Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Consignment Note. Show all posts
Showing posts with label Consignment Note. Show all posts

Tuesday, 8 December 2015

Tutorial : Cara Print Consignment Note Poslaju Dari Website

14:05 8 Comments

Assalamualaikum


Ena nak share ilmu baru dan ilmu ni ena kira sangat berbaloi terutama untuk mereka yang menajalankan perniagaan dari rumah iaitu cara print consignment note pos laju dari website.



Apa tujuan nak print consignment note pos laju sendiri?



1) Jika kita menggunakan khidmat pos laju on-demand-pick up (ODP) , iaitu salah satu khidmat yang pos laju tawarkan . Pengalaman ena, jika takde slip CN ni, posmen yang ditugaskan untuk pick up barang tak akan ambil barang kita


2) Menjimatkan masa ketika berada di pos laju, so that tak perlu berlama2 di pos laju ,nak menulis alamat customer di sana makan masa juga kan. Boleh siap2 tulis dari rumah. Terutama jika bawak anak ke pos laju kan, kalut juga kan  nak tulis alamat lagi nak control anak lagi..hihi



Cara-cara nak print consignment note pos laju


1) Buka website POS LAJU

2) Klik 'Track & Trace'

3) Pilih 'Create Consignment Note'





4) Kemudian akan keluar paparan dan ruang untuk tulis alamat pengirim dan penerima

5) Selepas isi borang alamat pengirim dan penerima, klik 'Create Consignment Note'

6) Kemudian PRINT!

7) SIAP!

8) Jangan lupa bagi satu (1) salinan slip ni pada posmen yang datang collect barang tu ye





Consignment note pos laju yang ena print sendiri dari website

Senang je kan.

semoga bermanfaat!

-ENA-


Your Certified Shaklee Product Consultant:
 Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap : http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




P/s:

KLIK SINI
KLIK SINI
KLIK SINI
untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.