Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Energizing Soy Protein. Show all posts
Showing posts with label Energizing Soy Protein. Show all posts

Saturday, 14 October 2017

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

11:31 2 Comments

Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan

ESP Shaklee pilihan sumber protein terbaik dan berkualiti tinggi di Malaysia


Manfaat dan Kelebihan Penting ESP Shaklee Untuk Kulit dan Badan | Assalamaualaikum . daalm entry ini insyaAllah. 

Topik yang akan dikupas dalam entry ini:


1. Apa itu ESP Shaklee?
2. Apa fungsi ESP?
3. Simptom kekurangan Protein?
4. Sumber makanan Protein?
5. Siapa yang perlukan ESP?
6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?
7. Sejauh mana ESP perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?
8. Kalau tak amik ESP?


Pendahuluan 

Suplimen memerlukan 4-6 bulan secara konsisten untuk betul betul memberi kesan yang terbaik . Bergantung pada badan masing2 juga dan diet pemakan harian . Jika seseorang individu mengamalkan diet yang sihat, insyaALLAH suplimen ESP Shaklee boleh memberi kesan yang cepat.

Jika budaya pemakanan yang tidak sihat seperti fast food setiap hari, tinggi garam, tinggi MSG, jadi ESP Shaklee akan membantu membaiki  sel sel yg rosak, dan membina semua sel sel yang baru. dulu. Perlu diingatkan, suplimen bukan bertindak secara mendadak tapi secara steady dan  tempoh keberkesanan bergantung pada setiap individu


1. Apa itu ESP ?


ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee adalah serbuk protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO)


Lagi info ESP Shaklee  di SINI


2. Apa fungsi ESP?



Fungsi UTAMA protein ada untuk membina sel. Jadi bila sel (basic unit) sihat makan organ dan sistem badan seterusnya keseluruhan badan kita juga akan sihat.

Selepas 21 hari pada muka , sel badan kita akan mati. JIka kekurangan protein sel sel baru takdapat dihasilkan dengan baik dan akibatnya kulit menadi kusam, mudah berjeragat, berjerawat dan pelbagai masalah2 kulit wajah yang lain

Sel di bahagain lain selain muka pula akan mati selepas 90 hari. Jadi protein sangat penting pada semua sel pada tubuh badan  kita


Fungsi Protein :
  • OTOT. Protein penting untuk pergerakkan otot. setiap pergerakkan termasuk kelip mata   dibantu oleh otot. Di mana ada otot disitulah perlunya protein. 

  • Neurotransmitter iaitu sel saraf yg menghubungkan antara sel dan  menyampaikan maklumat dari sel ke sel. Di luar setiap sel ada reseptor protein dan fungsi protein di lapisan luar sel membantu salurkan mesej ke dalam sel. Jadi protien sangat penting untuk pastikan mesej atau maklumat dapat dihantar dari satu sel ke sel yang lain. Jadi sel boleh diperbaiki dan sel baru  juga boleh dihasilkan

  • Antibodi.  Antibodi adalah sejenis protein yang membantu membina penghalang kepada penyakit terkena pada badan. Antibodi lemah tanda kekurangan protein dalam badan

  • Kuku dan rambut. Protein pada kuku dan rambut dipanggil aLPha keratin yang mana sangat penting untuk pertumbuhan kuku yang sihat dan cantik

  • Darah. Protein pembawa yang bertanggungjawab mengangkut oksigen ke seluruh badan iaitu haemoglobin (sel darah merah) sangat penting untuk memastikan seluruh sel di tubuh badan kita mendapat oksigen dengan cukup dan dapat menjalankan fungsi sel dengan baik. Protein plasma juga adalah salah satu protein   dalam plasma darah yang berfungsi untuk pengaturan tekanan osmotik tubuh.

  • Otak dan saraf, fungsinya disokong oleh protein. Sel sel otak memerlukan protein untuk bantu menyampaikan signal dan matlumat dari otak kepada sel saraf.

  • Enzim juga sejenis protein yang bantu pencernaan makanan, penyerapan nutrisi dari makanan yang kita ambil dan cepatkan proses penghadaman dengan baik

  • Sel secara keseluruhan memerlukan sel baru dan protein penting untuk pembianaan sel baru dengan sihat dan dapat berfungsi dengan baik

Lagi 33 Manfaat dan Kelebihan ESP Shaklee di SINI


3. Simptom kekurangan Protein?


  • Metabolisme badan menjadi sangat perlahan
  • Masalah kehilangan berat badan
  • Masalah membina otot jisim
  • Tahap tenaga yang rendah dan keletihan
  • Kurang tumpuan dan pembelajaran masalah
  • Emosi tidak Stabil
  • Sakit Otot, tulang dan sendi
  • Perubahan gula darah yang boleh menyebabkan diabetes
  • Penyembuhan luka perlahan
  • Imuniti rendah

5. Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

4. Sumber makanan Protein?


Terdapat 2 sumber protein iaitu Tumbuhan dan haiwan.


Produk haiwan (makanan) adalah sumber protein yang kaya. Daging, susu dan produk susu, telur, ayam, dan ikan, mengandungi tahap asid amino yang seimbang. Protein juga boleh diperolehi dari bahan makanan tumbuhan (sayuran) seperti kekacang (kacang soya dan sebagainya) .

Kacang Soya adalah sumber protein paling tinggi menyamai kandungan protein dari haiwan berbanding dari tumbuhan lain. namun, protein dari haiwan mengandungi kolesterol yang lebih tinggi sebab tu prein tumbuhan adalah pilihan terbaik


Sumber protein dari haiwan


Sumber Protein dari Tumbuhan

Protein Tumbuhan

Protein tumbuhan pilihan yang bijak untuk di amalkan setiap hari



6. Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?


  • 14g protein berkualiti tinggi dalam satu hidangan

  • Tanpa kolesterol

  • Tiada gula tambahan

  • Sangat Rendah lemak

  • Non GMO iaitu tidak diubah suai secara genetik di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).. Tiada hormon tumbesaran digunakan

  • ESP dihasilkan di bawah Pemantauan Identiti. Penanaman dan pemprosesan kacang soya sangat dipantau secara ketat dalam usaha untuk menghasilkan susu soya yang berkualiti tinggi

  • Lengkap dengan semua 9 jenis amino asid yang perlu yang diperlukan oleh badan tapi badan tak dapat hasilkan sendiri. Jadi kita perlu ambil dari sumber luar. Protein soya ESP adalah sumber tebaik. Amino asid perlu sangat perlu untuk kulit dan rambut yang sihat dan cantik

  • Protein yang sangat berkualiti tinggi 

  • Skor penghadaman Protein kepada amino asid (PDCAAS-Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) yang TINGGI iaitu 1.0. Skor ini menunjukkan ukuran manfaat yang diberikan oleh amino asid, iaitu kemampuan untuk leraikan protein kepada unit lebih kecil iaitu 9 jenis amino asid .  

  • Mengekalkan isoflavon yang terdapat dalam soya kerana menggunakan air dalam proses ekstrak protein soya dari kacang soya, dan bukannya alkohol

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Glisemik Index yang rendah. ESP bagi tenaga dalam jangka yang panjang tanpa bagi kesan pada darah. Jadi pesakit diabetes juga sangat sesuai untuk ambil ESP shaklee


Lagi keunikkan ESP Shaklee di SINI



7. Sejauh mana ESP Shaklee perlu dalam setiap pengambilan vitamins shaklee?

Pengambilan protein Shaklee atau ESP Shaklee bersama dengan vitamin shaklee yang lain sangat penting kerana protein bertanggungjawab pada enzim percernaan dan penyerapan

Enzim tu sendiri adalah sejenis protein. Bayangkan jika protein tak cukup, enzime tidak dapat menjalankan fungsi nya dan terganggulah sistem perncernaan badan kita serta terganggu juga sistem penyerapan dari nutrisi vitamin/suplimen atau nutrisi dari makanan yang kita ambil seharian.

Di bawah ini cadangan ESP Shaklee shaklee untuk di ambil bersama dengan vitamin lain dalam shaklee agar kesihatan kita berada di tahap optima



Cadangan set ESP Shaklee . Protein sangat penting dalam semua set kesihatan 


8. Kalau tak amik ESP Shaklee?


Boleh ambil dari sumber protien  (haiwan /tumbuhan) yg lain tapi cabarannya kualiti yang tak sama dgn ESP shaklee dan ber risiko mengalami gejala kekurangan protien seeprti yang kekna sebut di atas.






Dapatkan 22 Idea menarik bancuh ESP Shaklee dengan sedap lazat lagi berkhasiat di SINI

Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee

BUY 4 LESS 5% !




Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Thursday, 12 October 2017

22 Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat !

09:10 3 Comments

Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat .





Resepi Protein Shake Yang Sihat dan Sedap Sangat  | Assalamualaikum , alhamdulillah ESP shaklee sentiasa high demand, hot selling  dan BEST SELLER. 

  ESP shaklee ni Top 2 dalam senarai product terlaris di Shaklee Malaysia


Video kat atas ni kekna  share resepi ESP shaklee yang sangat sedap yang uol boleh cuba. Bukan sahaja sedap tau, tapi menyihatkan . Tu yang penting sebenarnya tau, sihat kan MAHAL;) tengok sampai habis tau video tu, insyaALLAH bagi idea baru untuk kita cuba minum ESP Shaklee dengan lebih sedap dan sihat lagi 


Kat bawah ni lak cara bancuhan atau resepi ESP Shaklee yang kekna selalu buat sendiri kat rumah:




1) ESP + Air Suam (walaupun simple dimple pimple eh pimple tu jerawat haha, tapi, fuhhhhh merecik jugak tau ;)




2) ESP+ Susu Segar Farm Fresh (klik SINI untuk lihat video )


 3) ESP + Performance Drink Orange  + Ais


5) ESP + Sunquick  Oren  + AIS  ( klik SINI untuk lihat video ) 




6) ESP + Collagen Shaklee Powder ( klik SINI untuk lihat video)

7) ESP Shaklee + Pisang + Salad + Performance Drink Orange+ Ais  (blend sekaligus), sedap!
8) ESP Shaklee + Epal Merah + Air Nabeez + Ais  

9) ESP Shaklee + Air Nabeez + Ais

10) ESP Shaklee +Epal Merah + Ais  

** Air Nabeez ada lah air rendaman kurma/kismis overnight

Lagi cara bancuhan yang kekna boleh suggest untuk uol adalah (share dari blog kawan2 juga ni):



11) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Air Suam + Ais

Tak boleh bancuh dengan air panas ye sebab protein sifatnya akan ternyah asli (rosak fungsinya) pada suhu lebih 60 degree C, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya. letak 2-3 ketul Ais, memang best amat



12) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung- terpulang nak guna brand apa di pasaran , Dutch Lady ke apa2 lah. kekna pilih farm fresh sebab takde gula dan pengawet


13) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Milo

14) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee+ Twister Oren

15) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

16) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Ribena

17) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nesvita 3 in 1

18) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Susu Anmum

19) 1 sudu bancuhan ESPShaklee  + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)

20) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Horlicks


21) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Nestle Bliss

22) 1 sudu bancuhan ESP Shaklee + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda  atau buah buahan





Kenapa ramai sangat suka , of course sebab keunikkan yang ada pada ESP Shaklee tu sendiri ;)


9 Manfaat ESP Shaklee yang uol perlu tahu:



1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda

3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih

4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat

5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam

6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Sangat banyak kan manfaat dari hanya 1 tong ESP Shaklee.


Oktober 2017 bulan promosi ESP Shaklee


BUY 4 LESS 5% !





Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Saturday, 7 October 2017

Keunikkan ESP Shaklee

12:39 0 Comments
KEUNIKAN ESP SHAKLEE DIHASILKAN PADA TAHUN 1961


ESP Shaklee Sumber Protein Yang Sangat Terbaik

.
.
Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.
.
INFO
.
✔️Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif.
Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan
.
✔️Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah
.
✔️Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
.
✔️Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama
.
✔️Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
.
✔️Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL
.
✔️Sesuai untuk semua peringkat umur
.
✔️Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis
.
✔️Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
.
✔️Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
.




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI 

Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI

Harga ESP Shaklee di SINI

Beli ESP Shaklee secara online di SINI  , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!








Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia








Sunday, 24 September 2017

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order

16:36 0 Comments

8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order



8kg Turun, Tak Sabar Nak Repeat Order


Request dari regular customer repeat order nak ESP ASAP

Ikhtiar untuk anak yang obes

Selepas ambil ESP ,dah taknak dah NASI GORENG MEE GORENG semua sarapan yg mengundang kolesterol jahat & lemaks tinggi

Ambil ESP petang, malam takyah makan sebab rasa kenyanggg lagi
Best kannnnn,

kekna sendiri ikhtiar MENTEN BMI normal dgn ESP tau 😍

Mudah sangat aihh kurus dengan ESp!

Penangan ESP ni , 8 kilo tau lelemaks anak beliau hilang dari radar

Eh, takpelah hilang terus tak ketemuin sampai bila2 pon takpe😄

Ini lah kehilangan yang menggembirakan hati diri sendiri jiran tetangga termasuk kerengga 😝

Maka atas request ini, mama Ecah pon selamat lah mendeliver kan nya pon adui tengah hari tadi ☺️

ASAP sampai tayar kereta pon berasap ku drift ala2 tokyo Drift 😝ok hat ni tipu sangat, bawak kete 60km/j je tau

Demi customer katenye😅




Lagi info menarik ESP Shaklee di SINI


Testimoni ESP Shaklee di SINI dan SINI


Harga ESP Shaklee di SINI


Beli ESP Shaklee secara online di SINI , lebih mudah cepat dan jimat masa emas anda!



Promosi ESP Shaklee Oktober 2017, BUY 4 DISKAUN 5%. GRAB FAST!


Hubungi kami jika perlukan info/bantuan atau untuk tempahan produk :)




Aeinna Musa
0177172868
Direct Wassap : http://Kekna.wasap.my/ atau http://KedaivitaminBKP.wasap.my/
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 19 September 2017

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee

22:47 0 Comments

Energizing Soy Protein- ESP Shaklee




Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan



Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama


Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.


KeISTIMEWAAN Shaklee


  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

  • Membekalkan 9 asid amino.

  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

  • Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.



Nutritional Facts


Saiz Hidangan: 28 g (3 sudu besar)

Hidangan Setiap Bekas: 30



Setiap HidanganSetiap 100 g



Tenaga
105 Kcal
369.7 Kcal
Carbohydrate
10 g
35.2 g
Gula
9 g
31.7 g
Protein
14 g
49.3 g
Lemak
1 g
3.5 g
Lemak Tepu
0.2 g
0.7 g
Lemak Trans
0.0 g
0.0 g
Lemak Monotaktepu
0.1 g
0.4 g
Lemak Monotaktepu
0.5 g
1.8 g
Kolesterol
0 mg
0.0 mg
Fosforus
250 mg
880.3 mg
Kalsium
500 mg
1760.6 mg
Sodium
170 mg
598.6 mg
Niasin
10 mg
35.2 mg
Asid Pantotenik
2 mg
7.0 mg
Tiamin
2 mg
7.0 mg
Riboflavin
2 mg
7.0 mg
Zat Besi
3 mg
10.6 mg
Vitamin B6
0.5 mg
1.8 mg






Gambarajah menunjukkan ESP 




Indeks Glisemik (GI) 


Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.


Makanan Protein Soya Segera jenama lain  juga mempunyai tindak balas “turun-naik” sebegini

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah seperti ESP Shaklee membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.*






Saranan penggunaan:

Campurkan 28g atau 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas susu, jus, air atau minuman kegemaran anda.

Pilihan: Tambahkan buah dan kisar.

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



ORDER ESP ANDA DI SINI  atau terus hubungi kami untuk info:


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 22 May 2016

3 Tips Putihkan Muka Secara Alami

15:12 0 Comments
3 Tips Putihkan Wajah Secara Alami | Assalamualaikum. 3 tips ni mudah sangat, jom kita sama2 buat dengan konsisten. tak perlu risau kerana bahan yang digunakan semua nya semulajadi je tau tiada bahan kimia yang merbahaya pun;)

Tips #1

Bahan bahan: 

1 batang Timun, Bedak sejuk, 1/2 Limau nipis


Campurkan Timun yang di parut, bedak sejuk dan perahan lima nipis. Sapu pada wajah sebagai masker. Setelah kering, boleh la dicuci dengan air bersih. InsyaALLAH jika rajin dan konsisten buat tiap tiap malam, kulit wajah jadi putih dan bebas jerawat juga ;)


Tips #2

Bahan bahan:

Daun lidah buaya


Sapu rata gel dari daun lidah buaya pada wajah 2 kali sehari. Setelah kering, cuci bersih dengan air suam dan lap dengan kain yang bersih



Tips #3

Bahan bahan:

Lobak, Telur kuning dan Limau nipis

Parut lobak dan campurkan dengan kuning telur dan limau nipis. Sapu pada wajah sebagai masker unutk 30 minit. Setelah masker kering, cuci dengan air bersih. Hasilnya wajah lebih putih dan berseri, rajin2 buat selalu tau!


Kredit: Petua Nenek


Selain tips luaran, Ena nak cadangkan supaya mengamalkan tips tips untuk cantik dari dalam juga iaitu dengan pengambilan vitamin yang terbukti selamat, berkesan dan semulajadi. Sel2 badan yang sihat dan cukup nutrisi menyerlahkan lagi kecantikkan kulit kita dan wajah yang berseri seri. Lagipon tidak lama lagi, kita akan menyambut Hari Lebaran, Hari raya Aidilfitri





CADANGAN SET GLOWING RAYA



(A). Bajet


🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.




(B). Popular



🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.

🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada kulit yang rosak, membuatkan kulit menjadi sekata dan tidak kusam.



(B). Optimum ✅



🌽Vita C

1 tablet mengandungi 500mg Vitamin C (bersamaan nutrisi 7 biji oren) yang dilepaskan jam demi jam ("Sustained Release"). Penting dalam membantu pembentukan kolagen, melindungi kulit daripada sinaran UV matahari yang memudaratkan, membantu menyembuhkan kulit yang rosak, mengurangkan kedutan.

🌾 Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada kulit yang rosak, membuatkan kulit menjadi sekata dan tidak kusam.


💅🏻Vita E

Vitamin E berfungsi untuk menghalang radikal bebas daripada badan, yang memainkan peranan besar dalam proses penuaan. Jika kita boleh melawan radikal bebas, maka kita boleh mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit kelihatan muda.





Nak cuba Set Glowing Raya dan Kekal berseri seri di sepanjang hari raya, hubungi ena untuk tempahan atau konsultasi ye

sehingga berjumpa lagi di lain entry


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Thursday, 10 March 2016

Kulit Cantik, Body Maintain. Perfect Dah Tu !

13:23 0 Comments
Pengalaman dengan Shaklee dan ESP.
==============================

Saya pernah dengar jenama Shaklee sebelum tahun 2000 lagi masa pergi rumah abg sulong di ipoh. Masa tu x tau pun Shaklee tu produk MLM. Yang saya tau tu produknya vitamin. Sampailah ketika saya menyusu anak ke 3 pada tahun 2009, susu saya x memberangsangkan. Tambahan lagi saya perasan badan x berapa sihat. Saya pitam dalam komuter. Beberapa kali nak pitam sedang berjalan pergi dan balik kerja.



Risau takut sakit ke apa saya pergi klinik utk pemeriksaan. Doktor kata ok tak ada masalah tapi saya tau badan saya x ok. Sedang mengepam berjemaah dalam surau, kami sembang2 sampailah ke cerita susu. Kawan saya makan supplemen beli online. Dia pun bagi saya alfalfa 10 bj. Dia bagi website sekali dan saya pun surf. Saya email nak beli alfalfa tapi dia call promote macam2 sampai saya terbeli sehingga RM500. BAYANGKAN asalnya nak beli RM50 jadi RM500. Saya dapat free membership. Produk yang saya ambil masa tu termasuk ESP.



Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik. Dalam masa 6 bulan consume berat badan saya turun 58 ke 51kg sampai ada org tegur samada saya sakit ke nampak badan susut. Saya rasa sebab badan well nourish so lemak pun x berkumpul. Biasa sangat org cakap lepas beranak ramai2 badan pun naik tapi teori tu X berlaku pada saya. ESP mmg saya x miss. Balik kerja sementara masak tu minum ESP dulu. Lepas siap masak, perut masih kenyang. Sudahnya saya x makan malam. Itu yang susut agaknya. So ESP ni sesuai utk yang nak diet x makan malam.



Saya hamil lagi anak ke 4 pada 2011. Kali ni memang anak Shaklee. ESP sangat membantu saya untuk kekal bertenaga. Bayangkan masa bulan puasa waktu sahur saya boleh telan ESP shake dengan kurma saja. Kenyang sampai waktu berbuka. Saya dah x minum susu An*um sejak ambil ESP. pengalaman saya anak sulong minum An*um dan En**mama sampai 7 tin, hampir setiap malam kaki saya cramp. Berbeza dengan ambil Shaklee. Kalau tak ambil ostematrix, sebelum tidur minum segelas ESP boleh elak cramp kaki jugak. Kawan saya pulak minum susu An*um tu dpt GDM. Ada gula tersembunyi dalam tu x boleh nak minum banyak rupanya.



Dalam pantang pun saya enjoy sebab cepat sihat. Dek kerana pantang sendiri jadi kenalah cepat2 sihat. Banyak minum ESP kalau waktu2 x sempat makan. Memang mengenyangkan. Berat badan pun cepat susut. Luka cepat sembuh. Kulit x kusam. Yang penting rasa sihat sangat. Anak ke 5 dan ke 6 pun masih berpantang dengan Shaklee jer. Puas hati dah.







Kalau nak maintain kulit gebu, ambil ESP 2-3 sudu utk 3 kali sehari. Protein penting utk penghasilan sel kulit baru. Sebulan perlukan 2 tin lebih kurang. Memang sesuai sangat laa amik promo buy 6 free 1 ni sebab tahan untuk 3 bulan jer. Kulit cantik, body maintain. Perfect dah tu.  😊😊



-Puan Fauziah Chilun-
Pelanggan Shaklee,
Peminat Energizing Soy Protein


Alhamdulillah seronok pula baca testimoni salah seorang customer kami. Suplimen Energizing Soy Protein ni jadi asbab je kepada kesihatan yang baik pada Pn Fauziah. Yang penting kita ikhtiar dan serah pada Allah yang memberi rezeki pada kita semua


Jika anda nak cuba Energizing Soy Protein atau mana mana suplimen shaklee, boleh hubungi Ena untuk konsultasi atau tempahan.


KLIK SINI untuk promosi terbaru khas untuk anda !


Your Health & Beauty Consultant
ENA MUSA
+6 013 357 3153






Saturday, 23 January 2016

Testimoni Vivix : Dulu Terlantar Seperti Mayat Hidup Kini Kembali Ceria dan Bahagia!

16:34 0 Comments


Vivix adalah suplimen pilihan tebaik buat ena sekeluarga,

Alhamdulillah!



Kisah PANJANG! Kejayaan – VIVIX
Baca habis untuk testimoni best ini!
-----------------------------------------------



Satu hari saya tergerak hati untuk singgah dan ziarah seorang makcik yang dikhabarkan sakit teruk. Kali terakhir saya jumpa semasa perkahwinan anak beliau, masa tu dia boleh berjalan dengan baik dan dikhabarkan semakin pulih dari masalah Gout.




Saya singgah dan masuk rumahnya. Kelihatan seorang perempuan terbaring mengiring, dibelakangnya ada kipas angin untuk mengeringkan luka dibelakang badan akibat baring terlalu lama. Ya Allah, teruknya makcik ni.



Makcik ini adalah asnaf miskin, terlantar atas sebab menderita sakit buah pinggang kesan daripada terlalu kerap mengambil suntikan dan pain-killer untuk melegakan sakit Gout. Keadaan beliau amat lemah, hanya mampu terbaring, makan bubur dan bersuap, terpaksa didukung untuk ke tandas dan ke mana-mana sahaja. 



Keadaannya semakin teruk disebabkan kesan dialisis yang menyebabkan badan beliau semakin lemah, kurang selera makan, mudah demam dan selsema.



Selepas itu, dalam tempoh 2-3 minggu, saya datang ziarah lagi. Tapi niat untuk hantar Nutriferon untuk anak dan cucu lelakinya yang kerap demam dan selsema. Beliau hanya mampu beli 5 paket dan saya beri beberapa paket tambahan untuk kegunaan beliau. Saya masuk ke rumah dan lihat makcik dah begitu kurus, lemah dan tidak bermaya.




Dalam perbualan kali ini, sambil menitiskan air mata. “Man, tolonglah makcik ini. Carikan ubat untuk sakit makcik ni. Makcik dah tak tahan, sakit sangat. Tolonglah Man.” Jawap saya - InsyaAllah, saya akan ikhtiarkan. Kalau ada nanti saya bagi tahu makcik. Sebelum balik, dipesannya sekali lagi. “Man, tolong makcik pasal ubat tu ya.” InsyaAllah - jawab saya.





Saya terfikir, saya nak bagi makcik sebotol VIVIX. Tapi dengan keadaan kewangan yang begitu, saya tak rasa makcik ni mampu membeli sebotol VIVIX yang berharga RM400+. Akhirnya Allah buka jalan, dan Alhamdulillah saya mampu belikan sebotol VIVIX untuk makcik ni.



Saya hantar VIVIX sebelum Ramadhan, tahun 2015. Masa ni, keadaan makcik sangat lemah. Dia didukung oleh anaknya untuk membolehkan dia bergerak dari satu tempat ke satu tempat. Hatta duduk pun dia tidak mampu. Hanya mampu terbaring. 





Saya beri penerangan pada anak-anaknya tentang VIVIX, ini sebagai ikhtiar. Moga ALLAH permudahkan urusan yang lain. Makan satu sudu setiap hari dan saya berpesan pada makcik, jika doktor tanya cakap makcik sekarang makan buah-buahan je. Makcik setuju dan mengangguk lemah. Saya terpaksa beredar sebab ada urusan lain.




Sejak dari itu, saya tak berkesempatan untuk menghubungi anak-anaknya untuk bertanya khabar. Sepatutnya, saya datang ziarah selepas 2 minggu tetapi, masa tidak mengizinkan. Akhirnya saya sempat datang sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri, tahun 2015. Ada beberapa orang yang menginfakkan duit raya dan saya serahkan kepada beliau. Ketika itu saya lihat makcik sedang duduk di atas kerusi. Saya hanya serahkan duit tanpa borak panjang.




Selepas solat hari raya Aidilfitri, saya singgah untuk bertanya khabar. Alangkah terkejutnya saya bila saya lihat makcik tengah sarapan pagi dan beliau memegang pinggan dan makan sendiri. Keadaannya 100% berbeza dengan apa yang saya jumpa sebelum puasa. 



Beliau bercerita, dia dapat rasakan semakin sihat, bertenaga dan tidak lagi rasa sakit-sakit badan, demam, selsema serta mampu berdiri dan berjalan dengan bantuan anak-anaknya. Perbualan kami tak lama, sekadar 10 minit sahaja. Selepas itu saya pun pulang kerumah.




Atas pelbagai urusan, saya tidak dapat datang beraya bersama keluarga. Habis Syawal, saya balik ke kampung dan mak bercerita. Dia ada berjumpa makcik ni dalam satu majlis di kawasan kampung dan makcik ni cakap pada mak saya. “Alhamdulillah Hajjah. Ubat yang Aman bagi tu mujarab sangat. Sekarang dah mampu keluar rumah, jalan sana-sini dan tidak lagi menahan sakit.”




Sebelum pulang ke Seremban, kami sekeluarga singgah ke rumah makcik. Memang kehidupan makcik sekeluarga berubah setelah memakan sebotol VIVIX. Kesihatannya semakin baik, luka kesan dialisis di leher telah ditukar semula di tangan. Luka juga semakin cepat kering. Doktor bagi tahu, bacaan darah beliau dah cantik, badan bertenaga, makin sihat dan kuat.




Baru-baru ini saya berjumpa anak lelakinya dan dia bercerita yang kesihatan maknya semakin baik .




Inilah kisah VIVIX buat asnaf miskin yang menderita sakit buah pinggang. 



Alhamdulillah, saya bantu mana yang mampu. Kini beliau masih mengambil VIVIX dan ESP. ESP diminum setiap pagi untuk beliau lebih bertenaga dan Alhamdulillah tiada kesan sampingan kepada buah pinggang dan gout.



Asalnya makcik ini kerap mengambil suntikan dan pain-killer kerana masalah gout. Alhamdulillah, dengan asbab sebotol VIVIX, ia membantu bukan sahaja kesihatan tapi kehidupan yang lebih ceria dan bahagia. Kini, makcik mampu tersenyum gembira dan ceria menghitung hari untuk menerima menantu. InsyaAllah.


Dari FB: Hawatif Ali









Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Walaupun tidak mengenali makcik dalam kisah ini tapi ena seolah dapat merasa sedih dan rasa macam tak tertanggung sakitnya... Syukur Allah kurniakan kesembuhan asbab vivix. VIVIX sebagai asbab sahaja.. Apa apa pon, dengan izin Yang Maha Kaya , ALLAH YANG ESA.


Kita manusia berikhtiar saje lah.


Jika ingin mencuba vivix,

Bolehlah hubungi ena di talian


013 357 3153.

InsyaAllah ena juga berpengalaman memberi konsultasi pengambilan vivix untuk pesakit diabetes, jantung, buah pinggang, kanser payudara serta vivix untuk kesuburan dan kecantikkan.

Jangan lupa hubungi ena ye

013 357 3153

Kerana KESIHATAN itu MAHAL harganya😊



Tuesday, 19 January 2016

MATI HIDUP SEMULA !! AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA

14:50 0 Comments





MATI HIDUP SEMULA !!
AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!


Alhamdulillah.. syukur


Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊


Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.


Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

🌷 ESP
🌷 ALFALFA
🌷 GARLIC
🌷 VITAMIN C
🌷 VITAMIN E
🌷 B COMPLEX
🌷 SET NUTRIWHITE
🌷 VITALEA

So sesapa yang ada masalah seperti saya nih, boleh contact me untuk GUIDELINE, CONSULTANT & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT

Fast action, fast result

hubungi kak ena ye
013 357 3153


Wednesday, 30 September 2015

33 Khasiat Dalam Satu Canister Non GMO Protein!

00:00 0 Comments



33 manfaat yang boleh diperoleh dalam 1 canister Energizing Soy Protein Shaklee :

1- Cerahkan kulit
2- Hilangkan jeragat
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara
7- Anjalkan punggung
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu
10- Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku
13- Menghaluskan tumit pecah
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa.Sangat membantu bagi ibu yang sering merasa penat.
15- Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
23- Rendah lemak, tanpa kolestrol
24- Membantu mengurangkan risiko kanser,
25- Bertindak sebagai antioksidan,
26- Menguatkan sistem imun tubuh,
27- Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
28- Memelihara kesihatan jantung
29- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
30- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
31- Membantu merendahkan paras kolestrol,
32- Mencegah osteoporosis
33- Membantu pembentukan sel-sel baru.


******



Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Tuesday, 29 September 2015

Cara Putihkan Kulit Yang Hitam Akibat Suka Naik Motor

15:27 0 Comments

Assalamualaikum



Terbaca testimoni ni tadi, cute je rasa. Tapi memang betul, mereka yang suka naik motor ( dulu waktu di universiti ena pon ada motor juga, so memang faham sangat;) selalu mengalami warna kulit yang tak sekata antara tangan dan lengan. Tapi dulu tak kenal shaklee lagi, so buat tak tahu je la. Sekarang alhamdulillah dapat warna kulit tangan yang sekata malah lebih putih lagi!




Jom baca testimoni dari Han Tranung ni, seorang yang gemar menunggang motosikal;)







 I love riding!!!

Bila tangan hitam je,pulun minum ESP.....dalam 4-5 hari dah nampak kurang hitam tu,hahahaaa!!!best gila dengan Energizing Soy Protein!!!!



***

Syoknya, anda nak cuba Energizing Soy Protein tak?


Sementara PROMO masih berjalan ni, jangan malu segan hubungi ENA tau


till then,

have a nice day !



013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Thursday, 10 September 2015

Korang Tahu Tak #4 : Bukan Semua Soya di Pasaran Sama. Pilihan di Tangan Kita!

13:35 4 Comments



Assalamaualaikum


Korang Tau Tak?


Tak semua produk terutama minuman soya yang ada di pasaran adalah sama. Jom ena kongsikan 7 kriteria penting yang MESTI ADA sebelum kita memilih soya untuk kesihatan:


7 kriteria memilih minuman SOYA TERBAIK untuk kesihatan:


-Kaedah pemprosesan dari AIR dan bukan alkohol

-Non GMO

-Ditanam secara ORGANIK

-Mengandungi 9 jenis asid amino

-Bahan anti-thyroid/anti-growth DIBUANG

-Proses penghasilan tidak melibatkan haba

-Mengandungi Calsium



Menakjubkan, soya shaklee memenuhi ketujuh tujuh  kriteria ini;)











No wonder ramai wanita2 cantik dan hebat di luar sana yang MEMILIH ENERGIZING SOY PROTEIN , soya dari shaklee ni;)


Nak Cuba sempena PROMOSI ?


Ena sedia membantu anda:


013 357 3153


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.