Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Showing posts with label Buah Pinggang. Show all posts
Showing posts with label Buah Pinggang. Show all posts

Monday, 11 September 2017

Buah Pinggang Abah Makin Teruk, Hari hari Cakap Nak Mati, Mujur Cepat ikhtiar Dengan ...

13:07 0 Comments
Buah Pinggang Abah Makin Teruk, Hari hari Cakap Nak Mati, Mujur Cepat ikhtiar Dengan ...

[BACAAN BP ABAH TIDAK PERNAH NORMAL DARI 2015 ! 2017 BACAAN BUAH PINGGANG PULAK SEMAKIN TERUK]

Assammualaikum . Hari ni saya ikhlas nak share testimoni abah saya sendiri lepas consume vivix selama sebulan dari April 2017 . Ya, testimoni fresh ni, masih baru lagi .

Last month, abah saya mengadu bacaan buah pinggangnya makin teruk . Nampak sangat abah down . Asyik termenung asyik risau lepas balik check up April lepas .

Hari2 cakap nak mati . Hari2 mengadu badan letih . Hari2 membebel cakap umur dah tak panjang . Siap bayangkan lagi hidupnya dihabiskan di hospital semata-mata selepas ini .

Saya sebagai anak tipu la kalau tak sedih tengok abah saya mcm tu . Selalu rajin berkebun . Makin lama makin hilang semangat dan asyik terbaring .

Saya kongsikan manfaat vivix pada abah dan abah terus consume dengan konsisten setiap hari tanpa skip! Berdebar katanya nak pergi check lagi sekali 25 Mei nanti (yang lepas).

Sebelum pergi check up lagi abah dah kata badan dah ringan,dah bertenaga tak macam dulu

Guess what ?! Tepat pada 25 Mei 2017, saya dapat call dari abah . Allahuakbar . Bacaan blood pressure abah yang selama ni tak pernah normal kembali normal ! Dan saya bersyukur bila abah kata bacaan buah pinggang pon dah normal .

Nak tahu apa abah kata?

" Terima kasih dik, abah senyum sampai telinga hari ni!"

Bukan abah je sebenarnya, saya juga . Syukur Allah beri kesembuhan buat abah . Dan moga abah terus sihat dan bahagia dunia akhirat .

Sy lampirkan sekali gambar report bacaan blood pressure dan buah pinggang abah di bawah . Moga ada rezeki abah untuk dapat vivix percuma dan terus senyum sampai telinga lagi hari2 ! Hehe



Bacaan report kesihaan buah pinggang kembali normal asbab ikhtiar dengan vivix






Perkongsian dari Puan Norhashima Md Tahir . Tenkiu Puan sudi berkongsi kisah benar penglaman penggunaan vivix pada kami



KLIK SINI untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang





atau



Hubungi kami untuk info/order:

Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
http://KedaiVitaminBangiKajangPutrajaya.wasap.my atau http://Kekna.wasap.my
COD Kajang dan Bandar Baru Bangi serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia








Saturday, 23 January 2016

Testimoni Vivix : Dulu Terlantar Seperti Mayat Hidup Kini Kembali Ceria dan Bahagia!

16:34 0 Comments


Vivix adalah suplimen pilihan tebaik buat ena sekeluarga,

Alhamdulillah!



Kisah PANJANG! Kejayaan – VIVIX
Baca habis untuk testimoni best ini!
-----------------------------------------------



Satu hari saya tergerak hati untuk singgah dan ziarah seorang makcik yang dikhabarkan sakit teruk. Kali terakhir saya jumpa semasa perkahwinan anak beliau, masa tu dia boleh berjalan dengan baik dan dikhabarkan semakin pulih dari masalah Gout.




Saya singgah dan masuk rumahnya. Kelihatan seorang perempuan terbaring mengiring, dibelakangnya ada kipas angin untuk mengeringkan luka dibelakang badan akibat baring terlalu lama. Ya Allah, teruknya makcik ni.



Makcik ini adalah asnaf miskin, terlantar atas sebab menderita sakit buah pinggang kesan daripada terlalu kerap mengambil suntikan dan pain-killer untuk melegakan sakit Gout. Keadaan beliau amat lemah, hanya mampu terbaring, makan bubur dan bersuap, terpaksa didukung untuk ke tandas dan ke mana-mana sahaja. 



Keadaannya semakin teruk disebabkan kesan dialisis yang menyebabkan badan beliau semakin lemah, kurang selera makan, mudah demam dan selsema.



Selepas itu, dalam tempoh 2-3 minggu, saya datang ziarah lagi. Tapi niat untuk hantar Nutriferon untuk anak dan cucu lelakinya yang kerap demam dan selsema. Beliau hanya mampu beli 5 paket dan saya beri beberapa paket tambahan untuk kegunaan beliau. Saya masuk ke rumah dan lihat makcik dah begitu kurus, lemah dan tidak bermaya.




Dalam perbualan kali ini, sambil menitiskan air mata. “Man, tolonglah makcik ini. Carikan ubat untuk sakit makcik ni. Makcik dah tak tahan, sakit sangat. Tolonglah Man.” Jawap saya - InsyaAllah, saya akan ikhtiarkan. Kalau ada nanti saya bagi tahu makcik. Sebelum balik, dipesannya sekali lagi. “Man, tolong makcik pasal ubat tu ya.” InsyaAllah - jawab saya.





Saya terfikir, saya nak bagi makcik sebotol VIVIX. Tapi dengan keadaan kewangan yang begitu, saya tak rasa makcik ni mampu membeli sebotol VIVIX yang berharga RM400+. Akhirnya Allah buka jalan, dan Alhamdulillah saya mampu belikan sebotol VIVIX untuk makcik ni.



Saya hantar VIVIX sebelum Ramadhan, tahun 2015. Masa ni, keadaan makcik sangat lemah. Dia didukung oleh anaknya untuk membolehkan dia bergerak dari satu tempat ke satu tempat. Hatta duduk pun dia tidak mampu. Hanya mampu terbaring. 





Saya beri penerangan pada anak-anaknya tentang VIVIX, ini sebagai ikhtiar. Moga ALLAH permudahkan urusan yang lain. Makan satu sudu setiap hari dan saya berpesan pada makcik, jika doktor tanya cakap makcik sekarang makan buah-buahan je. Makcik setuju dan mengangguk lemah. Saya terpaksa beredar sebab ada urusan lain.




Sejak dari itu, saya tak berkesempatan untuk menghubungi anak-anaknya untuk bertanya khabar. Sepatutnya, saya datang ziarah selepas 2 minggu tetapi, masa tidak mengizinkan. Akhirnya saya sempat datang sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri, tahun 2015. Ada beberapa orang yang menginfakkan duit raya dan saya serahkan kepada beliau. Ketika itu saya lihat makcik sedang duduk di atas kerusi. Saya hanya serahkan duit tanpa borak panjang.




Selepas solat hari raya Aidilfitri, saya singgah untuk bertanya khabar. Alangkah terkejutnya saya bila saya lihat makcik tengah sarapan pagi dan beliau memegang pinggan dan makan sendiri. Keadaannya 100% berbeza dengan apa yang saya jumpa sebelum puasa. 



Beliau bercerita, dia dapat rasakan semakin sihat, bertenaga dan tidak lagi rasa sakit-sakit badan, demam, selsema serta mampu berdiri dan berjalan dengan bantuan anak-anaknya. Perbualan kami tak lama, sekadar 10 minit sahaja. Selepas itu saya pun pulang kerumah.




Atas pelbagai urusan, saya tidak dapat datang beraya bersama keluarga. Habis Syawal, saya balik ke kampung dan mak bercerita. Dia ada berjumpa makcik ni dalam satu majlis di kawasan kampung dan makcik ni cakap pada mak saya. “Alhamdulillah Hajjah. Ubat yang Aman bagi tu mujarab sangat. Sekarang dah mampu keluar rumah, jalan sana-sini dan tidak lagi menahan sakit.”




Sebelum pulang ke Seremban, kami sekeluarga singgah ke rumah makcik. Memang kehidupan makcik sekeluarga berubah setelah memakan sebotol VIVIX. Kesihatannya semakin baik, luka kesan dialisis di leher telah ditukar semula di tangan. Luka juga semakin cepat kering. Doktor bagi tahu, bacaan darah beliau dah cantik, badan bertenaga, makin sihat dan kuat.




Baru-baru ini saya berjumpa anak lelakinya dan dia bercerita yang kesihatan maknya semakin baik .




Inilah kisah VIVIX buat asnaf miskin yang menderita sakit buah pinggang. 



Alhamdulillah, saya bantu mana yang mampu. Kini beliau masih mengambil VIVIX dan ESP. ESP diminum setiap pagi untuk beliau lebih bertenaga dan Alhamdulillah tiada kesan sampingan kepada buah pinggang dan gout.



Asalnya makcik ini kerap mengambil suntikan dan pain-killer kerana masalah gout. Alhamdulillah, dengan asbab sebotol VIVIX, ia membantu bukan sahaja kesihatan tapi kehidupan yang lebih ceria dan bahagia. Kini, makcik mampu tersenyum gembira dan ceria menghitung hari untuk menerima menantu. InsyaAllah.


Dari FB: Hawatif Ali









Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Walaupun tidak mengenali makcik dalam kisah ini tapi ena seolah dapat merasa sedih dan rasa macam tak tertanggung sakitnya... Syukur Allah kurniakan kesembuhan asbab vivix. VIVIX sebagai asbab sahaja.. Apa apa pon, dengan izin Yang Maha Kaya , ALLAH YANG ESA.


Kita manusia berikhtiar saje lah.


Jika ingin mencuba vivix,

Bolehlah hubungi ena di talian


013 357 3153.

InsyaAllah ena juga berpengalaman memberi konsultasi pengambilan vivix untuk pesakit diabetes, jantung, buah pinggang, kanser payudara serta vivix untuk kesuburan dan kecantikkan.

Jangan lupa hubungi ena ye

013 357 3153

Kerana KESIHATAN itu MAHAL harganya😊



DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.