Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label HB rendah. Show all posts
Showing posts with label HB rendah. Show all posts

Thursday, 10 September 2015

Energy Booster Makyong Dah Habis!!

17:47 4 Comments


Assalamualaikum

jangan pening pula ye, botol multivitamin tu ena sengaja terbalikkan, nak tunjuk isi nya sudah habis ku telan..haha.


dan buku2 kat belakang laptop tu pula ada yang ena susun terbalik..laptop tu je kedudukan yang betul.hihi


ena baru balik dari rutin check up di Klinik Kesihatan Bangi..alhmdulillah...nurse puji lagi HB cantik katanya..alhmdulillah dapat kekalkan Hb 12 ke atas....asbab utamanya, multivitamin ni la..ena memang tak ambil langsung vitamin yang klinik bekalkan.







Vita lea ni DIPERKAYA dengan iron (zat besi) yang berperanan PENTING dalam penghasilan sel darah merah. mereka yang tak cukup zat besi terutama ketika hamil akan mengalami kerap letih, pertumbuhan janin yang kurang baik, bacaan Haemoglobin (HB) yang rendah iaitu bawah 10 dan pening serta kerap rasa nak pitam.






disebabkan Vita lea ena dah habis, dan ena pon dah hampir sangat nk bersalin, so kita GRAB terus set berpantang shaklee yang mana boleh dapat 2 botol vita lea sekaligus..satu memang dalam set tu..dan satu lagi FREEEE.. siapa yang bukan ahli beli set ni, dan daftar keahlian, boleh dapat lagi 1 extra vita lea FREE..so total 3 botol vita lea!!!...wahh..dah la 1 botol tahan 4 bulan...gila untung kalau camtu!!!




peringatan buat ibu hamil dan ibu yang sedang berpantang, jangan culas makan vitamin tau..untuk kebaikkan anak syurga kita dan badan sendiri juga;)


for more info/order,



013 357 3153

Sunday, 26 July 2015

8 Jenis Buah Buahan KAYA Zat Besi

10:14 0 Comments


Assalamualaikum

Apa khabar?

Harini ena kongsi screenshot dr fb seorang Doctor mengenai buah buahan yang kaya dengan zat besi Atau iron.


Fungsi iron adalah untuk tambah darah. Pernah dengar haemoglobin? Biasanya ibu hamil atau mereka yang mengidap thalassemia atau pernah kene denggi mempunyai bacaan haemoglobin yang rendah iaitu bawah 11.


bahaya HB rendah ni ialah risiko untuk mendapat anemia atau kurang sel darah merah dalam badan di mana pengidap sering rasa nak pitam, pengsan dan letih. Untuk pengidap anemia kronik, ia boleh membawa maut juga.


So penting sangat untuk kita semua mengambil buah yang tinggi iron.


Pengalaman ena sebelum hamil ena jenis kerap rasa nk pitam dan pernah di diagnose mengalami tekanan darah rendah..semasa hamil, makin teruk jadinya.


Apa yang perasan, kedua -dua kehamilan ena suka sangat amat MAKAN BUAH TEMBIKAI.


Ena boleh mengadap makan tembikai macam makan nasi tau.haha..rasanya sebabni bacaan HB ena maintain 12-13 walaupun usia kandungan dah masuk 3rd trimester ;)


Selain tu, setiap hari ena ambil set  kesihatan semasa hamil ( shaklee brand). Salah satu product dlm set ni  yang berfungsi TINGKATKAN haemoglobin adalah VITA LEA.


Cara pengambilan VITA LEA yang betul ialah disusuli dengan VITA C.kerana vita C meningkatkan penyerapan iron ke dlm darah.ena pilih vita c shaklee kerana sifatnya SUSTAIN RELEASED..di mana 1 tablet bertahan selama 5 jam dlm badan kita.


Ada sahabat di sini yang sering pening/rasa nak pitam/pengsan dan jerap letih2?


Anda kemungkinan kekurangan sel darah merah atau bacaan haemoglobin rendah.


Jangan biarkan ia semakin MELARAT.

CEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT.


Kebetulan sehingga october 2015, anda berpeluang mendapat sebotol VITA LEA yg berharga  rm94 secara FREE.


FREE aje nak bagi..tahan 4 bulan;)
lama kannnn.

Bagi peluang pada diri anda untuk menikmati tahap kesihatan yang lebih baik dari sehari ke sehari.


For info /orders:

013 357 3153
ena


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.