Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Chewable Vita-C Plus. Show all posts
Showing posts with label Chewable Vita-C Plus. Show all posts

Friday, 29 September 2017

Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis

10:57 0 Comments


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee


Semua Produk shaklee adalah hasil Kajian doktor dan saintis PhD, Team diterajui oleh Saintis bertaraf Nobel Prize Winner


Kisah " Lawak" Dr Bruce Daggy, Ketua Saintis Shaklee | Ini kisah dari mulut Dr Daggy sendiri semasa Leader Conference semalam. Ketawa dengar kisah ni. Tapi lepas dengar kami jumpa pula Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia untuk tahu lebih lanjut.

Kisahnya begini......

Ada seorang Doktor kanak-kanak (Paediatrician) nak membantu pesakit-pesakit - biasalah ni memang sifat doktor nak bantu orang. 


Sampai satu masa ramai kanak-kanak tiap-tiap bulan datang jumpa beliau. Setiap bulan. Sampai dia kesian. Dia pun berbincang dengan Dr Bruce Daggy apa dia boleh buat untuk improve kesihatan kanak-kanak ni.


Dr Daggy berbincang dan cadangkan untuk berikan kanak-kanak ni supplement, antaranya Meal Shakes, Multivitamin, Vitamin C, Omega Guard (dan beberapa suplimen lain). 

Dari situ, dia bekalkan vitamin pada kanak-kanak ni. Hari demi hari makin kurang kanak-kanak yang biasa ke klinik. Ada yang datang 6 bulan sekali, ada yang tak datang datang. Ada yang datang ucap terima kasih!


Bisnes kliniknya merudum lebih dari 50%! Asal nak tolong orang, tapi bisnes berkurang. Heheheh. 


Dia dah salah langkah rupanya! 


Adui... Kami satu dewan ketawa.


Akhirnya dia tutup klinik jadi Pengedar Shaklee. Kisah ini kisah benar, bagaimana seorang doktor ubah diri beliau dari merawat kepada mencegah.

 Alhamdulillah. Ia satu kesedaran kepada beliau sebagai seorang doktor. Dan dia dapat bantu lebih ramai orang untuk hidup lebih sihat!


kredit Master Laila yang kongsikan cerita ni😊🌹


Siapa Dr Bruce Daggy selaku Ketua Saintis Shaklee ni? Baca di SINI




Join kami menyebarkan manfaat!




Your Certified Shaklee Product Consultant
ID : 960982
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Tuesday, 14 October 2014

Anak Sihat dan Bijak dengan Meal Shakes

16:46 0 Comments
Bismillah, Assalamualaikum sahabat syurga ena
Apa khabar?

Didoakan anda yang sedang membaca entry ini dideraskan rezeki yang banyak serta berkat sederas derasnya. aameen.

Cerita kali ni berkisarkan shaklee effect pada anak solehah ena. Ena start consume shaklee ketika umur aeisya kurang 1 tahun. Mula dengan Energizing Soy Protein sahaja masa tu. Tujuannya untuk pulihkan tenaga ena serta banyakkan susu badan. Kesannya susu memang pekat,  banyak dan aeisya kenyang. Ena suspect itu sebab aeisya kurang makan agaknya.




Aeisya berumur 8 bulan. Bambam kan?


Setelah umur Aeisya 1 tahun, ena mula bagi Meal Shakes sebab aeisya payah yang sangat amat nak makan. Bayangkan dari umur 6 bulan hingga setahun, aeisya hanya makan 1 sudu besar puri buah/sayur / bubur nasi. Paling banyak pon 2 kali sehari, selalu 1 sudu je sehari. Waktu aeisya 1 tahun tu, anak makcik ena baru 7 bulan, tapi anak beliau makan setengah mangkuk bubur nasi !


Tak boleh jadi ni. ada juga lah terdetik risau. Tapi lega balik apabila Doctor kata perkembangan dan kesihatan aeisya berada di tahap yang sangat baik. tidaklah terlalu kurus atau tidaklah obes. sedang2 je tapi still bambam dan buatkan semua orang geram nk cupbit pipi dia ke mana saje kami pergi.hihi



Shaklee Effect Light Post Sign



Aeisya bershaklee sejak umurnya 8 bulan (melalui breastfeeding)








Cadangan set kesihatan kanak-kanak lebih 1 tahun

-Meal Shakes
-Chewable Vita-C Plus
-Omega Guard

Since aeisya kurang makan, ena decide untuk membekalkan beliau dengan multivitamin dan multimineral yang mencukupi apabila cukup umurnya 1 tahun. Waktu tu ena dah jatuh cintan dah dengan shaklee, so ena pilih Meal Shakes dan beberapa makanan sunnah untuk menyokong pertumbuhan dan kuatkan antibody aeisya. makanan sunnah yang ena pilih:

-kurma
-kismis
-madu
-cashew nut


Omega Guard dan Chewable Vita-C Plus , ena campur kan dalam makanan aeisya


Sarapan pagi aeisya yang dicampur dengan Omega Guard dan sedikit  Vita C (dijadikan serbuk)

Meal Shakes pula ena selalunya campur dalam minuman aeisya. Biasanya campur dengan madu dan susu kambing perisa asli jenama Wildan


Bersungguh2 aeisya minum air kegemarannya ni;)




Aeisya kurang gemar minum dalam botol susunya ni, dia prefer minum pakai straw je dlm gelas.macam orang besar kan. ikut papa dia la tu.hihi


 tapi jika nak keluar atau sedang travel, terpaksa jugala dia minum dalam botol susu.hihi




Aeisya berumur 1 tahun (masa ni dah consume shaklee secara direct)
.....lihat lah pipi dan peha saya itu.hihi




Aeisya 1 tahun 5 bulan. masih bambam walaupun selera makan kurang dari kanak2 lain tapi dan semakin banyak berbanding sebelum diberi cadangan set kanak2 shaklee.

dulu 1 sudu besar...masa ni dah bertambah 2-3 sdu besar setiap kali makan.ok la kan..alhamdulillah


Aeisya 1 tahun 8 bulan



Aeisya 1 tahun 10 bulan..ada kurus sikit kan..tapi BAMBAM lagi tu..hihi




Aeisya genap 2 tahun yang masih breastfeeding;) Nampak muka lebih matang kan;) alhamdulillah anak mama membesar dengan sihat dan solehah.



Kesan ketara pada Aeisya setelah setahun diberi cadangan supliment shaklee untuk kanak-kanak adalah :


  • TIDAK PERNAH SEMBELIT

  • SELERA MAKAN BERTAMBAH

  • JARANG DIHIDAPI PENYAKIT SEPERTI DEMAM/SELSEMA/BATUK

  • CEPAT PULIH JIKA SAKIT( DALAM MASA 24 JAM SAHAJA

  • BEKAS GIGITAN NYAMUK CEPAT PUDAR DAN HILANG

  • TIADA RUAM PADA 'NAPPY AREA'

======
TIPS JIKA ANAK HAMPIR NAK DEMAM/ DAH DEMAM
======

Apa yang ena buat jika badan/kepala aeisya dah start suam2 kuku:-

  1. Bancuh 2 titik VIVIX dalam 1/3 cawan kanak2 yang mnegandungi air suam. bagi aeisya minum guna straw sebelum tidur malam
  2. Waktu siang, ena bogelkan aeisya, pakai diapers sahaja ( sebab kaki dan tangan aeisya panas . Kata doctor, jika tangan dan kaki anak sejuk, selimutkan)
  3. Since ena still breatsfeed aeisya, sebelum tidur malam, ikhtiar dari ena adalah 
  • 1 sachet Nutriferon, 
  • 1 tablet Sustained release Vita- C dipatah duakan
  • 1 sudu besar Vivix
Alhmadulillah..biasanya, paling lama aeisya demam 24 jam sahaja. tapi selalu juga half day je demam. sebabnya, ena jarang bagi aeisya ubat, so antibody badannya masih aktif dan tahan lama ( tidak diganggu oleh antibotik dan ubatan) . dengan izin Allah jua.




im happy, im a shaklee kids now!






LETS JOIN US TODAY!


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.