Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Wednesday, 6 November 2019

3 Tips Untuk Pastikan Anak Happy Sebelum Pergi Sekolah

3 Tips Untuk Pastikan Anak Happy Sebelum Pergi Sekolah | Morning korangggg

Mood bahagia dan terlebih kasih sayang harini😂hehe  Alhamdulillah 

Tadi dalam kereta on the way ke school Alhamdulillah mood kaklong happy. Terlebih oxytocin barangkali😄

Ini yang kekna buat:

1- Sebelum kejut anak tidur,  minta dengan Allah supaya bagi anak rasa seronok bangun pagi. 

Liat juga dia nak bangun mula-mula, tapi lepas tu boleh mandi tak nangis dan pakai baju sendiri. 

2- Dalam kereta pasang youtube bacaan asma ul husna dan sebut sama-sama  dengan Kaklong. Serius ceria sangat kami dua-dua tadi. 

Part ni best amat. Power kesan asma ul husna ni. Korang boleh google je kalau nak tahu,salah satu nye melembutkan hati. InsyaAllah nAk buat hari-hari mulai harini💪

3- Sampai sekolah, jemput anak keluar dari kereta (buka kan pintu dari luar) , cium tangan dia cium pipi cium dahi ( cium 5 tempat di muka) . Anak pon buat yang sama kat kita. Lepas tu hugs 5 minit sambil doakan (pastikan anak dengar doa tu) dan puji attitude (bukan puji fizikal dia tapi attitude). Puji je dulu walaupun dia belom buat lagi (yang baik).

Antara doa kekna tadi : Ya Allah jagakan anak solehahku ini, aku serahkan anakku di bawah jagaan Mu setiap masa.

Lepas tu kan Kaklong kata: ‘Mama, Allah kan ada selalu dengan kita semua,mama jangan risau’ ( sambil dia senyum buat hati kekna keluar bunga-bunga sakura😁





Aeinna Musa
Sentiasa Belajar Nak Jadi Ibu Terbaik di Mata Anak-Anak.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.