Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Cara Untuk Kurus. Show all posts
Showing posts with label Cara Untuk Kurus. Show all posts

Thursday, 26 May 2016

Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus !

01:22 0 Comments
Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus!


Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus ! Assalamualaikum. Kesan dari program detox Shaklee kepada Puan Fiza dan Puan Aini:


  • Badan rasa steady(serasi) dengan meal plan yang disediakan 
  • Badan rasa lebih Sihat
  • Badan dah kurus!




Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 10 November 2015

Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !

09:47 3 Comments




Sebelum ni Ainur dah setahun pakai cermin mata sebab rabun + silau. Masa register Member Shaklee, bonus bulan 1st Ainur consume Vitamin C + Omega Guard (sumbangan my friends) terus hilang rabun dan silau Ainur.


#ShakleeEffect sangat sebab Ainur consume Vitamin C sebab nak tingkatkan imunisasi Ainur sebab Ainur mudah diserang demam yang berpanjangan sehingga melarat ke 2 minggu.


 Dan setiap kali demam tu lah Ainur kena ambil darah. Sebulan sekali Ainur akan demam. Fuhhh! Memang low betul imunisasi. Sabar jee lah



So untuk Omega Guard tu kebetulan my friends bagi. Alhamdulillah. Bila Ainur google, wahhhhhh! Banyak ni kelebihannya. Antara yang paling best adalah berat badan turun bertingkek2


Heeee.
Terasa sangat peha semakin kecil, dan selulit pun berkurangan dan of course semakin cergas selepas pengambilan 2 supplement ni.


Alhamdulillah. Bnyak perubahan yang berlaku masa tu. Lagi-lagi bila dapat tanggalkan cermin mata selepas consume selama 1 bulan. Weeee! Kemain happy lagi. So Ainur just pakai spect only one year sahaja

-Puan Ainur-

****


Kesimpulannya, Puan Ainur hanya pakai spek selama 1 tahu sahaja iaitu selepas pengambilan Vitamin C dan Omega Guard shaklee. Antara effect lain yang dialami Puan Ainur ialah:


  • rabun dan silau hilang
  • imuniti meningkat
  • berat badan turun
  • peha semakin mengecil
  • selulit berkurangan
  • semakin cergas



Seronoknya, baca perkongsian Puan Ainur ni, kita turut teruja skali kan. Apa taknya, leceh tau pakai spek. Nak pakai contact lense lagi lah leceh.hihi


so, anda nak cuba 2 suplimen hebat ni?

jangan malu segan, hubungi health consultant anda hari ini juga, tambahan pula, bulan ni ada PROMOSI VITA C tau

Ena,
013 357 3153

Sunday, 26 July 2015

3 Cara Vivix Bantu Anda Kurus!

20:10 0 Comments






Assalamualaikum

Apa khabar semua


Musim lepas raya ni ramai yang mengalami kenaikkan berat badan pula ye. Apa tak nya sudah lah makan banyak hari raya pertama hingga ke tiga ( of course la mak kita masak special kannn), kemudian sambung pula dengan OPEN HOUSE RAYA yang takkan putus2 hinggal 30 syawal;)


aiyoooo...abes diet ku!



Tengok gambar kucing kat atas ni...hish hish hish...bulan raya bukan main lagi berisi nya ye..hoho


Maklumlah makanan raya  kan..macam takde je makanan yg rendah/ zero kalori..haha


Sudah lah rakyat Malaysia ni memang terkenal dengan NEGARA ORANG GEMUK di peringkat Asia!..tambah lagi musim selepas raya ni lagi la statistik mereka yang mencecah OBES meningkat mendadak dadak...






TOLONGGG...ADA TAK SUPLIMEN YANG SELAMAT UNTUK SAYA KURUS BALIK!



Jangan risau...jom ena perkenalkan satu produk yang TERJAMIN selamat, halal dan dari sumber yang semulajadi yang BOLEH BANTU ANDA KURUS BALIK dengan selamat.


ia dinamakan VIVIX!



Biasa dengar vivix ni untuk pesakit2 kronik je..betul ke dapat bantu untuk kurus juga??



ye, betul..kebanyakkan customer ena mengambil vivix untuk ikhtiar sembuh dari kanser dan penyakit2 kronik seperti jantung, diabetes, darah tinggi, SLE dan sewaktu dengannya...


Tapi sebenarnya vivix yang POWER ni juga berfungsi membantu kita kurus juga. ini tak ramai yang tahu.


Penyebab utama bahan dalam VIVIX yang bantu turunkan berat badan ialah RESVERATROL


OK, JOM ENA TUNJUKKAN BUKTI-BUKTI SAINTIFIK 



Ada baaaanyak kajian2 mengenai kaitan resveratrol dan penurunan berat badan..tapi ena sertakan 4 sumber sahaja di sini.


Uols yang rajin2, boleh la google sendiri juga ye;)


1)



Resveratrol mengaktifkan enzim yang akan meningkatkan penggunaan oksigen oleh otot2 badan.


Jadi, lebih banyak lemak yang dibakar untuk kurangkan berat badan.


Selain itu, resveratrol juga akan mengaktifkan sejenis gene dalam badan seseorang yang mengamalkan diet KALORI RENDAH di mana resveratrol ini sendiri akan bertindak menyerupai kesan dari senaman2 diet (metabolic effect of dieting n exercising).


Best kan..ambil resveratrol je tapi KALORI TERBAKAR seolah2 kita melakukan senaman2 diet!


Sifat antioksidan dalam resveratrol juga mengurangkan selera untuk makan jajan/snack yang tidak sihat...bagus kan?!


Sumber: KLIK SINI



 2)




Kajian menunjukkan resveratrol meningkatkan keupayaan otot badan untuk MENYERAP gula dari makanan.


Bermakna, lebih banyak KALORI tersimpan dalam OTOT berbanding dalam bentuk lelemak sel.


Selain tu,  resveratrol menghalang pembentukan sel sel lemak yang matang dan penyimpanan lemak. 


Resveratrol juga meningkatkan keupayaan untuk BERSENAM lebih kerap dan intensif. Lebih bertenaga orang kata;)




Sumber: KLIK SINI


 3)



Resveratrol adalah 'alat' yang sangat berguna dan bermakna dalam proses mengurangkan lelemak badan

Sumber: KLIK SINI




4)


Pengambilan resveratrol untuk tujuan kurus tidak akan mengganggu tahap kesihatan dan metabolisma badan tetapi haruslah disertakan dengan senaman atau aktiviti fizikal.


Kajian juga menunjukkan, tikus makmal yang mengambil Resveratrol dalam diet akan hidup lebih lama.


Sumber: KLIK SINI


3 Cara Bagaimana Resveratrol Bantu Badan KEKAL SLIM


1) MENINGKATKAN METABOLISMA BADAN



HIGHER METABOLISM:

My VIVIX testimonial is that it seems to have increased my metabolism! I am able to eat more like a regular person and still stay thin (in fact I’ve lost about 3 pounds), instead of eating like a bird and working out all the time! One of the David Sinclair videos on You Tube shows him saying that the ingredients seemed to offset obesity in laboratory rats even on a high calorie diet! I’m definitely not on a high calorie diet, but like I said, I seem to be able to actually eat regular amounts now.

-Barbara Heller-



METABOLISME TINGGI:

Testimonial VIVIX saya adalah bahawa ia telah meningkatkan metabolisme saya! Saya boleh makan lebih seperti orang biasa dan masih SLIM (sebenarnya saya telah kehilangan kira-kira 3 paun), bukan makan seperti burung dan bekerja sepanjang masa!


 Salah satu video David Sinclair di You Tube menunjukkan beliau berkata bahawa bahan ini ( RESVERATROL) yang  mengimbangi obesiti pada tikus makmal walaupun pada diet kalori tinggi! 

Saya tidaklah mengamalkan diet kalori yang tinggi, tetapi seperti saya katakan, saya dapat untuk  makan dalam jumlah yang biasa sekarang.

-Barbara Heller-

2)MENUKARKAN LEMAK-LEMAK TERSIMPAN KEPADA TENAGA






Suami kepada Puan Zetty dah amalkan vivix selama setahun. Antara kesan yang dialami/ dirasai suami beliau ialah:


  • wajah yang semakin muda dari usia- 10 tahun lebih muda tau!
  • kulit muka fresh, merah dan tidak pucat lagi
  • pori2 wajah mengecil
  • tiada lagi perut buncit-dah makin kurus
  • pulih dari kecederaan tisu otot
  • lebih BERTENAGA dan kekal aktif



3)HALANG KENAIKKAN HORMON ESTROGEN SETERUSNYA MENURUNKAN JUMLAH LEMAK TERSIMPAN






Paras estrogen yang tinggi meningkatkan faktor obesiti di kalangan lelaki dan perempuan!


Sumber: KLIK SINI


Klik SINI untuk melihat 5 'powerful' suplimen untuk merendahkan paras estrogen. Salah satunya adalah Resveratrol!


KLIK SINI untuk testimoni hebat mereka yang DAH BERJAYA KURUS dan menawan dengan vivix!


KLIK SINI untuk tips DIET dengan vivix




haaa, macam mana?


TAK SABAR NAK KURUS DAH?


bagi mereka di sekitar bangi, boleh la laju2 dapatkan VIVIX READY STOK dari ena ye.


untuk info/order:

hubungi ena:

YOur Health & beauty Consultant:
013 357 3153
013 357 3153
013 357 3153

Thursday, 23 July 2015

Bulan Puasa Kurus, Bulan Raya Hilang dah Kurusnya;)

18:25 0 Comments
Assalamualaikum


Alhmdulillah, selamat dah kita semua menjalani ibadah berpuasa sebulan di bulan puasa.


Banyak sangat kelebihan selain mendapat ganjaran pahala berpuasa di bulan mulia , bulan Ramadhan, kita juga dikurnia KESIHATAN yang super baik kan..syukur alhmdulillah


Puasa bukan sekadar menahan lapar dan dahaga dan meningkatkan amalan rohani tapi juga memberi peluang pada sistem penghadaman badan kita untuk 'berehat' setelah 11 bulan 'bekerja'. Cantiknya aturan Allah kan :)



Tidak kurang juga mereka yang dalam proses diet menurunkan berat badan. Rata2 pada bulan puasa ramaiiii yang berjaya turunkan berat badan tanpa perlu melancarkan diet IKAT PERUT besar besaran ..ada yang lost BERPULUH2 kilogram!..ini antara hikmah berpuasa terbesar juga ni.


Tapi.



Juadah2 sedap di hari raya tidak mampu mengekalkan berat badan awesome hasil dr berpuasa di bulan ramadhan..hee





Berat badan NAIK MENDADAK pula pada bulan syawal.






Alahai sedih pula tengok gambar sebelah kanan yg berwarna pink tu kan...


Jangan Risau



Pengamal suplimen cadangan set kurus shaklee secara KONSISTEN insyaAllah  tidak akan mengalami situasi sebegini..sebabnya ada satu suplimen iaitu VITA LEA yang membantu maintain berat badan yang IDEAL.



Tak mengapa jika anda belom mengambil shaklee suplimen....ena boleh suggest 3 beradik suplimen ni yang boleh BANTU ANDA buang lebihan2 lelemak yang datang selepas bulan ramadhan;)


Herb Lax
-untuk detox usus..bila usus bersih, penyerapan nutrient dari makanan dan suplimen akan lebih EFISIEN lagi.


Omega Guard
-membantu meBAKAR lemak lama.omega guard ni sangat2 powerful..bukan ena yg kata tapi kebanyakkan customer ena semua dah jatuh cinta selepas konsisten ambil omega guard ni.



Lecithin
-BAKAR lemak baru.maksudnya lelemak yang baru kita makan tu akan terus DISERAP oleh lecithin.


3 serangkai ni WAJIB cuba jika anda inginkan kembali berat badan yang IDEAL semasa bulan ramadhan.


For info & order,
kindly contact me

Your health & beauty consultant:

013 357 3153

Wednesday, 24 June 2015

Ketahui 4 Cara Menurunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan

13:28 3 Comments

Berat badan merupakan isu sensitif baik wanita mahupun lelaki



Assalamualaikum.


Ada tak kat sini sedang berusaha untuk kurangkan berat badan? dalam bulan Ramadhan yang mulia ini sangat molek kiranya anda teruskan niat anda . Kerana puasa merupakan DIET terbaik untuk turunkan berat badan.



Selain dari mengawal pemakanan harian, suplimen minyak ikan sangat membantu anda MEMPERCEPATKAN proses pembakaran lemak terutama lelemak yang dah lamaaaa bersarang dalam badan tu.


Hati2 tau, lemak bawah kulit tu mudah nk hilangkan..exercise dan kawal makan. tapi lemak di sekeliling organ penting macam mana nak hilangkan?


Jawapannya ialah dengan pengambilan suplimen


Dan suplimen yang ena suggest di sini ialah MINYAK IKAN TULEN iaitu Omega Guard 


Dalam entry ni ena nak kongsikan bagaimana minyak ikan berfungsi dalam menurunkan berat badan kita.



Minyak Ikan Mengurangkan Lemak dan Membina otot. 


Omega 3 dalam minyak ikan membantu membakar lemak, membina otot, meningkatkan tenaga dan juga prestasi badan kita



Satu kajian dimana subjek mengambil kira-kira 2 gram Omega 3 asid lemak (EPA dan DHA) setiap hari selama 6 minggu. Pada akhir kajian mereka hilang lebih daripada 2 lbs lemak badan. Berat badan subjek juga meningkat kira-kira 1 paun ( otot bertambah).

Sunday, 10 May 2015

Bagaimana Cara Saya Kuruskan Badan- Yeayyy Saya Sudah Kurus!!!

13:51 0 Comments





Assalamualaikum,

bismillah,

ena nak share satu tetsimoni seorang ibu yang menyusukan baby nya. Beliau memilih set menyusu super power dari shaklee brand untuk memberikan susu yang terbaik buat zuriat syurganya ( pekat, banyak, kenyang lebih lama dan berkhasiat).


jom ikuti apa kata beliau!


SET 3 IN 1 :

***KURUS, MENYUSU, CANTIK**


Hari ni saya nak share serba sedikit pengalaman saya bersama Shaklee..


Dahulu saya merupakan seorang yang berbadan gempal dan berisi.. Paling berat badan saya pernah mencecah 75kg masa tu.. bermacam jenis ubat dan suplement kurus, namun semuanya gagal.. hinggalah satu hari, saya berjumpa dengan pusat rawatan pelangsingan L***** W*****M*********.. anda pasti tahu pusat apakah ini kan?
Memang diakui, badan saya turun 21kg dari berat asal saya 75kg dalam tempoh 4bulan. ketara perbezaannya, sangat2 berbeza.. Sebelumnya saiz xxl saya dah mula memakai saiz m..



Namun, utk pengetahuan anda, utk hilangkan 21kg itu, bukan sedikit yg terpaksa dilaburkan.. tetapi memakan berpuluh ribu dlm masa hanya 4bulan.. itupun saya dibantu oleh ibu saya.. bukan sedikit jumlahnya.. malahan dlm 4bulan tu, saya mmg xdibenarkan sentuh nasi, sy xdibenarkan makan sembarangan, terlalu ketat jadualnya..


Dan saya kurus hingga lah saya mengandung.. so bila dah sah mengandung, saya terpaksa stop rawatan LWM tu..


Dan start saya mengandung, badan sy mula naik mendadak bermula 54 kg sebelum itu, naik hingga 78kg.. selepas bersalin berat saya hanya turun 74 kg sahaja.. Saya berpantang namun berat tak juga turun walaupun saya menyusukan badan..



Jadi saya pakat, saya nak pergi buat rawatan LWM semula.. namun, mengecewakan kerana sy diberitahu, jika buat rawatan ini, minum suplement beliau, risiko utk susu badan boleh kering.. jadi saya tak dapat teruskan kerana niat saya nak menyusukan anak hingga 2tahun.


Apa yg saya lakukan, saya google, cari maklumat apa suplement yg boleh saya amalkan supaya badan kurus, tak mengganggu susu, selamat untuk ibu dan bayi serta MURAH.. dan saya berjumpa SHAKLEE..


Alhamdulillah masa tu saya hanya mengamalkan ESP dan Alfalfa shj, berat saya turun dalam 5kg.. Maka saya dengan penuh bersemangat, bulan ke dua saya tambahkan ESP, alfafa, lecithin dan omega..


Dalam tempoh 3bulan saya berjaya menurukan berat badan dalam 15kg..Perkara yang paling syok sebab saya mendapat banyak kebaikan hanya dlm 1 set ni.. KURUS, SUSU BADAN BERTAMBAH, KULIT LEBIH BERSERI, KEWANITAAN TERJAGA, yg penting MURAH!!


Alhamdulillah saya teruskan set itu hinggalah anak saya berumur setahun 6bulan..selepas anak saya setahun 6bulan, saya mencuba untuk tambahkan CHINCH DRINK untuk lagi cepat inch loss.. dan ternyata dalam tempoh 2 bulan saya berjaya mencapai berat yg saya ingini.. Dan inilah set yang saya amalkan sehingga skrg anak sy dah berusia 2tahun..


Alhamdulillah perasaan saya sangat gembira, teruja, keyakinan diri pun dah semakin baik, tak delah lagi sampai xnak keluar bilik sebab terlalu rendah diri dan malu... yg penting lebih senang untuk beribadat! Kalau dulu badan berisi, baru solat rakaat ke 3 dah mengah.. naik turun tangga apa lagi, mmg x naik dan xturun la bnyk kali satu hri tu.. sekarang x lagi.. Terima Kasih yaAllah, terima kasih Shaklee.. 


Bukan niat saya nak memburukkan syarikat lain, tapi apa yang sy nak kongsikan ialah memang diakui, keberkesanan di pusat2 rawatan sprti LWM ni sgt bagus dan berkesan, namun ianya memerlukan komitment yg sgt2 tinggi dari segi wang ringgit, masa, sekat keinginan makan yg ketat, yg plg penting ia tidak sesuai utk ibu bersalin yg mahu menyusukan anak..


Jadi, saya nak anda faham, kenapa saya setia memilih Shaklee, ini kerana ianya jauh lebih selamat, lebih banyak kelebihan, lebih mampu dimiliki dan jauh lebih4 murah..


Saya juga faham, saya sendiri pun tak mampu sebenarnya nak melaburkan sehingga berpuluh ribu hanya untuk kurus dan cantik, sebab itu saya sekarang berani sarankan set Shaklee, sebab ianya sangatla jauh lebih murah, lebih berkesan lebih berbaloi dan sangat2 Selamat walaupun untuk ibu menyusukan... Jadi, buatlah pilihan yang tepat.. saya sentiasa ada untuk membantu anda mencapai impian anda!


*********************


Seronok kan baca kisah akak ni. Ena kagum sebab beliau tidak hanya memikirkan diri beliau iaitu NAK KURUS, tapi perjuangkan hak anak2 untuk disusukan sehingga 2 tahun. fighter ni...alhmdulillah, ikut sunnah nabi juga..semoga menjadi asbab untuk melahirkan generasi yang soleh/solehah.


pada anda di luar sana yang berhasrat untuk mendapatkan SET BERPANTANG/ MENYUSU power dan menikmati efek 3 dalam satu ( SUSU BANYAK, KURUS DAN CANTIK), hubungi kami segera.


ena akan bantu memberi konsultasi yang terbaik sehingga anda mendapat apa yang diinginkan iaitu cara untuk kurus serta cantik dan tips menyusukan bayi sehingga 2 tahun. Yang penting PELABURAN anda berbaloi baloi dengan membuat pembelian dari kami!


your trusted health & beauty consultant;


013 357 3153

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.