebelum consume esp, hourly jugakla mengunyap sebab lapar. Tapi lepas esp, paling kurang lepas 3 jam baru rasa lapar. Walaupun orang lain rasa makan 3 jam sekali tu macam makan banyak, tapi semua pun tegur body tak naik walaupun dah anak 2. Hepi tak hepi, berat lepas anak 2 sama dengan berat masa sekolah rendah tu! 



Pregnant dgn esp/hamil dengan energizing soy protein plak sentiasa bertenaga dari bukak mata bangun pagi, sampaila nak tidur. Sayalah ibu berkerjaya, surirumah, isteri dan ibu kepada 2 anak perempuan kecil (nak masuk 3 tak lama lagi). Tak ada orang gaji, semua kerja rumah pun kami suami isteri buat sendiri.







Last skali, "boring" dah orang tegur, "ha, dah 30 tahun? Ingatkn baru habis SPM!"



Kesimpulannya...




SUPERMOM MEMANG PERLUKAN SHAKLEE!



******


wahhh..awet muda tak tahan tu, kita orang perempuan ni kan kene la jaga penampilan tau. ena pernah jumpa baru beranak anak sorang tapi dah selebet mengalahkan gaya nenek...jangan camtu tau,, kesian suami nanti;) lebih haru kalau suami cari 'bunga' lain plak kat luar..haa...tak pasal2 dapat payung emas nanti..hihi



nak cuba 


sempena promosi ESP yang berapi api ni, molek lah kiranya anda cuba Energizing Soy Protein bulan ni juga.


banyak JIMAT tau!





013 357 3153

6 Cara Atasi Sakit Ketika Hampir Nak Bersalin ('Labor Contraction')

12:41 6 Comments


Assalamualaikum


Hello Mommies!


Apa khabar? minggu ni ena dah masuk 36w. dah mula rasa kelainan pada tubuh terutama bahagian perut. Walaupun ini adalah kelahiran kedua, rasa berdebar-debar tu tetap ada juga.


Sebelum ni ena pernah berkongsi 7 TIP MUDAH BERSALIN.


Kali ini, Ena kongsikan 5 cara lagi untuk atasi tanda-tanda (kontraksi )  hampir-hampir nak bersalin ( ketika dalam wad):



POSISI IBU



Jangan baring secara terlentang kerana berat bayi akan memberi beban yang besar pada tulang belakang dan mengganggu aliran darah. keadaan ini menyebabkan kontraksi makin teruk. Posisi yang sesuai  ketika ini ialah duduk BERSANDAR tegak atau mengadap ke hadapan. Boleh juga sesekali baring secara MENGIRING.


TUKAR FOCUS

Cuba untuk tidak fokus kepada sakit dengan cara banyakkan bergerak atau berjalan terutama ketika di wad. Pergi la ke sudut-sudut bacaan di softboard atau dinding-dinding dalam hospital 
Kaedah banyak bergerak ini untuk mempercepatkan bukaan serviks dan dapat mengurangkan rasa sakit. 


ELAK BADAN DEHYDRATED 


Minum banyak air untuk mengelakkan sel-sel badan kekeringan air. Kekurangan air akan  mengganggu fungsi sel tersebut. Akibatnya rahim tidak megecut dengan cekap. 


Kebiasaannya, ibu-ibu yang sedang berhadapan dengan sakit kontraksi nak berslain ni tak lalu nk makan atau minu. Cadangan ena, minum minuman ISOTONIK..tapi jangan pilih yang tinggi gula dan berkarbonat pula seperti yang terdapat di pasaran sekarang. 


Minumlah minuman isotonik yang berasaskan bahan semulajadi, terbukti selamat, halal, bebas gula dan berkesan mengekalkan hidrasi dalam badan iaitu Performance Drink




MAKAN 



Biasanya dalam keadaan begini, ibu-ibu tidak akan rasa lapar atau kurang minat terhadap makanan. tapi untuk pastika badan bertenaga ketika proses bersalin, ena cadangkan makan sedikit makanan seperti kurma, biskut atau boleh lah ambil nestum yang dicampur dengan Energizing Soy Protein. Minta tolong suami atau sesiapa yang temankan anda ketika di wad.



TEKNIK PERNAFASAN YANG BETUL



Bernafas dengan perlahan-lahan dan relaks atau tenang.


Caranya: tarik nafas menggunakan HIDUNG dan hembus menggunakan MULUT. pastikan proses hembusan nafas lebih panjang dari tarikan nafas.


Bagi umat islam, boleh la BERZIKIR  dan selang selikan dengan teknik pernafasan ni. 


antara zikir yang boleh diamalkan ialah:





URUTAN RINGAN


Minta bantuan suami atau ibu atau sesiapa sahaja yang menemai anda di wad untuk mengurut perlahan-lahan di bahagian belakang anda.



****



5 tips ini semoga dapat membantu ibu-ibu yang bakal melahirkan anak-anak syurga. yang penting JANGAN PANIK..tenang setenang tenangnya..control minda anda n keep POSITIVE. insyaALLAH ena doakan segalanya aka dipermudahkan;))


dah dapatkan set berpantang yang awesome?

jika belom, hubungi ena untuk konsultasi set berpantang yang luar biasa hebat both untuk pemulihan badan ibu dan penyusuan bayi yang ekslusive!






013 3573153



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.