Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Garlic complex. Show all posts
Showing posts with label Garlic complex. Show all posts

Tuesday, 8 September 2015

Korang Tahu Tak #1 : Antibiotik Semulajadi Ada Di Dapur Rumah Semua Orang!

11:05 0 Comments


Assalamualaikum


#Korangtahutak

Bawang putih banyak khasiatnya..terutama sebagai 'pelindung' badan dari penyakit.



The best part..ia adalah semulajadi! Kat dapur semua orang pon ada kan.



Lepas ni boleh masuk dapur n kunyah bawang putih k..hihi



Ena kurang gemar kunyah bawang putih as it is..so ena prefer telan je GARLIC COMPLEX shaklee ni.. ni rahsia ena batuk 2 minggu berturut masa bulan pose aritu tapi masih mampu puasa penuh walaupun makyong dah masuk 3rd trimester masa tu..alhmdulillah;)




#kttshaklee



Wednesday, 26 August 2015

Tolonggg, Mak Yong Terminum Vitagen Yang Dah 16 Hari Expired!!!

23:42 2 Comments


Assalamualaikum


Ini la rupa Vitagen yang dah expired 16 hari, terdiminum ( ade ke ayat ni) oleh makyong ena musa ni...kah3


Cerita nya camni,  


Tengah hari tadi, ma tanya ena, boleh minum lagi vitagen dalam peti ais tu..ma tengok dah lama sangat dah tu'

ena, dengan perasaan over yakinnya, ena jawab..

'owh bolehhhh ma'

lantas tangan laju je tangan capai dan minum...


slurppp...satu nafas je abes sebotol! haha


tetiba..eh, terdetik nk amek balik botol dan cek expired date.


10 OGOS 2015!!!!!


hari dah 26 ogos kottt....aduiii


maka berlari2 anak la makyong 35w ni naik tangga, masuk bilik dan capai serta telan laju2 vita lea, Sustain Released Vita C dan Garlic Complex:




-2 biji VITA LEA ( baca: CARA DAPAT FREE VITA LEA)  - multivitamin yang mengandungi 28 jenis mineral dan vitamin untuk nutrisi dan kesihatan sel pada tahap OPTIMUM bagi memastikan sel2 dapat menjalankan aktivitinya dengan BAIK dan BETUL








-2 biji SR VITA C - sengaja ena ambil 2 biji..supaya dalam sejam se maximum mungkin vita C diserap ke dalam badan (200mg) sebagai PERISAI untuk melawan patogen 



Komponen semulajadi dalam bawang putih iaitu 'alisin' yang berfungsi sebagai ANTIBIOTIK SEMULAJADI kepada badan kita.




Garlic Complex bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari pelbagai penyakit


-1 biji GARLIC COMPLEX! -
ANTIBIOTIK semulajadi.

malam ni telan lagi sebijik garlic complex ni..insyaAllah makyong baik2 saje esok;)



****



dalam hati...insyaALLAH aku kuat, insyaALLAH tak de apa2...


so far, alhmdulillah ok, tengok la esok macam mana pulak..hihi..harap tak de apa2 la..


teringat masa 1st preggy , pernah diserang diarhea sampai 21 kali ke toilet..dah la masa tu sedang travel balik Terengganu...fuhhh..memang kenangan tawar dan pahit sekali..hihi




DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.